marți, 15 iunie 2010

Salata cu linte incoltita


Este o reteta  foarte draga mie, deoarece se face usor, se poate lua intr-un recipient adecvat peste tot (pe drum, la birou, la picnic, etc), este foarte satioasa si bineinteles si foarte gustoasa.
Ingrediente:
-frunze de salata, rucola, papadie, loboda, leurda, stevie, ce gasiti la piata  mai proaspat si mai bun in sezonul respectiv;
-cateva linguri de linte incoltita (lintea incolteste f. usor si se poate de fapt folosi deja si dupa ce a fost 24 de ore inmuiata in apa);
-ceapa verde, usturoi verde, ardei rosu si galben, patrunjel verde, ridichi, castravete (las imaginatiei si gustului fiecaruia portita larg deschisa!).
Ca dressing - o maioneza de mustar, facuta din o lingura de mustar, frecata cu ulei si sucul de la o jumatate de lamaie, sare (eu manac fara sare) si piper dupa gust.
Se maruntesc toate, se amesteca (frunzele de salata se pun ultimele), se pune sare si piper dupa gust. Daca sunt plecata pe undeva, imi iau cu mine aceasta salata intr-un borcan, doar frunzele taiate, le iau separat intr-o cutie de plastic si le amestec direct inainte de a manca. Pofta buna, astept comentariile voastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu