luni, 4 aprilie 2011

Cremă de avocado simplă sau cum integrăm cel mai bine plantele din flora spontană în mâncare...

     O reţetă în  care se pot include (sau "ascunde") foarte bine plantele din flora spontană, este reţeta de cremă de avocado.
    Mie îmi place făcută doar din avocado, ceva suc de lămâie (diluat cu puţină apă, în funcţie de consistenţa dorită), ceapă, usturoi şi plante verzi (după gust sare, piper, boia de ardei, etc.). Dacă fructul de avocado e bine copt, nu aveţi nevoie nici măcar de un mixer, se poate pasa foarte bine doar cu o lingură de lemn (prepararea durează 5 minute!)!!
    Fotografiile de mai jos sunt făcute în iarnă, când nu aveam aşa de multe plante la dispoziţie, dar imaginaţi-vă această cremă de avocado amestecată  cu leurdă, urzici, cozi de ceapă şi de usturoi verde, toate tăiate mărunt....
    Vă garantez iar, că o să mănânce cu drag acestă cremă şi persoanele mai puţin "înclinate" spre mâncarea crudă sau spre alimentele mai exotice, cum este avocado.
     Cu felii de morcov împrejur (cu ajutorul cărora se poate lua crema, ca şi cu o linguriţă), poate fi servită într-un mod  foarte decorativ, aducând aşa aminte de o floare....
Poftă bună!

7 comentarii:

  1. Buna Mimi,
    tare frumoasa floarea ta, multumim frumos. Am facut si eu ieri crema de avocado cu usturoi, lamaie si mult patrunjel. A fost un deliciu. Abia astept sa ies la cules de frunze de usturoita si alte minunatii.
    Te imbratisez,
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Am acum si fotografiile cu crema cu plantele din flora sponatana, fac o noua postare, ca altfel nu le vede nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar azi i-am avut la masa pe nasii mei ,care din fericire pentru mine tin postul Pastelui si a fost usor pentru mine sa le fac cateva meniuri crude,pe langa cartofii la cuptor si lipiile coapte(deci n prea crude).Au fost incantati!Iar aproape toata seara am vorbit doar despre dieta cu hrana vie.Iar pentru masa de Paste i-am scapat de griji(caci chiar isi faceau) spunandu-le ca voi veni la iei cu platoul meu de cruditati,asa ca mi-ai dat o buna idee pentru avocado.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cred ca asi manca asa ceva dar arata bine:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu azi crema de avocado cu ceapa verde,usturoi,1/2 lamaie si patrunjel,fara sare,piper si boia si a iesit foarte buna. Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere