Vreti sa gustati cele mai bune gemuri, de caise sau de capsuni, ce au marele avantaje de a fi crude si fara zahar? Singurul dezavantaj, ar fi poate faptul ca trebuie mereu preparate proaspat, rezistand la frigider doar 2-3 zile, dar sunt asa de usor de preparat, incat de fapt acest lucru nu este un adevarat impediment!
Gem de caise
Aveti nevoie doar de caise uscate, care se pun peste noapte la inmuiat in apa plata, atat cat sa fie acoperite de apa. Atentie insa, daca se pune prea multa apa, gemul nu este poate suficient de dulce! A doua zi se mixeaza si gata este cel mai bun gem de caise!
Gem de capsuni
Gemul de capsuni se prepara la fel ca gemul de caise, mai sunt necesare doar cateva capsuni foarte bine coapte, care se mixeaza cu caisele inmuiate.
Se mai pot adauga, asa cum facea bunica mea gemul de caise, samburi de caise (sau migdale) inmuiati in apa!
Pofta buna, astept comentariile voastre!
O idee buna! Cred ca-l voi incerca atunci cand apar caisele autohtone!
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa! Iar ai avut o idee buna, imi voi lua si eu caise din Romania la vara cand vin, cu siguranta ca iese gemul si mai bun (in Germania, nu am vazut niciodata la cineva in gradina caisi)!
RăspundețiȘtergereWow!!! Delicioase sunt retetele tale!
RăspundețiȘtergereAm facut ieri bomboanele de ciocolata si sotul meu care nu sufera ciocolata a mancat de doua trei ori si a mai si cerut a doua zi!
Daca altfel nu am reusit sa-l conving, dulciurile tale l-au facut sa se lase atras spre regimul raw.
Multumim din inima pentru aceste retete delicioase care ne-au redat sanatatea familiei.
Te imbratisam cu drag si iti dorim o saptamana fericita si luminoasa dupa sufletul tau bun si generos!
multumesc pentru reteta, e geniala
RăspundețiȘtergere