sâmbătă, 3 iulie 2010

Hrana vie si cancerul - trei povesti din viata a trei femei, medici de profesie, bolnave de cancer la san

Tot cautand noi dovezi referitoare la efectul benefic al mancarii netratate termic asupra sanatatii, am gasit trei povesti foarte impresionanate despre hrana vie si efectul ei salvator, chiar si in cazul unor boli deosebit de grave, cum ar fi cancerul. Incep cu  povestea doctoritei daneze Kirstine Nolfi.Kirstine Nolfi
(1881-1957)


 Kirstine Nolfi s-a născut la 14 aprilie 1881 în Egtved - Danemarca. A studiat medicina la universitatea din Copenhaga, iar după examenul de stat în 1907, a lucrat timp de 12 ani la mai multe spitale din Copenhaga.
În mai 1941 descoperi la sânul drept un nodul, dar nu-şi făcu prea multe griji, gândindu-se că se va rebsoarbe de la sine. După cinci săptămâni constată însă cu groază, că nodulul ajunsese deja la mărimea unui ou de găină. Din acest moment, ea ştiu cu siguranţă că are cancer, dar  decise, că pentru sine, nu intra nici operaţia şi  nici radioterapia în discuţie. Se retrase pe o mică insulă în Kattegat şi începu să consume exclusiv hrană netratată termic. Abia dupa două luni însă, începu să înregistreze o îmbunătăţire a stării de sănătate şi o micşorare a tumorii. Kirstine Nolfi se simţea  acum mai bine ca niciodată. După un an, în care menţinu regimul alimentar cu hrana netratată termic, ascultă de sfatul medicului şi cercetătorului Mikkel Hindhede (1862-1945) şi trecu la o alimentaţie vegetariană, care cuprindea în proporţie de 60-75% alimente netratate termic. După trei, patru luni începu să se simtă din nou obosită şi începu să aibă dureri puternice la sân. Nolfi trecu din nou pe regimul exclusiv de hrană vie şi după numai o săptămână dispărură  şi durerile şi starea de oboseală.
Kiristine Nolfi începu să scrie articole despre experienţa ei, ziarul săptămânl medical danez refuză însă să-i publice articolele. Şi oferta pe care a făcut-o, de a-şi prezenta cazul său personal în faţa unei adunării medicale, i-a fost respinsă. Dar  doamna Nolfi era însă hotărâtă să facă cunoscută experienţa câstigată şi să ajute cât mai multor oameni bolnavi. De aceea, deschise în 1945 un sanatoriu cu 80 de paturi, iar tratamentul principal aplicat era alimentaţia netratată termic. Pacienţii primeau 3 mese pe zi ce constau din fructe, legume, lapte crud, nuci, cereal, plante din flora spontană, salate şi puţină miere. Astfel ea avu posibilitatea de a studia timp de 12 ani efectele regimului cu hrană vie asupra foarte multor boli. Dr. Nolfi a consemnat rezultate foarte bune în tratarea următoarelor boli: poliartrita cronică, astmul bronşic, boli cardio-vasculare, boli hepatice, diabetul zaharat de tip II, boli renale şi de stomac, obezitate, boli de piele, epilepsie, Ischia, Morbus Basedow, hemoroizi, migrene, parodontoze. În ceea ce priveşte cancerul, menţiona că este foarte important pentru a trata cu succes aceasta boală, să se respcte cu stricteţe regimul alimentar şi să se înceapă în faza incipientă a bolii.
De-a lungul celor doisprezece ani, clinica ei deveni foarte renumită; între timp veneau pacienţi şi din Suedia şi Norvegia, fapt care stârni invidia multora dintre colegii săi, care începură să o defăimeze. Unii afirmară că de fapt  Kirstine Nolfi nici nu avusese cancer, alţii din contră spuneau că ea se operase în secret şi de aceea se vindecase.
In anul 1946 i se retrase licenţa de medic şi dreptul de a practica pe o perioadă de un an de zile şi i se intentară mai multe procese, pe care însă  doamna Nolfi le castigă în totalitate. Pentru a-şi demonstra nevinovăţia, lăsă la începutul anului 1948 să i se ia o proba de ţesut de la sân, care într-adevăr se dovedi la biopsie ca fiind de natură malignă. Din păcate, după acestă intervenţie chirurgicală, începură să i se formeze metastaze.
În cartea sa apărută în 1946 şi intitulată "Apărarea mea", dr. Nolfi ia poziţie împortiva tuturor acuzaţiilor nedrepte care i se aduseseră, iar din 1949 se retrage definitv din activitatea medicală. Dar toate procesele intentate, toate răutăţile şi minciunile afirmate la adresa ei, intervenţia chirurgicală la care se supusese de bună-voie, i-au subrezit foarte tare starea de sănătate, cancerul se extinse în tot organismul, în final formându-i-se metastaze în oase. Kiristine Nolfi moare în 1957, la vârtsa de 76 de ani.

2 comentarii:

  1. Buna ziua, in titlu se scrie de 3 medici si 3 povestiri, am cautat celelalte doua povestiri, le aveti postate undeva? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. http://hrana-vie.blogspot.com/2010/07/doamna-dr-teodora-indrei-stoica.html
    http://hrana-vie.blogspot.com/2010/07/dr-lorraine-day-md.html

    RăspundețiȘtergere