vineri, 17 septembrie 2010

Smoothie cu fragi si plante din flora spontana


La mine tocmai s-a mai copt, cu chiu cu vai, al doilea rand de fragi, iar barba tapului infloreste in continuare (pentru ca o culeg mereu, tot infloreste, unde nu am cules-o, s-a terminat demult). Asa ca am mai facut ultimul smoothie cu fragi si plante din flora spontana din anul acesta:
- fragute;
-o banana:
-o mana de frunze de urzica, papadie, menta, roinita si florile de la barba tapului;
-putina apa, se mixeaza totul in blender sau cu un mixer vertical obisnuit.
In Germania a venit deja toamna, este frig, ploua mult, de ieri am inceput sa fac focul la soba (dar sa stiti, ca l-am mai facut si in mijlocul lunii august, cand voi va topeati in Romania!!). Frunzele au inceput sa se coloreze si sa cada si eu constat in fiecare zi, cat de mult iubesc iubesc eu totusi toamna.... Ce frumoasa si ce calda este lumina soarelui intr-o zi insorita de octombrie, iar despre padurea in sute de culori, nu cred ca mai trebuie sa mai spun nimic, pentru mine aceste zile  au  o valoare cu totul deosebita. Toamna, pentru mine anotimpul belsugului si anotimpul in care bunul Dumnezeu mi-a trimis cei doi ingerasi.......
La mine in curte au inceput sa se coaca strugurii, merele de vara le-am mancat deja de mult timp, am inceput  de  peste doua saptamani sa recoltez catina, de saptamana viitoare incepem sa adunam (copiii si cu mine) nuci si mere pentru iarna (de pe niste terenuri abandonate). Am bagat deja rosiile (pentru una dintre plante cred ca  a fost insa deja prea tarziu) si busuiocul de pe balcon in casa si am inceput sa plantez, niste salate de iarna nemaipomenite (Feldsalat si Postelein - cresc iarna, ninge peste ele, dupa ce se topeste putin zapada se pot culege iar, si tot asa, pana in primavara), pe care bineinteles ca eu le-am cunoscut de-abia in Germania. Daca stiti care e numele lor romanesc, luminati-ma va rog din suflet si pe mine!
http://www.garten-informationen.de/gemuese/feldsalat.jpghttp://www.shop.dreschflegel-saatgut.de/images/13633-postelein.jpg
Semintele mi le-am pastrat din primavara, dar in general eu cumpar de la www.dreschflegel-saatgut.de, este o organizatie care se ocupa de pastrarea si inmultirea soiurilor vechi de plante, este o intreaga filosofie nemaipomenita in spatele acestor oameni minunati, e destul de greu de prezentat asa ceva in doar cateva randuri!
Nu pot insa sa termin aceasta postare, inainte de a va mai arata cateva poze, care scot in evidenta frumusetea  inconfundabila a toamnei. 
Rasarit de soare la sfarsitul lui octombrie, in fata casei mele.

Apus de soare in noiembrie.
Si alt rasarit de soare in septembrie, padurea in ceata si deasupra mea un cer de vis......
Va doresc tuturor o zi de toamna minunata!

12 comentarii:

  1. Uau, Mimi, stai in Paradis acolo! Doamne ajuta sa fiti sanatosi sa va bucurati de locul ala minunat pana la adanci batraneti! Multumim mult de poze! De multe ori ma gandesc ca si depresiile astea de toamna-iarna s-ar rezolva daca am sta mai mult afara, si am fi mai aproape de natura. Natura e frumoasa oricand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ai spus! Aproape că m-ai făcut și pe mine să privesc altfel toamna... eu am nostalgia verii, și deși toamna e foarte frumoasă în canada eu nu reușesc decât să mă gândesc la iarna lungă și friguroasă care ne așteaptă...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mimi, m-am inscris la teleseminarele astea http://www.rawmom.com/rawmomcookeddad/ si am vazut ca va fi si un interviu cu Markus Rothkranz de care parca ne-ai spus cate ceva, daca bine tin minte. Abia astept sa inceapa. Sa vad daca ma va lasa Alex sa le ascult :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm...miros de toamna peste tot, si-n blogul tau...! As mai fi tinut un pic vara la mine, tare imi place la caldurica!
    Pozele sunt superbe, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va pup cu drag fetelor si va multumesc mult de tot pentru vorbele frumoase!
    Ma credeti insa, daca va spun ca eu iubesc mult chiar si iarna??!!
    PS Mai tineti minte povestea cu cele 2 fete si cu zana si cu anotimpurile??? De cine era oare, ca nu mai stiu, eu le-am povestit-o copiilor asa din amintiri...

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Raluca,
    Foarte interesant, poate poti sa-mi povestesti si mie cum e la seminarele astea, eu nu prea am acum timp si nici cunostintele mele de limba engleza nu mai sunt ce au fost....
    Markus mi-e tare simpatic, la inceput nu mi-a placut deloc de el, mi s-a parut asa de comercial si de american (el e de fapt neamt), dar mai tarziu, am inteles ca tocmai in asta consta genialitatea lui, el le da oamenilor ce asteapta si vorbeste "limba" lor...Si dupa ce mi-am mai si scris cateva mesaje cu el, am inteles ce OM se afla in spatele fatadei..
    Uite aici e trailer-ul lui http://www.youtube.com/watch?v=Z7DrMtGGy6A&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  7. Vroiam de ieri sa ma extaziez aici, dar picase netul. Si, mai bine, uite ce cadou-surpriza iti fac eu azi,cu toate ca nu meriti, ce peisaje ai pus la sfarsit. Glumite!
    Deci, taaaanaaaammmm! Lectura placuta!
    http://www.formula-as.ro/2010/914/medicina-naturii-44/inamicul-obezitatii-topinamburul-12331
    Paaaa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Mimi,
    foarte frumos ai prezentat, eu cand ma plang ca ploua afara, sotul imi zice ca ploaia inseamna viata si deodata ma inseninez. Toate au un rost important e sa stim sa fim mai buni si intelegatori caci apoi toate vin de la sine.
    Te imbratisez cu drag,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, draga mea Mihaela. Foarte frumos spune si cata dreptate are sotul tau! Va imbratisez si eu cu drag pe amandoi,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  10. salata aceea este valeriana

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu, valeriana este o alta planta, numele in latina este Valerianella.

    RăspundețiȘtergere