luni, 8 octombrie 2012

Atat de frumos a fost la Targul de Hrana Vie din Speyer

Timpul nu ma lasa sa scriu prea multe, postez in principiu doar cateva fotografii de la Targul de Hrana Vie "Rohvolution", Speyer - 22-23 septembrie 2012.
Deasupra acoperisurilor din Speyer- rasaritul soarelui ramane pentru mine, in fiecare zi, o mare MINUNE......
Alaturi de Hannelene, un copilas crescut NUMAI cu hrana naturala!

Standul nostru, des-de-dimineata - si era un frig de toamna germana autentica.....


Brigitte a descoperit in mijlocul orasului o gradina parasita, plina de cele mai minunate "buruieni" si exact acolo ne-am luat noi masa de pranz: Brigitte ne-a oferit un Durian, numa´bine copt, iar gradina fermecata ne-a daruit din belsug o multime de fragute si frunze verzi - un adevarat festin!

Brigitte a adus de la Marea Nordului alge (Seetang), foarte bune, sunt hotarata sa adun si eu data viitoare cand voi ajunge la mare, caci din pacate pana acum nu m-am incumetat....

Brigitte si Kristina, doua persoane tare dragi mie  - am fost la stand 3 adulti si 3 copii, va dati seama ce medie de varsta fantastica a avut alianta...

Brigitte "luata cu asalt" de vizitatori.
Floarea unei specii salbatice de rucola, in Germania, Belgia, Olanda si Franta creste pe toate drumurile, am avut la stand multe frunze si toti care au probat-o au fost de comun acord, ca este  mult mai buna ca cea cultivata!
A fost tare, tare frumos, le-a placut pana si copiilor mei, speram sa mai repetam actiunea in viitor, dar asa cum bine spunea bunica mea: OM TRAI SI OM VEDEA.......

O persoana care m-a impresionat pe mine in mod deosebit la aceasta editie a targului, a fost medicul brazilian dr. Alberto Gonzalez.

 Un filmulet frumos, care spune mai mult decat o mie de cuvinte:
  Curso "Bases", com Dr. Alberto Gonzalez from Regis Vinicius Terencio on Vimeo.
http://vimeo.com/36849603


Pentru cunoscatorii limbii germane, mai multe informatii despre dr. Gonzalez gasiti AICI si AICI.

Inca o fotografie cu rucola salbatica, in care se vad si frunzele mai bine:

4 comentarii:

  1. Mă bucur tare mult pentru tine! În ultimul timp ai avut parte de multe evenimente dragi sufletului tău și ai fost înconjurată de oameni deosebiți.
    Mimi, am o întrebare: planta din ultima imagine e Schoellkraut sau Acker-Senf? Scuze pentru amestecul de limbi (mai-mai să scriu mișung), dar sper să mă înțelegi :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ma bucur si eu de vizita ta!!! Planta e asa cum am scris o rucola salbatica, are exact gustul de rucola, frunzele sunt f. inguste si cu varfuri multe (nu stiu cum sa explic mai bine). Oricum se mananca si mustarul salbatic, iar rostopasca se recunoaste dupa suscul galben care curge cand o rupi, deci nu-ti ramane decat sa probezi! Caut acum insa o alta fotografie si cu frunzele si o adaug!

      Ștergere
    2. Am uitat sa-ti povestesc ca eu cat am stat in Hunsrück nu am "vazut" aceasta planta (am confundat-o probabil la randul meu cu mustarul salbatic si nu am bagat-o de fapt in seama), pt. ca dupa ce am descoperit-o in Belgia, am descoperit-o si la Speyer si langa Dortmund si langa Achen...... Si de aceea cred ca se geseste si in zona Mosel-Hunsrück, chiar m-as bucura tare mult daca mi-ai spune daca ai gasit-o!

      Ștergere
  2. Frumoasoooo!
    Iti sta bine printre oameni frumosi iar poza cu micuta Hannelene este ca o dovada ca voi doua sunteti complice la ceva anume ;)
    Ma bucur ca ai avut anul asta parte de evenimente care mai de care mai constructive.
    Vine vremea recunostintei, daca nu a si venit deja, si sunt sigura ca inima ta e plina de recunostinta ptr viata care o ai.
    te imbratisez. de mai demult tot vroiam sa iti las comentarii la scrierile tale, dar tot amanam.
    Acum recuparez :)

    RăspundețiȘtergere