miercuri, 19 ianuarie 2011

Domnul profesor Constantin Pârvu - un alt mare specialist român din domeniul fitoterapiei

Pentru cei interesaţi de plantele din flora spontană şi de tratamentele naturale, vi-l recomand cu mare căldură şi pe domnul profesor Constantin Pârvu. Din păcate, eu nu am citit cărţile domniei sale, mi le voi procura însă negreşit, am citit numai articolele din  Formula AS şi am dobândit direct credinţa, că am "întâlnit" din nou un OM deosebit, un suflet curat şi sincer, un român adevărat.  Domnul Constantin Parvu este autorul lucrării "Universul Plantelor", cea mai complexă lucrare despre plante din România, care a primit premiul Academiei Române şi  alte distincţii internaţionale. Domnul Pârvu a mai scris încă o carte, mult mai vastă, pe aceeaşi temă: "Enciclopedia Plantelor", în care se vorbeşte pe larg despre aproape toate plantele din România şi care cuprinde şi reţete populare din întreaga ţară, reţete pe care domnul profesor le-a strâns vreme de zeci de ani şi pe care ulterior le-a corelat cu datele ştiinţifice, rezultatul fiind un adevărat tezaur  în domeniul fitoterapiei.
 Ar fi minunat, dacă cineva care îl cunoaşte pe domnul profesor Pârvu (locuieşte la Vălenii de Munte), ne-ar putea povesti mai multe despre acest om extraordinar sau poate îşi face cineva, cândva drum prin zonă????
Minunatiile naturii - salvie in zapada


Si floricele in plina iarna!

8 comentarii:

  1. Adevarate cuvinte, draga Mimi! Cunosc cartea, am comandat-o pe net si din cate stiu eu este cea mai completa din domeniul fitoterapiei.
    Multumim pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa mi le cumpar si eu neaparat! Mie mi-a placut tare mult si povestea vietii sale, m-a impresionat ce om inteligent, simtitor si modest este.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, asa este! Oamenii mari sunt si smeriti...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mimi,
    ce frumos ne scoti din tolba oameni minunati de la care avem ce sa invatam si care ne uimesc prin simplitate, bunatate si deschidere catre natura. O sa imi cumpar si eu cartile dansului, si ii urez multa sanatate si putere de munca.
    Ii multumim din suflet pentru toata stradania.
    Cu mare drag, te imbratisez,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare placere, draga mea! De aceea citesc eu cu asa mare placere Formula As, au oamenii astia un talent deosebit de gasi asa niste minuni de oameni...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa-l caut pe net...
    Ioan

    RăspundețiȘtergere
  7. Dansul a fost profesorul meu de biologie in liceu, anii 1999-2000.Mi-am adus cu drag aminte de dumnealui si-am cautat pe net sa vad ce mai face.M-am bucurat sa vad ca la 80 ani arata exact cum il stiu eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu l-am avut profesor intre 1992-1996 la Liceul "N. Iorga" din Valenii de Munte. Un OM extraordinar. Pe langa lectiile de biologie am invatat de la dansul si multe lectii de viata. Ii doresc multa sanatate si multi ani si ma bucur enorm de fiecare data cand il intalnesc prin Valeni. Radiaza tinerete, optimism si distinctie.

    RăspundețiȘtergere