marți, 12 octombrie 2010

SCLEROZA MULTIPLA SI HRANA VIE

Dr. med. Joseph Evers (1894-1975)
" Scleroza multipla este o boala incurabila, doar in cazul in care NU se trateaza bolnavii cu dieta Evers!"

O dovada de necontestat, ca pana si o boala foarte grava cum este scleroza multipla, se poate vindeca doar cu o simpla dieta alimentara, fara nici un fel de tratament medicamentos,  a adus-o domnul dr. med. Joseph Evers. 
Joseph Evers s-a nascut pe 8 martie 1894 in Albersloh (Germania). Dupa terminarea primului razboi, a inceput sa studieze medicina la universitatea din Kiel. In timpul studentiei, a constatat de mai multe ori, legatura directa dintre o oboseala covarsitoare, care il coplesea si care nu-i permitea sa lucreze dupa dorinta sa si hrana consumata in zilele respective si incepu astfel sa faca tot felul de experimentari si sa studieze profund tema legata de efectele alimentatiei asupra starii de sanatate. Din 1927 si-a deschis un cabinet particular in Hachen, unde a constat cu groaza starea proasta a danturii pacientilor sai. A cerut aprobarea episcopala pentru a studia craniile depozitate  la o manastire din apropiere, iar concluzia sa a fost urmatoarea: "Inainte oamenii ajungeau in mormant cu dintii asa de buni si astazi au deja, inca din timpul vietii, dintii asa de stricati!". Evers incepu sa cerceteze cauza distrugerii danturii si facu bineinteles imediat legatura cu alimentatia deficitara ce se impamantenise o data cu industrializarea foarte puternica ce avusese loc in acei ani in Germania. Dr. Evers incepu sa studieze si alimentatia popoarelor primitive si bazandu-se pe studiile anatomice comparative ale dentitei la animal si la om, elabora pe baza acestor studii o dieta alimentara bazata pe fructe, radacinoase, legume, nuci si alune, graunte incoltite, lapte si oua crude. Evers ajunsese la concluzia ca toate bolile metabolice grave se datoreaza denaturarii hranei noastre si de aceea sunt vindecabile numai prin administrarea alimentelor in stare cat mai naturala si mai putin prelucrata. Dr. Evers incepu sa recomande pacientilor sai regimul alimentar conceput de el si numit "dieta Evers" si consemna rezultate foarte bune in afectiunile ficatului, ale bilei si ale rinichilor, in tratarea ulcerului, a diabetului de Tip II, a bolilor cardio-vasculare, a poliartritei, a migrenelor si a durerilor de cap.
In anul 1940, dr. Evers a fost chemat la patul unei femei de 22 de ani, bolnava de scleroza multipla. Bolnava avea deja mainile si picioarele paralizate, era de 5 luni mobilizata la pat si era aproape oarba. Evers ii recomanda dieta sa, iar dupa un an femeia era vindecata functional. Acest succes nemaipomenit, a facut ca dr. Evers sa fie cautat de foarte multi bolnavi de scleroza multipla, iar dupa ce a tratat 86 de cazuri de MS, si-a prezentat rezultatele obtinute la Congresul Internistilor Germani de la Viena din 1943 si le prezenta celorlati medici concluziile sale, conform carora scleroza multipla este in stadiul incipient tratabila numai prin dieta alimentara. Urmatorul conferentiar insa, isi incepu dizertatia cu urmatoarele cuvinte: "si acum sa coboram totusi din nou in adancurile realitatatii" si in general, nici unul dintre medicii prezenti, nu-i dadu dr. Evers si lucrarii sale o atentie deosebita.
Dar Evers nu se lasa insa derutat de lipsa de interes a colegilor sai si-si continua studiile, iar   pentru a-si documenta stiintific rezultatele tratamentului sau,  reusi sa-i castige de partea sa pentru verificarea datelor, in 1945, pe Max Nonne (1860-1959) un corifeu in domeniul neurologiei, iar in anul 1952, pe alti doi neurologi de frunte ai acelor timpuri, Georg Rüber (*1922) si Werner Schuppien (1923-1994), care au facut o documentare statistica foarte exacta a datelor si care au confirmat eficacitatea de necontestat a terapiei Evers in tratarea sclerozei multiple, in special a cazurilor aflate inca in faza incipienta. Din pacate, lumea medicala nu a dat in continuare nici o atentie acestor lucrari si statistici, rezultatele, fantastice de altfel, obtinute de dr. Evers au fost in continuare complet ignorate. 
Dr. Evers reusi cu sprijinul statului german sa infiinteze in 1961  "Clinica Sauerland Hachen", prima clinica din Europa specializata in tratarea sclerozei multiple si a altor boli metabolice grave. Din pacate, la putine luni de la deschiderea clinicii, dr. Evers a fost somat in scris de catre persoanele care finantasera infiintarea clinicii, sa introduca in clinica si metodele alopate de terapie, ceea ce intra in totala contradictie cu convingerea sa. De aceea, in anul 1964 dr. Evers isi prezenta demisia din postul de medic sef al clinicii, spunand ca el nu mai poate garanta ca in clinica se aplica tratamentul sau. Tot in acel an, a intemeiat in Langscheid impreuna cu unul din cei patru fii medici ai sai, Paul Evers (1926-1986) o noua "Clinica Dr.Evers". Si dupa moartea doctorului Joseph Evers, fiul sau Paul Evers a continuat sa trateze pacientii urmand exact tratamentul elaborat de tatal sau, din pacate, dupa moartea lui Paul Evers, medicii care au preluat clinica au inceput sa renunte din ce in ce mai mult la dieta Evers si sa o inlocuiasca cu metodele medicinei alopate, clinica impartasind in prezent parerea generala,  conform careia  scleroza multipla este o boala incurabila. Dr. Evers insa a afirmat neobosit toata viata sa: " Scleroza multipla este o boala incurabila, doar in cazul in care NU se trateaza bolnavii cu dieta Evers!"
In cei peste 47 de ani de practicare a medicinei, dr. Evers a tratat peste 15.000 de cazuri de scleroza multipla, pacienti veniti la el din intreaga lume. Dr. Evers impartea bolnavii in trei grupe: grupa A - cazurile usoare, aflate in faza incipienta a bolii, grupa B - cazurile medii si grupa C - cazurile grele. Gravitatea bolii o stabilea orientativ in primul rand in functie de gradul de mobilitate al bolnavilor, bolnavii din grupa A fiind cei care inca se mai puteau deplasa, la bolnavii din grupa B era deja mersul conditionat si ingradit de boala, iar  bolnavii din grupa C erau deja mobilizati la pat. Doctorul Evers a fost un medic care si-a documentat foarte minutios munca, a lasat peste 1.300 de filme facute cu pacientii sai, a urmarit statistic peste 8.000 de bolnavi, pe o perioada de mai multi ani de zile, reusind astfel sa stabileasca exact cota de vindecare obtinuta prin tratamentul sau si anume: in cadrul grupei A, a obtinut o rata de vindecare de 95%, in grupa B deja de numai 10%, iar in grupa C de numai 2%!! Din pacate, ceilalti medici nu s-au interesat absolut deloc de rezultatele obtinute de dr. Evers, ceea ce l-a determinat pe acesta din urma, sa remarce cu multa amaraciune ca "medicina s-a transformat intr-o industrie, in care rezultatele monetare joaca un rol principal si scopul care ar trebui de fapt urmarit de orice medic, anume vindecarea oamenilor bolnavi, se pierde din ce in ce mai mult din vedere".  Cu putini ani inainte de moartea sa, dr. Evers a mai scris: "Eu am facut cu adevarat tot ce mi-a stat in putere, ca sa demonstrez stiintific ca scleroza multipla este curabila. Am insa senzatia ca Morgenstern a avut si aici dreptate, un medicament este considerat  in ziua de azi mai eficient si mai bun ca o simpla dieta."
Doctorul Joseph Evers a fost nu numai un medic exceptional, ci si un om integru, un om cu constiinta si coloana vertebrala, un medic-om, care a practicat cu adevarat medicina in spiritul juramantului lui Hippocrat, punand pacientul bolnav mai presus de orice.

50 de comentarii:

  1. Excelent articol. Ce minunat ar fi daca oamenii nu s-ar mai lasa condusi de impulsuri ci de ratiune. Sper ca tot mai multa lume sa isi dea seama ce important este sa traim o viata dupa planul lui Dumnezeu. Sunt de parere ca Orice boala poate fi tratata cu ajutorul hranei vii si a unei vieti cumpatate. Gruß Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Mihaela,
    Asa este, hrana vie este un PANACEU UNIVERSAL!! Asa m-am bucurat ca m-ai gasit, te-am adaugat imediat la blogroll, sa nu cumva sa te pierd, ai un blog f. frumos, felicitarile mele!
    Ca sa nu mai spun ca noi cautam de mult pe cineva pt. GermanyGoesRaw in zona Saarbrücken..... Si ca sa nu mai spun ca eu stau in apropiere de Trier, deci nu ar fi asa o mare problema sa ne intalnim (chiar ieri am fost cu copiii la dentist in Homburg)....
    La potluck-ul nostru de la Wittlich din 10.10.10. cu ocazia Rohkostwelttag, a venit o fata (Spätaussiedlerin) f. interesata de la Saarbrücken, impreuna cu mama ei si cu fetita ei de 9 luni, nu a gasit pe nimeni care sa faca ceva cu hrana vie si cauta cu disperare pe cineva si uite tu esti in zona si tu esti deja asa de departe cu hrana vie, ce zici?
    Adresa mea de mail este hranaviero@googlemail.com, m-as bucura mult daca ai lua legatura cu mine!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua Sunt Radutiu Georgeta din Romania Am sm din 1997 In 1998 am facut o fetita care acum are18 ani Din 2000 fac injectii cu betaferon tot a doua zi Merg la servici si sunt foarte nine Dar nu mananc carne de porc O nouate despre dct din germania mai stiti? Va multimedc O zi minunata getaradutiu@yahoo.com

      Ștergere
  3. Uau! Incredibil! Si minunat in acelasi timp! De tinut minte si de trimis la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna draga mea Mimi,
    esti ca o printesa cu o tolba fermecata din care ne scoti povesti frumoase, cu talc si din care avem foarte multe de invatat. Multumim din suflet pentru aceste minunatii. Stau cu sufletul la gura sa aud si altele si ma straduiesc sa urmez si eu pe cat posibil aceste indrumari minunate.
    Cu drag,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu va multumesc mult, mult de tot, voi stiti bine, ca eu asa de tare ma bucur cand va place ceva de aici......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As dori si eu dieta evers pentru sm va rog.. Idontknowu2662@yahoo.com e email ul meu

      Ștergere
  6. te-as ruga daca ai putea sa imi trimiti si mie dieta evers pt ca sunt hotarata sa o tin. Sufar de SM (scleroza multipla) si imi doesc sa fiu sanatoasa. Daca ai putea sa o trimiti pe e-mailul meu :prutygirl@yahoo.com, ti-as ramane recunoscatoare o viata. Multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit articolul si mi s-a parut extraordinar! Sora mea sufera, din pacate, de SM. Te rog extraordinar de mult sa imi trimiti si mie dieta evers. Adresa mea de mail este: bianca_arabella@yahoo.com. Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te rog,trimite-mi aceasta dieta evers pe adresa:daniela.zane@autototal.ro.Iti multumeesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,

    As dori sa primesc si eu dieta Evers.Mama mea are scleroza multipla si imi doresc foarte mult sa o vad ca se simte mai bine.Adresa mea de email este : boomer2502@yahoo.com

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua sunt diagnosticat de 10 ani cu spondilita anchilozanta.As putea primi pe mail dieta Evers? Adresa de e mail :oldick_cip@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne ajuta la toata lumea !se stie ca hrana sanatoasa pastreaza un organism sanatos

    hrana vie cu atat mai mult.Sa fie de ajutor la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  12. As dori sa primesc si eu dieta Evers.Am fost diagnosticata de curand cu scleroza multipla si as vrea sa incerc dieta.Adresa mea :Snickerjoe1@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresa de mail e gresita, tocmai mi s-a intors mesajul pe care am vrut sa ti-l trimit ....

      Ștergere
    2. M-ar ajuta si pe mine enorm dieta Evers... Am devenit vegetariana de un an si jumatate, fortata fiind de lipsa totala de incredere in medicina alopata practicata in zilele noastre si in incercarea de a ma trata in felul acesta. Ar fi extrem de util si motivant ca toate cele care tin aceasta dieta si care se afla in diverse stadii ale bolii sa tina legatura, astfel putand invata unele din experienta celorlalte.... Ce spuneti fetelor?
      Mimi...emailul meu este roco_ivan@yahoo.com
      Multumesc din suflet!

      Ștergere

    3. Dieta pentru SM este o simpla dieta cu hrana vie. Nu am din pacate dieta Evers exacta, dar am certitudinea (am cunoscut oameni la Alianta pt. Sanatate din Germania care au invins boala si erau f. bine si dupa zeci de ani!) ca boala se poate cel putin tine sub control prin simpla schimbare a modului de viata si de alimentatie. Poate cea mai buna dovada o da un alt medic, care s-a autovindecat astfel de SM: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/how-terry-wahls-reversed-multiple-sclerosis-with-a-healthy-diet/

      http://www.terrywahls.com/about-Terry-Wahls.

      Am sa incerc sa adun toate informatiile intr-un nou articol (si despre dr. Kousmine si despre dr. Seignalet), caci se pare ca este foarte mare nevoie de informatie.
      Aici despre dr. Seignalet: www.seignalet.fr
      Aici a mai scris cineva in lb. romana cateva idei principale: http://sclerozainplaci.blogspot.be/2012/10/dieta-evers-doctorul-paul-evers-tratat.html
      Multa sanatate si numai bine,
      Mihaela

      Ștergere
  13. carmen....nu am vazut comentariul meu si-l mai trimit o data.Sunt bolnava de scleroza multiva recurent remisiva din 2005 dar diagnosticata abia in 2006 si doresc Mihaela sa-mi trimiti si mie dieta cu hrana vie (cred in descoperile Dr.-ului Evers,imi pare rau ca nu am putut sa-l cunosc).Doresc sa ma fac bine sau macar sa raman in faza in care sunt acum.Te rog ,ajuta-ma ...adresa mea este carmen_angel68@yahoo.com.Iti multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.sclerozainplaci.blogspot.it/

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua,
    Sunt curioasa daca ar ajuta la Policitemie Vera aceasta dieta? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      Hrana vie este un panaceu. Vindeca ORICE boala. Dovezile le-au adunat toti acesti medici: http://hrana-vie.blogspot.be/p/metode-naturale-de-tratament.html. Ei au vindecat mult mai multe boli, dar s-au specializat dintr-un motiv sau altul ep tratarea unei boli (Dr. Gerson pe cancer, dr. Evers pe SM, dr. Kousmine pe poliartrita reumatoida, s.a.m.d.). Eu as incepe orice tratament, al oricarei boai cu o schimbare radicala a modului de viata si a dietei alimentare! Multa sanatate!

      Ștergere
    2. Draga Mihaela,

      Minunat articolul, te-as ruga din suflet sa ma poti ajuta cu mai multe informatii sau chiar cu dieta pentru stadiu incipient SM, am mare nevoie pentru sotia mea.
      miron_ady@yahoo.com

      cu prietenie,
      Adrin Miron

      Ștergere
    3. Draga Adrian,

      Dieta pentru SM este o simpla dieta cu hrana vie. Nu am din pacate dieta Evers exacta, dar am certitudinea (am cunsocut oameni la Alianata pt. Sanatate din Germania care au invins boala si erau f. bine si dupa zeci de ani!) ca boala se poate vindeca si tine sub control prin simpla schimbare a modului de viata si de alimentatie. Poate cea mai buna dovada o da un alt medic, care s-a autovindecat astfel de SM: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/how-terry-wahls-reversed-multiple-sclerosis-with-a-healthy-diet/

      http://www.terrywahls.com/about-Terry-Wahls.

      Am sa incerc sa adun toate informatiile intr-un nou articol (si despre dr. Kousmine si despre dr. Seignalet), caci se pare ca este foarte mare nevoie de informatie.
      Multa sanatate sotiei tale, eu va tin pumnii caci stiu ca vindecarea este reala si posibila!
      Cu drag,
      mimi

      Ștergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. As dori tare mult sa primesc si eu dieta Evers! Poate asta ar fi o sansa la o viata normala! Multumesc ! dioana29@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Doamne, imi pare extraordinar de bine ca am gasit acest articol, insa..am aceasta boala si in momentul de fata am avut de a face numai cu doc care si-au batut joc de mine...nu stiu ce sa mai fac si pe cine sa mai intreb sau in cine sa ma mai incred ca sa ma pot vindeca...unde as putea gasi aceasta dieta?

    Va rog sa ma ajutati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti lua legatura cu dr. Calin Marginean http://drcalinmarginean.blogspot.be/.
      Regimul Evers se gaseste in carte in lb. germana: http://www.amazon.de/Die-Evers-Di%C3%A4t-Chancen-Diabetes-Stoffwechsel-Erkrankungen/dp/3830420730 sau in lb. franceza dieta dr. Seignalet: http://www.seignalet.fr/.
      Multa santate si Doamne ajuta, eu pot sa te asigur insa cu mana pe inima ca exista sanse f. mari de vindecare si tinere sub control a bolii!

      Ștergere
    2. Buna ziua. Daca intelegeti limba engleza cautati pe internet despre Terry Wahls. Este o doamna doctor care se pare ca gasit o metoda de combatere a bolii prin dieta. Informati-va cat mai mult. Am citit multe forumuri, majoritatea persoanelor observa imbunatatiri dupa cateva luni de dieta. Am citit un singur caz care acuza ca se simte mai rau cu acesta dieta (spune ca are anemie). Cel mai important pana va informati asupra alimentatiei si luati o decizie: renuntati la toate alimentele care contin gluten si lactate. Acestea se pot inlocui usor cu orez, nuci si alte alimente. Mancati zilnic frunze verzi comestibile, varza sau brocoli, legume colorate (radacinoase) si muraturi acum iarna. Mancati nuci, fructe confiante si multe legume.
      Nu stiu foarte multe, dar am citit despre asta aproape zilnic de 5 luni (am un prieten cu scleroza multipla care urmeaza tratament, iar eu avem migrene puternice si am renuntat la gluten).

      Ștergere
  19. Buna ziua! Ash dori si eu acesta dieta, adr mea este alina_miha81@yahoo.com.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am dieta exacta.
      Regimul Evers se gaseste in carte in lb. germana: http://www.amazon.de/Die-Evers-Di%C3%A4t-Chancen-Diabetes-Stoffwechsel-Erkrankungen/dp/3830420730 sau in lb. franceza dieta dr. Seignalet: http://www.seignalet.fr/.
      Multa santate!

      Ștergere
  20. Buna dimi!
    Am descoperit cu mare bucurie acest blog si faptul ca oameni minunati ca dtra D'na Mimi Walter impartasesc cu generozitate din preaplinul cunostiintelor lor.As dori sa va intreb daca stiti cumva vreun tratament naturist si ptr Parkinson care sa contrazica medicina alopata ptr care si aceasta boala (ca si scleroza in placi)este incurabila.Cu drag,respect si multumiri
    Maria Mihailescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria,

      Ca si in cazul cancerului sau SM, si in cazul bolii Parkinson un regim de viata cat mai natural (mobilul, Tv si calculatorul limitate la maxim, indepartarea plombelor de amalgam, eliminarea substantelor toxice din mediul de viata, etc.) cu hrana vie (fara cereale!!) face adevarate minuni. Si in cazul bolii Parkinson, trebuie o consecventa iesita din comun si trebuie inceput regimul natural de viata cat mai rapid posibil, boala este in mare parte ireversibila!
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
  21. Vitamina d amelioreaza f mult scleroza multipla. studiile demonstreaza ca fiecare 10 ng in plus de d3 reduc noile leziuni cu 15% si leziunile active, deci puseele cu 32%. pt mai multe info, dulceemira@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  22. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22926855

    RăspundețiȘtergere
  23. Am fost diagnosticata cu SM acum un an, am inceput tratament cu avonex dar v-as ruga sa-mi trimiteti si mie dieta Evers pe adresa cn_medica@yahoo.com.va sunt recunoscatoare pentru asta deoarece imi doresc din tot sufletul sa-mi vad copilul crescand..Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adresa de mail nu e buna, asa ca scriu aici. Dieta pentru SM este o simpla dieta cu hrana vie. Nu am din pacate dieta Evers exacta, dar am certitudinea (am cunoscut oameni la Alianata pt. Sanatate din Germania care au invins boala si erau f. bine si dupa zeci de ani!) ca boala se poate vindeca si tine sub control prin simpla schimbare a modului de viata si de alimentatie. Poate cea mai buna dovada o da un alt medic, care s-a autovindecat astfel de SM: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/how-terry-wahls-reversed-multiple-sclerosis-with-a-healthy-diet/

      http://www.terrywahls.com/about-Terry-Wahls.
      Am sa incerc sa adun toate informatiile intr-un nou articol (si despre dr. Kousmine si despre dr. Seignalet), caci se pare ca este foarte mare nevoie de informatie.
      Multa sanatate si numai bine,
      mimi
      Aici despre dr. Seignalet: www.seignalet.fr

      Ștergere
    2. Pentru scleroza multipla, recomand cartea "The MS (multiple sclerosis) diet" scrisa de autoarele Ann Sawyer (Author), Judith Bachrach (Author), ambele cu scleroza multipla. In mare, recomanda eliminarea din dieta a unor elemente: lapte, grau(doar alim fara gluten), anumite legume, drojdie, oua, probabil si grasimile saturate. Sunt recomandate exrcitii fizice, peste, orez fara gluten, exercitii Pilates..
      http://www.amazon.com/dp/158333288X/?tag=paleoms-20

      Ștergere
  24. Pentru scleroza multipla, recomand cartea "The MS (multiple sclerosis) diet" scrisa de autoarele Ann Sawyer (Author), Judith Bachrach (Author), ambele cu scleroza multipla. In mare, recomanda eliminarea din dieta a unor elemente: lapte, grau(doar alim fara gluten), anumite legume, drojdie, oua, probabil si grasimile saturate. Sunt recomandate exrcitii fizice, peste, orez fara gluten, exercitii Pilates..
    http://www.amazon.com/dp/158333288X/?tag=paleoms-20

    RăspundețiȘtergere
  25. se poate sa-mi trimita si mie cineva recomandarile pe ionut_dobrescu@yahoo.com? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. salut,

    poate cineva sa ne spuna ceva despre rezultatele obtinute in urma acestei diete? are cineva un rmn facut dupa 6 luni, un an de la inceputul dietei in care sa se vada rezultate? Nu contest ca o astfel de dieta nu e sanatoasa oricum (o urmez si eu), dar voiam sa stiu daca cineva are si rezultate "masurabile".

    Mersi!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut,
    am SM de 7 ani fara alte pusee decat cel de debut. Am facut 5 ani betaferon si cu toate astea leziunile au continuat sa apara. As dori si eu informatii despre aceasta dieta pentru ca ma pierd zi dupa zi. Adresa mea este ana_cobuz@yahoo.com . Orice sfat e binevenit. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut!Am citit articolul si mi-a aparut o speranta ca as putea mentine sanatatea ce o am. Va rog nespus de mult sa-mi trimiteti dieta Evers si toate informatiile ce le aveti despre tratarea acestei maladii .Adresa mea este mgaidei@bk.ru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dieta pentru SM este o simpla dieta cu hrana vie. Nu am din pacate dieta Evers exacta, dar am certitudinea (am cunoscut oameni la Alianata pt. Sanatate din Germania care au invins boala si erau f. bine si dupa zeci de ani!) ca boala se poate vindeca si tine sub control prin simpla schimbare a modului de viata si de alimentatie. Poate cea mai buna dovada o da un alt medic, care s-a autovindecat astfel de SM: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/how-terry-wahls-reversed-multiple-sclerosis-with-a-healthy-diet/

      http://www.terrywahls.com/about-Terry-Wahls.

      Ștergere
  29. Celulele stem sunt parte a sistemului de reparare al organismului – noile celule stem le inlocuiesc pe cele care s-au deteriorat. Exista mai multe tipuri diferite de celule stem, iar oamenii de stiinta investigheaza o serie de moduri prin care acestea ar putea fi utilizate in dezvoltarea de noi tratamente pentru tratarea sau ameliorarea sclerozei multiple. http://www.placidromania.com/pachete/terapie-cu-celule-stem-pentru-scleroza-multipla-in-germania/

    RăspundețiȘtergere
  30. Salut .am citit SI EU acest articol,am 25 de ani SI mam inbolnavit de Scleroza Multipla de 5 ani in urma SI va rog nespus demult sa-mi transmiteti SI mie diets Evers

    RăspundețiȘtergere
  31. Trimiteti SI Mie VA rog dieta Evers am so EU asa boala Scleroza Multipla vreu Sa ma lecuiesc SI EU VA rog frumos emailu meu este edu_90@mail.ru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dieta pentru SM este o simpla dieta cu hrana vie. Nu am din pacate dieta Evers exacta, dar am certitudinea (am cunoscut oameni la Alianata pt. Sanatate din Germania care au invins boala si erau f. bine si dupa zeci de ani!) ca boala se poate vindeca si tine sub control prin simpla schimbare a modului de viata si de alimentatie. Poate cea mai buna dovada o da un alt medic, care s-a autovindecat astfel de SM: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/how-terry-wahls-reversed-multiple-sclerosis-with-a-healthy-diet/

      http://www.terrywahls.com/about-Terry-Wahls.
      Aici link catre cartea dr. Kousmine: http://hrana-vie.blogspot.be/2013/12/si-totusi-hrana-naturala-este-un.html.
      Numai bine si multa sanatate. Si nu uita ca nu numai ce mananci conteaza pentru ca sa te vindeci, ci si celelate laturi ale vietii tale sunt la fel de importante!
      Cu tot dragul,
      Mimi

      Ștergere
    2. Buna Mimi! multumim pt informatii. Eu am sm primar progresiva de 41 ani, de la 7 ani mai precis.De 20 ani nu mai consum carne, desi uneori (extrem de rar) am mai facut-o. Dar fata de alti "colegi" care nu o au de atat de mult timp, eu sunt super bine.Alimentatia a facut diferenta.
      De fapt nu doar carne, ci si produse lactate, oua, consum fff rar.
      Link-ul catre cartea dr Kousmine, nu mai este valabil. In lb Ro mai ai si alte indicatii?
      Tu spui mereu ca nu ai dieta dr Evers, dar nici macar explicatii un pic mai detaliate nu ne poti da? Exista o detaliera specifica pt SM? Din nefericire am cunoscut personal - un prieten drag - care a avut cancer limfatic, a tinut dieta dr Evers si a ajuns intr-un an in .... cosciug. A tinut-o STRICT, fara sa se abata, aproape imediat ce a fost diagnosticat, fara sa faca tratament alopat.
      Iti suntem recunoscatori pt raspuns.

      Ștergere
  32. Credeti ca daca hrana vie ar fi avut o contributie relevanta la vindecarea bolilor, nu ar fi mers din ce in ce mai multi pe calea asta? Dupa moartea lui Valeriu Popa, pe care l-am cunoscut personal si care a recunoscut singur ca cel mult 10% din cei care vin la el obtin rezultate si 7% din ei se vindeca, a mai incercat Petre Anca sa faca ceva, dar n-a reusit . In concluzi hrana vie vindeca mult prea putini oameni ca sa poata fi luata in considerare de lumea medicala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU exista O SINGURA solutie general valabila pt. toata lumea, cum NU exista nici numai O SINGURA cauza a unei boli. De aceea nici nu se pot face aprecieri 100% - intr-o directie sau in cealalta, complet opusa! Exista oameni care s-au vindecat cu hrana vie si altii care nu au avut succes. Nici eu si nici dvs. nu putem spune la cine functioneaza si la cine nu. Eu insa nu as lasa nicio varianta naturalista neincercata, mai ales hrana vie si un stil cat mai natural de viata (caci in comparatie cu medicamentele de sinteza, hrana vie nu are efecte secundare negative!). Si abia apoi, dupa ce am incercat EU, pe pielea mea, pot spune daca o anumita metoda functioneaza in cazul MEU sau nu.
      Multa sanatate si numai bine,
      Mihaela

      Ștergere