vineri, 15 aprilie 2011

Vacanţa de Paşti

 De luni intram în Săptămâna Mare, copiii au vacanţă de Paşti două săptămâni, iar eu sunt vizibil obosită (cred că aţi remarcat cu toţii multitudinea greşelilor pe care le tot fac...). De aceea, am tras săptămâna aceasta tare şi am pregătit deja ceva pentru următoarele două săptămâni, în care am de gând să-mi iau şi eu vacanţă. Deci, vă rog mult, să nu vă supăraţi că nu voi fi aşa de promptă (voi deschide calculatorul probabil numai o dată pe săptămână) cu răspunsurile la mail-uri şi la comentarii, voi încerca să recuperez însă în luna mai, când fac UN AN de blog (incredibil, parcă ar fi fost ieri)!!!!
 
 În Săptămâna Floriilor  şi inspirată de crâmpeiul floral al Nataliei, uitaţi şi câteva fotografii de primăvară din Germania, unde anul acesta, în mod cu totul neaşteptat pentru mine, primăvara a venit mai repede ca în România, săptămâna trecută am umblat chiar în pantaloni scurţi şi tricouri (între timp timpul a devenit ceva mai rece, dar este neobişnuit de cald şi de uscat pentru clima de aici - asta pentru că tot m-am plâns eu mereu cât de mult plouă în Germania, etc., acum să spun şi când e bine, nu-i aşa?):

Asa de frumoase s-au facut primulele mele acum
Afinii sunt in floare si eu am uitat sa va spun cat de gustoase si de sanatose sunt frunzele (si florile) lor!!!
Rostopasca inflorita, NU se mananca, sucul e bun de pus pe negi sau alunite, Maria Treben l-a folosit si la cancer de piele si la boli de ochi!
Acum 2 saptamani am facut o excursie si am gasit un drum cu piersici pe margine. In copac, pe jos, numai piersici uscate, nu le mancase nimeni in vara.... Spuneti si voi daca nu-i  mare pacat?????

Aceasta a fost masa mea la picnic, mi-am pregatit acasa salata de linte cu sosul intr-un borcan, intr-o cutie am luat buruieni (dar am mai adunat si la fata locului), am avut briceag cu care am maruntit verdeturile si gata totul!!
Şi uitaţi ce întăriri grozave am primit pe blogul dedicat doamnei Elena Niţă Ibrian: Mia şi Luciana, două fete tinere, absolut minunate!
 Vă doresc numai bine şi  o săptămână binecuvântată tuturor!

6 comentarii:

  1. Te astept cu emotie la mine pe blog sa-ti ofer premiul pe care il meriti din plin.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,
    La noi vacanta de Pasti e doar o saptamana si nu 2 ca la voi! Asa ca macar in vacanta sper sa nu mai ploua atat cat sa sa ajung cu bambi al meu la vechea bisericuta de lemn unde am promis sa aprind o lumanare pentru tine!Pentru ca m-am reintors la servici de cand nu am reusit sa iti mai scriu, subscriu la oboseala de care povesteai...
    Totusi nu vroiam sa ratez ocazia sa iti urez sa ai parte de o sarbatoare binecuvantata alaturi de cei dragi tie! Ma bucur foarte mult ca ai parte de o primavara atat de frumoasa...Nu stiu sigur cum a fost in alte zone ale tarii(nu apuc sa deschid televizorul)dar pe aici ne-a amagit primavara in urma cu vreo 3 saptamani vreme de cateva zile dupa care iarna s-a intors incat caisul care in sfarsit reusise sa infloreasca era nins nu doar cu flori ci si cu fulgi de zapada...Si eu care nu ma indurasem sa mananc viitoarele posibile caise ca prea erau frumoase! Deci anul acesta cel putin primavara a venit intai in Germania! Dar mi se pare logic daca ma gandesc ca a tras la surioara ei pe care a gasit-o cuibarita in sufletul tau!
    Inchei urandu-ti sa reusesti sa te odihnesti asa cum ti-ai propus ca tare sunt de folos lucrurile pe care le scrii pentru noi, cei mai nepriceputi!
    Cu mare drag,
    Ana P

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Mimi primeste si din partea mea urarile pentru sarbatoarea mult asteptata noua.Primeste si binecuvantarile mele sa fie pentru urcusul ultimelor zile,si bineinteles pentru mini vacanta!
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti urez si eu draga Mimi: Paste Fericit!
    Eu sper sa ies cu bine de printre oua si cozonaci!
    Ne auzim atunci dupa...
    Te sarut cu drag, Angela.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragele mele,

    Va multumesc mult de tot, ma bucur tare, tare mult! Astazi sunt inca la datorie, raspund la mailuri si public o postare pe care am scris-o saptamana trecuta, e 5 dimineata si toata lumea doarme...
    Va doresc si eu sarbatori fericite si binecuvantate, acum mai ales, citind ce mi-ati scris, ma gandesc cu nostalgie ce frumos a fost anul trecut, cand am fost cu copiii de Pasti in Romania. Aveti grija de voi si de copilasii vostri, sunt cea mai mare comoara pe care o vom primi in viata aceasta. De aceea draga mea Ana, nu te mai obosi pt. mine in plus, nu mai e nevoie sa aprinzi o lumanare, ai facut mai mult pt. mine vorbind-ne asa de frumos..
    Doamne ajuta!
    Mimi
    PS Anul acesta voi incerca sa le fac copiilor cozonac indulcit cu curmale inmuiate si mixate in loc de miere....

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga noastra Mimi
    Sa ai o vacanta absolut incantatoare si Sarbatoare de Pasti cu liniste si armonie in suflet. Te imbratisam cu drag eu si intreaga mea familie, pentru care ai devenit o prietena de suflet.
    Doamne Ajuta sa auzim numai de bine.
    E.

    RăspundețiȘtergere