luni, 25 februarie 2013

Artroza, artrita, reumatismul

Celor mai multi oameni le vine greu sa creada, insa TOATE bolile reumatice si articulare sunt strict legate de modul de viata si de alimentatie. Toti marii medici care au tratat pacientii prin metode naturale de tratament au demonstrat din plin acest lucru, vindecand zeci de mii de cazuri, declarate de medicina alopata ca fiind "incurabile"! Si atunci de ce medicina alopata nu vrea sa accepte aceasta realitate nici in ziua de azi??? Raspunsul e simplu ca buna-ziua: banul conduce lumea (dar v-ati intrebat deja, oare cine conduce banul?). Pacientul care este tratat prin metode alopate, este legat practic de maini si de picioare: trebuie sa mearga regulat la medic, sa-si fac permanent analize, sa ia medicamente - o viata intreaga! Industria farmaceutica castiga anual o avere de pe urma unui astfel de pacient. Si desigur ca nu poate vedea cu ochi buni medicii care le spun pacientilor lor ca nu au nevoie de niciun medicament, ci numai de o schimbare drastica a modului de viata si de alimentatie. Si atunci, acesti medici sunt urmariti si haituiti o viata intreaga, se incerca denigrarea lor cu orice pret - mai multe puteti citi si AICI.

Mie mi s-a pus diagnosticul "inceput de artroza" la numai 25 de ani, intr-o dimineata rece si umeda de toamna, cand  nu am mai reusit sa ma dau jos din pat din cauza unor dureri atroce la genunchiul drept (seara nu avusesem absolut nimic!). Cu greu m-am tarat pana la medicul de casa, care m-a trimis mai departe la specialist, care dupa ce mi-a facut radiografii din toate unghiurile, mi-a spus ca am artroza, ca  boala e incurabila si ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu voi mai putea schia niciodata, ca nu voi mai putea alerga, s.a.m.d, si ca va trebui sa invat sa traiesc de-acum cu boala.

Pentru ca la acel moment nu eram infomata cum trebuie, am crezut mult timp aceste lucruri: asa ca m-am limitat sa iau medicamentele prescrise (desigur si cortizon!) si sa fac fizioterapie. Din fericire, dupa un timp, ajunsa in Germania, am avut norocul sa intalnesc oameni minunati, care mi-au aratat ca artroza nu trebuie sa fie soarta mea pecetluita. Si ca pot sa fac chiar EU insami ceva impotriva ei.

Desi mi-a venit greu sa cred, m-am hotarat sa incerc macar, caci la urma urmei, ce aveam de pierdut? Si sub presiunea si a dermatitei atopice de care suferea intre timp si fiica mea (pe care eu o alaptam), ascultand sfaturile dr. Bruker si ale lui Franz Konz, m-am hotarat sa incep sa-mi schimb DRASTIC modul de alimentatie. Deja nu mai mancam de mai multi ani carne decat rar (cand eram mica, mama trebuia sa-mi spuna mie mereu la masa: "Dar mananca si mancare, nu numai salata!"), si numai de la tarani bio pe care ii cunoasteam personal si cu care aveam legaturi stranse, si desi nu mai consumam E-uri si alimente fabricate industrial, mi-a devenit tot mai clar faptul, ca mai am inca foarte multe de facut cu alimentatia mea.

Sa renunt la carne nu a fost nicio problema, nu ma omorasem niciodata dupa ea, si acum pot de exemplu sa vomit numai la mirosul de grasime incinsa.... Nici renuntarea la oua si lapte nu a fost chiar atat de grea, in schimb renuntarea la paine s-a intins pe mai multi ani de zile. Cu cca.10 ani in urma am inceput sa fac eu TOTUL in casa, inclusiv painea, nici faina nu cumparam (si tot nu cumpar nici acum, pentru familia mea fac in continuare in fiecare saptamana paine si gatesc pentru familia mea asa cum gateau si mama si bunica, numai cu produse proaspete si integrale - caci in afara de faptul ca faina are voie sa se numeasca "integrala" daca contine 89% faina integrala, chiar si fainii bio i se adauga aditivi, pentru ca altfel s-ar rancezi in rafturile magazinelor!),  ci imi luam graunte (si iau si acum, merg inca in acest scop de doua ori pe an in Germania, pana la taranul in care am eu incredere totala), pe care le macinam eu cu o moara electrica, intotdeauna numai strict cantitatea de care aveam o data nevoie. Mi-am marit treptat procentul de cruditati si am reinceput sa ma misc. Dar pasul hotarator l-a constituit pentru mine renuntarea totala la cereale (fie ele si germinate), dr. Seignalet (rezultatele sale le puteti vedea AICI si AICI) a demonstrat in foarte multe cazuri influenta  negativa a cerealelor in bolile reumatice si auto-immune (a fost specializat cumva in  tratarea poliartritei reumatoide, a artrozei si a reumatismului).

Tot dupa ce am renuntat la lapte si la cereale, am inteles si ce insemana sa respiri cu adevarat, dintr-o data mi s-a desfundat nasul, dupa 35 de ani de viata: eu trebuia sa am mereu in geanta batiste, caci nasul imi curgea tot timpul anului, iar sinuzita care ma chinuia din adolescenta, era mai agresiva ca niciodata, eram obligata sa fac tratament medicamnetos cu antibiotice de 3-4 ori pe an din cauza ei (pentru parintii copiilor cu polipi, astma, sinuzita, eczeme, etc., inainte de a-i opera sau trata cu cortizon, incercati neaparat o dieta stricta, rezultatele foarte bune obtinute de dr. Seignalet in aceste domenii le puteti vedea AICI)!

Culmea este, ca spre deosebire de prietenele mele (care nu au fost diagnosticate cu 20 de ani in urma cu artroza!!), eu sunt in continuare foarte mobila si flexibila, ma pot catara in pomi, alerg, schiez, fac genoflexiuni, pot sa ma asez pe iarba, neavand nevoie de o mana de ajutor pentru a ma ridica, si tot asa mai departe. Nu iau in continuare nici medicamente, nici vitamine sintetice.  Nu mai am niciun fel de dureri, si nici nu mi s-a mai intamplat in ultimii ani sa raman intepenita. Dar in afara de regimul alimentar pe care incerc sa-l respect cu destul de multa strictete, nu neglijez sub nicio forma miscarea fizica, incercand sa fac ZILNIC "sport" (chiar daca cateodata acest lucru inseamna numai sa merg rapid 5-6 km...) - si Franz Konz atrage mereu atentia, ca mai bine se face o exceptie la macare, decat o exceptie la miscare!

Mai jos cateva exercitii din programul meu "contorsionist", pentru a  va demonstra "pe viu", cat de mobile sunt inca articulatiile mele, in al 46-lea an de viata (priviti insa cu atentie si degetele deja deformate):




Fetita mea, care mi-a facut fotografiile si care este inzestrata cu un simt deosebit de critic, mi-a atras atentia ca nu sunt totusi sincera: eu port adesea si ochelari (incerc sa-i tin cat mai putin pe nas - sunt la randul lor o cauza a carentei de vitamina D!! - dar sunt multe situatii in care sunt din pacate dependenta de ei...), dar va arat numai fotografii FARA ochelari. Asa ca ma conformez...
Mainile mele noduroase (si muncite, am boala de a nu putea lucra in gradina cu manusi...), imi amintesc ca la un moment dat, cand a venit mama la mine in vizita, a inceput sa planga vazandu-mi mainile. Mie mi se pare ca arata acum ceva mai bine, pacat ca nu am facut fotografii inainte-dupa....



Natura este cel mai bun medic. Nu aveti nevoie nici de tratamente scumpe, nici de medicamente sofisticate de ultima generatie, nici de cure in statiuni cu nume rasunatoare. Sta in puterea fiecaruia dintre voi sa-si recapate sanatate pe cale NATURALA, fara sa fie nevoie sa se cheltuiasca o avere in acest scop, alegerea este numai a voastra!

Si desigur ca eu nu-mi neglijez nici mintea, nici sufletul: imi iubesc copiii si invat zilnic de la ei, ma bucur de fiecare clipa pe care o traiesc, ca de un dar de mare pret, citesc, scriu, cant, desenez, descopar iar si iar, in fiecare zi, maretia naturii.... Viata este atat de frumoasa, oare cum pot eu sa-i multumesc indeajuns lui Dumnezeu?



Si cand se intalnesc doua genii, noi avem numai de castigat si de invatat: nu lasati sa fie iarna pe vecie in sufletele voastre!



Antiprimavara
de Adrian Paunescu

"Ce dacă vine primăvara
Atâta iarnă e în noi
Că martie se poate duce
Cu toţi cocorii înapoi.
În noi e loc numai de iarnă,
Vom îngheţa sub ultim ger,
Orbecăind pe copci de gheaţă
Ca un stingher spre alt stingher.

Şi vin din patriile calde
Cocorii toamnei ce trecu
Şi cuiburi şi-au făcut la streşini
Şi lânga mine nu eşti tu.
Ninsori mai grave decât moartea
Au fost şi sunt şi vor mai fi
La mine-n suflet este vifor
Şi vin nebuni să facă schi.

Şi ninge pâna la prăsele
Ninsoarea-mi intră-n trupul tot
Un dans de oameni de zăpada
Ce îmbrăţisarea n-o mai pot
La noi e iarnă pe vecie
Doi foşti nefericiţi amanţi
Ia-ţi înflorirea, primavară
Şi toţi cocorii emigranţi.

Primavară, care-ai fost
Nu veni, n-ai nici un rost
Poţi să pleci suntem reci
Iarnă ni-i pe veci."

107 comentarii:

  1. Draga Mimi,

    ai atins un punct sensibil si pentru mine: Renuntarea la cereale. Cochetez si eu cu regimul cu hrana vie de 4-5 ani. In ultimul an am avut perioade lungi de 100% hrana vie, si vreo luna doua 90% doar de sucuri. Dar la venirea frigului am inceput sa fac concesii. Sa zicem ca in medie am mancat in proportie de 80%crud, iar iarna am mai mincat cereale si branza. Vad ca ma simt rau de fiecare data cand maninc, mai ales la branza si cereale rafinate, dar totusi nu pot renunta. Corpul meu simte nevoia de carbohidrati.

    M ar ajuta foarte mult sa mi spui cum ai rezolvat tu problema asta. Pentru ca din text inteleg ca si pentru tine a fost piinea o problema.
    Chiar putem functiona optim fara carbohidrati?

    Iti multumesc frumos

    cu drag,

    Roxana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Roxana,

      Dr.Seignalet ofera o solutie de compromis, cu orez, mei sau hrisca, exact ca si dr. Schatalova (fierturi de hrisca, mei sau orez in loc de paine). Eu asa am reusit sa renunt la paine, dar usor nu mi-a fost. Faptul ca simteam clar ca lactatele sau painea imi fac rau (ma umpleam de bube, imi simteam iar incheieturile, etc) m-a ajutat insa enorm.
      Oricum, chiar si numai trecera de la faina alba la faina cu adevarat integrala, te va face sa simti o diferenta enorma!
      In Ro nu exista paine integrala in magazine, daca vrei sa fii sigura trebuie sa faci totul singura acasa. In conditiile in care ai un serviciu care iti mananca mult timp, va fi ceva mai greu, dar nimic nu este imposibil!
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
    2. Bună ziua

      Mă numesc Fideliu Rubinescu-Ostriceanu
      Aş avea o rugăminte. Dacă aveţi materiale scrise despre tratamentul artrozei prin alimentaţie v-aş ruga să mi le transmiteţi şi mie. Am nevoie pentru o lucrare de absolvire şi ca subiect este spondiloza cervicală.

      Ștergere
  2. E tare regretabil cand carbohidratii sunt confundati cu painea. Organismul nostru este de asa natura ca trebuie sa-si procure cu migala si truda orice principiu hranitor, inclusiv carbohidratii. Exista doua tipuri de carbohidrati: cu eliberare lenta si cu eliberare brusca in sange. Intr-o soba conceputa sa mearga cu lemne, daca torni benzina, strici soba sau dai foc la casa. Painea alba, zaharul, mierea, sucurile de fructe dulci sunt ca aceasta nefasta benzina. Cerealele atat de laudate sunt una dintre cele mai mari calamitati pentru omenire. Painea noastra cea de toate zilele este nefasta, aducatoare de cele mai rele si mai dureroase boli. Va veni si ziua cand oamenii vor renunta la cereale si lactate, daca vor vrea sa mai traiasca. Cerealele si laptele contin exorfine intrutotul asemanatoare drogurilor care te fac sa nu te mai saturi de paine, fulgi, branzeturi, lapte, chipsuri, mamaliga cu branza si multe alte astfel de nenorociri extreme camuflate de o periculoasa dependenta confundata cu gustul placut. (Serban Vasile)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Produsele procesate precum painea sau zaharul inteleg ca sunt nocive. La fel si lactatea sau ouale. Dar sucurile de fructe proaspete sau mierea cu ce dauneaza ?

      Ștergere
    2. Oricum pentru mine devine tot mai clara treaba. Initial am taiat carnea de pe lista. Cum, carnea, proteine, alea-alea ? Da, taiem. Bon. Apoi laptele. Cum, lapticul, pentru copii, pentru bolnavi ? Da, afara si cu el. Pai ce mai mancam ? Ooo, pai sunt destule: cereale incoltite, miere, fructe etc. Acum se pare ca si ele cauzeaza probleme.

      Pai de la ce a mai ramas pe lista pana la inedia mai este doar un pas. O sa ajungem sa traim doar cu apa si eventual sucuri de fructe si legume. Stiu ca multi vegani nu cred ca se poate trai doar cu asa ceva. Nici o problema, nici carnivorii nu cred ca se poate trai cu doua frunze si trei masline cum face Mihaela. Pardon, sapte masline... :)

      Eu in schimb deja fac socoteli cand ar fi cel mai bine sa incep un alt post negru: Tehnica postului negru

      Ștergere
    3. Ah, sa nu uit tot legat de hrana doar cu apa si sucuri. Daca luam in considerare ideea ca pana la 80% din energia corpului este consumata in procesul de digestie apare intrebarea evidenta: cata hrana ne mai trebuie daca eliminam procesul de digestie ?

      S-ar putea sa ajungem la concluzia ca aproape deloc. S-ar putea sa ajungem de fapt la ideea ca mancarea este mai mult un moft, o placere, o toana.. decat o necesitate asa cum am fost invatati secole si milenii de-a randul.

      Corpul poarte supravietui cu a zecea parte din nutrientii pe care ii ingurgiteaza zilnic un om "normal" si nu doar ca nu ar aparea probleme, ba chiar va deveni mult mai sanatos. Cred ca in urmatorii ani ideea de hrana va continua sa treaca prin metamorfoze tot mai mari.

      Ștergere
    4. Draga Flavian, mai concis si mai la obiect nici ca se putea, felicitari!
      Felicitari si pt. ideea unui alt post negru, si eu incerc sa ma mobilizez sa fac si eu iar unul, pt. ca suntem supusi unei poluari fara precedent in istoria omenirii, pe toate planurile, organismul uman este bombardat de otravuri din toate partile, permanent....
      Multa sanatate si numai bine,
      Mimi
      PS Pt. ca tu esti un om care gandeste logic si da dovada de un bun-simt iesit din comun, de ce nu faci propriul tau experiment (care iti va spune mai mult decat o mie de studii facute de cele mai celebre universitati din lumea asta): dupa ce tii postul negru, mananca macar doua saptamani cat mai crud posibil pt. tine, fara proteina animala (carne, lactate, oua), fara cereale (treci numai pe orez, hrisca, mei), fara zahar (si fara miere), fara grasimi rafinate??? Caci desi esti tanar si nu ai nici probleme masive de sanatate, sunt sigura ca vei simti MAREA diferenta! Pe mine m-ar interesa extraordinar de mult rezultatele tale.....
      Mult spor in toate,
      mihaela

      Ștergere
    5. Vreau sa o iau incetisor, sa obisnuiesc un pic si pe cei din familie cu aceste idei, ca la primul post negru a fost o adevarata tragedie pentru ei. Ma vedeau deja mort de foame, cu sanatatea distrusa si altele de genul. Iar pe langa ei vreau sa ma obisnuiesc si pe mine.

      Ca moftul sau obiceiul asta de a manca nu se da dus asa usor dupa cum bine ai observat si tu din experienta. Parca iti este dor de un pic de aia, un pic de ailalta, parca te plictisesti stand la masa cu un pahar de apa in tip ce le bagi cu lingurita in gura la aia mici.

      In fine, mintea lucreaza, chiar daca stomacul si-a incetat activitatea si foamea dispare. Asa ca trebuie sa vad care ar fi momentul cel mai bun si din acest punct de vedere. Mai ales cand ma gandesc ca vine primavara si incep imediat sa apara toate cele... :)

      Dar mai ales ma roade o alta intrebare. Ce-o sa fac eu cu albinele daca renunt la mancat chiar si miere ? :)

      Ștergere
    6. Logica asta care ne omoara si ne tine prinsi intr-un fel de cooperativa a muncii in zadar. In conditiile in care fiecare persoana este unica si chiar si doi gemeni difera atat de mult vin si va intreb: de unde obsesia aceasta de a scoate o dieta ideala universala (chir si constand ea din hrana vie)? De unde se naste aceasta logica care ignora o sumedenie de factori (fiecare persoana e mai mult decat trup (materie), mediul inconjurator conteaza (vezi aerul orasului versus aerul unei gradini la tara etc), curentul electric este nociv omului oricat de placut ar parea el pentru o minte al carui creier nu mai functioneaza de vreme buna la capacitate maxima (dovedit chiar si stiintific conform standardelor actuale ale societatii), fiecare vietate (plante, animale, pietre etc) poate interactiona cu omul atat in mod pozitiv cat si negativ in functie de felul cum te raportezi la ea (gandul este o forta, frica este o energie negativa rezultat al unui gand negativ)) si inca mai spera sa obtina rezultate concludente? Sper sincer ca aceasta logica ilogica sa dispara din mintea noastra cat de curand.

      Numai bine va doresc si o perceptie cat mai buna a realitatii inconjuratoare.

      Ștergere
    7. Andres, logica este foarte buna, pentru ca traim intr-un univers logic. Iar atunci cand este acompaniata de sentiment, inspiratie, intuitie si buna intentie, devine imbatabila. Nu am negat faptul ca fiecare persoana este diferita, traieste in conditii variate si ca fiecare reactioneaza altfel. Bineinteles ca traind in mijlocul naturii, fara influenta poluarii de la oras, stresului, chimicalelor din aer si hrana, radiatiilor undelor electro-magnetice corpul are nevoie de mult mai putina hrana.

      Ai perfecta dreptate si nu a negat nimeni toate astea. Ceea ce incercam mai sus era o simpla constatare asupra directiei de evolutie a modului in care este perceputa hrana, la nivelul general, nu particular. Daca vrei sa discutam despre nivele mai subtile ale energiei si modul in care acestea influenteaza constinta, capacitatea de procesare si analiza a informatiilor, despre tehnologii de imbunatatire a hranei precum orgonitele si altele de genul, o putem face, dar nu cred ca acesta era scopul articolului Mihaelei.

      Ștergere
    8. Din punctul meu de vedere imbunatatirea hranei nu se realizeaza prin tehnologii ci prin intelegerea sistemului natural creat de Dumnezeu care este perfect. Orice tehnologie nu este de fapt decat un rezultat al unei rataciri (lipsa de intelegere a modului in care functioneaza sistemul natural), ratacire care duce la o creatie imitativa ieftina fara rezultate care sa conteze la nivel general.
      Scopul articolului Mihaelei nu ma intereseaza (ea stie mai bine de ce l-a scris), comentriul meu s-a limitat la gandirea logica (care din punctul meu de vedere in societatea din ziua de azi e ilogica si asta datorita unor tentatii imitative ieftine care gadila ego-urile facandu-le sa traiasca o iluzie si indepartandu-le de imaginea de ansamblu, de realitate). Universul e logic dar societatea nu e in stare sa ii vada logica, cum spune Anastasia (eroina cartilor rusului Vladimir Megre) raspunsurile sunt date de ceva vreme dar societatea nu le poate accepta, intunericul inca se mai joaca cu ego-urile, dar asta nu va mai dura mult.

      Ștergere
    9. Draga AndresK,
      Chiar nu inteleg de ce nu poti sa vezi ca Flavian nu face decat sa spuna in principiu exact aceleasi lucruri ca tine?!?!
      In ceea ce priveste visul Anastasiei, Flavian este mai aproape de el ca cei mai multi dintre noi, spre deosere de noi (inclusiv tu si eu), el a trecut deja - desi nu l-a descoperit de mult timp - de la partea strict teoretica (discutii interminabile pe bloguri, formuri si mail), la partea practica, in parte chiar il traieste in viata lui de zi cu zi. Pacat ca in stilul romanesc, se raspunde la un comentar sau la un articol, dand cu omul respectiv mai mult sau mai putin de pamant, fara a se incerca macar sa fie mai inati intelese cu adevarat vorbele persoanei respective si fara a incerca sa se inteleaga cine este omul care sta in spatele vorbelor si care este de fapt intentia lui. Unde este toleranta? Unde este flexibilitatea? Unde este bunatate? Unde este intelegerea? Unde este capacitatea de a te pune in locul celuilalt? Suntem atotstiutori ca sa fim atat de intransigenti? Poate spune unul dintre noi ca el numai el are dreptate si ceilalti nu?
      Cine nu-si aduce lumina in primul rand in propriul suflet, nu va reusi sa le lumieze nici altora calea.
      In ceea ce priveste universalitatea modului de alimentatie in cadrul unei specii, sigur ca exista o linie comuna si general valabila pt. toti membrii speciei respective, la urma urmmei, in afara de om , fiecare fiinta stie exact ce si cat trebuie sa manance si nu face atat caz de o chestiune atat de simpla si de clara....
      Numai bine, iti doresc multa pace sufleteasca,
      mimi

      Ștergere
    10. Artroza este caracterizata prin degenerarea cartilajului si deteriorarea celorlalte componente ale articulatiei, capetele oaselor, capsula si sinoviala.
      Fiind afectiuni cronice, simptomatologia se instaleaza treptat. Durerile apar in prima faza la schimbarea vremii sau dimineata la primele miscari. Articulatiile artrozice scartaie la miscari, iar cu timpul se instaleaza deformatiile articulare, anchiloza si impotenta functionala. Denumirea artrozelor este in raport cu localizarea lor. Apare de cele mai multe ori in contextul unor boli metabolice, degenerative sau odata cu inaintarea in varsta, la persoanele cu stil de viata sedentar si alimentatie necorespunzatoare (de cele mai multe ori, prea bogata in proteine animale). Poate avea diferite localizari, cele mai afectate fiind articulatiile mari: genunchi (gonartroza), solduri (coxartroza), umeri, coloana vertebrala (spondiloza).
      Cauze:
      - traumatisme puternice sau repetate asupra articulatiilor
      - supraponderabilitatea si obezitatea
      - factori hormonali (scaderea nivelului de estrogeni, testosteron si hormon de crestere)
      - expunera indelungata la frig, umezeala
      - inflamatii articulare provocate de infectii cronice
      - profesia (daca implica folosirea in exces a unei articulatii)
      - sedentarismul, subutilizarea articulatiilor
      - radicalii liberi
      - carentele alimentare (lipsa siliciului,calciului,vitaminei C,Seleniului,Zincului
      Cum tratam artroza?Ce tratamente naturiste exista in cazul artrozei (gonartroza,coxartroza)?Ce perioada trebuie sa fie administrate tratamentele naturiste in artroza?
      Tratament naturist:
      - produse si plante care refac elementele articulare si cartilajul articular

      - produse care ajuta la refacerea lichidului sinovial care lubrefiaza articulatia si duce la diminuarea durerilor
      - plante cu efect antiinflamator si de cortizon natural
      - plante si produse care alcalinizeaza organismul
      - vitamine si minerale cu rol in sinteza si refacerea cartilajului articular
      - alte produse cu efecte benefice asupra cartilajului


      Pentru ca reteta de tratament sa aibe rezultatele scontate se va asocia cu exercitiile fizice si programul nutritional adecvat.
      In vederea realizarii unei scheme de tratament naturist intrati la sectiunea consultatii naturiste online sau pe linkul de mai jos si urmati pasii.
      http://terapienaturala.blogspot.ro/p/pentru-retete-personalizate-de.htm

      Ștergere
  3. erealele integrale sunt la fel de rele ca faina alba. Cine mananca cereale integrale si crede ca astfel a facut o isprava buna, se inseala teribil. Nici cea maimica urma de cereale nu are ce cauta in gura noastra, la fel cum nu are ce cauta nici macar un microgram de lactate. Afara cu cerealele si lactatele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga serban,
      Subscriu, si in cazul meu, in care boala era atat de ianintata, nu am obtinut o reala imbunatatire atat timp cat am mai consumat cereale (chiar si in stare incoltita!). Din pacate, asa cum am scris si mai sus, mi-a venit cel mai greu sa renunt la paine si nu am reusit pasul acesta de pe o zi pe alta. De aceea, pt. oamenii cat de cat sanatosi, mie mi se par solutiile de compromis oferite de dr. Schatalova si dr. Seignalet (hrisca, orez, mei, quinoa), cel putin in mare parte, acceptabile, caci celor mai multi le lipseste puterea de a renunta la paine (sevraj curat!).
      Numai bine,
      mimi

      Ștergere
    2. Mi se pare putin ciudat ca orezul, hrisca si meiul nu le numiti cereale. Eu stiam ca si ele sunt. Din cate inteleg, de fapt e vorba de cerealele fara gluten. In acest caz am putea consuma paine fara gluten care are un amestec de faina din acestea.Am citit mai sus despre renuntarea dvs. la paine dar si de faptul de a macina grau bun pentru paine . Sa inteleg ca o paine buna se poate consuma?

      Ștergere

  4. Un articol...la fix. Pe scurt: sotul, cat a fost in Germnaia, nu a avut nici o problema cu sinuzita. Cum s-a intors in tara, din a doua zi, siroi.Ochi inrositi,stranuta deseori...un calvar.
    Eu tocmai am primit de la o prietena,o doamna de 77 ani,un remediu foarte eficient pentru reumatism,spondiloza cervicala, parca:frunzele de brusture,de primavara, tinute in spirt si spoi aplicate pe zona respectiva, cu un prosop deasupra. O sa-ti trimit emailul.
    R

    RăspundețiȘtergere
  5. Lovitura sub centura pentru mine renuntarea la paine mai ales ca am invatat sa fac paine cu maia din faina integrala macinata in casa.Dar degetele deformate de la maini ma pun pe ganduri in ceea ca priveste consumul de paine.Timite-mi si mie reteta de la anonim pentu sinusita.Multumesc.Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Dorina,
      Am raspuns de ieri, dar cumva nu a aparut raspunsul.... Iarta-ma, tehnica asta ma scoate cateodata din sarite!
      Reteta este pt. spondiloza, o pun mai jos:
      "Spondiloza cervicala se vindeca total cu frunza de brusture .

      In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de spondiloza cervicala.

      Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine.

      Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata. Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand.

      Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical.

      Acest tratament este bun si pentru discopatia lombara si pentru reumatism. Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui. Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului."
      Materialele despre cereale sunt in engleza, am sa traduc si am sa caut sa vad poate ca exista si ceva in lb. romana. Dar de ce nu incerci cu fiul tau un experiment simplu si inofensiv: scoate-ti 2 saptamani laptele si cerealele (complet, de ex. in vacanta) si va asigur ca veti simti amandoi diferenta!
      Multa sanatate!
      mimi

      Ștergere
    2. multumesc pentru postare

      Ștergere
    3. Draga Mihaela am citit ceea ce tu ai scris,eu care credeam ca nu mai sint alte persoane cu acest fel de probleme.Am ajuns chiar sa ma cert cu medicul meu din cauza bubelor care mi-au iesit,ca el nici nu stia,nici acum nu stie ce sa-mi dea(cind imi mai apar sa ma duc sa i le arat.).

      Ștergere
  6. Draga Mimi, punct ochit - punct lovit :) si in cazul meu. Dependenta de produse de panificatie este greu de inlaturat, o stiu prea bine. De cateva luni imi notez, in zilele in care ma apuca pofta de dulce, ce am mancat in prealabil si bineneteles ca tot timpul e o felie de paine, muffin, croissant etc in meniul prealabil. Daca sunt atenta si nu condum nici un produs de panificatie, in 3-4 zile nu mai simt nevoia sa le caut :), dar cum am servit orice feliuta de paine integrala.....cum apar poftele de dulce. Sa fie o intamplare? M-am convins ca nu...
    Vroiam sa-ti spun ca arati minunat, esti o frumoasa si o delicata! In ultima poza faceai ''roata'' sau mergeai in maini? Am vazut de curand niste video-uri pe YT cu Dr. Robert Lockhart (poate il stii deja) care la 68 de ani merge in maini super lejer si are un tonus extraordinar, si asta cu o dieta majoritar fruteriana.M-a lasat masca :). Ca si acel video de pe site-ul dr. Mercola cu un veteran de razboi care dupa 15 ani de pastile pt articulatii si mers in carje, obezitate etc si pareri avizate ca nu va mai merge niciodata neasistat, a descoperit yoga :) . Si cu o vointa de fier, in zece luni a slabit aprox 50 de kg si acum alearga omul , si asta doar datorita exercitiilor de yoga..... exceptional!

    p.s. Iarna ta seamana mult in imagini cu primavara mea quebecoasa :)

    numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, sunt din pacate inca destul de vanitoasa, asa ca tot ma bucur de complimente......
      Sigur ca nue o intamplare, am sa fac in curand o lista cu toate studiile despre cereale.
      Fac roata, in maini nu pot sa merg, nici in cap nu pot sa stau decat la perete (sau am senzatia ca nu pot si nu ma incumet sa incerc fara perete).
      Nu am auzit de dr. Lockhart, am sa ma documentez si eu, merci de sugestie!
      Te imbraisez cu drag,
      mimi

      Ștergere
  7. mimi spune mi ce parere ai despre adventisti? ei promiveaza mult consumul de cereale. studiul china mie mi a schimbat viata. e ciudat acum sa aud ca de fapt cerealele nu sunt bune si ne mai fac si rau pe deasupra.
    da ne, te rugam niste articole care "pun la colt" cerealele.
    intradevar, arati extraordinar si te admir pentru puterea ta cu toate ca eu, nu as putea sa mananc doar niste frunze crude si 5 masline. cred ca as muri de frustrare aricat m ar durea mainile. vb asa acum...nu ma doare nimic...nu stiu ce as face in caz ca...
    sanatate multa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adventistii sunt clar cei mai santosi cetateni ai SUA... Si mie mi se pare grozav ca la biserica lor se dezbat si problemele legate de o viata si o alimentatie sanatoasa, eu fiind in continuare ingrozitor de indignata, ca biserica catolica sau cea ortodoxa nu au luat nici pana in ziua de azi o pozitie clara nici macar in ceea ce priveste OMG-urile.....
      Cu 10 ani in urma, as fi crezut si eu ca mor de foame cu asa un meniu de sarbatori (daca te uiti cu atentie, vezi ca sunt insa chiar 7 masline...). Timpul si propria experienta te invata intotdeauna si altceva!
      cu drag,
      mimi

      Ștergere
  8. Draga Mimi,
    Deoarece ai adus vorba de vitamina D, te rog spune-mi cum te descurci cu ea pe timp de iarna. Eu mi-am facut analize si mi-a iesit foarte mica, si anume 17 fata de 50 cat ar trebui sa fie dupa spusele dr. Mercola.Ma dureau foarte tare picioarele. Am inceput sa iau vit. D3 si durerile au incetat. Insa iau de capul meu pentru ca doctorul nu a vrut sa imi ia in considerare aceasta analiza. Povesteste-ne despre cum abordezi tu o astfel de carenta.
    Te pup.
    Irina T.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pierd aproape nicio ocazie sa ma expun la soare, mai ales ca el este aici marfa rara (in Ro aveti oricum mult mai mult soare). Daca stai toata ziua intr-un birou, locuiesti intr-un oras mare (smogul filtreza la randul lui radiatiile solare) e intr-adevar greu sa-ti faci "suma", si e de necontestat faptul (demonstrat in multe studii), ca peste 95% din bolnavii de cancer aveau o carenta de Vit.D. Iti scriu mai departe pe mail, ca am cateva observatii personale pt. tine!

      Ștergere
  9. Buna ziua,
    Intr-adevar inca un articol foarte interesant si felicitari si pentru excelenta forma in care te gasesti- de admirat, de complimentat si mai ales de urmat!Esti intr-adevar forate frumoasa atat fizic cat si sufleteste!
    Astept cu nerabdare postarile promise, legate de nocivitatea cerealeor, eu trecand la alimentatia vegana-cruda de un an si ccateva luni, cu rezultate multumitoare si fara pofte exagerate.Sunt intr-o continua documentare, legata de acest mod de nutritie, dar la capitolul cereale=nociv , nu am ajuns inca, avand nevoie de argumente care sa sutina aceasta afirmatie.Paine mananc rar si atuci din aceea neagra cum se face in Austira(noi o facem in casa), dar cumpar tablete din acelea crocante din diferite cereale si seminte sau orez expandat cu amrant sau ce se mai gaseste si bicuiti dulci(astia sigur imi dau dependenta caci am observat ca-mi vine cateodata o pofta de ei ca nu o pot stavili cu nici-un fruct). Despre cereale incoltite(graul incoltit) stiu de la Valeriu Popa ca sunt o sursa bogata de vitamine si minerale, dumnealui folosind cu succes graul incoltit cu miere pentru bolnavii de cancer, apoi Rejuvelacul, care se face din cereale incoltite(grau, orz, ovaz, secara) si fermentate(il folosesc la prepararea dif. branzici de nuci sau beau cate un pahar zilnic),apoi sucurile verzi din iarba de grau sau orz verde. Eu imi fac si chiftelute din nuci, seminte si grau incoltit pe care le deshidratez si apoi le mananc cu diferite salate- imi plac tare mult si mi-ar parea rau sa trebuiasca sa renunt la ele :(
    O zi frumoasa cu mult soare in suflet si-n priviri si multa sanatate!
    Corina M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pt. "flori"! Am sa ma mobilizez saptamana asta sa fac o lista cu sursele care demonstreaza nocivitatea cerealelor.
      Numai bine,
      mimi

      Ștergere
  10. Mimi, dacă tot s-a deschis discuţia despre suferinţele oaselor, articulaţiilor, ce ne poţi recomanda pentru combaterea osteoporozei? mama suferă de acestă teribilă boală. Este vegetariană de 10 ani, nu consumă niciun fel de lactate, ouă, etc. Mulţumesc mult. Pace şi lumină!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, multi vegetarieni consuma zahar si produse cerealiere din faina alba, care consuma masiv reusursele organismului (dr. Bruker le spunea "hoti de vitamine"). Dr. Probst, de la Alianta pt. Sanatate din Germania subliniaza ca osteoporoza este in primul rand o problema de siliciu si nu una de calciu si recomanda o dieta bogata in siliciu (coada calului, mei, cerdeturi, etc.). Si Maria Treben recomanda perosanelor ajunse la varsta a treia sa bea ceai de coada calului zilnic. Daca mama ta ia suplimente de calciu, si acestea reprezinta la randul lor un alt factor de risc.

      Ștergere
    2. Am uitat sa spun cat de importanta este miscarea fizica ZILNICA in prevenirea si combaterea osteoporozei! Iar toate plantele din flora spontana contin mari cantitati de vitamine , minerale, enzime si alte substante vitale (cantitati mult mai mari ca in palntele de cultura!), deci e bine sa fie consumate in cantitate mare (1-2 maini la fiecare masa!)

      Ștergere
  11. Buna ziua..
    Mi-a placut si acest articol al dvs si de fapt toate sunt f interesante iar dvs ca persoana si mai interesanta.
    Am fost atrasa de acest tip de alimentatie cand am auzit prima data despre el insa chiar e nevoie de ceva timp, rabdare si invatare ca sa poata fi cu adevarat adoptat zic eu.
    Personal cel mai bun rezultat al meu a fost acela de a nu mai manca carne perioada precum o luna maxim, nu cred ca am depasit 2 luni fara a consuna carne precum si incorporarea mai multor alimente crude in dieta-salate, fructe.
    Recunosc ca mi'am setat un soi de ideal legat de alimentatia vegana pe care oricum nu l-am atins.
    In ritmul vietii cotidien putini sunt cei care pot fi atat de echilibrati incat sa fie complet vegani.EXista multe situatii in care eu nu am putut pastra ritmul unui vegetarian-sarbaotri , reuniri cu familia, prieteniii, aniversari, nunti , momente de maxim incordare precum sustinerea licentei, sau momente tensionate la lucru.
    Per ansmablu tind sa cred ca numai o persoana nu doar foarte echilibrata dar si impacata cu sine insasi,daca nu chiar o persoana lipsita de prea mari griji cotidiene ar putea atinge acest soi de perfectiune prin care sa fie multumita doar cu gustul legumelor crude, al nucilor si al frutcelor.
    nu vreau sa demitizez nimic vreau doar sa va intreb dvs cum ati atins acest potential? Si cat mai concret daca se poate..Profesia dvs spre exemplu care este si va provoaca cumva stress?Pt mine profesia este o sursa destul de mare de stres.
    Si chiar cred ca daca asta nu ar fi asa as fi capabila de mai mult si pe plan nutritiv.
    Multumesc. O ai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am avut intr-adevar mare noroc, ca am avut timp la dispozitie ca sa ma documentez si sa ma gandesc in liniste. Foarte mult timp, desi eram iesita din viata profesionala, mi-am creat singura insa stress si probleme, lucru absolut incompatibil cu o stare buna de sanatate. Drumul nu este usor, dar este posibil de urmat. Nu se poate insa accelera nimic in mod artificial, cel mai bine este cand lucrurile evolueaza "de la sine". Si desigur ca un om trebuie sa fie echilibrat psihic, fizic si sufleteste, este inutil sa actionam numai intr-o singura directie!
      Numai bine,
      mimi
      PS Recitesc si vad ca nu vorbesc clar, pe intelesul tuturor. Eu nu mai lucrez de ani buni, stau acasa, petrec f. mult timp in natura, sunt deci un caz fericit. Pt. mine intoarcerea la natura este f. importnata si sunt de parere ca multe dintre facilitatile progresului tehnic, sunt f. daunataoare pt. sanatate!

      Ștergere
  12. Mimi draga, am revenit si eu printre cei disponibili :). Felicitari pentru absolut tot, incepand de la tema aleasa, gradina, mainile muncite, articol, flexibilitate, felul in care arati si scrii, copii ... (ditamai insiruirea, este?:))

    Pentru mine acest subiect e de fiecare data o dovada ca nu exista o dieta sablon care sa se potriveasca tuturor si pe parcursul intregii vieti, ci ca exista doar principii de alimentatie sanatoasa general valabile.

    Ca o relatie de comunicare si nu de dicatura cu corpul nostru face mai mult decat toate studiile cu pareri diametral opuse despre nutritie si mai mult decat toate teoriile alimentare contradictorii.

    Ca putem sa eliminam si tot din alimentatia noastra si sa devenim breatharieni, tot degeaba, daca ne lipsesc celelalte "mancaruri" care ne hranesc cu adevarat si care nu se afla in farfurie: familia, relatiile cu semenii, cariera, relatia cu Dumnezeu, mediul in care lucram si traim, miscarea, relatia cu Dumnezeu, etc...

    Poti sa fii raw 100% ca la carte, organismul n-o duce la drum lung daca toate cele de mai sus nu sunt in armonie si n-ai tihna si multumire sufleteasca. Si poti s-o tii pe dieta "comunista" (asa numesc eu dieta pe care am avut-o mai toti inainte de '89) si sa n-ai nici o treaba, daca acasa, in suflet si in jur ai iubire, pace, armonie, odihna de calitate, aer curat, credinta, etc. Sa nu uitam ca pentru multi oameni simpli si curati de la tara (ca si cei pe care tu ni-i prezinti in postarile tale) multe dintre obiceiurile noastre alimentare, fie ele si sanatoase si avizate de minti elevate, sunt extravagantze sau lucruri pe care nu le-ar putea niciodata implementa. Si totusi, acesti oameni sunt longevivi, sanatosi si cu zambetul si multumirea pe buze, cu Dumnezeu alaturi ... Am doua bunici care fac 94 de ani si isi muncesc singure gradina.

    Pentru cei care nu ma cunosc sau nu m-au criticat inca, mentionez ca fac parte dintre cei absolut ne-dependenti si neafectati de consumul de cereale, dar gatesc si consum cereale integrale (indeosebi mei, quinoa, amaranth, ovaz) eu si intreaga familie, fara nici un fel de probleme.

    Lasand la o parte cazurile de sensibilitate, afectiuni, etc, m-ar interesa (pe langa intelepciunea impartasita de duhovnicului meu) daca exista de la cei care au comentat, explicatii fundamentate despre cum se reconciliaza teoria "cerealele nu au ce cauta sub nici o forma in alimentatia noastra" cu perspectiva biblica (Geneza 1:29). Asta pentru ca tot afirm mereu ca imi voi pastra statutul de elev toata viata :).

    Cu multa dragoste si dor te imbratisez, Mimi cea speciala.

    cristela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot fi mai multe explicatii in sensul asta:

      - prima si cea mai simpla este ca biblia nu prea mai este sursa de incredere dupa milenii in care a tot fost tradusa, ajustata, modificata, cenzurata sau manipulata uneori inconstient, alteori intentionat pentru a servi preotilor si bisericii
      - a doua ar fi ca Moise sau cine se zice ca ar fi scris Geneza a trecut prin filtrul propriu informatia de natura divina si e posibil sa nu fi exprimat corect ceea ce i s-a transmis
      - o alta varianta este ca semintele plantelor pot fi folosite ca hrana, dar nu-i obligatoriu ca toata lumea sa le foloseasca pe toate: unele sunt bune, altele nu
      - nu in ultimul rand exista parinti si alti iluminati care au renuntat la hrana materiala, reusind sa acceseze alte forme de energie si sa traiasca doar cu duh sfant, prana, chi, eter sau cum se vrei sa numesti puterea care sustine aceasta lume fizica in care ne jucam noi acum

      Ștergere
    2. Blogului si mie ne-au placut atat de mult randurile tale, incat apar de 2 ori (habar nu am de ce...). Ai scris atat de bine, inact orice comentar din partea mea e de prisos. Iti multumesc, te imbratisez si ma bucur in continuare nemaipomenit de mult ca te-am intalnit (nu te laud prea tare, ca stiu ca nu-ti place, dar am cuvantul "binecuvantare" in cap).

      Ștergere
  13. Mimi draga, am revenit si eu printre cei disponibili :). Felicitari pentru absolut tot, incepand de la tema aleasa, gradina, mainile muncite, articol, flexibilitate, felul in care arati si scrii, copii ... (ditamai insiruirea, este?:))

    Pentru mine acest subiect e de fiecare data o dovada ca nu exista o dieta sablon care sa se potriveasca tuturor si pe parcursul intregii vieti, ci ca exista doar principii alimentare general valabile.

    Ca o relatie de comunicare si nu de dicatura cu corpul nostru face mai mult decat toate studiile cu pareri diametral opuse despre nutritie si mai mult decat toate teoriile alimentare contradictorii.

    Ca putem sa eliminam si tot din alimentatia noastra si sa devenim breatharieni, tot degeaba, daca ne lipsesc celelalte "mancaruri" care ne hranesc cu adevarat si care nu se afla in farfurie: familia, relatiile cu semenii, cariera, relatia cu Dumnezeu, mediul in care lucram si traim, miscarea, relatia cu Dumnezeu, etc...

    Poti sa fii raw 100%, organismul n-o duce la drum lung daca toate cele de mai sus nu sunt in armonie si n-ai tihna si multumire sufleteasca. Si poti s-o tii pe dieta "comunista" (asa numesc eu dieta pe care am avut-o mai toti inainte de '89) si sa n-ai nici o treaba, daca acasa, in suflet si in jur ai iubire, pace, armonie, odihna de calitate, aer curat, credinta, etc. Sa nu uitam ca pentru multi oameni simpli si curati de la tara (ca si cei pe care tu ni-i prezinti in postarile tale) multe dintre obiceiurile noastre alimentare, fie ele si sanatoase si avizate de minti elevate, sunt extravagantze sau lucruri pe care nu le-ar putea niciodata implementa. Si totusi, acesti oameni sunt longevivi, sanatosi si cu zambetul si multumirea pe buze, cu Dumnezeu alaturi ... Am doua bunici care fac 94 de ani si isi muncesc singure gradina.

    Pentru cei care nu ma cunosc sau nu m-au criticat inca, mentionez ca fac parte dintre cei absolut ne-dependenti si neafectati de consumul de cereale, dar gatesc si consum cereale integrale (indeosebi mei, quinoa, amaranth, ovaz) eu si intreaga familie, fara nici un fel de probleme.

    Lasand la o parte cazurile de sensibilitate, afectiuni, etc, m-ar interesa (pe langa intelepciunea impartasita de duhovnicului meu) daca exista de la cei care au comentat, explicatii fundamentate si logice despre cum se reconciliaza teoria "cerealele nu au ce cauta sub nici o forma in alimentatia noastra" cu perspectiva biblica (Geneza 1:29). Asta pentru ca tot afirm mereu ca imi voi pastra statutul de elev toata viata :).

    Cu multa dragoste si dor te imbratisez, Mimi cea speciala.

    cristela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mimi/ dragii mei,

      am lipsit cateva zile de pe aici, si acum citesc cu incantare toata polemica pe care a astarnit-o (mi se pare mie, in orgoliul meu :) intrebarea mea in ce priveste renuntarea la cereale.

      mi se pare o binecuvantare ca citesc aceste randuri, si ca intalnesc aici, la un loc, atitia oameni care isi pun aceleasi probleme ca si mine. pentru ca, de ce sa nu recunosc, in viata de zi cu zi, ei sunt totusi rari. Chiar daca am multi prieteni vegetarieni si mai mult sau mai putin preocupati de spiritualitate, o dieta raw, sau si mai rau, un post cu sucuri pare ceva extrem chiar si pentru ei, si am fost nevoita sa ascult multe vorbe ale unor oameni care vroiau sa ma opreasca, convinsi fiind ca nu mi fac bine.

      pentru mine lucrurile au stat asa: sunt lacto ovo vegetarina de peste 20 de ani. si cu toate astea, la 38 de ani am facut diabet tip I insulinodependent.
      am inteles atunci ca a fi vegetarian si a avea o dieta compusa din napolitane si merdenele nu te poate duce departe:)
      si de atunci caut solutia. dieta care mi se potriveste mie. si care imi va aduce mie vindecarea. pentru ca m am saturat sa am mintea incetosata, sa ma simt molesita dupa masa,sa am candidoza, si vreau sa traiesc penru copilul meu, care are nevoie de mine. nu vreau sa ajung cu membre amputate si alte lucruri de genul asta.

      am incercat diverse diete, dar la un moment dat am inteles ca cel mai bine este sa scoti tot, si apoi sa introduci cate ceva si sa vezi cum te simti. exact cum au mai spus si altii aici, sa vezi cum te simti tu, nu altcineva, facand asta.
      am tinut un post negru de cateva zile, apoi am continuat cu mastercleanse 10 zile. dupa care am introdus incet, incet sucuri diluate. si ma simteam atat de bine, incat nu vroiam sa mai introduc nimic, in ciuda presiunilor celor din jur. desigur citisem destul pe tema asta, stiam ca e posibil sa mergi a la long doar cu sucuri fara sa ai carente.
      si am mers asa, cel putin doua luni de zile, doar cu sucuri.
      apoi o lunga perioada de timp, am mincat cateva alimente solide, vorba ta mimi, 7 masline si trei frunze, nu altceva
      si m am simtit excelent.
      cum am introdus vreo cereala (alta decat piinici de hrisca crude facute de mine) cum organismul meu s a revoltat. la fel cu branza. si intr adevar, cum spun si altii de aici, imediat ce am mincat cat de putin, a revenit imediat o dependenta de ele, care luni bune de zile ma ocolise.

      Ștergere
  14. continui, pentru ca se pare ca am depasit limita de caractere cu logoreea mea :))

    iti multumesc mult mimi, eram intr un impas, si raspunsul tau m a ajutat. in urma lui, am reusit sa gasesc pe net niste materiale despre dr shatalova.
    cred ca am mai citit despre ea in anii '90 in formula AS, oare tot tu ai scris articolul mimi? m a impresionat mult atunci, dar parea ceva stiitifico fantastic. uite insa ca, incet, incet, lucrurile se dezvaluie. nu putem ajunge la adevar dintr o data, ci pas cu pas, pe masura ce suntem pregatiti sa l primim.

    deci tu spui ca rezultate (in boli garve, cum este si diabetul) ai obtinut doar scotand complet cerealele. asta este ideea noua pe care am primit o in urma postarii tale, si la care trebuie sa reflectez. sa vad cum sa fac sa o aplic. am mai intalnit o la dr cousens, dar trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa tin regimul lui mai mult de o luna, si atunci eram mai tot timpul ametita si simteam ca nu pot gandi. asa ca m am gandit ca nu mi se potriveste mie.
    el-in caz ca nu esti la curent- recomanda un regim fara cereale, fructe, miere. chiar si fara sfecla si morcovi.verdeturi si seminte practic. in caz ca esti la curent cu el, ce parere ai despre el?
    si, in caz ca ai o idee, stii sa mi spui de ce ma simteam atat de ametita si lipsita de concentrare cand tineam regimul asta? lucru care nu mi se intampla, de exemplu cand tin post negru o saptamana, sau cand tin regimul breuss - atunci am mintea cea mai limpede si ma concentrez perfect.

    as vrea sa mi comand o carte a dr shatalova de pe amazon in engleza, ce carte crezi ca ar fi mai buna pentru inceput?

    pentru "copil cu ochii bleu"
    pot sa ti spun, din experienta mea, care este diferita de a lui mimi, ca este fara doar si poate posibil sa ai o dieta vegetariana in conditii de stres si de munca 8 ore pe zi si chiar mai mult. nu numai ca se poate, dar e chiar indicat, pentru ca rezisti muuuuult mai bine la stres, ai mintea mai limpede si in consecinta judeci mai corect si esti mai eficient. sigur ca este un oarecare efort de organizare la inceput, dar apoi vei castiga de fapt timp in loc sa l pierzi, pt ca dormi mai bine si mai putin, esti mai eficient, deci iti va ramane timp si pentru bucatareala ta. iar in ce priveste evenimentele, incet incet, toti cunoscutii tai se vor obisnui cu tine, si ii poti ruga sa iti comande meniu diferit

    pentru flavian:

    iti admir si eu foarte mult, din umbra deocamdata, initiativa in legatura cu comunitatea autosustenabila. as vrea si eu sa ma alatur grupului care se intalneste in ideea asta. o sa ti scriu pe site, ca sa mi spui cum sa procedez.

    va multumesc mult tuturor!

    roxana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, deci tu esti Roxana... :)

      Chiar admiram ce scrisesei mai sus apropo de postul negru urmat de doua luni doar cu sucuri in care te simteai excelent. Ma gandeam ca ai gasit deja metoda si raspunsul la intrebarile tale. Articolul la care faceai referire despre dr. Shatalova cred ca este ACESTA. Raman totusi la randul meu cu o intrebare: daca trec la hrana bazata doar pe sucuri naturale, ce fac cu albinele ? :)

      Ștergere
    2. Draga Roxana,
      Si articolul din Formula As (Asul verde de fapt) este unul dintre articolele mele despre dr. Schatalova. Nu stiu din pacate decat cartile in lb. germana si rusa.
      Nu am studiat cu atentie regimul dr. Cousens si nici nu l-am incercat, deci nu pot sa vorbesc.
      Esti de admirat cate ai incercat tu deja si cum ai stiut pana acum sa-ti gasesti drumul, ai ajuns foarte departe si sunt sigura ca vei gasi modul perfect de alimentatie pt. tine.

      Draga Flavian,

      Albinele sunt o binecuvatare pt. gradina! Si eu am vrut sa-mi procur un stup (cosnita) ca sa dau macar unui roi de albine sa traiasca in mod natural (nu le-as fi luat mierea, nu le-as fi deranjat cu nimic, m-as fi bucurat numai de prezenta lor in gradina mea). Din pacate, nu am gasit pana acum, aici sunt fff putini apicultori.

      Ștergere
    3. Stiu Mihaela, era mai mult o intrebare retorica. Cred oricum ca anumite "mofturi" culinare tot or sa ramana, chiar daca oamenii vor trece pe o dieta bazata preponderent pe sucuri sau hrana vie. Important este sa constientizam ca alimentele sunt doar un moft, nu o necesitate. De luat albine poti sa-ti iei cand vei reveni in tara. Poate iti fac eu o familie cadou... :)

      Ștergere
    4. Draga Mimi,

      stiu din pacate ca numai eu o sa gasesc raspunsul, calea e foarte ingusta ... dar cu ajutorul lui Dzeu o sa ies la capat, incet, cu rabdare... iti multumesc mult pentru incurajari, si pentru articolele despre cereale. Aici chiar e o zona in care nu prea am informatii si trebuie sa ma documentez

      Draga Flavian,
      asa e, eu sunt Roxana. :) ti am cerut accesul pe armonia brassovia zilele trecute. iata ca in felul asta mi am facut o oarecare "prezentare" Pt ca ramasesem datoare cu un mail mai detaliat despre mine, si n am mai avut timp sa l scriu.
      Adevarul este ca sunt atatea lucruri interesante despre care vreau sa stiu mai multe pe site ul tau, si case de lut, si permacultura, si cate si mai cate, ca nu stiu cum sa fac sa le citesc pe toate :)

      Ștergere
    5. formula AS a mai publicat un articol despre doamna Shatalova in anii 90-95. Nu mi mai amintesc cine l a scris, poate ca Andrei Cheran.
      Despre acela vorbeam. Oricum, in mare, informatiile sunt tot astea pe care le ai scris si tu Mimi.
      Doar ca m a uimit cum afli o informatie, o treci doar in revista fara sa i dai prea mare insemnatate, fara s o crezi poate, ti se pare doar o curiozitate, dar apoi, dupa, iata , poate 20 de ani, revii in acelasi punct. Informatia te bombardeaza din nou, si de data asta poate chiar o iei in seama
      Nu e intamplare, sigur nu e intamplare :)

      Ștergere
  15. tot cautand materiale despre dr shatalova, am gasit pe scribd aceasta brosura

    http://fr.scribd.com/doc/70124006/Cancer-is-Curable

    nu stiu de cine este scrisa, iar cel care a postat o este anonim, dar contine multe informatii interesante, unele noi pentru mine (ca de exemplu partea despre apendice)
    aici am gasit un capitol despre dr shatalova, care pe mine m a ajutat destul de bine sa inteleg despre ce este vorba in teoria ei

    roxana

    RăspundețiȘtergere
  16. Indraznesc sa comentez si eu despre acest subiect,desi in ultima vreme alimentatia mea nu a fost axata pe vreo dieta, in afara de faptul ca nu mananc carne.
    Ce vreau eu sa adaug celor spuse aici este faptul ca eu am inteles ca dieta este o cale mai usoara de a ne restabili starea de sanatate, sau cea emotionala. Si ca da, pentru cei care traiesc in orase, in blocuri, fac munci stresante, printr-o dieta stricta se pot regla multe probleme, dar fara intoarcerea efectiva in natura, fara intoarcerea privirilor catre pamantul din care suntem facuti, fara a produce noi insine hrana de care avem nevoie, fara a ne creea o legatura intima cu pamantul si prin asta cu tot universul, atunci orice dieta va ramane doar o dieta.
    Dumnezeu a creeat o gradina minunata pentru om, si i-a dat lui, omului, sarcina de a da menire tuturor vietatilor si plantelor de pe planeta. De aceea din gradina lui, omul poate alege ce este bun si ce nu pentru el. Va simti!
    Am observat cat de neproductivi suntem noi oamenii. Am creeat tot felul de "job-uri" inutile, in care oamenii au sentimentul ca produc ceva, ca sunt utili. Dar ei de fapt produc tot mai mult capital stapanilor lor. Iar pentru ei insisi nu produc decat tot mai multe facturi de platit.
    Tehnologia a ajuns pana in cele mai inaccesibile locuri, si pana si cei mai saraci oameni o detin, dar ingrijirea pamantului si cresterea hranei este un subiect pe care nu intereseaza pe multi, desi toti, de la presedinte pana la cel mai sarac mananca de cel putin odata pe zi.
    De aceea spun din nou ca adevarata hrana este cea crescuta cu propriile maini, cu dragoste pentru pamant, cu o buna intelegere a naturii, fara dorinta de a-l exploata.Cred cu tarie ca ceea ce va creste in gradina mea, va fi bun pentru mine, si ca acolo orice dieta va fi inutila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate Angy. Se discuta mai sus de cartile Anastasiei, iar Mihaela si Roxana aminteau de comunitatea bazata pe aceste idei de reluare a legaturilor cu natura pe care dorim sa o infiintam langa Brasov. Daca esti interesata de mai multe detalii vezi aici: Armonia Brassovia

      Ștergere
    2. Draga mea Angy,

      Ca intotdeauna tu scrii cu atata bun-simt, ca nu pot sa nu dau mai departe vorbele tale. Iti tin pumnii, sper sa-ti gasesti de-acuma locul si linistea, teoretic nu te mai poate impiedica nimic.....

      Ștergere
  17. Revin cu sursele promise. Nu uitati insa ca nu exista studiu fara contra-studiu (care demonstreaza exact contrariul), stiinta este vanduta, cei mai multi oameni de stiinta nu mai au constiinta si coloana vertebrala. Deci pe cine credem? Eu am sa va rog de aceea, sa va bazati pe logica si pe bun-simt, treceti totul prin ciurul propriului discernamant si incercati macar o parte din recomandarile pe care le cititi, caci numai asa veti putea sti cum reactioneaza propriul vostru corp. Cel mai eficace test de alergii si intolerante: daca evitati (dar absolut strict!!) 5 zile un anumit aliment, si-l consumati apoi singular (adica pe stomacul gol si nu in amestec cu alte alimente)in ziua a 6-a si daca va veti urmari reactiile corpului, veti constata, cu stupoare, ca mesajul organismului e clar si usor de interpretat.
    Principala problema a cerealelor o constituie de fapt WGA 'wheat germ agglutinin': aici o lista maaaare de studii si o multime de explicatii http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/wheat-germ-agglutinin-wga; aici a scris dr. Probst (in germana) http://www.jodsensibel.info/files/jod_ws_probst_wga.pdf, aici Mercola (in engleza) http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/01/16/the-critical-role-of-wheat-in-human-disease.aspx, aici un studiu efectele WGA in cazul MS: http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF02331422#page-1; alt studiu: http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs12029-011-9345-2#page-1, inca un studiu: http://www.unboundmedicine.com/medline/citation/2448779/Transcytotic_pathway_for_blood_borne_protein_through_the_blood_brain_barrier_
    Dr. Seignalet a atras intotdeauna atentia asupra pericolului pe care il reprezinta cerealele, care au fost de-a lungul tmpului transformate de om si au ajuns la o stare care NU mai este naturala (cel mai reprezentativ exemplu este ca cerealele au acum 14 sau 21 de perechi de cromozomi, fata de 7 cat avea graul cu 5000 de ani in urma): "Les céréales mutées ou indigestes (blé, maïs, seigle, orge, avoine, kamut, épeautre, petit épeautre...). Par contre, la consommation des céréales non mutées (riz, sarrasin, sésame) est autorisées.

    Ces céréales ont subies de nombreuses mutations génétiques en 5000 ans et la structure moléculaire est très différente de la celle de la céréale initiale. Le blé par exemple est passé de 7 à 21 paires de chromosomes; le maïs initial mesure 7 cm, aujourd'hui les plants peuvent atteindre 6 mètres. Certaines céréales, comme le petit épeautre et le millet, se sont elles avérées nocives à de nombreux patients.

    Conseil: Ce premier principe d'exclusion est essentiel et il peut même suffir dans certains cas. Il doit être cependant respecter scrupuleusement. La réintroduction de ces aliments est envisageable quand l'amélioration de la santé est obtenue. Il devient alors facile de juger sa propre sensibilité à ces aliments: Si les symptomes indésirables reviennent, c'est que l'aliment n'est pas adapté au terrain génétique de la personne. " Pe dr. Seignalet vi l-am mai recomandat, are o mare exeprinta practica si de laborator, a fost un om de stiinta f. ordonat si tipicar (toate cazurile sunt f. bine documentate, cartea e o comoara, chiar daca nici teoria dr. Seignalet nu este 100% perfecta (recomanda carnea) puteti afla multe din ea), de ex. aici teoria lui cu pribvire la aparitia bolilor (in franceza): http://www.seignalet.fr/en/3-mecanismes-pour-91-maladies-repertoriees.
    Va doresc multa sanatate, indiferent daca renuntati la cereale sau nu (smiley), toate cele bune si mai ales lectura cat mai placuta,
    mimi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar eu vin si adaug ca pentru a ne repara greselile facute trebuie sa ne crestem alimentele singuri, pentru ca in timp plantele isi vor reveni la starea initiala, cu conditia sa fie crescute cu dragoste si sa imprimam in ele propriile informatii. Pamantul va gasi singur calea spre vindecare, doar sa-l lasam. Caci daca doar fugim de unele alimente, nu rezolvam nimic. Noi avem datoria de a restabili echilibrul din natura, caci nu putem avea pretentia de la copiii nostri, de la generatiile viitoare sa devina breatharieni, doar pentru ca noi nu am facut nimic pentru a ne spala mizeria.
      Si tie iti doresc reusita in ceea ce vei face, draga mea Mimi(nici nu-mi vine sa cred ca au trecut 2 ani de cand "ne cunoastem")!

      Ștergere
  18. Apreciez ceea ce incearca Flavian, de fapt cu el am mai dicutat pe tema asta si nu numai pe tema asta, la fel, apreciez toate viziunile pe care le-am citit in comentariile de mai sus. Ar fi unele nuante, unele interpretari personale (ale realitatii - cum aminteste mereu AndresK), pe care as vrea sa vi le impartasesc, deoarece sunt usor diferite fata de ceea ce am citit aici.

    Nu sunt multe de spus, pentru ca majoritatea lucrurilor au fost deja spuse. Doar ceva despre natura si inca ceva despre tehnologie (stiinta). Pentru mine natura se afla in tot locul, chiar si in locurile cele mai poluate tot natura este, pentru ca nu poate fi nimic facut de catre om, strain de natura. Desigur, natura este flexibila, dar ramane la latitudinea noastra ce anume dorim sa facem in cadrul ei. Putem sa ne modelam (constient sau nu) un mediu atat de nociv incat sa nu mai putem supravietui, sau din contra, putem sa o lasam sa-si urmeze cursul fara sa intervenim cu nimic. Intre aceste doua extreme ne situam. Intre aceste doua extreme exista o infinitate de variante. Eu personal as evita ambele extreme, de fapt cred ca sunt imposibil de atins. Este la fel de imposibil sa traim fara sa influentam deloc natura cum este sa o distrugem. Tehnologia, de fapt stiinta, este si ea parte a naturii, nu exista nimic in tehnologie care sa fie strain naturii, este ca un fel de joc lego, facem tehnologie cu ajutorul componentelor existente in natura, nu putem aduce nimic nou. Ce fel de obiecte facem, ce fel de tehnologie, asta e alta problema, si aici intr-adevar se poate discuta mult. Nu demult scriam un comentariu pe un alt blog care se ocupa de stiinta, insa de o "altfel" de stiinta(un blog care-mi place foarte mult:)), scriam cam asa: "E o bucata de timp de cand vad stiinta, sa zicem... ca pe o arta. De atunci, totul are pentru mine un alt inteles. Ii compatimesc pe cei care nu au depasit inca dogmatismul. Fie ei chiar mari decoperitori..."

    In pofida aparentelor acest comentariu nu contrazice nici un alt comentariu de mai sus :)

    Ioan

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte bine ai evidentiat de la inceput ... modul de viata si alimentatie, iar terapiile joaca un rol important in ameliorarea bolii.

    RăspundețiȘtergere
  20. am citit o carte f. buna "Dieta inteleapta",este in legatura cu ceea ce se discuta pe acest site.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna! Am 40 de ani ,am facut sport toata viata (poate prea mult),am mancat cat de cat sanatos(dar nu suficient).Sunt diagnosticat cu artrita psoriazica, cinci articulatii afectate,din cand in cand fac matreata si am cateva unghii de la picioare afectate(pata de ulei).M-am documentat foarte mult despre aceasta boala si am reusit sa o ameliorez in mare masura cu alimentatie 50% cruda, fara carne ,numai peste cu suplimente naturale (curcumina,ginge,suc de morcovi, telina, mere ,vit D3, zinc,ulei rapita ,masline ,plante diverse care reduc inflamatiile,paine fara gluten,seminte antiinflamatoare etc.Exista tratament biologic de stopare dar inca nu am acces la el,o injectie ,o data pe luna costa in jur la 1500 euro cu foarte putine efecte adverse sau chiar deloc.Sunt convins ca se poate cu alimentatie naturala si cura de detoxifiere a organelor dar nu stiu cum se face.In acest caz ,daca s-a videcat cineva de aceasta boala considerata incurabila il rog sa-mi scrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici rezultatele dr. Seignalet - http://www.seignalet.fr/images/stories/pdf/tableau1.pdf

      Ștergere
  22. ce masline sint bune?cele verzi?sau cele negre?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele veryi nu s epot manca in stare naturala ca sunt prea amare. Ca orice fruct, cel mai bine si maslinele se consuma in stare coapta (cand sunt negre).

      Ștergere
  23. Mimi,

    imi ajuta atat de mult articolul asta acum...L-am citit acum luni bune si acum se pare ca trebuie sa implementez in viata mea...Carne si oua nu mananc de multa vreme insa sa scot lactatele si painea va fi o adevarata provocare :(
    Ce alte remedii mai exista ptr bolile mentionate de tine?As incerca orice e ne-alopat...Multumesc din suflet!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mihaela,

      Homeopat poti sustine organismul, dar baza tratamentului este alimentatia. Nu este greu sa scoti lactatele, cu painea insa recunosc ca e mai greu. Dar atunci macar sa fie facuta de tine in casa, din faina integrala proaspat macinata....

      Ștergere
  24. crd ca vorbiti multe si faceti prea putine tare as dorii sa vad o persoana cu activitate zilnic de dimineata pana seara daca are timp sa faca paine cu faina intergrala mancare din toate cele eco pfff treziti-v ala realitate traim in romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata (nu numai la prpopriu),
      Daca vreti exemple, cautati-le si o sa vedeti ca sunt multi oameni in Romania de la care ati avea de invatat, de ex. de la Angy: http://viatasiverdeata.wordpress.com/2013/11/11/tara-mea/. Daca vreti sa va plangeti numai de mila, atunci NU am o solutie pt. dvs.....
      Va doresc numai bine!

      Ștergere
  25. Artroza este caracterizata prin degenerarea cartilajului si deteriorarea celorlalte componente ale articulatiei, capetele oaselor, capsula si sinoviala.

    Tratament naturist:
    -colagenul din somon salbatic: colagenul actioneaza ca un tampon care protejeaza celulele de tensiuni si implicit mentine elasticitatea tesuturilor conectante, unele dintre cele mai importante fiind cele din alcatuirea cartilajelor articulatiilor.
    -glucozamina (hidroclorura): hraneste si mentine cartilajul sanatos si rezistent .
    Glucozamina (HCl) reprezinta o sursa pentru nutritia zilnica sanatoasa a articulatiilor, glucozamina acid clorhidric (HCl) ofera suport fundamental pentru amortizarea cartilajului, ceea ce face posibila miscarea in mod confortabil.
    -chondroitina: substanta care se gaseste in organism, are proprietatea de a da cartilajelor articulare flexibilitate si elasticitate. Totodata, condroitina combate actiunea enzimelor care distrug tesutul cartilaginos.
    Sulfatul de condroitina este o combinatie a condroitinei cu saruri minerale.
    -acidul hialuronic(din creasta de cocos):
    Lipsa acidului Hyaluronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atita. Lipsa acidului Hyaluronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), Contractii musculare, Rahitism scheletic, Glaucom, Keratoconus, Fibromialgie, Acrogeria (ridarea premature a pielii), Sindromul imbatranirii premature, Hernii, Imbatrinirea cartilajelor.
    -cartilajul de rechin: ajută la menţinerea cartilajului articulaţiilor umane în bune condiţii şi suprimă reacţia inflamatorie a organismului. Ajută, de asemenea, la prevenirea modificărilor degenerative şi la orpirea neoformaţiei nedorite de vase sanguine, care alimentează celulele canceroase şi are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar al organismului.
    -mucopolizaharidele din aloe vera si cartilaj de rechin
    -extractul din muguri de vita de vie: adjuvant in artoza la subiecti relativ tineri (40-60 ani), artrite la nivelul articulatii mici, artrite deformante; imunodeficienta, angine repetate, in special cu streptococ, leucocitoza, limfocitoza
    -extractul din muguri de jneapan: adjuvant in reumatism cronic, artroza vertebrala, coxartroza si gonartroza, cu simptome ce acompaniaza fenomenele dureroase (insomnie, nervozitate); consolidarea fracturilor, osteoporoza
    -coada calului:prin cuontinutul bogat in minerale precum siliciu,calciu
    -siliciul organic: este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii.
    -celadrin: opreste uzura continua a membranei sinoviale, care cauzeaza intarirea, rigidizarea si functionalitatea redusa a articulatiilor
    -ashwaganda: astenie generala, convalescenta, sindromul de uzura fizica si psihica a varstei mijlocii, oboseala, stare letargica, anxietate, stres, depresii, reumatism, sindroame inflamatorii, artrite, imunitate scazuta, numar scazut de leucocite sau hematii.
    -zincul: studii stiintifice au demonstrat faptul ca in caz de boala articulara se produce o scadere a zincului in organism tot asa cum multe din manifestarile care apar la nivelul articulatiilor (inflamatie, durere) dispar dupa administrarea preparatelor pe baza de zinc.
    -vitamina C:stimuleaza productia de colagen si elastina.
    Pentru retete personalizate:plantevindecatoare@gmail.com
    Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Mimi , sunt Anca am 39 ani si de la 27 am poliartrita reumatoida si mi-ar place sa pot povesti cu tine mai mult, cum as putea lua legatura cu tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anca,
      Poti sa-mi scrii pe hranaviero@googlemail.com. Ai citit cartea dr. Catherine Kousmine?
      Numai bine,
      mimi

      Ștergere
    2. Buna Mihaela, am fost diagnosticata cu acelasi diagnostic de poliartita reumatoida cind aveam 14 ani si m-am vindecat cu o simpla cura de 10 bai de plante facute la Spitalul de Recuperare din Iasi. Astazi stiu ca sunt multi care sau vindeca de aceasta t boala prin masaj de uleiuri esentiale din plante....Un alt tratament care functioneaza foarte bine este cel cu iod (extras din cojile de nuci verzi si tinute in tuica tare cu zahar)....se face un sort de lichior care se bea seara intre doua mese. Renuntati la excesul de carne si privilegiati fructele si legumele. Din cite am citit, cerealele si laptele nu sunt bune.

      Ștergere
  27. Buna dimineata ma numesc Flory locuiesc in Anglia cam de 4 ani si dupaun curs de reflexologie dar si masaj suedez si dupa terminarea cursurilor simt intepaturi la degetul mare din dreapta care urca uneori pe tot bratul din pacate nu stiu sa explic exact simptomele dar sotul banuieste ca ar fi un inceput de artrita reumatism mai exact cum ar fi o durere nu grava de masea zvacneli I.mi cer mii de scuze de exprimare , acum in aprilie merg in vacanta in Ro si sa stiu unde exact sa merg pt sfaturi si un tratament potrivit pt astfel de simptome, precizez ca am 32 de ani dar in trecut am spalat haine cu mana si de multe ori afara iarna minus grade ma gandesc sa previn problema din timp sa nu fie vb de inceput de artrita sau ceva de genu ; aveti idee ce pot citi pe internet referitor la descrierea simptomelor ? Sa fie oare temperaturile reci din Anglia plus ca de multe ori ma lupt si constipatia desi cat am locuit in Ro nu aveam aceste simptome!! Avand acces la internet pot citi orice dar ce ma fac cand nu stiu si ce sa caut.. atatea informatii si opinii ca este si mai dificil de ales , postarile voastre sunt frte interesante si ma gandesc deja la o alimentatie mai raw fara carne paine alba si zahar de care sunt dependenta jobul meu anterior fiind de cofetar.patiser :), va pup cu drag Flory pagina fcbook: Florentina Maria din Oxford

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Flory,

      Sigur ca vremea umeda si rece din Anglia este cat se poate de nefavorabila. Lipsa soarelui isi spune cuvantul dupa cativa ani, de aceea si sunt si attaia reumatici in Europa de Vest. Eu as incerca sa-l caut in ro pe dr. Chirila sau un alt medic naturalist, ai o lista intreaga http://hrana-vie.blogspot.be/2010/08/centrele-medicale-si-medicii-care.html.
      Numai bine si multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
    2. Problema poate sa vina chiar de la efortul depus de muschii din zona omoplatului pe care i-ai suprasolicitat in timpul masajului. pentru mai multe detalii cauta pe google trigger point therapy

      Ștergere
  28. buna seara.va rog mult vreau adresa domnului victor bogdan care a aparut in ziarul asul verde din luna februarie.multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua Mihaela! Ma numesc Vio , am 44 ani si locuiesc de 12 ani in Tenerife. Am fost diagnosticata cu artroza acum trei ani. La inceput am luat totul in gluma, dar boala a avansat foarte repede. Degetele imi sunt deformate si toate articulatiile ma dor.Am inceput de o luna de zile dieta doctorului Seignalet. Presupun ca e mult prea repede sa se simta ceva. As vrea sa te rog sa -mi dai unele sfaturi, (legate de alimentatie ) din experienta ta de viata..Multumesc! Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Vio,

      Daca vrei sa ma intrebi ceva anume, poti sa-mi scrii hranaviero@googlemail.com. Dupa o luna ar trebui sa simti macar o reducere a durerilor, ai grija ca nu cumva sa mananci mai departe ceva care nu-ti prieste (eu nu as manca carne!), oricum, sunt persoane la care se observa stoparea bolii dupa o perioada mai amer de timp, in niciun caz sa nu renunti cu gandul ca nu functioneaza (dr. Seignalet a avut cazuri la care tratamentul a avut succes de-abia dupa un an, chiar subliniaza punctul acesta in carte, ca nu terbuie intrerup tratamentul!). Numai bine si multa sanatate!
      mimi

      Ștergere
    2. Sunt Laurentia si sint diagnosticata cu spondiloartropatie seronegativa din ianuarie anul trecut iau sulfasalazin dar nu sint bine as dori informatii referitoare la aceasta boala si la tratarea ei.Sanatate multa.

      Ștergere
  30. Buna sunt Laurentia si sint diagnosticata cu spondiloartropatie seronegativa iar ca tratament am sulfasalazin .Din ianuarie anul trecut ma confrunt cu aceasta afectiune .As dori ,sa aflu daca a reusit cineva sa scape de aeasta afectiune .,Daca ma puteti ajuta cu sfaturi sau tratamente naturiste ,..........ASTEPT ....sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Laurentia,

      Eu nu sunt medic, de aceea te-as indruma sa iei in primul rand legatura cu un medic bun, de ex. cu dr. Chirila. Sigur ca daca ti-ai schimba alimentatia nu ai avea decat de castigat, de aceea trebuie sa te informezi temeinic si sa pui macar o parte in practica. Sunt sigura ca rezultatul te va convinge.
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
  31. Buna ziua,

    Am cartilajele la ambii genunchi foarte uzate (condromalacie patelara gradul 3) si as vrea sa va intreb daca se pot regenera printr-un regim alimentar combinat cu suplimente naturiste?
    Daca aveti o schema de tratament va rog sa mi-o transmiteti pe adresa tibi2525@yahoo.com.

    Va multumesc,
    Tiberius

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Tiberius,

      Asa cum i-am spus si Laurentiei, nefiind medic nu am scheme de tratament. Stiu ca medicina alopata nu recunoaste ca si cartilajele se pot regenera, de aceea si tie ti-as recomanda in primul rand sa asculti si o alta parere, as cauta in locul tau un medic naturalist bun. Pe de alta parte, schimbarea alimentatiei, de pt. o perioada bine determinata de timp (de ex. 3 luni) nu are ce rau sa-ti faca, as face-o in orice caz! Si sunt sigura ca si tu vei constata pe pielea ta diferenta si vei primi astfel raspunsul la toate intrebarile tale.
      Mult succes si toate cele bune!

      Ștergere
    2. Am vrut sa-ti trimti si urmatorul mail, insa nu a mers, imi spune ca adresa nu e buna. Asa ca adaug si mail-ul aici:
      Draga Tiberius,

      Am reusit sa raspund la comentariul tau, imi cer scuze ca a durat atat de mult.
      Pe blog am publicat urmatorul raspuns: "Asa cum i-am spus si Laurentiei, nefiind medic nu am scheme de tratament. Stiu ca medicina alopata nu recunoaste ca si cartilajele se pot regenera, de aceea si tie ti-as recomanda in primul rand sa asculti si o alta parere, as cauta in locul tau un medic naturalist bun. Pe de alta parte, schimbarea alimentatiei, de pt. o perioada bine determinata de timp (de ex. 3 luni) nu are ce rau sa-ti faca, as face-o in orice caz! Si sunt sigura ca si tu vei constata pe pielea ta diferenta si vei primi astfel raspunsul la toate intrebarile tale.
      Mult succes si toate cele bune!"
      Renuntarea la carne, prousele lactate, zahar, prousele in faina alba, cafea si alcool face adevarate minuni. Incearca si vei vedea.
      Miscare fizica care sa protejeze articulatiile, de ex. plimbari in padure sau printre campii (in orice caz pe drumuri naturale, NEASTFALTATE!)
      De mult mai mutl nu este nevoie. Dar un tratament homeopat te-ar putea de asemenea ajuta mult, ti-l recomand cu mare caldura pe dl. dr. Chirila.
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
  32. Multumesc mult pentru sfaturi, Mimi.
    Voi incerca sa-mi schimb obiceiurile alimentare si sa fac plimbari mai dese, (prin padure sau campii e mai greu), sunt din Bucuresti si chiar si prin parcuri poti merge/alerga doar pe aleile asfaltate...
    Voi lua legatura cu dr. Chirila.

    Multumesc mult,

    Tibi


    RăspundețiȘtergere
  33. De secole omenirea a mancat de toate, parerea mea este sa nu exgerezi cu anumite produse nefaste pentru organism .Cine este dr. Chirila? As dori sa iau legatura cu el! Multumesc mult, Melania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Artroza este o afectiune degenerativa cu localizare la nivelul diverselor articulatii:sold (coxartroza),genunchi (gonartroza),colana (spondiloza).
      Medicina naturista dispune de tratament foarte efficient in aceasta problema de sanatate,constand in:-plante cu effect antiinflamator
      -plante cu effect de regenerarea a cartilajului
      -plante cu effect de refacere a lichidului sinovial
      -plante cu efect de alcalinizare a organismului
      Tratamentul se urmeaza timp de 3 luni de zile,perioada in care durerile generate de artroza se diminueaza simtitor pana la disparitie.
      Pentru tratarea artrozei si refacerea cartilajului articular sunt necesare mai multe cure de tratament consecutive,urmare de perioade de pauza.
      Vestea cea mai buna este ca persoanele care apeleaza la tratamentele naturiste,sunt consecvente si increzatoare in eficienta acestor produse,nu ajung la protezari ale articulatiilor care,de cele mai multe ori,comporta un risc crescut.
      Segmentul de populatie la care tratamentul naturist are rezultate garantate este 45-70 ani ani.Dupa aceasta varsta,eficacitatea tratamentului scade,insa poate fi administrat ca si tratament antiinflamator si analgezic (reducerea durerii).

      Scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com si ,in schimbul unui onorariu modic,am sa va intocmesc schema te tratament pe baza de plante pe care sa o urmati timp de 3 luni de zile.

      Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara,
      colaborator al revistei Formula As

      Ștergere
  34. -produsele apicole si alte remedii naturiste in reumatism-este o carte a dr.JARVIS cu o vasta experientza in sec.XX.
    verona.petrescu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  35. Dragă Mimi,
    Vreau să fac şi eu o precizare: Ştim deja mulţi dintre noi că hrana pe care o consumăm acum are multe neajunsuri. Dar eu cred că soluţia nu este neapărat să nu le mai consumăm, deşi îi apreciez pe cei ce reuşesc să facă asta, ci soluţia şi mai mult, responsabilitatea noastră este să readucem seminţele la forma lor primordială, prin însămânţările repetate,anuale în propriile grădini. Anastasia în cele 9 cărţi tot vorbeşte despre aceste lucruri. Că singurul dezechilibru în care suntem noi acum este acela că nu avem, nu trăim şi nu ne creştem copiii în propriile Vetre Familiale. Deci nefăcând asta, de sute de generaţii încoace şi noi am ajuns să fim şi să dăm naştere unor copii modificaţi din punct de vedere genetic.
    Te îmbrăţişez şi mi-e dor să mai vorbim...

    RăspundețiȘtergere
  36. buna, voiam sa stiu daca se poate manca iaurt fara lactoza si fulgi de ovaz! sau iaurt deloc fiind un derivat al laptelui?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fa propriul tau experiment: scoate 100% laptele si produsele lactate (deci si iaurtul) din alimentatia ta pt. 2-3 saptamani (dar fara exceptii - in momentul in care faci o exceptie, revii la punctul de plecare!). Iti garantez ca o sa stii exact dupa cele 3 saptamani daca iaurtul e bun pt. tine sau nu. Si nu din carti sau din experienta altora, ci direct din organismul tau! Mult succes!

      Ștergere
  37. Minunate comentarii,multumesc celor implicati,voi incerca sa aplic si eu din cele citite

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna Mimi,
    Ma numesc Maria si sunt din Romania si am 57 de ani.Am artroze peste tot,contracturi infernale pe tot spatele etc.Analizele fiind bune nu am nici un diagnostic major, doar pe bucati.M-am saturat de medicamente, suplimente, proceduri,doctori si alte umilinte.Cunosc si simpatizez cu regimurile naturiste si as vrea sa trec la hrana vie. Te rog din inima daca poti sa postezi o lista cu alimentele permise pt. artroze sau poate ai pe undeva pe blog si-mi spui si mie pe unde ai o asemenea lista.Mi-e destul de greu sa stau la calculator si sa caut si vreau de la cineva care chiar a incercat pe pielea lui. Mii de multumiri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cauza artrozelor rămâne necunoscută, cu tot progresul medicinei. Recomand masajul între pusee şi o alimentaţie din care să lipsească lactatele şi carnea.

      Ștergere
    2. Multumesc Fideliu,mai am doua intrebari:
      1.Artroza este o boala autoimuna?
      2.Am inteles treaba cu graul, totusi in cazul unei boli degenerative graul incoltit preparat in casa nu ajuta? Pt. ca hrisca ce se vinde in Romania nu e cruda,adica vie, iar despre mei am citit pe acest blog ca nu se mananca niciodata crud si de altfel meiul nedecorticat are o cojita f. dura

      Ștergere
    3. Draga Maria,

      Nu pot decat sa te incurajez sa-ti schimbi modul de alimentatie, indiferent daca continui tratamentul emdicamentos sau nu, vei constata o imbunatatire semnificativa a starii atle de sanatate.
      Asa cum ti-am scris si pe mail, nu este de fapt foarte complicat, desi la prima vedere ar putea parea asa: incerca sa mananci numai legume, fructe, seminte si cereale fara gluten, de la producatori autohtoni, cel mai bine ar fi din prorpia gradina.
      Hrisca nefiarta se gaseste si in Ro ( e cea verzuie), la DM sau aici de ex.: http://www.bizoo.ro/produse/hrisca/start-0/10/
      Meiul chiar daca e fiert si decorticat te-ar ajuta, cel putin la inceput, pana reusesti sa scapi de dependenta de paine, iti recomand fierturile din mei: http://elena-nita-ibrian.blogspot.be/2015/04/adevarata-mamaliga-romanilor.html
      Graul este oricum de evitat: http://hrana-vie.blogspot.be/2013/11/cerealele-si-painea-noastra-cea-de.html.
      Spernad ca ti-am fost de folos, iti doresc mult spor in toate si multa, multa sanatate. Cu tot dragul,
      Mimi
      PS Cauta o cartea de-a doameni Ibrian, sunt sigura ca o sa te ajute mult!

      Ștergere
  39. Artroza este o boală autoimună, dar aşa cum am spus, cauzele apariţiei nu sunt cunoscute. Nu se ştir de ce propriile celule de apărare din organism aleg să atace în general articulaţiile, dar nu numai acestea. Masajul rămâne o opţiune pentru redarea mobilităţii, dar şi pentru autoreglarea organismului. Alături de un regim alimentar recomandat, masajul medical este un remediu potrivit

    RăspundețiȘtergere
  40. Am 38 de ani, sunt diagnosticata cu artroza generalizata la maini (degete, incheieturi), umeri, labele picioarelor, genunchi stang, sold stang. Nu am voie sa iau nici un medicament de artroza deoarece interactioneaza cu alte medicamente pe care le iau. Fara tratament durerile devenisera atat de mari incat imi venea sa ma sinucid, fara nici un fel de gluma. Cheltuisem peste 10 milioane pe la doctori si pe medicamente care pe mine personal nu m-au ajutat degeaba si toti imi spuneau ca nu exista tratament pentru artroza si ca trebuie sa traiesc cu durerile pe viata. Ceea ce era exclus.
    Din momentul in care am citit articolul de pe blog, am renuntat brusc si instantaneu la zahar, paine, carne, lactate. Eram in situatia in care simteam ca mi se descompune piciorul de durere cand calcam mers obisnuit pe strada. Abia mai puteam tine un pahar in mana sa beau apa. Abia mai puteam tine furculita in mana sa mananc de durere. Capul il mai roteam cu greu stanga dreapta. Efectiv din primele zile de regim au disparut durerile in proportie de 90 %. Nu mai simt durere. Mai e o jena usoara, nu e totul perfect dar ma simt ca revenita la viata.
    Sfatuiesc pe cei cu artroza sa adopte acest regim strict minim 2 saptamani si nu o sa le vina sa creada rezultatul. Eu acum pot sa rotesc capus stanga dreapta, pot sa scriu la calculator, sa pasesc, sa apuc lucruri, nu mai am taieturile la umeri pe care le aveam inainte si durerile vii care coborau pe muschii de la maini. Nu mai simt durere in genunchi si in articulatia piciorului. Pot sa calc, sa merg pe jos 1-2 km fara sa simt ca mi se dezmembreaza toate oasele labei piciorului de durere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Clara,

      Si eu iti multumesc tare mult ca impartasesti experinta ta si-ti doresc si mai departe multa, multa sanatate si putere. Caci acesta este singurul mod in care putem verifica 100% o teorie: punand singuri in practica si pornind propriul experiment. Si chiar ne putem schimba asa viata!
      Toate cele bune,
      Mihaela Walter

      Ștergere
  41. Multumesc foarte mult doamnei care a postat articolul.
    Pe mine personal sa considerati ca m-ati scapat de la moarte. Nu puteam trai efectiv cu acele dureri si cu nici un medicament. Nu am cuvinte de multumire !

    RăspundețiȘtergere
  42. Bună Clara

    Personal mă bucur pentru refacerea stării de sănătate. Prin metoda aplicată, adică regimul alimentar, din care ai exclus în special carnea şi lactatele, ai dat un restart organismului tău care a repornit întregul sistem al organismului.
    Trebuie să fii atentă la consumul de apă, pentru că este importantă hidratarea, masajul in general, dar mai ales în zonele cele mai afectate.
    Să nu uiţi că organismul are nevoie de fibre. Caută alimentele potrivite din vegetale care să-ţi completeze necesarul organismului tău. În plus, să zâmbeşti şi să-i mulţumeşti lui Dumnezeu pentru ajutor şi oamenilor care se interesează de sănătatea ta.
    Îţi doresc numai bine şi să nu uiţi că pentru tine mai sunt încă multe de făcut.

    RăspundețiȘtergere
  43. doamna CLARA.va rog din suflet sa imi spuneti ca este adevarat ceea ce spuneti.sambata am fost diagnosticata cu artroza la laba picorului stang.sunt in gecia.o situatie mai dificla.nu mai pot lucra.acum sunt in repausa la pat.vineri merg la control.deci dupa cate am citit dieta naturista este medicul nostru.DOAMNE AJUTA SA NU MAI TREACA NIMENI DURERI DIN ASTEA.SI MULTUMIM CELOR CE NE-AU DAT INFORMATIILE DE RIGOARE.MULTA SANATATE LA TOTI.STAU NUMAI CU FRICA PENTRU MAINE SA VAD CE IMI VOR ZICE.AM AUZIT CEVA CA AR FI VORBA DE O INLOCUIRE A RTICULATIILOR DE LA LABA PICORULUI CARE ZIC EI CA SUNT DISTRUSE.DOAMNE NU IMI POT INCHPUI ASA CEVA.ORICUM AM SA INCERC CU DIETA NATURISTA.VA MULTUMESC DIN SUFLET.DOAMNA CLARA AS VREA SA DISCUT CU DUMNEAVOASTRA.EMAILUL MEU ESTE VAVRAM38@YAHOO.GR.VA MULTUMESC DIN SUFLET.NU MA CUVINTE DE MULTUMIRE.

    RăspundețiȘtergere
  44. Multumesc tuturor pentru raspunsuri !
    Am dat marturie cat se poate de clara.
    Eu nu am voie sa iau nici un fel de medicament, praf, medicament naturist, gemoderivat, antiinflamator, nici macar o aspirina pentru durerile cumplite ale artrozei la mine generalizate. Deoarece interactioneaza cu alte medicamente pe care le iau. Am artroza la ambii umeri, maini (palme), labele picioarelor, abia puneam calcaiele jos sa pasesc, ma durea genunchiul stang si articulatia soldului stang iar oscioarele din labele picioarelor parca se rupeau de durere cand calcam. Plus dureri la calcai. Medicii la care am fost pur si simplu amuteau in fata radiografiilor si a varstei de 38 de ani pe care o am. Nu mi s-a spus decat ca nu exista tratament, ceea ce consider o crima. Pentru ca mie, din cauza acelor dureri generalizate, mi-au trecut prin cap ganduri de sinucidere. Exista la farmacie prafuri pentru artroza, exista medicamente naturiste pentru artroza, exista terapie cu gemoderivate (Coacaz negru, Vita de Vie, Jneapan, Mesteacan Pufos), fizioterapie. Nu cunosc efectul lor pe termen lung pentru ca desi le-am cumparat, nu am putut sa le iau. Mie personal mi-au dat insomnie iar eu nu imi permit sa nu dorm. Desi mi-au fost recomandate de medic cu specializare in Fitoterapie.
    Asa ca pentru mine brusc pe toate alimentele tip carne, lactate, paine, zahar, cereale a inceput sa "scrie" durere in urma citirii articolului lui Mimi. Plus ca era utopic sa ma gandesc sa imi fac operatii sa imi protezez ambii umeri, mainile, labele picioarelor. Asa ca m-am oprit brusc sa mananc ceea ce a scris Mimi in articol, asemenea unui orb pe care il opresti la semafor sa treaca, sa nu il calce masinile.

    RăspundețiȘtergere
  45. M-am gandit ca daca pe Mimi acest regim a ajutat-o cu o articulatie, mie macar mi-ar putea ameliora durerea, ar face-o suportabila. Pentru tot restul vietii, cum ameninta doctorii.
    Va marturisesc sincer inca o data ca durerile erau atat de mari, constante, abia mai reuseam sa adorm, incat mi-era frica sa ma sinucid. Si am zis clar: ori, ori. Alte variante nu mai gasisem pe net. Decat ulterior o carte scrisa in spaniola, la 47 de euro, care prezenta un regim pentru artita valabil si pentru artroza, al unui medic ungur. In prezentarea cartii inainte de a o cumpara se vorbea de renuntarea la lactate si zahar.
    I-am scris lui Mimi un mail si m-a incurajat cu multa amabilitate sa tin regimul indicat de ea timp de doua saptamani sa vad cum ma simt.

    Va marturisesc ca durerile au disparut din primele zile de regim in proportie de 90 %. Nu pot spune ca mai exista durere de fapt, care la mine era continua, de dimineata pina seara, in aproape toate articulatiile. Ci o jena din cand in cand. Suportabila.

    Pot sa calc pe labele picioarelor si pe calcai, pot sa tin furculita in mana, sa ridic un pahar cu apa, sa ma spal pe dinti, sa scriu la calculator. Eu nu mai puteam sa fac aceste lucruri de durere.

    Incerc insa acum sa fac totul cu moderatie si sa nu fortez.
    Intr-adevar daca mananc de pe lista celor nerecomandate, ma apuca durerile. Simt ca se inflameaza articulatiile. Apare o durere vie in articulatii.

    Nu va scriu nicidecum ca sunt vindecata dupa 2-3 saptamani de hrana vie, nu stiu cum va evolua boala in timp, dar stiu ca nu mai disper de durere, simt ca as fi trecut printr-un cosmar foarte urat. Dar am iesit din el. Pina la adoptarea stilului cu hrana vie, am folosit sistematic zeci de creme, unguente, sprayuri, uleiuri de durere. Casa mea era impinzita de astfel de produse naturiste cu care incercam sa ma ajut.

    De cand cu hrana vie daca am pus o data cateva picaturi de Ulei calmant Fitodolor de la Fares pe palme, ca am scris cam mult la calculator.

    Cine doreste si nu are contraindicatii poate sa incerce Crema cu venin Apireven si terapia cu injectii cu venin de albine facuta de un medic. Se foloseste si in artroza dar personal cunosc un parinte (preot) cu poliartrita reumatoida care nu mai putea urca scarile si avea dureri f mari. A urmat cateva sedinte cu injectii cu venin si si-a revenit. Dupa un an durerile i-au atacat umarul si va face din nou aceste injectii.

    Mie personal imi sunt contraindicate toate aceste naturiste si am apelat la hrana vie pentru ca rezultatele cele mai rapide le-am obtinut cu hrana vie.

    Posibil ca hrana vie combinata cu naturiste sa dea rezultate si mai bune, dar pentru asta e nevoie sa apelati la un fitoterapeut profesionist.

    Plus ca de cand cu hrana vie am inceput usor usor sa slabesc, si asta am inteles ca e esential in artroza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Clara, iti multumesc din suflet ca ai impartasit toate aceste lucruri foarte personale cu noi toti. Sunt sigura ca povestea ta le va fi multora de ajutor.
      Cu mare drag si recunostinta,
      Mimi

      Ștergere
    2. va multumesc din suflet .este foate adevarat si eu am inceput sa merg .nu am durere am doar senzatia de usturime in talpa dar suportabila.acum la 43 de ani dupa scrantirea unui picor sa flu ca am artroza cu toate articulatiile labei picorului distruse.am crezut ca intru in depresie.dar gasindu-va pe voi suflete bune care impartasiti acesta vindecare natuala, o raza de speranta mi-a luminat mintea gandind pozitiv.am inceput cu ceaiuri de coada calului.turmanic.scortisoara si cuisoare un amestec care ma face sa ma simt o persoana puternica si sanatoasa.am inceput cu salate de varza alba in care adaug seminte de in si hrisca.am inlocuit zaharul cu stevia.ma simt foarte bine.fara dureri.numai ca as vrea sa va intreb aceasta boala cam in cat timp imi va afecta si celelalte articulatii.eu am intrat la DOCTOR MIT si am vazut ca se fac operatii ci pentru o articulatie costa 1200 de euro.va dati seama ca laba picorului are 33 de articuatii.deci este destul de greu sa ma gandesc la o operatie.multumesc lui DUMNEZEU si voua pentru ca sunteti de mare ajutor persoanleor care se gasesc in ghiara aceste boli.va doresc zile binecuvantate si DUMNEZEU SA SE INTOARCA CU FATA CATRE NOI CEI SUFERINTI.MIMI PE ACEASTA CALE AS DORI SA ITI TRANSMIT MULTA SANATATE URMATA DE FELICITARILE MELE PENTRU INTELEPCIUNEA CARE TE-A DETERMINAT SA NE DEZVALUI ACEASTA MINUNE.DECI SA GANDIM CA NU NATURA ARE NEVOIE DE NOI CI NOI DE NATURA.VA DOREC LA TOTI SANATATE INFINITA ,RECUPERARE RAPIDA SI SA NE DEA DUMNEZEU PUTERE SA O AJUNGEM PE MIMI DIN URMA..

      Ștergere
  46. Omul,ca sa traiasca sanatos,trebuie sa tina cont ca,natura este cel mai bun medic,printr-o alimentatie si o viata sanatoasa .

    RăspundețiȘtergere
  47. Poate ca unora va va fi de folos linkul,indiferent de stadiul alimentar in care va aflati :

    http://www.leacuri.net/html/hildegard/reumatism.htm#_Toc176748689

    RăspundețiȘtergere
  48. foarte util articolul, nici eu n-am mancat carne timp de 3 ani iar acum am reinceput sa mananc pentru ca m-am casatorit si sotul mananca, desi o sa fac tot posibilul sa o limitez cat pot de mult. Acum am 30 de ani, cand am renuntat la carne aveam 27, inainte de a renunta la carne aveam dureri de genunchi si alte articulatii de nu puteam sa le mai misc deloc inainte de a se schimba vremea. Dupa renuntarea la carne nici nu am sesizat ca aceste dureri au disparut, nici nu mai stiam cand se schimba vremea, in schimb acum de cand am reinceput sa mananc carne {am cateva luni}, durerile au reinceput la schimbarea vremii. Cine poate sa renunte la anumite alimente s-o faca ca scutesc cativa ani de suferinta din viata, sincer va spun. Mihaela, si eu port ochelari. Ai o dovada scrisa sau vreun articol din care reiese ca purtarea lor determina carenta de vitamina D? Este prima data cand aud asta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista f. multe studii referitoare la ochelari/vit.D, din pacate nu am timp sa caut link-urile, dar poti gasi cu usurinta singura in internet. Dar totul este f. logic, nu e de fapt nevoie de multe studii: orice sticla/plastic filtreaza lumina soarelui, deci implicit diminueaza absorbtia de vit.D.

      Ștergere
  49. Buan ziua, Si mie mi-a trezit interesul aspectul legat de corelatia dintre vitamina D si ochelari. Totusi din ce am reusit sa identific pana acum, am vazut ca ochelarii de soare ar fi capul rautatilor. Credeti ca si ochelarii transparenti de vedere sau lentilele de contact de vedere ar avea acelasi efect negativ? Port lentile de contact de mai bine de 15 ani timp in care am reusit sa dezvolt si o artrita severa temporomandibulara. Daca reusiti sa identificati niste surse de info ca raspuns la interbarea mea, v-as fi foarte recunoscator.

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna neata cu drag, doamna Mihaela, daca permiteti o reteta, din pacate nu foarte vie, de paine din hrisca pt dependentii de paine. Pt mine nu a fost greu sa renunt la paine, mai ales cand am descoperit, din mila Domnului pt fetita mea, painea asta de hrisca. Dar acum optez pt cea vie facuta pe calorifer sau la deshidrator,etc. Asadar, reteta am gasit-o la Ligia Pop, cu deosebirea ca eu nu adaug deloc ulei, nici sare (asta e optional pt fiecare:

    Ingrediente:
    1. Hrisca cruda nedecorticata
    2. Apa
    * optional condiment „ Adio sare” de la Sonnetor, usturoi, chimen, dupa preferinta fiecaruia.

    Ligia Pop: „Hrisca se puna la inmuiat peste noapte, neaparat intr-un bol de sticla (nu in plastic ca in video). A doua zi, hrisca se spala bine si se scurge de lichid. Se adauga in blender si se mixeaza forte bine. Aluatul scos din blender se lasa la fermentat timp de 24 de ore (asa se indica in video), insa doar daca este racoare in casa, adica sub 16C. Se lasa in mod normal 5-7 h, fiindca aluatul nu trebuie sa prinda miros de acru sau de stricat. Daca s-a intamplat asta, nu se mai poate folosi. Controlati aluatul si vedeti in ce stadiu este. Atunci cand are bule pe deasupra, inseamna ca a ajuns la stadiu de fermentare si mai poate fi lasata asa 1-2 h si este gata de folosit.

    Dupa ce timpul s-a scurs, se pune intr-o tava din lut fara email si se coace la cuptor timp de 45 minute, la 180C pana ce crusta a prins o culoare frumoasa. ”

    Este permisa adaugarea unor poze cu etapa de fermentare a painii ?

    RăspundețiȘtergere