miercuri, 27 aprilie 2011

Femei cu adevărat frumoase

Eu sunt in primul rand un colectionar pasionat: colectionez cu mare drag povesti cu oameni frumosi, din toata lumea si din toate timpurile. Iar femeile ocupa desigur un loc cu totul special - cum ar putea fi altfel?!? Pentru ca am mai adunat intre timp cateva povesti cu femei frumoase, completez si actualizez astazi o postare veche, de suflet. 
 
 Femei cu adevărat frumoase

Traim cu totii timpuri de-a dreptul vijelioase, emontionate si palpitante. Noi, cei care populam astazi pamantul, am primit o sansa enorma: cei mai multi dintre noi putem sa fim in cele din urma noi insini. Avem posibilitatea de a decide, daca ne suntem credinciosi sau nu, daca jucam o viata intreaga un rol (sau chiar mai multe roluri) sau daca ne decidem sa transpunem in viata scanteia divina: sa devenim si sa fim doar omul de clestar, pe care l-a gandit Dumnezeu atunci cand ne-a facut. Autenticitate contra fatarnicie, adevar contra minciuna, real contra iluzoriu...

Din pacate, multi rateaza aceasta mare si unica sansa. Astazi fiecare vrea sa fie original, unic, inconfundabil. Si-ti sta cateodata mintea-n loc privind ce sunt unii oameni in stare sa faca pentru acest lucru! Dar observand oamenii pe strada, eu ma lovesc de o uniformitate parca mai mare ca oricand, ce-mi aminteste cumva de timpul pionierilor si soimilor patriei, mai ales in cazul doamnelor: acelasi ten, aceleasi sprancene, aceleasi unghii (OK, difera poate culorile si modelul, dar tipul de baza ramane la urma urmei acelasi!), aproape aceleasi gesturi, acelasi fel de a merge, acelasi vocabular modern. In ultimii ani, chiar si aceleasi buze, aceleasi nasuri, aceleasi burti, aceiasi sani si aceleasi fese.... Secolul falsului: par fals, gene false, sprancene din cutia cu farduri, dinti falsi, corpul pompat la maxim cu silicon si substante chimice. Iar operatiile estetice sunt acceptate astazi in toate straturile sociale si privite cu foarte multa toleranta, ignorandu-se cu nesimtire si fara sa ne gandim la copiii nostri, ceea ce sunt cu adevarat: un risc enorm, un adevarat atac importiva sanatatii naturale, o jignire si o distrugere a creatiei divine.

Desigur ca mie imi plac oamenii care sunt frumosi nu numai pe dinafara, ci si pe dinauntru. Si oamenii acestia sunt frumosi si daca nu sunt machiati, coafati, imbracati dupa ultima moda. Ei sunt frumosi si daca-i trezesti dimineata la 5, chiar daca nu sunt pieptanati si chiar daca poarta o haina rupta si veche. Sunt superbi chiar daca au riduri si par alb, chiar daca nu au greutatea ideala, chiar daca au dintii galbeni sau strambi, chiar daca sunt la mii de ani lumina de ceea ce societatea accepta ca fiind "idealul actual de frumusete".  Oameni acestia s-au decis sa nu mai fie doar o copie a altcuiva, refuzand sa traiasca viata altor oameni. Motto: Eu sunt EU, asa cum sunt, cu toate calitatile si toate lipsurile mele. Si este bine si perfect asa!

"Omul se naște ca un original, dar moare o copie. Viața omului normal, viața maselor este  viața copiată, viața unor Lemmings, a unor oameni care nu se încumetă să spună "nu", a fricii copiilor mici răniți, care trăiesc în corpul unui adult. Această viață copiată nu este demnă pentru fiinta umană. Dar cine nu este conștient de adevărata sa valoare, de divinitatea sa, de frumusețea sa, de comoara ascunsă in propria sa persoană, nu va putea respecta nici propria viață și nici pe a aproapelui său. Gândeste-te bine ce fel de viață vrei să trăiești! Fă-ti gânduri. Privește în jur, cum alții isi trăiesc viața lor. Nu prelua nimic orbește, ci decide constient ce alegeri faci pentru viața ta. Pentru că viaţa este scurtă, chiar dacă ajungi la optzeci de ani. Acesta este motivul pentru care este bine să te gândești bine, la ceea ce vrei sa faci TU cu şi din viaţa ta".- Robert Betz

Mai jos, cateva femei frumoase din viata mea:

Doamna Barbara Rütting, 89 de ani, actriţă şi consilier de sănătate (a făcut cursul domnului dr. Bruker), foarte activă în mişcarea de  protecţie a animalelor şi a mediului. 
 Monika Bürk-Finkbeiner, 70 de ani (Germania), care si-a gasit chemarea la 60 de ani. Si de atunci o traieste cu toata fiinta..
Photo by Piero Molinari
 Lilly Ackerman,  ţărancă cu studii agronomice din Gars am Inn, Germania.
Sursa FOTO
 Doamna dr. Galina Schatalova,  Rusia, medic care a practicat cu tot sufletul medicina naturală zeci de ani de zile.
 
Doamna Christina Niederköfler, consilier de sananate (tot cursul dr. Bruker), organizatoarea în Austria şi Italia a seminarelor doamnei Schatalova şi a altor mari personalităţi din domeniul medicinei naturale. 
 Doamnă Elena Niţă Ibrian (1921-2009), o româncă extraordinară, autoare a peste 40 de cărţi din domeniul sănătăţii, reprezentantul cel mai de seamă al bucătăriei fără foc din România. 
 Şi v-aş mai putea povesti şi despre doamna  Sara Dootz (80 de ani) din Viscri şi despre bunica mea şi despre mama şi despre tare multe alte femei cu adevărat frumoase din viaţa mea.


Şi cât mă bucur că sunt aşa de multe la număr.... Adevărate DOAMNE, adevăraţi OAMENI....
 
 Şi priviţi acum prin comparaţie şi la "păpuşile de silicon şi plastic" de la Hollywood... Femei absolut dezorientate, care nu ştiu să îmbatrânescă cu mândrie şi demnitate, care au senzaţia că îşi pot umple golul din suflet cu o înfăţişare tinerească, îndepărtând cu ajutorul chirurgiei plastice ridurile şi celelalte semne ale bătrâneţii. Femei pentru care viaţa se învârte numai în jurul propriei persoane, femei care încearcă cu disperare, o viaţă întreagă, să rămână cu orice preţ în centrul atenţiei lumii. femei care la cel mai mic eşec, cad adânc în negurile disperării. Din păcate, şi lumea vedetelor (şi nu numai) din România este din ce în ce mai plină de astfel de femei, care chiar cred că pernele de silicon sau un nas de Barbie le vor aduce fericirea mult visată. Faust (Goethe) mai actual ca oricând!

Va doresc tihna si pace-n suflet, sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa va gasiti pe voi insiva. Caci de-abia atunci incepe cu adevarat viata...

16 comentarii:

  1. Îmi place încheierea în mod deosebit... într-o lume a Botox-ului a îmbătrâni în mod decent e aproape un non conformism :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Mihaela,
    Iti multumesc mult pt. sprijinul moral!
    Ma intristeaza din ce in ce mai tare (in special pt. ca tinerii si copiii sunt cei mai tare afectati), supeficialitatea lumii in care traim, in care este mult mai important cum arati sau ce AI, decat ceea ce ESTI!
    Pe mine m-a durut efectiv sufletul, cand a murit doamna Ibrian (dar exemple in ac. sens sunt din pacate f. multe), iar presa, in afara unui ziar de provincie, nu a consemnat pur si simplu stirea (asa ceva "nu se vinde bine") de nici un fel. Mi s-a parut atat de nedrept, avand in vedere stirile care umplu altfel paginile ziarelor si emisiunile de TV...

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Mimi
    Ai avut o idee super cu aceasta postare. Cata lumina si impacare se poate citi pe fata fiecareia dintre ele! Este absolut clar ca femeile acestea au o viata plina, fac ceea ce le place in viata si si-au aflat menirea.
    Multumesc mult.
    E.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cu adevărat senine şi frumoase.
    Frumuseţea nu vine nicidecum dintr-un exterior a cărui îngrijire este împinsă la extrem (prin proceduri - le-aş spune eu - împotriva firii), vine dinlăuntru, dintr-o inimă iubitoare de frumos, de oameni şi de Dumnezeu...de toată creaţia Sa!

    Gândind la tot ce se întâmplă în lume de o vreme încoace - de la cataclisme la boli şi relaţii interumane - cred că nu fabulez când spun că şansa cea mare ca lumea să se salveze e pasul înapoi, la simplitate. La firescul ce vine direct din Dumnezeu...
    Dar câţi îl putem face?

    Mimi, mulţumesc penru postare...şi pentru toate celelalte, atât de minunate.
    Hristos a înviat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu si eu la cele spuse mai sus de toate fetele.
    Si sigur ca doar asa ne putem salva,prin intoarcerea la simplitate.Dar pasul ce trebuie facut este atat de mare incat nu stiu daca vom reusi sa-l facem inainte de a fi prea tarziu!
    Probabil ca "jucariile"astea pur si simplu ni se vor lua precum copiilor,deodata,inainte de a ne trezi sau macar a incerca sa o facem.
    Si cand zic asta ma refer si la mine,am atatea dependente!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fetelor dragi, va multumesc mult, mult de tot! Asa de frumos ati completat postarea prin cuvintele voastre intelepte!
    Am mai primit pe mail de la un domn inimos din Canada si mi-a placut tare mult un interviu recent al parintelui Iustin Parvu:
    http://atitudini.com/parintele-justin-viata-tehnica-naste-monstri/.
    Ceasul schimbarii a sosit de multa vreme, toti suntem chemati sa facem ce putem si FIECARE POATE face ceva, chiar si numai exemplul personal poate "muta muntii"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hristos a inviat!
    Frumusetea e un dar de la Dumnezeu! Hrana ziditoare de suflet si de minte(ratiune) tot din Bratele Domnului o luam!
    Slava Domnului ca nu vrem toate sa fim "Barbie"...si ca ne place modelul femeii de la tara, cu soarele-n priviri si dragostea Lui Dumnezeu pe chip si-n purtare!
    Te imbratisez,draga Mimi!
    Sa avem curaj sa afirmam, sa mediatizam faptul ca ceea gasim in Gradina Maicii Domnului ne sporeste si ne imbunatateste sanatatea fizica si mentala! Ne da Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevarat a inviat!
    Foarte frumos ai spus, iti multumesc mult pentru lumina pe care mi-ai adus-o in dar!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna draga, Mimi! Hristos a inviat! din pacate pt mine, trebuie sa existe un pic de suferinta, mai ales dupa aceasta mare sabatoare. Si pentru ca ai adus aminte de papusile acestea, nu ma pot abtine sa-ti spun , ca-s la un pas de divort, din cauza unei astfel de papusi. Eu, cresc un bebelus cum bine stii, ma pregatesc sa invat germana, iar sotul meu drag...Ma uit la doamnele astea minunate,peste care a trecut timpul atat de frumos, cate lucruri MINUNATE pot savarsi femeile, din drag si dragoste si cata pasiune pun in asta. Si altruismul... iar tu esti una din ele. Tare ma bucur ca am dat de tine cumva! Myshi

    RăspundețiȘtergere
  10. Adevarat a inviat, draga mea!
    Tare mult m-au intristat randurile tale si tare rau imi pare pt. tine, ca ai primit o astfel de lectie, atat de dureroasa. Eu tot ma intreb de multe ori, cum pot fi unii oameni atat de prosti si de orbiti, dar acesta este din pacate spritul pregnant al zilelor noastre. Dar Dumnezeu nu bate cu batul, cum spune mereu mama mea, candva isi vor primi toti "nota de plata".
    Iti scriu ca o mica consolare cuvintele de incheiere ale cartii autobiografice a doamnei Dootz din Viscri, o doamna absolut extraordinara.
    "Eu, desi am suferit tare mult, si de griji si de saracie, nu as da nimic din tot ce am trait. As face totul din nou exact la fel. Nu regret nimic. Am avut in casnicie zile fericite si mai putin fericite. Am copiii. Mi s-a dat mereu tot ce am avut nevoie."
    Si doamna Ibrian spunea tot asa de frumos:
    "Daca-ti petreci viata tot adunand si scazand, daca-ti mananci timpul calculandu-ti argintii, esti cel mai sarac om, esti cel mai napastuit suflet. Saracia sufleteasca, grija si obsesia agoniselii nu fac inima curata si nici nu aduc liniste. Este o vorba care zice sa lasi fiecarei zile grijile ei, sa nu te agiti planuind prea multe, sa nu faci socoteli pe care nu le poti implini. Dumnezeu are grija de toti si de toate creaturile Lui. El singur tine cantarul si da fiecaruia dupa cum a trait. Mie nu mi-e frica de moarte, pentru ca ma simt implinita cu tot ceea ce am facut."
    Sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine si cu liniste in suflet si peste aceste incercari grele, gandeste-te la copilasul tau si ai incredere deplina in destinul tau!
    Cu drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Mimi, ma inclin in fata ta! Multumesc din suflet! Myshi

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea Myshi,
    Si eu iti multumesc, la randul meu, iar am mai invatat ceva...
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. imi place eu vreau sa ma fac doctora de copii istea sunt femei destepte daia lea pus aici

    RăspundețiȘtergere
  14. Superb :)
    Cand eram copil eram fascinata de riduri si-mi doream sa cresc sa am si eu riduri ;)
    Sper sa nu imi schimb parerea cand ridurile se vor inmulti... e o frumusete speciala care vine din interior, iar ridurile sunt semnele unei vieti interioare bogate...

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Ananda,
    Iti multumesc si te imbratisez cu drag!
    Ma gandesc adesea la femeile batrane de la tara din Romania, "incretite" de ani, de viata si de munca campului, dar cu un suflet atat de frumos si de curat - si atat de intelepte!!
    Si eu sper sa-mi pastrez mintea cand voi imbatrani si sa nu o iau razna, precum cei mai multi dintre contemporanii nostri...

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte frumos articolul! Sa imbatranim frumos!

    RăspundețiȘtergere