Din seria de povesti despre oameni frumosi, astazi despre Heike Michaelsen (Germania, Noua Zeelanda, Australia).
Pe Heike o cunosc de peste 9 ani. In timpul acesta nu ne-am vazut decat o singura data si am comunicat sporadic pe mail si FB, dar sufletele noastre au ramas cumva mereu legate cu o panglica nevazuta, dar mai durabila ca oricare alta franghie materiala: iubirea si recunostinta pentru hrana vie. Amandoua am descoperit (in principiu simultan, chiar daca nu stiam pe atunci una de cealalta) potentialul exceptional de vindecare pe care il are in sine hrana vie si pentru amandoua hrana vie a fost mai mult decat un simplu mod de alimentatie. Amandoua ne-am simtit chemate sa dam mai departe marea veste buna despre posibilitatile de vindecare cu hrana vie ale tuturor bolilor. Si pentru amandoua hrana vie a fost cheia ce ne-a deschis poarta catre lumi minunate, nebanuite si neinchipuite.
26.10.2010 Devin tare nostalgica de cate ori ma gandesc la acele vremuri, cand eram inconjurata parca doar de idealisti si entuziasti. Poza aceasta a facut inconjurul lumii, fiind publicata in mai multe reviste, pe bloguri, site-uri samd. Eram mai putini pe atunci, dar uniti si cumva invincibili...... |
Cu putin timp in urma, m-a intrebat cineva daca mai sunt "pe raw vegan". Am raspuns fara a clipi, ca sunt mai convinsa ca oricand de raw veganism; caci toti anii care au trecut, nu au facut decat sa-mi confirme minunatiile ce pot aparea in viata oricarui om, care se hotaraste cu tot sufletul sa o apuce pe aceasta cale.
Si mi-am dat seama si cat este de important sa povestesc iar mai des si mai mult, mai ales despre raw food-istii de "cursa lunga", asa cum sunt de exemplu Markus Rothkranz sau Heike Michaelsen.
Si mi-am dat seama si cat este de important sa povestesc iar mai des si mai mult, mai ales despre raw food-istii de "cursa lunga", asa cum sunt de exemplu Markus Rothkranz sau Heike Michaelsen.
Povestea Heikei incepe desigur cu o boala: Heike suferea din copilarie de o inflamatie cronica a tubului digestiv, era chinuita zilnic de dureri ingozitoare si desi incercase aproape toate posibilitatile de tratament, nu numai ale medicinei alopate, ci si ale medicinei alternative, concluzia fusese unanima: "Trebuie sa va obisnuiti cu boala, caci este incurabila si va va insoti pana la sfarsitul vietii!".
In 2007 Heike citeste o carte despre postul alcalin, pe care si-o cumparase doar pentru ca pe coperta ca subtitlul statea scris ca se scapa de sindromul premenstrual - alta tema dureroasa si chinuitoare pentru Heike. Desi nu a crezut ca poate fi posibil, se hotaraste sa tine o saptamana postul alcalin, macar pentru a se dezintoxica putin. Postul alcalin consta dintr-o alimentatie vegana, cruda in proportie de 80%, fara gluten, insotita de diferite metode de detox. Spre marea ei surpriza, dupa doar o saptamana Heike nu a mai avut niciun fel de dureri. Pur si simplu nici nu-i venea sa creada, ca dupa peste 25 de ani de chin, durerile parca se evaporasera in numai cateva zile! Si-a dat seama ca in spatele acestui mod de alimentatie se ascunde mult mai mult, un potential pe care nici cei mai multi medici nu-l cunosc. Acum nu era sigura, care a fost factorul determinant, ce produsese vindecarea: vegan, fara gluten sau hrana vie? Hotarata sa gaseasca raspunsul, se duce intr-o librarie, convinsa ca in rafturile cu carti despre alimentatie va gasi si raspunsul la intrebarile ei. Si dintre toate acele carti, ii atrage atentia cartea "Vrei sa fii sanatos? Uita oala de gatit!" de Helmut Wandmaker, un adept al curentului Natural Hygiene din USA. Citeste pe nerasuflate cartea, care prezinta potentialul practic nelimitat de vindecare al hranei netratate termice. In acel moment, a stiut ca a gasit "secretul". Si apoi a petrecut nopti albe, framantandu-se cum sa faca sa dea acest secret mai departe, caci o chinuia de data aceasta gandul la toti oamenii bolnavi care sufera si mor din cauza unor boli catalogate de medicina alopata drept incurabile, dar care ar putea fi vindecate sau macar ameliorate printr-o simpla schimbare a modului de alimentatie.
Heike citeste toate cartile despre raw food ce-i cad in mana. Descopera in Internet miscarea raw food din USA si cerceteaza neobosita mai departe. Desi era constienta ca ea ca persoana nu va putea schimba mare lucru, nici nu poate accepta sa stea cu mainile in san. Asa ca isi face un blog si incepe sa scrie in timpul ei liber despre hrana vie, despre medicii care au creat un tratament bazat pe o alimentatie cu hrana vie, despre pionierii miscarii raw food, scrie retete samd. Pleaca in USA intr-un fel de pelerinaj al restaurantelor raw si al centrelor de sanatate alternative. Ii cunoaste pe Dr. Brian Clement de la Hippocrates Health Insitute, pe Markus Rothkranz, David Wolfe samd. Descopera gourmet raw food si face cursuri la insitutul Living Light Culinary Insitute condus de Cherie Soria.
Ceea ce incepuse ca un hobby si o datorie de suflet, se transforma dintr-un simplu blog intr-o miscare globala, din ce in ce mai puternica. Dupa ce renunta la jobul in firma de marketing, care ii aducea siguranta materiala, dar nu ii dadea si hrana de care avea nevoie sufletul ei, Heike creeaza o platforma raw food mai intai pentru Germania Germany Goes Raw si apoi si pentru alte tari, caci si ea are, ca si Markus Rothkranz, viziunea unei miscari raw la nivel mondial: World Goes Raw.
In toti acesti ani a scris si a tradus carti, a organizat grupe de tratament in limba germana la Hippocrates Health Institute, a colaborat cu tot mai multi experti in domeniul raw food de jur imprejurul globului pamantesc.
Si candva realizeaza ca si-a gasit astfel chemarea: caci pentru Heike raw food este cu mult mai mult decat o alimentatie santoasa, care declanseaza procesul de auto-vindecare al organismului uman. Heike este constienta de faptul ca hrana vie actioneaza holistic, depasind cu mult nivelul fizic, si avand "efecte secundare" incredibile la nivel mental, emotional, sufletesc, intuitiv si spiritual!
Asa cum ii place sa sublinieze mereu, hrana vie i-a deschis cel de-al treilea ochi, poarta catre intuitie. Si asa se face, ca astazi, Heike asculta numai de vocea ei interioara in tot ceea ce face (acesta fiind si motivul pentru care este raw consecventa 100%!), se iubeste cu adevarat pe sine insasi, exact asa cum este, fara sa mai aiba nevoie de "accesorii" externe (case, masini, bani, toale de firma, bijuterii scumpe, farduri, cofuri extravagante si cate si mai cate) care sa-i confirme valoarea. Si a devenit astfel libera, fericita, independenta, traind in deplina armonie cu sine insasi si cu lumea din jurul ei.
Heike in cel mai mare ametist din lume din Australia |
Punctele pe care le am in comun cu Heike sunt nenumarate, legatura fiecareia dintre noi cu hrana vie demonstreaza un paralelism foarte frumos si interesant. Eu m-am cam lasat "dusa de val" in ultimii ani si nu am dus din pacate mai departe proiectul nostru comun Romania Goes Raw. Pentru mine nu venise evident atunci inca timpul, dar vremurile s-au schimbat si cu drag asi porni in anul meu norocos 2020 un nou inceput.....
Heike traieste acum in Noua Zeeland si Australia, acolo si-a gasit locul si casa ei. Mai multe informatii si posibilitati de contact aici:
Rohkost in Deutschland GermanyGoesRaw
Geheimnisse der Rohkost RohSpirit
Rohkost-Rezepte-Gourmet: https://rohzepte.de/
Heile dich selbst https://www.MarkusRothkranz.de
Sieben Stufen ins Paradies: https://www.Paradiesstufen.de
Seit über 60 Jahren https://www.HippocratesInst.de
Gratis eBook für Rohkost-Rezepte: https://bit.ly/2Z2q7cD