vineri, 9 noiembrie 2018

In sfarsit fara dureri - Angie Holzschuh si metoda "Regenerarea totala a coloanei vertebrale"

Parca nu-mi vine sa cred, ca deja a trecut un an de cand am reinceput sa scriu despre medici si terapeuti, care au pus adevarate pietre de temelii in  medicina naturala! Mare pacat ca nu am reusit sa scriu atat de mult pe cat as fi vrut, caci sunt informatii absolut vitale, care trebuie date neaparat mai departe! Dar timpul tot a refuzat intregul an sa colaboreze cu mine, iar eu inca nu am gasit calea, cum as putea sa-l conving sa o faca - desi m-am straduit tare mult. In special in ultimul an, mi s-au deschis in fata atatea usi si am primit atatea posibilitati exceptionale de a aprofunda lucrurile deja stiute si de a invata atat de multe lucruri noi, incat nu m-am indurat cumva, sa ma mai si opresc, macar din cand in cand, pentru a mai si darui ceva din desagii plini ochi cu comorile nepretuite gasite de mine - imi pare tare, tare rau si-mi cer (iar trebuie sa o fac!!) iertare. Si acum deschid desagii.....
Astazi revin cu o poveste deosebit de importanta, caci Angie Holzschuh nu este numai un terapeut, care a creat o metoda terapeutica eficienta si care urmareste doar sa-ti vanda o forma de terapie cu care sa te lege de ea, in nenumarate sedinte costisitoare de terapie. Nu, Angie este unul dintre acei (din pacate putini) terapeuti, care tine mortis sa te invete, cum sa-ti regasesti si sa-ti pastrezi sanatatatea. Singur-singurel, FARA ajutorul ei. Adica nu iti da numai un peste, ca sa nu mori de foame pe moment, ci te si invata sa pescuiesti, ca sa nu mai stii, pentru restul zilelor pe care le mai ai de trait, ce inseamna foamea - in cazul acesta, ca sa nu mai stii ce inseamna durerea fizica si ca sa inveti cum sa scapi de dureri in cazuri de urgenta.

Pe Angie Holzschuh am cunoscut-o cu o jumatate de an in urma la un potluck raw food. Ne-am plimbat intr-o zi frumoasa de primavara timpurie cu o grupa  de aprox. 20 de persoane prin padure si candva in timpul acestei plimbari am ajuns intamplator langa Angie, care mi-a spus ca este terapeut alternativ si ca este foarte interesata de invatatura lui Franz Konz. S-a bucurat tare cand am inceput sa-i arat plantele comestibile, ce se gaseau la marginea drumului, avea o sete de cunoastere, care ma bucura tare mult si ma face mereu sa "infloresc". Am revenit la casa Judithei, organizatoarea intalnirii (care are la randul ei radacinile in Romania!) si ne-am "prabusit" pur si simplu cu totii pe bufetul raw vegan de-a derptul incredibil. 

Intamplarea a facut sa stau la masa iar taman langa Angie. Candva am intrebat-o ce face exact si atunci a inceput sa povesteasca mai pe larg despre metoda ei terapeutica: Regenerarea totala a coloanei vertebrale. In acel moment mi-au picat o mie de fise, caci auzisem si citisem multe despre metoda ei - si simultan s-a aprins si in mine o dorinta de cunoastere de nestavilit, caci intuitiv stiam, ca este vorba despre ceva desosebit de important. Si de mare pret. Am convins-o pe Angie sa ne faca o mica demonstratie, asa ca a adus din masina instrumentul de baza al terapiei ei: Lingura de lemn.  Ne adunasem in jurul ei, iar Angie ne-a luat la rand si ne-a arata exact cum lucreaza si a inceput sa ne spuna povesteasca multe despre ea si despre metoda ei inovativa. 
Photo Angie Holzschuh https://shop.endlich-schmerzfrei.net/produkt/holzloffel/

Angie Holzschuh a facut sport de performanta, a participat la Cupa Mondiala de Windsurfing si a ocupat in 2006 locul 3 (iar din 2005 este terapeut oficial in cadrul Wind- and Kitesurf-Worldcup). Dar intr-un anumit fel, soarta a fortat-o sa ia la o mare rascruce a vietii ei pe o cu totul alta cale. Caci suferinta si boala grea au facut-o sa caute solutii pentru ea insasi, atunci cand medicina alopata isi epuizase complet resursele si posibilitatile, iar cazul ei fusese declarat incurabil. Si automat intratabil. 

Angie a realizat ca ii mai ramasesera doua posibilitati: ori sa accepte diagnosticul medicilor si sa duca pana la sfarsitul zilelor ei o viata chinuita, mana-n mana cu durerea, ori sa gaseasca singura o solutie alternativa. Angie s-a hotarat pentru a doua posibilitate si a inceput sa caute cu infrigurare un terapeut si o metoda, care sa o scape de durerile infernale si care sa-i readuca sanatatea pierduta. 

A fost in tratament la multi medici naturalisti si terapeuti alternativi si  a incercat multe metode si remedii. Unele au ajutat-o, unele nu i-au folosit deloc. Singura metoda care a ajutat-o cu adevarat, pe o durata mai lunga de timp, a fost metoda Dorn, o metoda  de tratament pentru coloana vertebrala creata de Dieter Dorn (un taran simplu din Allgäu - Germania, fara cunostinte anatomice sau studii medicale, care a creat metoda cu 40 de ani in urma, tot ca urmare a propriei imbolnaviri), combinata cu masajul lui Rudolf Breuss (cel care a creat si cura anti-cancer Breuss). Metoda Dorn-Breuss este foarte simpla, ieftina si extrem de eficienta - medicii alopati si asigurarile de sanatate se chinuie si astazi sa-i accepte si sa-i recunoasca eficacitatea, demonstrata insa practic de sute de mii de bolnavi, care au gasit in ea alinare si vindecare (in termeni simplificati, prin metoda Dorn se pun vertebrele din nou in ordine). Dezavantajul este ca dupa un anumit timp trebuie repetata si nu te poti trata singur (daca nu esti contorsonist). Si exact aici a incercat (si a reusit) Angie Holzschuh sa imbunatateasca metoda cu ajutorul lingurii de lemn si a celorlate instrumente inventate de ea si de tatal ei, Rainer Holzschuh (un inginer cu inventivitatea si creativitatea specifica marilor ingineri germani). Ei au creat si dezvoltat in decursul ultimilor 15 ani o serie de produse de sanatate foarte eficiente, intre altele si magnetii terapeutici, care au efect fantastic in tratarea urmarilor si efectelor negative ale accidentarilor, ranirilor, operatiilor samd. De jumatate de an, au devenit la randul lor, alaturi de remediile homeopatice, remediile florale ale  Dr. Bach si de bitterul suedez al Mariei Treben, o componenta de neinlocuit a trusei mele de prim ajutor (care calatoreste cu mine oricunde as merge in lume aceasta minunat de frumoasa), caci m-au ajutat deja foarte mult - desi este relativ scurt timpul de cand ii folosesc - sa alin durerea multor oameni dragi mie (inclusiv copii).

Cam aceasta ar fi povestea pe scurt, adevarat poveste, care o sa va ajute cu adevarat pe fieare in parte, o puteti afla numai pe cont propriu, documentandu-va mai departe. Asa cum v-am recomandat dintotdeauna: Cercetati, cautati, cititi, experimentati, puneti intrebari, fiti insistenti, nu va lasati dusi de nas, ganditi-va logic, folositi-va bunul-simt si treceti totul, dar absolut totul, prin ciurul propriului discernamant: SAPERE AUDE  (Indrazneste sa stii! Indrazneste sa gandesti!). Nu doresc sa "misionez", nu doresc sa va conving, nu astept de la nimeni  sa ma creada pe cuvant! Chiar va rog sa nu ma credeti! Cititi cat mai multe carti, vizionati filme, cititi toate parerile, si pro si contra, care va cad in mana, dupa care retrageti-va in liniste in adancul sufletului vostru, ganditi-va bine, apeland la logica si la bun-simt, ascultati glasul inimii voastre si veti descoperi cu siguranta, care este pentru voi adevarul. 

Din fericire Angie vorbeste fluent mai multe limbi, asa ca veti gasi toate informatiile referitoare la metoda ei,  si in limba engleza AICI, si in limba spaniola AICI (ca sa intelegeti cum functioneaza metoda, mergeti pe link-uri si urmatiti filmele de pe site-ul ei). 
Mai jos un trailer:



Angie Holzschuh organizeaza la acest sfarsit de saptamana, pe 11.11.2018 in Heilbronn un congres de sanatate, la care voi participa si eu:
http://bewusst.tv/gesundheitsmeeting-in-heilbronn/?fbclid=IwAR1j7PATL2rm6-RaNiSwNCestjidAmTeHDlI2H3EOhKDNXaYL6qY7X_98w8

Iar pe 24 si 25.11.2018 puteti lua parte la evenimentul in cadrul caruia Angie si echipa ei de specialisti predau metoda (inclusiv tratament pentru fiecare participant). 

 https://www.endlich-schmerzfrei.net/seminare

Ce trebuie sa mai mentionez neaparat in incheiere:  metoda este dureroasa. Acest lucru m-a speriat si m-a facut pe mine sa aman multe saptamani tratamentul. Pana intr-o buna zi, cand mi-am dat seama ca eu am facut toata viata tot posibilul pentru a evita durerea. Mi-am concentrat pur si simplu absolut toata energia pe orice metoda, care ma ajuta sa evit durerea si suferinta (iar aceste metode sunt in general 100% nesanatoase!). In ziua aceea se petrecuse o schimbare cu si in mine si dintr-o data am gasit puterea de a-mi lau inima in dinti. Acum simteam ca am curajul de a ma pune constient in fata  durerii. Cu spatele drept si privind-o direct in fata. Nu ma mai controla durearea pe mine, ci eu pe ea. Nu mai imi era frica de ea, nu ma mai teroriza si o puteam acum accepta in totalitate, ca ceea ce si este: o parte importanta a vietii mele. Ii puteam da voie sa existe - dupa 50 de ani de viata! Ce eliberare fantastica -  cumva neverosimil.... 

Nu am regretat o clipa. Cand am iesit de la tratament, simteam ca parca as putea sa zbor, parca eram la fel de libera si de usoara precum pasarile cerului.

Va doresc multa sanatate si sa va fie cu folos!








2 comentarii: