duminică, 17 octombrie 2010

GEM DE CAISE, CRUD SI FARA ZAHAR

Deoarece am fost in cele din urma in stare sa fac o poza cu gemul  de caise, reiau aici postarea mai veche despre gemurile crude. 
Vreti sa gustati cele mai bune gemuri, de caise sau de capsuni, ce au marele avantaje de a fi crude si fara zahar?  Singurul dezavantaj, ar fi poate faptul, ca trebuie mereu preparate proaspat, rezistand la frigider doar 2-3 zile, dar sunt asa de usor de preparat, incat acest lucru nu este de fapt un adevarat impediment!

Gem de caise
Aveti nevoie doar de caise uscate, care se pun peste noapte la inmuiat in apa plata, atat cat sa fie acoperite de apa. Atentie insa, daca se pune prea multa apa, gemul nu este poate suficient de dulce! A doua zi se mixeaza si gata este cel mai bun gem de caise!

Gem de capsuni
Gemul de capsuni se prepara la fel ca gemul de caise, mai sunt necesare doar cateva capsuni foarte bine coapte, care se mixeaza cu caisele inmuiate.

Se mai pot adauga, asa cum facea bunica mea draga gemul de caise, samburi intregi de caise (sau migdale)!

8 comentarii:

  1. Ce frumos!!! minunat! Nici nu ma gandeam eu ca se pot face asemenea minuni si crude 9adica raw).

    Multumesc, Mimi pentru informatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare placere! Copiii mei mananca cu f. mare placere acest gem si pe clatitele normale pe care totusi le mai fac pentru ei din cand in cand. Ma bucur de fiecare gram de zahar rafinat pe care NU il mai mananca, iar acest gem este pt. mine o buna solutie de compromis!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna dimineata!Buna ideea...de pus la uscat caise cred a si ciresele ar merge.Cred ca usor ,usor ma transform in producator de fructe uscate....natural,adica la soare.Nici nu stiti ce fericita sunt,ca in 3 saptamani am reusit sa nu maninc carne...decit o data(fiind la cineva in vizita),iar la micul dejun nu consum decit fructe....si o cafea cu zahar brun.
    Elena(spania)

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Elena,
    Ar fi o idee de afacere, ori nu?? Bravo, te felicit, sa stii ca este mare realizare! Si sunt sigura ca in curand, vei incepe sa culegi roadele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mamanc cruditati de un an de zile si starea mea de sanatate s-a ameliorat simtitor. Este bun blogul ca iti mai da idei de ce ai putea manca si cum. Insa gasesc preocuparea voastra pentru mancare, fie ea si raw, exagerata. In conceptia mea, rolul mancarii raw, pe langa acela ca iti imbunatateste sanatatea si iti da o sare de bine, ar trebui sa fie si cel de a te face sa nu te mai gandesti la "foale" si la gusturi toata ziua. Adica sa te mai desprinda de preocuparea omului obisnuit de a trai pentru a manca. De ce sa faci gem de caise cand le poti manca asa, crude, cum le-a facut Dzeu? Noi, oamenii, tre sa complicam lucrurile si sa ne mai si mandrim cu asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e sa facem acest gem de caise si iarna, cand avem disponibile numai caise uscate/ deshidratate. In plus, prin re-hidratare, devin mai usor de digerat.
      Alina Adriana

      Ștergere
  6. Toate frictele proaspete fac minuni,hrana cu cat mai simpla cu atat mai benefica....am hotarat sa renunt total la oua,lapte,peste,paine si cereale.....doar verdetiti,seminte si legume....fructe si miere.

    RăspundețiȘtergere