duminică, 17 iulie 2022

Mai multe ganduri despre parinti si copii

Iar m-am citat;) pe FB  reluand articolul despre crese, gradinite si scoli, crese, gradinite si scoli, scris si publicat pe acest blog in 2014. Ocazie cu care am realizat ca sunt inca multe de adaugat, caci tema tot nu este inca corect inteleasa, in toata profunzimea si importanta ei.

Mai jos o sinteza compacta (si  desigur incompleta), ma bucur de sugestiile voastre. La sfarsitul postarii dau mai departe o lista a expertilor care aduc TOATE DOVEZILE necesare si pe expertiza carora este bazata aceasta postare, de aceea, nu voi incepe NICIO discutie in contradictoriu cu oameni care NU s-au documentat si deci nu cunosc "materia"! Va invit si va rog, intai sa cititi, apoi sa asimilati, sa aprofundati, si doar dupa aceea sa comentati!

Omenirea inca tot nu a priceput ce rol decisiv joaca felul in care decurge copilaria, nu numai la nivel singular pentru viata de adult a fiecarui individ in parte, ci mai ales la nivel colectiv, pentru omenire, ca organism unic! Mai ales ultimii 2-3 ani, au adus dovezile cele mai clare, demascand situatia sociala  catastrofala, de tip fundatura, in care ne-am manevrat singuri. Iar aici nu vreau sa dau mai departe cu aceasta postare o imagine neagra a viitorului, ci dimpotriva, subliniind anumite lucruri, sper sa inspir cat mai multi parinti sa FACA CEEA CE TREBUIE FACUT, ACUM si AICI, deja nu mai avem nici macar o secunda de pierdut! 

Asa cum subliniaza toti expertii (cei mai multi sunt mari oameni de stiinta) din lista de mai jos, absolut toate problemele cu care ne confruntam astazi in societate, incepand de la toate perversitatile care au loc in zilele noastre practic in mod deschis si public si care au atins un nivel absolut incredibil, fara precedent in istoria omenirii (as mentiona aici in primul rand pedofilia si pornografia!), trecand prin toate  straturile SOCIETATII NARCISISTE SI NORMOPATE (cea mai buna dovada a acestei afirmatii dure facute de Prof. Dr. Hans-Joachim Maaz o reprezinta in primul rand fenomenul YouTube, Instagram&Co) in care sunt nevoiti copiii nostri sa creasca, si ajungand pana la atrocitatile comise de om, in special in ultimele sute de ani, contra NATURII, si care duc inevitabil la eliminare/disparitia multor forme de viata si la distrugerea partial ireversibila (cel putin pentru perioade acceptabile, raportate la durata medie de viata a unui om) a planetei.

Repet cu drag: UN OM FERICIT ESTE UN OM BUN, EMPATIC, SENSIBIL, IUBITOR, SARITOR, CARE TRAIESTE IN ARMONIE CU SINE INSUSI SI CU TOT CEEA CE ESTE IN JURUL LUI. El nu distruge, ci construieste, nu strica, ci ingrijeste, nu elimina, ci creeaza.Venim cu totii pe lume ca fiinte de lumina, ingeri care radiaza iubirea neconditonata. Nu se naste nimeni criminal, dictator, tortionar, hot samd., ci  CONDITIILE DE VIATA IN CARE SE NASTE SI CRESTE UN COPIL (parinti, societate, scoli, religie samd.) il conditioneaza si ii traseaza practic evolutia si felul in care isi va trai viata. Sigur ca toate aspectele negative au desigur si legaturi directe cu contractele sufletesti - aici insa este un domeniu strict personal, al fiecarui om si al lui Dumnezeu, de aceea nu aprofundez aceasta directie, ci raman strict in planul care ne priveste pe toti. 


Inger pazitor  by A.M.Walter

Din acest punct de vedere, este si mai usor sa intelegem viitorul: 3D este dimensiunea oamenilor traumatizati, 4 D (in care ne gasim momentan) este perioada de tranzitie, in care tot mai multi oameni gasesc si pornesc pe calea catre vindecare, iar 5 D este era/epoca de aur, adica Noua Lume a  oamenilor vindecati.

Trebuie facuta neaparat o deosebire clara intre trauma de soc si trauma de dezvoltare si trauma de atasament.  Caci "trauma" nu inseamna, asa cum cred cei mai multi oameni, doar trairea unui eveniment socant singular sau a unei experiente dramatice unice/singulare (de exemplu, cataclisme naturale, accidente grave, razboaie, boli incurabile si/sau mortale, violente fizice ca experiente unice/nerepetate samd.), ci inseamna si cumularea experientelor negative traite zi de zi (care pot parea adultilor fleacuri, dar care pentru copil sunt situatii de viata si de moarte!), un fel de picatura chinezeasca, care pot fi: un parinte alcoolic, violent, agresiv, grav bolnav psihic/fizic sau care este el insusi grav traumatizat (!!! - as mentiona aici in special frica/panica neintegrata si data astfel automat mai departe de la parinte la copil), permanente certuri/probleme familiale, probleme existentiale ale parintilor (saracie, pierderea locului de munca, pierderea caminului samd.), sistemele catastrofale educationale, medicale, sociale samd.

Daca analizati putin cele scrise mai sus, veti intelege ca adevarul este ca SUNTEM CU TOTII  TRAUMATIZATI. Stramosii nostri, de mii de ani incoace, au fost traumatizati, noi suntem traumatizati si pentru ca nu am constientizat aceste lucuri, cei mai multi dintre noi am dat traumele noastre mai departe copiilor nostri. De-abia acum (dupa mii de ani de represiuni!), cresc primele generatii de copii netraumatizati (viitorii oameni ai lumii de maine), copii care ai caror mame (parinti) au STIUT CE TREBUIE FACUT si care doar dupa ce si-au vindecat in mare parte propriile rani/traume, au putut avea o conceptie constienta, o sarcina armonioasa, o nastere blanda, care  au alaptat atat cat a avut copilul nevoie, care au priceput cum terbuie sa fie cu adevarat  relatia parinte-copil: copilul nu este un OBIECT (pe care parintii trebuie sa-l modeleze dupa propriile idei si concepte), ci un SUBIECT, o fiinta de sine statatoare, venita in aceasta lume cu propria misiune, si care de aceea nu ARE NEVOIE SA FIE EDUCATA, ci trebuie doar INSOTITA, SPRIJINITA SI AJUTATA sa-si gaseasca propria cale. Pe scrut, acum exista tot mai multi parinti, care pot primi copilul asa cum se cuvine cu adevarat, ca un dar sfant, primit direct de la Dumnezeu.

In zilele noastre, este intre timp unanim acceptata ideea (pana si de medicina alopata si psihologia/psihiatria conventionala!) ca sarcina, nasterea si primii 7 (in special primii 3) ani de viata reprezinta MOMENTELE DECISIVE ale vietii oricarui om si ca tot ceea ce se intampla mai tarziu in viata, toate dramele si tragediile isi au de fapt radacinile in aceste perioade! De aceea este esential cum trece mama prin sarcina, cum naste si cum se ocupa in primii 7 (dar cel putin 3!) ani de copil. In legatura cu sarcina si nasterea, o recomand cu cea mai mare caldura pe Ditta Depner, ea trage de ani de zile "semnalele de alarma" si se lupta cu darzenie, hotarare si, multumim lui Dumnezeu, mare succes pentru restabilirea adevarului in aceste domenii.

In prezent, lumea este insa atat de plina de falsi profeti si oamenii sunt supusi unei poluari informationale (de asemenea fara precedent!) devastatoare, incat pentru cei mai multi este tot mai greu de facut diferenta dintre adevar si fals. 

Caci adevarul este ca in primii 3 ani (cel putin, dar cel mai bine in primii 7 ani), copilul ar trebui sa aiba prioritate absoluta in viata mamei. 

Adevarul este ca nu se poate face cariera in paralel cu cresterea unui copil, fara a-i aduce copilului prejudicii, indiferent ca este vorba despre cariera artistica, economica, Social Media sau in orice alt domeniu. Si va rog sa nu ma combateti aici venind cu o avalansa de exemple ale vedetelor care aparent fac si cariera, si sunt si parintii perfecti ai unor copii perfecti, numaˋ  buni de "pusi in rama". Deschideti bine ochii, priviti in spatele cortinelor, nu mai credeti ca este aur tot ce straluceste si o sa descoperiti cu usurinta singuri cat de false sunt aceste marturii, ce constructii mincinoase, mostruoase si vatamatoare se ascund in spatele acestor oameni (narcisisti, deci oameni grav traumatizati!).

Adevarul este ca "meseria" de mama este un full time job, mai ales in primii ani de viata ai copilului.

Adevarul este ca doar copilul face dintr-o femeie o mama, iar aceasta meserie, tot mai dispretuita si devalorizata in zilele noastre, este SFANTA!

Adevarul este ca de mii de ani s-a urmarit sistematic si intentionat minimalizarea (eliminarea) fortei vitale a principiului feminin, iar politica si situatia actuala la nivel global nu fac decat sa demonstreze inca o data acest lucru.

Mai jos bibliografia care ar trebui studiata. Subliniez ca informarea corecta nu se face nici pe bloguri, si nici pe YouTube. Aici puteti primi impulsuri si inspiratii, dar adevarata informare se face in studiu individual si personal. Recomand ca de obicei in primul rand citirea cartilor fizice ;). Initial am intentionat sa dau aici mura-n gura linkur-uri, intre timp insa m-am hotarat sa va las sa cautati singuri informatiile, caci asa va ajunge fiecare la ceea ce are el insusi cea mai mare nevoie. Lista este desigur deschisa, sunt nenumarati oamenii care v-ar putea ajuta mai departe. 

Tineti va rog cont si de faptul ca daca parintii/bunicii nostri mai aveau inca scuza  ca aveau rar si greu acces la informatiile necesare, NOI nu mai avem nicio scuza. Este  doar decizia si alegerea noastra daca ne vindecam viata sau nu.....


Carl Gustav Jung

Viktor Frankl

Roberto Assagioli

Stephen Porges

Peter Levine

Hans-Joachim Maaz

Gerald Hüther

David Berceli

Pierro Ferruci

Gopal Norbert Klein

Alice Miller

Anthony de Mello

Bruno Gröning





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu