marți, 7 septembrie 2010

ROMANIA, DRAGOSTEA MEA.....

Pentru cunoscatorii de limba germana, la pagina 30 din ultimul numar al revistei germane "Natürlich leben", gasiti un articol scris de mine despre Romania:
http://www.bfgev.de/images/stories/NL_Hefte/nl%202010-4.pdf


  Sper sa va placa, voi publica in curand aici si traducerea in limba romana!

10 comentarii:

  1. Buna Mimi,
    Felicitari pentru site si multumim din suflet pentru lucrurile minumate care ni le dezvalui.
    M-am uitat decat la poze, caci nu inteleg germana, parca sunteti desprinsi din Sunetul muzicii, un film tare drag mie.
    http://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k
    Toate cele bune,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mihaela,
    Nu pot sa vad ce mi-ai trimis, din cauza a nu stiu ce drepturi pe care le are Sony... E vorba de filmul cu Julie Andrews si Cristopher Plummer? Eu cant si acum cu entuziasm Edelweiss si cantecul gamei, asa de mult am iubit si eu acest film...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si multumesc mult de tot pentru vorbele bune, fac asa de bine.........

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mimi,
    Noi iti multumim pentru tot ce ne inveti cu atata bunatate si fericire, am citit tot ce ai postat, am aflat despre tine de pe situl Ligiei, cu povestea ta, si apoi am devenit addicted.
    Dupa articolul despre urzica ti-am spus in gand sa ne spui si despre patlagina caci eu doar patlagina si papadie am prin zona si patlagina a venit cu un suras si mii de multumiri.
    Da, despre acel film este vorba, eu il vad in fiecare an de Craciun, il dau la TV, daca srii pe google "sound of muzic central station Belgium" o sa vezi un Flash Mob foarte dragutz.
    Te pup si numai bine,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot nu am reusit, imi scrie peste tot ca apartine lui Sony si ca pt. tara mea nu e disponibil!!!
    Acum vin si eu de acasa si stiu cu cine stau de vorba si povestea ta a aparut la Ligia (sper acum sa nu confund), cu pozele frumoase ale felurilor de mancare preparate de tine!
    Iti multumesc mult, mult pentru tot, mi-ai facut o mare bucurie!! Te imbratisez cu drag, numai bine, m-as bucura mult sa te cunosc intr-o buna zi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Mimi !
    Imi place blogul tau de aceea te-am adaugat in lista mea de linkuri si mi-ar place daca m-ai adauga si tu.

    Blogul meu este http://samancamsanatos.blogspot.com/

    SA ai o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  7. Abia astept traducerea! Dar pozele sunt tare frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va recomand Viscri cu cea mai mare caldura, mai ales celor care aveti copii mici si stati la oras, e un adevarat paradis... De fapt asa e oriunde la tara in Romania, de aceea daca aveti si voi alte recomandari de astfel de locuri de vacanta (in urma publicarii articolului, m-au sunat mai multi nemti sa-mi ceara adrese, i-am trimis pe toti la Viscri si la Cisnadie), va rog din suflet sa-mi spuneti si mie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Mimi
    Buna iti spun tie si prietenilor blogului tau (si ai filmului Sunetul Muzicii, film tare drag si mie).
    Eu inteleg doar un cuvant pe ici pe colo in germana, asa ca l-am pus pe sotul meu sa imi traduca (nu am mai avut rabdare sa astept traducerea ta). Cat de frumos ai descris tu sunetele diminetii si culorile pasunilor pline de flori! Omul de stiinta britanic nu spune nici o noutate, caci domnul Ovidiu Bojor, pe care l-a mai mentionat o prietena a ta, a vorbit mereu despre bogatia florei noastre spontane. L-am ascultat ultima data ca invitat al Eugeniei Voda la emisiunea ei Profesionistii, si ca de obicei m-a impresionat foarte mult prin modul lui de viata si pasiunea cu care face ce ii place in viata. Avea deasemenea pe vremuri o emisiune de cate 5 sau 10 minute la radio unde vorbea de cate o planta din flora patriei noastre (daca imi mai aduc eu aminte bine). De pe atunci il iubeam. Nu am explorat in intregime blogul tau, asa ca imi cer scuze daca link-ul pe care il alaturez – un interviu cu dumnealui in Formula As – il vei fi postat si tu sau altcineva deja: http://www.formula-as.ro/2008/802/lumea-romaneasca-24/ovidiu-bojor-eu-nu-concep-notiunea-de-batranete-sunt-vesnic-tanar-9031
    Te invidiez pentru mersul desculta prin iarba matasoasa. Cat despre asteptatul vitelor pe ulita, mi-ai trezit amintiri de neuitat din copilarie, cand mergeam la tara la o matusa a mea. Beam laptele cald, abia muls, nefiert, si era o minunatie. Lapte de bivolita. Ce gust dumnezeiesc! Cu articolul acesta, tu pentru mine ai deshis o bresa in timp.
    Multumesc Mimi.
    P.S. Ai niste copii superbi!
    E.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, draga mea!!
    Bineinteles ca si eu sunt o mare admiratoare a domnului Bojor, iar articolul recomandat de tine e unul din favoritele mele, pe care l-am dat si eu de zeci de ori deja mai departe, dar stii tu vorba cu repetitia, nu strica niciodata sa se spuna acelasi lucru bun de mai multe ori.
    Te imbratisez cu drag si tare ma bucur cand gasesti aici ceva, care-ti place sau care-ti foloseste!

    RăspundețiȘtergere