sâmbătă, 14 februarie 2015

Cand visele se implinesc

Cu multi, multi ani in urma, pe vremea cand lucram la un minister, a trebuit sa duc intr-o buna zi, niste documente la un departament cu care noi nu lucram in mod obisnuit. Am suit multe etaje (chiar si atunci, nu foloseam aproape niciodata liftul), am gasit biroul, am batut politicos la usa si am intrat. Si in acel moment, mi-am pierdut pur si simplu suflarea: pe peretele de langa usa, atarna un calendar. Cred ca nu am spus nici macar buna ziua, am intrebat numai pierduta: "Vaaaaai, ce peisaj frumos, unde este?" Un munte, un lac si o bisericuta mica si alba, cu turlele ca niste cepe rosii. Si eu devenisem dintr-o data o parte din peisaj.......
Erau clar cu totul alte vremuri: nu am gasit nicaieri nici numele locului, nici al fotografului, nici macar editura sau tipografia nu erau mentionate. Dar locul acela minunat mi-a intrat in suflet si acolo a ramas, chiar daca nu stiam unde este. Ca si gandul ca intr-o buna zi voi ajunge si eu acolo.

Dupa multi ani, cu totul neasteptat si intamplator, am descoperit locul intr-un reportaj al televiziunii germane: Königssee. De atunci, am ajuns la lacul si muntele visurilor mele de nenumarate ori - si vara, si iarna, si primavara, si toamna. Este la fel de frumos in orice anotimp, in orice moment al zilei. Dumnezeu este aici parca vizibil si palpabil. Asa ca e usor sa-mi amintesc sa-i multumesc, de fiecare data cu lacrimi in ochi si inima saltandu-mi din piept. 

De astazi este iar vacanta. Si unde mergem? Desigur iar la muntele vrajit.......

Un bun prilej sa ne mai burdujim camarile sufletesti cu adevarate  comori: cu imagini si sunete rupte din Rai. Traim, devenim una cu muntele, cu apa, cu fiecare fir de iarba, cu fiecare copac si fiecare fiinta de acolo. Si devin din ce in ce mai convinsa, ca sunt una dintre cele mai norocose si mai fericite fiinte din lume. Iubesc viata si viata ma iubeste. Multumesc, multumesc, multumesc!













16 comentarii:

  1. Draga Mimi,m-au trecut niste fiori,ti-am simtit emotia si ma bucur ca ti-ai vazut visul implinit.Dumnezeu are grija de tot,nu-i asa?Este intr-adevar un loc superb si ma faci sa mi-l doresc si eu.Cine stie,poate in viata asta...
    Vacanta placuta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Gianina,

      Sa te ajute Dumnezeu, care asa cum bine spui, are grija de tot....
      Tocmai m-am intors de pe blogurile tale. Frumos tare e la tine, dar m-am si intristat tare si sutn de-a dreptul socata dupa ce am vazut fotografiile tale cu Cazinoul din Constanta (eu nu am mai fost la Constanta de 14 ani), chiar nu m-am asteptat la asa ceva....
      Multumesc mult, iti doresc si eu numai bine si multa, multa santate!

      Ștergere
  2. ai dreptate, pentru fiecare colt de natura ce ni se dezvaluie, pentru fiecare fir de iarba, pentru fiecare floare, copac, pentru orice vietate intalnita, fie ea si-o furnicuta sau un paianjen tesandu-si cu-atata mestesug panza, merita sa spunem Multumesc, Doamne.indiferent ce-a fost, ce este si ce va fi, pentru acest moment unic cand te simti una cu vesnicia, cu universul, cu tine insuti, impacat, in pace si ....fara suflare:) eu una raman fara grai, in fata naturii,ma contopesc cu ea. si chiar si-o opera a unui muritor (om) poate avea acelasi efect (mi-aduc aminte de tabloul pictat de-o prietena, ce mult m-a impresionat si ce efect total neasteptat a avut asupra mea, m-a impacat cu mine insumi cu tot universul! desi, cand am mers la expozitie nu eram deloc intr-o stare propice) sau unele bisericute, atat de in armonie cu locul unde se afla.
    vacanta placuta!
    daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Königssee a fost ca de obicei o minunatie.....

      Ștergere
  3. Superb peisaj , parca desprins dintr-un vis ....l-am trecut in lista de dorinte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nici ca se putea un cadou mai frumos de la viata (printre altele desigur) sa vezi cu proprii ochi, ceea ce ti-a marcat asa de frumos sufletul....minunat!
    daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! .... frumoase cuvinte si la acest articol! ....pare sa fie Elvetia? daca se poate cateva coordonate ...sa nu asteptam precum domnia ta! Cu toate ca si asteptare face parte din frumusetea de a descoperi lumea.
    Super blog ...in fiecare zi aici. FELICITARI !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Königssee in Schönau/Berchtesgaden: http://www.koenigssee.com/.
      Multumesc mult, sa-ti fie cu folos!

      Ștergere
  6. Seamănă cu Mănăstirea Cozia valcea

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim, Mimi, superb! Caut deja sa planific vacanta acolo:), sper sa gasesc ceva cu menu vegan.

    RăspundețiȘtergere
  8. Poti sa ne recomanzi o pensiune/ restaurant cu menu vegan in zona?
    Multumesc,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Mimi,

    Imi poti recomanda o pensiune/ cazare cu optiuni vegane in zona? Sau regim self catering? Am cautat dar pe acolo nu am gasit, in alte zone da, dar nu in zona Konigsee. Multumesc!
    Mihaela Gagea
    pS: sper sa ajunga acest post, am mai incercat cu alte trei dar nu stiu de ce nu apar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mihaela,

      Moderez comentariile, pt. ca am in fiecare zi 10-20 de mesaje spam.....
      Aici e un hotel bio fain, cu mare deschidere spre vegan: http://www.biohotel-kurz.de/index.html. Si Sabine ofera la pensiunea ei si vegan si crud, e fff flexibila: http://www.bio-natur-urlaub.de/anzeigen/bio-hotel/sueddeutschland/bio-pension-krennleiten-hier-ist-das-g-84.html (mi-am dorit la micul dejun avocado, a doua zi aveam bio-avocado pe masa!). Sau iti iei o locuinta de vacanta si iti faci totul asa cum vrei tu. Numai bine si multa sanatate,
      mi

      Ștergere
  10. Deci, urmează să pleci din nou?
    P.S. Noi nu ne-am mai auzit demult, dragă Mimi.

    RăspundețiȘtergere