marți, 18 august 2015

Viscri 2015 - Amintiri si un tort de ciocolata

Pentru mine a fost atat de frumos la Viscri, incat imi vine si greu sa povestesc. Nici nu as putea spune inca, ce a insemnat exact Viscri 2015 pentru sufletul meu. S-au petrecut atatea lucruri surprinzatoare si nesteptate (vorbesc NUMAI pentru mine), incat m-am trezit depasita. Ramasa in urma rau tare. Caci eu cumva tot nu eram pregatita. Tot nu pricepusem. Si inca tot nu am priceput chiar tot-tot....
Este atat de bine cand ti s-a arata ca "nu exista" chiar nu exista, cand gasesti acul (IPod-ul) in carul cu fan (pajiste cu iarba pana la brau), cand adevarul iti sare in ochi, cand iubirea divina te strange in brate de aproape te sufoca, cand te-ntalnesti cu o luna plina, parca la fel de mare cat lumea, agatata desupra unui cuib cu berze, exact ca in fotgrafiile photoshopate de pe Internet (cu ceva timp in urma, le-as fi caracterizat repede si scurt: de prost gust), cand esti invitat ca oaspete de onoare la concertul gazelor, frunzelor si vantului, cand vezi ca esti tinut in palme si aparat si iubit si protejat, cand frica ti se destrama la fel de usor ca ceata alungata de razele soarelui si lasa in urma ei numai lumina si iubirea, le da voie sa dantuiasca in jurul tau, sub tine, desupra ta, in tine.......
De aceea, va dau cel mai bine astazi mai departe doar cateva fotografii din paradis si o reteta. 
Le multumesc tutror celor care au fost alaturi de mine - nici nu as putea sa-i insir, ca prea multi sunt. Norocul a venit din nou cu carul la si peste mine. Multumesc, multumesc, multmesc!
 















Cantecul pe care nu am reusit sa-l cantam impreuna:


Si un alt catec pe care-l iubesc eu mult si care poate va va reaminti de cel cantat impreuna (macar asa, cat de cat...):



Si reteta de tort de ciocolata:

TORT DE CIOCOLATA


 Pentru blat:
- curmale cu fulgi de cocos (10 curmale cu 100g fulgi de cocos - cantitatile pot fi foarte variate, in functie de calitatea curmalelor - se prefera cele moi, cu zaharul cristalizat  - sa nu intelegeti gresit si sa cumparati curmale cu zahar adaugat, ci curmale al caror zahar propriu s-a cristalizat deja!). Se mixeaza intai curmalele, apoi se adauga fulgii de cocos pana se face un aluat care se despreinde de pe vasul mixerului. Se modeleaza intr-o forma cu un inel care poate fi scos ulterior:




Pentru crema:
-caju (cca. 300g pentru un tort mic), 50g unt de cocos, 30-50 g miere (sau curmale) - cel mai bine se adauga dupa gust, eu am constat ca mierea din Romania, in special cea de la Viscri 125 este mult mai dulce ca mierea cu care sunt eu obisnuita sa lucrez in Belgia - cacao si vanilie. Se mixeaza pana se obtine o crema fina.
Se pune in forma si se baga la frigider. Se scoate inelul de metal si se pun lumanarile. Se canta neaparat "La multi ani cu sanatate"! Caci acest tort se mananca numai la ocazii speciale si nu in fiecare zi - stiti bine deja acest lucru, nu-i asa?



Cu tot dragul,

Mihaela 

PS Mai jos, gasiti  si o interpretare supercalifragilistica a tortului -  Cristela Georgescu,  reteta de tort in varianta personala si o multime de alte  comori pentru minte, trup si suflet:
http://www.cristelageorgescu.ro/tort-de-ciocolata-supercalifragilistic/09/2015/ 

11 comentarii:

  1. Dragă Mimi, te-am descoperit relativ de curând, așa cum am descoperit-o și pe Cristela, Olivia Steer, dr Soescu și alte ființe minunate. Va mulțumesc pentru tot. Va citesc cu nesat, cu mare bucurie si recunostinta...Mă simt de parcă am descoperit adevărate comori. Mulțumesc universului care a fost atât de bun încât să va aduca în calea mea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia asteptam sa ma intorc din vacanta si sa citesc aceasta postare despre Viscri! Sper cu tot sufletul sa fiu si eu acolo la anu' sa invat cat de putin.
    Multumesc pentru acest post plin de emotie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mimi dragă, o întrebare scurtă:
    Busuiocul care a făcut "moț" mai este bun pt consum? Am în grădină 3 tufe. Mă gândesc să congelez niște frunze, iar unul l-as muta intr-un ghiveci pt la iarna. Tu ce zici să fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca-l poti congela (face mot, adica vrea sa infloreasca???), iar un busuioc in ghiveci e o adevarata binecuvantare iarna in casa.
      Iti doresc spor si multe bucurii!

      Ștergere
  4. Buna ziua,

    Imi plac fotografiile dvs. Nu stiam ca veniti si in Romania. Eu imi doresc mult sa va cunosc, cum functioneaza? Veniti in fiecare an, cu ce ocazie? Cum fac sa vin si eu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, vin in principiu in fiecare vara in Romania si de fiecare data cand organizez ceva, anunt aici, pe acest blog.

      Ștergere
  5. M-as bucura sa va pot intalni si eu la anul. Nu stiu cum dar se pare ca am omis anuntul dvs.pt. anul acesta desi citesc articolele dvs. frecvent

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am dorit atat de mult sa pot ajunge :( de-mi vine sa plang cand ma uit la poze. Sufletul tanjea, iar mintea spunea...e departe, n-ai bani deloc, cu ce te duci, ce faci cu copilu, nu e timp etc. etc.
    Numa bine pentru la anul invat si eu sa-mi stabilesc obiective pe termen lung :)
    Doamne Ajuta sa ne vedem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog , cum pot accesa noul site al d-nei Cristela ? Multumesc :)

      Ștergere
  7. As dori sa-mi spuneti daca pot folosi altfel de nuci (mai autohtone) in loc de caju? In rest va apreciez foarte mult si va multumesc pt retetele si sfaturile dvs. Craciun fericit si noul an sa aveti parte de tot ce este mai bun sufletului dvs! ☺

    RăspundețiȘtergere
  8. Mimi,tot timpul când îți citesc articolele mă umplu de energie și lumină Ești o binecuvântare pentru mine ca te-am găsit.Îmi poți da o adresa de email sa-ti trimit niște poze cu petele mele de la mâini.Mulțumesc muuult

    RăspundețiȘtergere