luni, 21 februarie 2011

Vine, vine primăvara!

Această postare am pregătit-o săptămâna trecută, urma să bag astăzi numai diacriticele şi să o postez. Între timp, aici iar a nins, astăzi  mi-am început ziua cu datul zăpezii şi cu o "baie" bună cu zăpadă pe balcon.


Dar totuşi, uitaţi cum stăteau lucrurile aici săptămâna trecută, ce scriam eu vineri:
În Germania, cel puţin în colţul de ţară în care locuiesc eu, vine primăvara!! Sâmbăta trecută, copiii mei au văzut deja primii cocori care se întorceau din ţările calde. Din păcate, până m-au strigat ei, până am ieşit eu afară cuprinsă de panică, crezând că s-au lovit rău de tot,  aşa de tare urlau, până m-am întors în casă şi până am pus mâna pe aparatul de fotografiat, ajunseseră cocorii mult  prea departe că să-i mai pot eu fotografia.   
Dar am adunat alte "dovezi"!!!!
Primele flori din gradina mea:


Grausor
Flori, flori si numai flori, unde vezi cu ochii...



Ura, iese si loboda!!!
Dar florile pomilor pot avea  multe chipuri....
Priviţi cu mare atenţie în jurul vostru şi veţi descoperi, cât de mulţi copaci înfloresc deja, fiecare în felul său minunat....

7 comentarii:

  1. Iz de primăvară şi bună dispoziţie la tine pe blog! :)
    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu te imbratisez cu mult drag, nu in ultimul rand pt. postarea minunata de pe blogul tau, pe care am citit-o printre lacrimi. Cat de adevarat graiesti...si parca, special pt. mine:
    "Şi mâna Lui, şi sărutarea Lui, şi dragostea Lui întreagă îmi înlănţuiesc grumazul şi astăzi, mie, celei mai risipitoare dintre copiii Lui."

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Mimi
    La noi s-a intors iarna dupa doua zile calde in care s-au topit nametii de zapade de vreu-n metru jumate. Dar si eu am vazut mult verde in gradina in pauza de ninsoare. Din pacate nu am facut poze. Noroc cu tine ca nu uiti sa ne incanti sufletul si privirile cu tot ce e mai frumos. Cum se cheama planta cu floarea alba din prima poza?
    Multumesc mult de tot pentru culorile si speranta primaverii pe care ni le aduci.
    E.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea E.,
    Este o primula de padure, poza e facuta la mijlocul lui ianuarie, saraca inflorise deja....
    Eu mi-am adus mai multe primule de la padure si le-am plantat la mine in gradina, ele sunt de fapt protejate si nu ai voie sa le iei, dar pt. ca aici se construieste o noua autostrada care taie padurea in doua, am fost nevoita sa le dezgrop de pe santier, altfel le-ar fi calcat cu basculantele si ar fi turnat beton peste ele. Si ciubotica cucului am luat din acelasi loc, nu am putut salva decat o foarte mica parte, dar floricele acestea imi sunt cumva tare recunoscatoare si s-au imultit la mine foarte tare si infloresc f. devreme si tin pana toamna tarziu de tot (sunt poate numai 2 luni pe an in care nu au flori, o sa-mi notez anul asta exact)!
    O sa adun seminte si-ti trimit, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Mimi,
    ce frumos, ce flori superbe si ce grausor viteaz. Ce frumos ai salvat primulele. Esti un inger! La noi, doar a mirosit a primavara vineri, a fost cald, s-a mai topit putin din zapada, dar tot nu se vede pamantul, mai sunt cam 30cm buni de zapada. Dar primavara de la tine e in sufletul meu. Multumim pentru asa frumoasa descriere.
    Te imbratisez,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciao Mimi,
    De ceva timp citesc si nu ma satur sa si recitesc randurile tale scrise in acest blog gasit intamplator in goana mea de a-mi potoli foamea dupa informatii despre hrana vie!
    Te felicit din toata inima pentru ceea ce faci!
    Ceea ce gasesc pe blog-ul tau este de un real folos pentru un novice intr-ale raw-food-ului!
    Eu sunt un adevarat dezastru in bucataria conventionala sa spunem, adica cam ce incerc sa gatesc pt familia mea! Exact ca si tine, pentru mine(incerc raw) imi ramane putin timp! De aceea as avea o mare rugaminte! Pentru ca nu stiu sa mananc corect raw, daca poti, mi-ai face o imensa favoare scriind meniul pe o perioada de timp, de ex o saptamana.
    Cu speranta ca nu am fost prea indrazneata,
    Ana P

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Ana,

    Din pacate nu am reusit pana acum sa-ti raspund, imi cer iertare, m-am refacut cat de cat dupa accidentul stupid (facand gimnastica in subsol, am cazut in forta pe gresie si m-am lovit f. tare la cap si la coloana), dar nu sunt inca nici pe departe cu adevarat sanatoasa, mai am nevoie de ceva timp.....
    Cu meniul, am vrut mereu sa-l fac, pana acum a intervenit de fiecare data cate ceva care m-a impiedicat, dar voi incerca in urmatoarele saptamani sa recuperez.
    Iti doresc numai bine si multa sanatate,
    Mimi
    PS Sa-ti iei neaparat o carte de-a doamnei Ibrian, nu o sa regreti!

    RăspundețiȘtergere