marți, 8 ianuarie 2013

Istoria medicinei naturale - si totusi hrana vie este un panaceu.....

De peste doi ani si jumatate scriu acest blog, pornind de la ideea centrala, de a va pune la dispozitie cat mai multe dintre dovezile si argumentele existente pe plan international, care demonstreaza ca hrana vie este un adevarat PANACEU aflat la indemana tuturor oamenilor. Multi nu au inteles insa acest lucru. Sau NU VOR sa-l inteleaga, caci este intr-adevar tare greu sa-ti dai toata viata peste cap, sa-ti mobilizezi toata vointa, sa devii disciplinat, consecvent, sa reusesti sa urmezi hotarat un tel samd....
Si pentru ca repetitia este mama invataturii, am sa incerc sa comasez intr-o singura postare toate dovezile imprastiate altfel pe tot blogul.
Puteti ignora sau puteti nega faptul ca hrana vie poate vindeca absolut TOATE bolile, de la acnee si pana la cancer, caci acest fapt pare la prima vedere incredibil si imposibil - este desigur dreptul fiecaruia, datoria mea consta strict in punerea la dispozitia voastra a tuturor informatiilor pe care le detin. Atat. Scopul meu nu este sa conving pe cineva si nici nu exista un motiv pecuniar ascuns, sunt in continuare una dintre putinele persoane neinteresate in vanzarea anumitor produse absolut "necesare" alimentatiei naturale. Pentru mine totul este o munca voluntara si onorifica, care exprima doar recunostinta mea pentru oamenii extraordinari care m-au ajutat prin dezvaluirea propriilor experiente, sa-mi redobandesc, la randul meu, sanatatea pierduta. 


Totul este alegerea voastra! NIMENI nu poate vindeca pe nimeni,  doar fiecare om in parte poate face cu adevarat ceva pentru sanatatea sa. In primul rand informandu-se, si in al doilea rand aplicand lucrurile invatate in practica! 

Unul dintre primii medici care a descoperit puterea tamaduitoare exceptionala a hranei vii si care a marcat in mod deosebit istoria medicinei naturale, ramane desigur medicul elvetian Dr. med. Maximilian Oskar Bircher-Benner. Dr. Bircher-Benner a tratat în clinica sa de-a lungul unei perioade de peste 40 de ani, peste 10.000 de bolnavi cu ajutorul dietei sale bazate pe alimentaţia cu hrană netratată termic, tratand fara exceptie, absolut toti bolnavii care se internau in clinica sa, bolnavi care il cautau in disperare de cauza, dupa ce epuizasera deja toate celelalte tratamente ale medicinei alopate.
Pornind de la teoriile dr. Bircher-Benner, Dr. med. Max Gerson a reusit sa dezvolte mai intai o cura pentru migrene, pe care a extins-o apoi la tuberculoza cutanata, ajungand in final sa trateze cu metoda sa naturala si cazurile de cancer in stadiu final, devenind astfel celebru in intreaga lume datorita metodei sale de tratarea a cancerului, metoda care se aplica in continuare in doua centre Gerson, unul in SUA si unul in Ungaria. Dupa ce a descoperit efectul terapeutic extraordinar al hraneii vii, chiar si in cazul cancerului, dr. Gerson a conştientizat faptul că terapia sa nu este de fapt o terapie specifică numai unei anumite boli, ci este general valabila pentru TOATE BOLILE, experinta sa practica cu zeci de mii de bolnavi fiind o dovada de netagaduit.
“Cu aceeaşi terapie dietetică, adaptată în parte pentru fiecare bolnav, ca bază a tratamentului, am vindecat la fel de bine şi TBC, precum şi astm, boli ale aparatului locomotor, boli metabolice sau boli nervoase.” 

Mai tarziu, au urmat in Germania Dr. med. Max Otto Bruker si Dr. Johann Schnitzer, ambii ducand campanii de lamurire si clarificare in randurile populatiei pe parcursul a mai multor zeci de ani. Ambii au fost combatuti prin toate mijloacele posibile (inclusiv ilegale sau josnice), atat de stat, cat si de medicina alopata, meritele lor cu totul deosebite in tratarea cu succes, (din nou) in principiu a TUTUROR BOLILOR, NUMAI prin schimbarea modului de viata si de alimentatie, nefiind recunoscute oficial nici pana in ziua de azi. Din fericire, zecile de mii de bolnavi care au fost salvati de acesti minunati oameni, stau in continuare marturie pentru munca lor neobosita pusa numai in slujba oamenilor bolnavi.
Dr. Bruker a întocmit pe baza experienţelor sale clinice şi a studiilor efectuate pe o perioada de peste 60 de ani de profesare a medicinei naturale, o listă a bolilor cauzate de o alimentaţie greşită după cum urmează:
1- Distrugerea aparatului dentar şi poziţionarea greşită a dinţilor (acest lucru se datoreaza si alimentaţiei greşite din generaţiile precedente);
2- Bolile aparatulului locomotor, aşa numitele boli reumatice, artroza, artrita, hernia de disc şi bolile coloanei vertebrale;
3- Toate bolile metabolice (obezitatea, diabetul, formarea pietrelor la diferite organe, guta,etc);
4- Majoritatea bolilor aparatului digestiv (constipaţia, bolile hepatice, renale şi intestinale, etc.);
5- Bolile cardio-vasculare (infarctul miocardic, tromoboza, apoplexia,etc.);
6- Slăbirea sistemului imunitar, fapt manifestat în îmbolnăvirea repetată a căilor respiratorii (răceli, gripe,etc.) şi în apariţia infecţiilor renale şi urinare;
7- Majoritatea reacţiilor alergice, aşa numitele alergii;
8- Apariţia cancerului este strâns legată de modul de alimentaţie.

In Germania au existat si mai multi medici care s-au "specializat" in tratarea prin metode alternative a sclerozei multiple, cel mai cunoscut ramanand desigur dr. med. Joseph Evers. Tratamentul consta intr-o simpla dieta alimentara (foarte stricta insa), bazata in principiu pe hrana vie. Foarte interesant mi se pare insa faptul, ca tocmai in cazul SM, aproape toti medicii care au lucrat cu metodele naturale de tratament, nu au exculs proteina animala neprocesata termic (ou crud si lapte nepasteurizat si produsele lactate obtinute din el). In Elvetia,  dr. Catherine Kousmine a tratat de asemenea nenumarate cazuri de SM, poliartrita reumatoida (PR) si cancer, printr-un regim dietetic cat mai natural, care urmeaza ciclurile naturii. Pornind de la studiile dr. Kousmine,   dr. Jean Seignalet a obtinut la randul sau in Franta rezultate foarte bune in tratarea SM, fiind de asemenea specializat si in tratarea PR cu ajutorul dietei sale ancestrale. In SUA, doamna dr. Terry Wahls  a demonstrat prin propria experienta ca scleroza multipla poate fi facuta reversibila, ca se poate vindeca in totalitate. Domnia sa a intocmit de asemenea un protocol detaliat pentru tratamentul SM, mai multe puteti afla pe site-ul sau AICI.

In tratarea cancerului cu ajutorul hranei vii, nu trebuie uitate sub nicio forma cazurile celor trei femei medici care s-au autovindecat de cancer de san cu ajutorul hranei vii: dr. Kirstine Nolfi, dr. Lorraine Day si in tara noastra, d-na dr. Teodora Indrei-Stoica.

In Rusia, dr. Galina Schatalova a tratat la randul sau cele mai diferite boli, inclusiv cancerul, cu ajutorul programului sau natural de insanatosire. Regulile de baza recomandate de domnia sa, sunt foarte usor de respectat de oricare dintre noi si aduc oricui o imbunatatire semnificativa a sanatatii si o crestere a calitatii vietii.
1. Nu se prajeste absolut nimic, totul se mananca crud sau se fierbe, uleiul se adauga in mancarea fiarta  dupa ce s-a stins focul si mancarea s-a racit putin. Nu se consuma paine, aceasta se inlocuieste cu terciurile din cereale.
2. Nu se face mai multa mancare decat se poate consuma la o masa, daca cumva ramane ceva, aceasta mancare se va consuma mai tarziu (dar numai in ziua respectiva) rece, neincalzita (exact asa procedeaza si populatia hunza).
3. Nu este permisa neglijarea miscarii fizice, doamna Schatalova este o adepta convinsa a efectelor benefice ale metodelor de intarire a organismului (sauna, spalat cu apa rece si zapada, etc.  - fotografia de mai sus, demonstreaza cel mai bine aceste principii), chiar si pentru batrani si pentru bolnavi (pentru cei gravi bolnavi, exista alte reguli individuale), este necesar un  minim de miscare zilnica.

4. Se consuma IN FIECARE ZI usturoi! Pentru obtinerea unui ulei aromatic deosebit de gustos, se pun intr-o sticla cu ulei nerafinat, extras la rece si cativa catei de usturoi.
5. Doamna Schatalova recomanda consumul zilnic de alge, pentru a minimaliza astfel efectele poluarii, de care suntem cu totii  foarte afectati (inclusiv poluarea radioactiva!).
6. Se mananca o data, de cel mult doua ori pe zi. Nu se mananca permanent, intre mese. Iar despre cantitatea zilnica de mancare si aportul caloric, dr. Scahtalova considera ca 250-400 calorii pe zi sunt absolut sauficiente!!! Caci de multe ori nu conteaza atat de mult CE mancam, cat mai ales CAT mancam.

In Germania este foarte cunosut si Dr.John Switzer, care a reactualizat terapia Gerson: Gerson 2.0 - Terapia anti-cancer cu hrana vitala si plante salbatice.

Si neaparat trebuie pomenit si Anthony William, care nu este medic, dar care a a dus o contributie substantiala in domeniul sanatatii naturale. Aici toate detaliile:  https://hrana-vie.blogspot.com/2020/11/anthony-william-si-cea-mai-mare-grupare.html

In Romania exista din fericire la ora actuala o serie de medici care practica la randul lor medicina naturala, as dori sa-i amintesc aici poate doar pe Dr. Pavel Chirila , Dr. Calin Marginean, Dr. Doru Laza Marian Paraschiv, Olivia Langa, Sorina Soescu -   dar mai sunt si multi altii, nu ezitati sa cereti IN ORICE CAZ si parerea unui astfel de specialist, nu va marginiti niciodata sa respectati cu sfintenie parerea unui singur medic, caci la fel ca noi toti oamenii, si medicii sunt supusi greselii.....

Istoria medicinei naturale ar putea cuprinde de fapt cateva volume bune. Acesti cativa medici, prezentati pe acest blog sunt de fapt numai varfurile acestei miscari universale si atemporale. Continuati sa va documentati si sa va informati pe cont propriu, caci cine este astazi prost informat sau neinformat, este singur de vina.... 
Nimeni nu asteapta sa credeti pur si simplu tot ceea ce acesti medici au demonstrat in atata amar de ani, dar de fapt ce va retine sa incercati totul pe propria piele? Cine va opreste sa va asumati in cele din urma responsabilitatea pentru propria sanatate? Caci mai interesat ca voi insisi sa va faceti sanatosi, nu veti gasi niciun medic in intreaga lume! Iar hrana vie este de asemnenea singurul tratament fara efecte secundare negative, si chiar si daca va hotarati pentru un tratament clasic al bolii de care suferiti, o schimbare a modului de viata si de alimentatie nu va va aduce decat foloase!

Mai trebuie facuta aici neaparat si diferentierea clara intre hrana vie si curentul "raw vegan" practicat in Romania la ora actuala. Caci cine nu va intelege in primul rand principiile unei vieti naturale cu hrana vie, nu va ajunge prea departe cu retetele de "raw food".  Iar cine va inlocui doar aragazul cu mixerul si cuptorul cu aparatul de deshidratat, nu va ramane din pacate decat un mic bucataras. Si desigur ca nu avem de ce sa ne miram ca o astfel de hrana, mixata si deshidratata ore in sir,  isi pierde TOCMAI proprietatile pentru care este de fapt consumata, nemaiputand sa asigure astfel in niciun caz toti nutrientii necesari - iar povestile raw veganilor care au devenit dupa un anumit timp total anti-raw-vegani se inmultesc pe zi ce trece, un caz demonstrativ de fapt pentru cele mentionate mai sus (raw vegan bazat pe consumul de produse de super-market, mixarea si hidratarea excesiva, consumul de fulgi din comert, de uleiuri de proasta calitate s.a.m.d.), fiind consemnat deja si in Romania. Ca sprijin imi aduc tocmai afirmatia facuta de dr. Brian Clement, directorul celebrului Hippocrates Institute din SUA: prin mixare se pierd peste 85% din substantele vitale absolut necesare unei bune functionari a organismului uman!



De aceeasi parere este si Franz Konz, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Germania (BFGeV), care accepta smoothie-urile numai ca o solutie de compromis pentru zilele in care avem timp putin sau pentru oameni care nu mai au dinti, el subliniind de ani de zile necesitatea de a mesteca bine alimentele si de a le consuma INTEGRAL. 

Iar pentru cei care doriti sa incepeti anul printr-o schimbare a alimentatiei voastre, mai jos schema de post negru recomandata la BFGeV (oamenii grav bolnavi ar trebui sa ceara parerea unui specialist!), schema intocmita in peste 40 de ani de experienta cu zeci de mii de bolnavi:
- Pre-post: 2 zile se consuma dimineata la ora 7 o lingurita de argila, la ora 8, un fruct si Cassia fistula (o planta tropicala cu efect purgativ), la ora 9, iar o lingurita de argila, la 11 fructe usacte inmuiate sau fructe proaspete, la ora 12, se iau 3 lingurite de seminte de in (se mesteca f. bine). La ora 13 iar se mananca un fruct, la ora 14 iar argila, la ora 15 se mananca ori fructe cu plante din flora spontana ori salata fara ulei, sare si otet, la ora 16, se iau iar 3 lingurite de seminte de in, la ora 17, fructe si la ora 18, cateva smochine inmuiate.
- Postul propriu-zis (in functie de starea de sanatate si de greutatea de la care se porneste, poate sa varieze intre 3 zile si 3 saptamani). Se consuma in fiecare dimineata argila, si se bea pe parcursul zilei numai apa plata saraca in minerale (cel putin 2 l, pentru a usura eliminarea toxinelor).  Cine poate face miscare fizica, este recomandat sa se faca 2-4 ore de sport. Si sauna cu infra-rosu ajuta la accelerarea eliminarii toxinelor din corp.
- Incheierea postului: dureaza tot 2 zile, cel mai bine se bea in prima zi numai laptele unei nuci de cocos tinere si se ia iar Cassia. A doua zi, se ia iar dimineata argila si se mananca dimineata la pranz si seara un mar (sau un alt fruct).

Dar nu uitati ca alimentatia nu este nici pe departe totul, caci asa cum au subliniat absolut TOTI medicii prezentati mai sus, omul este trup, suflet si minte, numai o abordare globala a tuturor planurilor, va aduce vindecarea adevarata si de durata!



45 de comentarii:

  1. Buna Mihaela, felicitari inca o data pentru un articol excelent. Am in primul rand niste intrebari. Care din medicii de mai sus a ajutat-o pe doamna Elena Nita la inceputul tratamentelor ei ? Ai auzit de cartea dr. Breuss despre cancer si de pagina web a lui Cirys despre postul negru ? Ce parere ai despre acestea ?

    Apoi niste observatii. Mi se pare normal ca trecerea pe hrana raw folosind produse achizitionate din supermarket pot face mai mult rau decat bine. Poti avea incredere 100% doar in ce plantezi cu mana ta. Iar din gradina ta nu primesti doar o hrana curata, ci una personalizata. Ne explica doamna Marioara Godeanu sau Anastasia ca plantele sunt capabile sa comunice intre ele, sa ne recunoasca si sa produca pentru noi cele mai bune substante.

    Blenderul si uscatorul de plante imi imaginez ca ajuta si ele la pierderea multor substante nutritive. Pot ajuta insa ca pas intermediar, atunci cand incerci sa-i obisnuiesti pe cei mici cu sucuri de legume si pireuri de fructe. Iar in anotimpul rece de multe ori avem nevoie si de fructe uscate, pe care nu le-am pastra altfel pe timp de iarna. Prefer un gem facut din prune uscate si macinate amestecate cu miere, decat o dulceata clasica fiarta cateva ore si la care s-au adaugat kile intregi de zahar rafinat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! D-na Ibrian a pornit de la cartea lui Ernst Günter, care NU este medic si de aceea nu l-am "bagat in discutie" (stiu din experienta postarilor trecute, ca e mai bine sa las NUMAI medicii). La fel si Rudolf Breuss, despre care eu insa am o parere f. buna, cunosc persoane care au facut cu mare succes cura lui de sucuri. Pe Cirys nu il stiam, darpare f. interesant, il voi studia.
      Mi s-a atras de nenumarate ori atentia ca hrana vie functioneaza numai in cazul in care iei suplimente. Desigur ca atentionarile vin de la oameni care nu au tinut in viata lor nici macar 3 zile de regim natural de viata, caci romanul a devenit in ultimii ani, in special cel cultivat pe internet, tare destept si atotstiutor. Si nu toata lumea a auzit vorbele lui Socrate: "Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu." Si nu tot roamnul a priceput ca va avea de invatat pana la moarte. Eu nu ma refeream la fructele si legumele uscate pt. iarna, caci este si pt. mine un procedeu de conservare acceptabil (atata timp cat nu se mananca NUMAI fructe uscate si intr-adevar variantele pe care le prezinti tu mai sus, sunt OK pt. oameni sanatosi), ci la toate retetele sofisticate de pe blogurile raw-vegan, caci crede-ma ca te vei speria de abundenta lor si de combinatiile ingrozitor de nesanatoase pe care le reprezinta. Iar oamenii chiar cred ca asa poti invinge cancerul, ceea ce poate fi, in anumite cazuri, fatal!!
      Eu sa stii ca la copii le-am dat numai legume si fructe ca atare, cel mult taiate in bucati mai mici, oricum asa este cel mai bine si pt. dinti si pt. tot (asculta cu atentie ce spune dr. Brian Clement despre digestia care incepe in gura!), fara sa le amestec, fara sa le pun zahar sau sare, si sa stii ca functioneaza f. bine! Plus ca ai mei copii, "pasc" in fiecare zi (fara sa le spun eu) de la sine-putere, isi culeg racovina sau macris sau rucola si le mananca pt. ca le stiu de mici si le place cu adevarat! Chestie de obisnuinta.....

      Ștergere
    2. Mda, chestie de obisnuinta. Ai nostri au 4 respectiv 2 ani si s-au obisnuit deja prost. Plus ca si mamicii ii este cam greu sa schimbe brusc treaba ca sa dea toata alimentatia lor si tot gatitul ei peste cap. Asa ca o luam cu pasi mici.. :)

      Mersi inca o data de lamuriri. Chestia cu amestecatul si gatitul in exces, chit ca-s nepreparate termic, am simtit si eu ca nu suna prea natural. Avea tot Anastasia o vorba: sa mananci asa cum respiri.

      Adica natural. Fara stres. Fara gatit. Ideal din propria gradina. Sa lasi corpul sa aleaga in plimbarea de dimineata: o capsuna de ici, un mar de colo. Iar la finalul plimbarii ai terminat si dejunul fara sa bagi de seama. Daca nu ai gradina poti insira pe o masa chestii cat mai proaspete si sa vezi ce-ti place.

      Ștergere
    3. Multumim f.f.mult! De cateva luni am revenit la hrana vie vegetala si de aceea ROG raspuns la cateva intrebari: 1.Elimin blender,tocator legume, ulei presat la rece (aveti dreptate,nu este aliment integral,eu inlocuindu-l cu pasta de fl.soarelui germinata)? ; 2.Introduc mai multe fructe(acum consum lamai,grefe,mai putin dulci,conform dietelor,care limiteaza zaharurile, promovate de Inst.Hippocrate,de dieta alcalina(dr.Young)?; 3.Introduc si "ou crud,lapte nepasteurizat,produsele lactate obtinute din el"(un citat de mai sus)? Eu le-am consumat,cu placere,cand tineam dieta E.Gunter,ele fiind recomandate si de d-na dr.T.I.Stoica,d-na E.N.Ibrian s.a.?
      4.Care o fi sursa documentara,care interzice(pericol de boli abdominale grave)germenii si vlastarii(ii consum cu placere,in special pe cei de fl.s.) celor,ca mine,cu mai putin de trei ani de regim vegetarian,intrebare ramasa fara raspuns de la dr.Calin Marginean,autorul atentionarii, dintr-un film documentar ?.
      Va doresc sanatate deplina, spre binele familiei Dvs., dar si a noastra, a celor multi, care va cer ajutorul !

      Ștergere
    4. Multumim f.f.mult! De cateva luni am revenit la hrana vie vegetala si de aceea ROG raspuns la cateva intrebari: 1.Elimin blender,tocator legume, ulei presat la rece (aveti dreptate,nu este aliment integral,eu inlocuindu-l cu pasta de fl.soarelui germinata)? ; 2.Introduc mai multe fructe(acum consum lamai,grefe,mai putin dulci,conform dietelor,care limiteaza zaharurile, promovate de Inst.Hippocrate,de dieta alcalina(dr.Young)?; 3.Introduc si "ou crud,lapte nepasteurizat,produsele lactate obtinute din el"(un citat de mai sus)? Eu le-am consumat,cu placere,cand tineam dieta E.Gunter,ele fiind recomandate si de d-na dr.T.I.Stoica,d-na E.N.Ibrian s.a.?
      4.Care o fi sursa documentara,care interzice(pericol de boli abdominale grave)germenii si vlastarii(ii consum cu placere,in special pe cei de fl.s.) celor,ca mine,cu mai putin de trei ani de regim vegetarian,intrebare ramasa fara raspuns de la dr.Calin Marginean, autorul atentionarii, dintr-un film documentar ?.
      Dorim sanatate deplina,Dvs. si familiei Dvs. !

      Ștergere
    5. 1. Acum fiecare trebuie sa se gandeasca bine de ce are propriul organism nevoie. Desigur ca un om sanatos, se va comporta altfel decat unul bolnav, caci in special pt. bolnavi, nu exista multe cai, si trebuie respectata cu consecventa o anumita simplitate a hranei, asa cum recomanda cei mai multi medici si terapeuti naturopati. Eu merg pe principiul ca cu cat este mai natural, cu atat este mai bun, iar corpul meu imi confirma in fiecare zi acest lucru, diferenta intre zilele cand mananc torturi raw sau maioneze raw sau alte minunatii si zilele in care mananc numai fructe, legume, frunze, seminte, nuci este enorma.
      2. Chestia cu zaharuruile trebuie respectata, eu de ex. nu mananc fructe fara frunze verzi si mai ales acum iarna, trebuie reduse fructele f. dulci.
      3. Se pare ca anumiti oameni bolnavi, nu mai pot metaboliza totul asa de bine si ca tocmai in cazul SM mai e nevoie de completat cu oua si lactate. Eu cred ca trebuie gasita impreuna cu terapeutul cea mai buna cale pt. fiecare boala, pt. ca asa cum stim de mult NU EXISTA BOLI, CI BOLNAVI! Eu nu mai mananc ou si lapte de peste 8 ani, si ma simt mai bien ca niciodata.
      4. Eu cred ca dr. Marginean se refera la mucegaiurile care se pot forma la vlastari daca nu se respecta conditiile de igiena. Iar in germeni sunt substante de crestere care pot influenta ngativ o tumoare.
      Multa sanatate si numai bine!

      Ștergere
  2. D-na Mihaela,La multi ani!Urmaresc cu mult interes postarile dvs.fiindu-mi de real ajutor toate invataturile prezentate si pentru care va multumesc!.Eu sunt operata de cancer mamar din martie 2009,am efectuat tratamentele chimio si radio,am reusit sa ma pun pe picioare cu alimentatia bazata din sucuri naturale de legume si fructe atunci cind sunt proaspete,iarna consum foarte bine sucul din catina pusa in congelator intreaga si o prepar la 2-3 zile cu miere de albine de mai.Acum am insa o gradina unde am sa pot cultiva eu legumele,incepind din primavara.Problema mare este ca trebuie sa caut din timp seminte bio sa fie cit mai aproape de natural.Am sa va impartasesc din expierentele mele de cultivator al legumelor BIO daca am sa gasesc semintele mult dorite, la momentul oportun.Sa aveti zile senine in calea dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere si multa sanatate si mai departe va doresc, din tot sufletul! Asa cum spunea si Flavian mai sus, ce e cultivat cu propria mana e sfant!! Eu am trimis si anul trecut seminte bio in Romania, aveam de gand de fapt sa nu mai trimit anul acesta, dar pt. dvs. as face o exceptie. Daca imi scrieti adresa pe mail hranaviero@googlemail.com, va trimit cu cea mai mare placere si va si pot pune in legatura cu o familie din Ardeal cu seminte bune.

      Ștergere
    2. Seminte traditionale romanesti se gasesc usor daca luati legatura cu cei de pe grupul de permacultura de pe facebook, cu cei de la ecoruralis, initiativa transition towns sau Lucian care a fost la festivalul de la Brasov. Ceva seminte de rosii am si eu daca este cazul, dar astea se gasesc destul de usor.

      Ștergere
    3. Multumesc mult, draga Flavian!

      Ștergere
  3. buna mimi, mie una imi prinde bine articolul, in felul asta am intr-un singur loc toate celelalte informatii.
    cu hrana vie, cam greu, nu neaparat cand e vorba de tine insuti dar mai ales cand e vorba de copii.cu perseverenta si daca si copilul e ceva inclinat spre asa ceva, desi am tendinta sa cred ca copii, instinctiv sunt inclinati spre o hrana naturala, dar de.....mediul,etc strica.

    pacat de timpul pierdut aiurea prin scoli din anumite puncte de vedere sau toate!atatea lucruri interesante si folositoare pe care nu le invatam niciodata, decat tarziu sau, daca avem noroc de mici da in familie, cu prietenii,etc.ma refer la plante,natura, animale,etc,etc.o viata avem si aia inchisa .....stiu depinde si de sine.

    si-acu ma chinuiesc sa-nvat, alaturi de copil, si mi-e ciuda de timpul trecut asa aiurea cu ceea ce "trebuie" in conceptia actuala de civilizatie.zau de n-ar trebui schimbat din radacini invatamantul!

    bun, sa revin la tema raw:ai idee cu ce-as putea inlocui usturoiul?sau cum sa fac sa nu miroasa? e drept ca da un gust deosebit da sincer, insemana ca nu mai ies din casa, sau ies da nu vorbesc!

    si acu ceva observatii, cu precizarea ca nu sunt raw decat pe bucatele, desi tare m-ar avantaja (ma enerveaza gatitul de nu se poate). am avut o tentativa de cateva saptamani, nu multe, cand vinerea mancam doar raw!o s-o reiau!ma simteam diferit,poate un pic obosita da nu oboseala care o am in general cand mananc normal. era o oboseala, stiu c-o sa para ciudat, vioaie!

    asta asa ca o mica si neinsemnata marturie referitor la raw: mancam tare simplu, fructe, legume, asa cum erau ca ma plictisesc sa tot tai,mixez etc, bun cateodata si suc, depinde de toane, nuci,etc.si grau germinat cu miere, n-o fi combinatia ideala da mie pe moment, imi convine.si/sau polen!

    si cu asta, gata!

    spor in continuare si la multi ani sanatosi si-mpliniti!
    daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa spun, ai mare dreptate, cuiul asta ma apasa si pe mine raud e tot, dar...... Copiii mei sunt mari, dar eu zic ca ei invata enorm si ca mai tarziu se vor intoarce toate lucrurile bune pe care le facem noi astazi si pe care ei nu prea vor sa le accepte. Asa povestesc cei mai multi parinti cu copii adulti, asa ca nu ne ramane decat sa speram!

      Ștergere
  4. Poate ar trebui mentionat si Virgil Stroescu? Eu cred ca da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl. dr. Stroescu este desigur in lista detaliata cu medicii alternativi, merita intr-adevar mentionat!

      Ștergere
  5. Buna seara,
    ma bucur ca am gasit acest blog. De ceva timp caut informatii despre tratamente naturiste, medici...cancer. Tatal meu este in lupta continua cu aceasta nemiloasa boala. In 2010 a fost diagnosticat cu carcinom de rinofaringe stadiul Iv. A fost supus unui tratament concomitent de radioterapie si chimioterapie cu raspuns bun la tratáment, remisie completa insa cu anemie severa si insuficienta renala cronica. Dupa un an a avut prima recidiva, tratat cu citostatice, la fel raspuns bun, dar din cauza citooxicitatii nu a putut duce tratamentul pana la capat. Acum se pare ca trebuie din nou sa faca o cura de citostatice. Ceea ce ma derenjeaza foarte mult este faptul ca medicul curant oncolog ii recomnada tatalui meu sa manance orice, fara probleme. Tot timpul ne reaminteste ca asta e o boala incurabila si sa ne rugam sa fie bine...Eu ma straduiesc sa gasesc un medic care practica terapiile alternative, pentru ca sunt sigura ca l-ar putea ajuta. Pentru inceput i-am comandat cartea lui Rudolph Breuss, pe care trebuie sa o primeasca in curand. As fi vrut sa faca tratamentul cu Isorel, insa nu gasesc nu stiu unde sa ma adresesz...iar timpul nu sta pe loc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerca sa iei legatura cu dr. Marginean, alimentatia trebuie neaparat schimbata, incepand chiar de azi (eliminata direct proteina animala, zaharul, E-urile, faina alba, produsele fabricate industrial, uleiurile rafinate). Nu stiu daca va puteti permite o cura la Gerson sau la Hippocrates Institute (5-7000€), ar fi poate cea mai usoara solutie.

      Ștergere
    2. Post negru. Vindeca orice. Nu glumesc. Informati suplimentare pe site-ul facun in memoria lui Valeriu Popa. Pentru tehnici si alte informatii vedeti pe blogul lui Cirys.

      Ștergere
    3. Dr. Gerson sublinia ca bolavii de cancer in stadiu final, mor ca urmare a inoxicarii cu toxinele produse de tumoarea canceroasa. De aceea, la clinica Gerson nu se urmeza niciodata post negru fara un program de detox (cu colon hidroterapia, clizme cu cafea, sauna, etc.). In cazuri f. grave, trebuie putina atentie cu postul negru!!!

      Ștergere
    4. Pentru Gissela: daca doresti carti despre tratarea cancerului in pdf sau word, pot sa-ti trimit ce am eu in arhiva. Poti sa-mi trimiti mail pe vali@norton.ro
      Multa sanatate si lumina in suflet.

      Ștergere
  6. Draga Mimi,

    Exceptional. Exceptional. Exceptional.

    Unde ai fost atatia ani?

    Fii binecuvantata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Cristela,

      Asa sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Iti multumesc din suflet....

      Ștergere
  7. Draga Mimi,

    Exceptional. Exceptional. Exceptional.

    Unde ai fost atatia ani?

    Fii binecuvantata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Mimi, adevar graiesti si cine doreste sa invete sa se hraneasca sanatos are la dispozitie multe surse aici pe blogul tau. Ceea ce te demarca si eu apreciez in mod deosebit la felul tau de a gandi este simplitatea. Totul este posibil, numai sa vrei. De fapt drumul spre hrana vie este unul individual pentru fiecare. Eu, de exemplu, nu am suferit si nici nu sufar de nici o boala, deci nu pot spune ca am o motivatie super puternica. Poate de asta nici nu am o alimentatie 100% crudivora inca. Eu cred ca medicina alopata speculeaza foarte mult frica oamenilor de boala si suferinta, ceea ce e foarte josnic.
    Daca vei avea timp si inspiratie, te rog scrie despre pretioada vitamina D si importanta ei majora in sanatatea noastra.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl. dr. Bruker, care a fost un mare OM, spunea intotdeauna: "Fugiti de un medic care va sperie si va baga frica in oase. Caci un astfel de medic nu urmareste decat sa va controleze si sa va manipuleze si nu a inteles unul din principiile de baza ale medicinei: pacientului nu trebuie sa i se fure speranta - caci fara ea, este f. greu sa fie vindecata orice boala, fie ea si numai o raceala!"

      Ștergere
  9. Draga Mimi, multumim pentru articol! Superb, nici ca se poate mai motivant. Si multumim pentru toata energia pe care o dedici acestui blog, motivatia si convingerea ta cu siguranta ajuta pe toti cei care ajung sa-ti citeasca articolele.
    Spor in continuare si sanatate deplina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, si eu iti doresc multa sanatate si toate cele bune!

      Ștergere
  10. Probabil,ca in timp, oamenii vor inceta sa mai gandeasca in beneficiul industriei petroliere (cu mare contributie in producerea de medicamente) si al celei farmaceutice si va gandi in beneficiul adevaratei sale sanatati.Din pacate, multi medici sunt prea dezamagiti de sistemul medical dar de care nu se pot desparti datorita minciunii retetelor gratuite sau compensate.Oamenii sunt naivi si cred ca ei chiar nu platesc aceste medicamente si consultatia,desi li se opreste din pensie contributia la sanatate.Cel mai probabil aceste hatisuri exista tocmai pentru a limita actiunea medicului.La asta contribuie si indoctrinarea antinaturism din facultati unde informatiile sunt bazate numai pe dovezi prochimicale...de ce?simplu,cercetarile sunt platite din bani proveniti din industrii, in general farmaceutice, care nu pot patenta fragi,mure,ceaiul verde etc acestea fiind produse de D-zeu.Doar cercetatorii voluntari mai lupta si aduc dovezi.Medicii nu invata naturismul si beneficiile lui decat prin pasiune, dar din asta mai putin isi pot intretine familiile.Majoritatea oamenilor cand se imbolnavesc fug acolo unde e "gratuit"...cu siguranta,alimentatia vie reprezinta cea mai buna cale de viata lunga si sanatoasa,alaturandu-se unei gandiri echilibrate.Sper ca oamenii si statul sa inceapa sa aprecieze mai mult stilul de viata axat pe legatura cu pamantul si vegetale,iar atunci cand se simt slabiti sau se imbolnavesc sa aleaga un medic deschis si nu unul obtuz.frumos articol si ma bucur ca am poposit aici!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. multumim pentru toate informatiile pretioase.esti comoara la casa omului,tare mi-as dori oameni ca tine sa-i am alaturi fizic.multa putere si sanatate.

    RăspundețiȘtergere

  12. Invito - italiano
    Io sono brasiliano.
    Dedicato alla lettura di qui, e visitare il suo blog.
    ho anche uno, soltanto molto più semplice.
    'm vi invita a farmi visita, e, se possibile seguire insieme per loro e con loro. Mi è sempre piaciuto scrivere, esporre e condividere le mie idee con le persone, a prescindere dalla classe sociale, credo religioso, l'orientamento sessuale, o, di Razza.
    Per me, ciò che il nostro interesse è lo scambio di idee, e, pensieri.
    'm lì nel mio Grullo spazio, in attesa per voi.
    E sto già seguendo il tuo blog.
    Forza, pace, amicizia e felicità
    Per te, un abbraccio dal Brasile.
    www.josemariacosta.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Mimi,
    eu te cand te-am cunoscut am inceput sa pasc....asa zice omul meu.Pasc papadie si niste floricele galbene,cred ca e barba caprei care imi plac foarte mult.Si mai pasc racovina si cate o frunza de mur ,din cand in cand.De curand am mai descoperit o minunatie,pe care o aveam in gradina,dar nu stiam ce este...pe aici ii zice cardo,e din familia anghinarei,chiar seamana cu ea,insa maciuliile sunt un pic altfel.Si se mananca trunchiul de la frunza care e delicios...si crud si fiert.
    Eu am avut surpriza vorbind cu doctora mea de familie sa ii zic ca nu mai mananc carne...si mi-a zis...mai bine,dar cu nasul infundat intre hartii.apoi a spuns...nici eu,da sa nu mai spui la nimeni.
    Eu vroiam sa intreb despre consumul de soia...este sau nu benefic?pt ca dl Marginean il sustine cu foarte mare vehementa.ce spui ceilalti medici pe care i ai citat despre asta?

    RăspundețiȘtergere
  14. Alegem storcator(dr.B.Clement),blender(V.Boutenko)cutit(M.Walter)?
    thrivesurvive(cod cititor strain):"Nu este sigur că sunt de acord cu ceea ce a spus dr.Brian Clement despre piureuri verzi. Victoria Boutenko a spus că mai mult suc devine oxidat într-un storcator decat intr-un blender,Ea a spus că are un laborator,face un experiment. Aș dori să văd date reale de la experimente pentru a găsi adevărul, pentru că e foarte frustrant sa aud două opinii complet opuse". M.Walter:"Franz Konz, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Germania (BFGeV),accepta smoothie-urile numai ca o solutie de compromis pentru zilele in care avem timp putin sau pentru oameni care nu mai au dinti, el subliniind de ani de zile necesitatea de a mesteca bine alimentele si de a le consuma INTEGRAL".Solutia de compromis,din Germania este regula in Romania
    unde sunt peste52% romani(4,5salariati,5,5%pensionari),cu peste80% probleme dentare(80%date ofic.pop.tot.),salariatii neavand timp, pension.neavand dinti.Eu dau legum.prin mas.toc.Braun(inox)care le varsa,direct,in vas cu apa(reducand oxidarea,de la blender,conform V.Boutenko,eliminand blenderul.Beau sucul format(in lipsa storcat. necentifugal(f.f.scump),in conditii ceva mai naturale,sper.
    ROG raspuns la intrebarea de sus,variante,comentarii(invatam mult)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt nici pt. blender, nici pt. storcator. Ele reprezinta numai o solutie de compromis, caci vitaminele si enzimele sunt in stare natirala numai daca mestecam noi totul. De sucuri este poate nevoie la inceput cand organismul este inca slabit de ani de zile de alimentatie gresita. Iar in ceea ce priveste dintii, o mica povestioara. La grupa de sanatate aveam 2 persoane cu proteza totala: una dintre ele sustinea ca nu poate sa mestece nimic, isi facea numai sucuri si smoothie-uri, cealalata manca toate ierburile ca un iepure si nu avea absolut nicio problema cu nimic(intr-adevar unele alimente trebuiau numai usor maruntite cu cutitul, dar atat). Deci unde este adevarul?
      Pe de alta parte, Viktoria Boutenko a povestit in una din cartile ei, ca dupa o cura de smoothie.uri incepusera sa i se clatine dintii! Iar faptul ca nu reuseste sa-si controleze propria greutate, de atatia ani, nu este pt. mine un semn prea incurajator (desi trebuie recunoscut ca si ea are meritele ei care trebuie in orice caz recunoscute!). Dr. Clement este dupa parerea mea mult mai credibil, in afara de faptul ca este medic, are si posibilitatea de a studia efectele tratamentului sau pe miile de pacienti acre trec prin clinica lui. Dar fiecare trebuie sa-si foloseasca capul si sa decida singur cui ii acorda increderea sa....

      Ștergere
  15. Alegem storcator(dr.B.Clement),blender(V.Boutenko)cutit(M.Walter)?
    thrivesurvive(cod cititor strain):"Nu este sigur că sunt de acord cu ceea ce a spus dr.Brian Clement despre piureuri verzi. Victoria Boutenko a spus că mai mult suc devine oxidat într-un storcator decat intr-un blender,Ea a spus că are un laborator,face un experiment. Aș dori să văd date reale de la experimente pentru a găsi adevărul, pentru că e foarte frustrant sa aud două opinii complet opuse". M.Walter:"Franz Konz, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Germania (BFGeV),accepta smoothie-urile numai ca o solutie de compromis pentru zilele in care avem timp putin sau pentru oameni care nu mai au dinti, el subliniind de ani de zile necesitatea de a mesteca bine alimentele si de a le consuma INTEGRAL".Solutia de compromis,din Germania este regula in Romania
    unde sunt peste52% romani(4,5salariati,5,5%pensionari),cu peste80% probleme dentare(80%date ofic.pop.tot.),salariatii neavand timp, pension.neavand dinti.Eu dau legum.prin mas.toc.Braun(inox)care le varsa,direct,in vas cu apa(reducand oxidarea,de la blender,conform V.Boutenko,eliminand blenderul.Beau sucul format(in lipsa storcat. necentifugal(f.f.scump),in conditii ceva mai naturale,sper.
    ROG raspuns la intrebarea de sus,variante,comentarii(invatam mult)

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua ! Am ajuns pe acest site din intamplare citind mai multe articole despre aceste "diete cu hrana vie". Am citit cu uimire un articol in care medici specialisti straini si foarte cunoscuti au ajutat mai multe femei cu aceasta dieta bazata pe hrana vie numita Pritikin sau dieta regresiva , iar acestea au scapat de abundenta ciclului menstrual , iar cu timpul chiar a incetat aparitia acestuia . Intrebarea mea este , chiar se poate reduce si/sau elimina un lucru normal (ciclul) cu diete pe baza de hrana vie ? Succes in continoare cu blogul faceti o treaba minunata , si astept un raspuns , Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata,
      Neaparat sa te informezi mai departe, nu vei regreta! Da, femeile care duc o anumita perioada de timp regimul de viata cu hrana vie, nu mai au ciclul menstrual asa cum CREDEM noi ca e normal. Dar nu se elimina ciclul, ci numai sangerarea (sau se reduce foarte mult - in functie de cat de intoxicat a fost organismul, acest proces poate dura cateva luni sau ctiva ani! - ca o regula de baza, cu cat se face trecerea la hrana vie la o varsta mai inaintata, cu atat dureaza mai mult pana dispar sangerarile). Femeile raman deci mai departe insarcinate, isi poarta fara probleme copiii in pantec, nasc copii normali, ii alapteaza in general ani in sir, etc.
      Numai bine,
      mimi

      Ștergere
    2. Multumesc frumos Mimi , chiar o sa ma informez mai bine , la 17 ani ai mei cred ca mi-ar prinde bine un mod de viata sanatos , o sa revin .Numai bine si tie !

      Ștergere
  17. Draga Mimi,
    foarte frumos ai spus, eu inca nu am reusit sa tin mai mult de o zi post negru, dar cu schema propusa de tine, o sa incerc si eu in saptamana luminata sa tin cat m-o ajuta bunul Dumnezeu.
    Multumim pentru tot ce faci pentru noi. Foarte de folos sunt si comentariile oamneilor si raspunsurile tale.
    Toate cele bune iti doresc,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  18. Stimata doamna Mihaela Walter, Fiind vegetarian de mai putin de 3 ani nu trebuie sa consum germeni, vlastari ( film"Dieta ideala'',autor dr.Calin Marginean), deci nici Rejuvelac (produs fermentat din germeni, total strain, nespecific, romanilor). IARNA, inlocuiesc Rejuvelac cu mici cantitati de muraturi, bors, alimente traditionale romanesti, acceptate, practic de toti autorii romani de carti naturiste (ex.Elena Nita Ibrian), de vegani (ex.Ligia Pop) ? Scopurile principale: 1.Diversificarea, inmultirea nutrientilor hranei, in cazul meu, exclusiv vegane,crude ( putinele verdeturi,existente iarna + salate legume + nuci, seminte + lamai, grepfruit alb, mai putin dulce + ulei masline; 2.Ameliorarea,substantiala,a gustului hranei.3. Eliminarea pericolului de abandonare a dietei vegetariene, vegane, IARNA (mare pericol sugerat si in finalul excelentului film mentionat mai sus).
    Rog, foarte mult, un raspuns.
    Va doresc sanatate deplina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu mancati numai crud, puteti consuma iarna f. bine si fierturi de mei (f. bun pt. oase si pt. completarea rezervelor de fier), orez si hrisca. Frunzele de mur se gasesc in natura toata iarna, plus linte inmuitata, hrisca inmuita, etc.
      In ceea ce priveste exact raspunsul referitor la vlastari, cerd ca ar fi mai bine sa-l abordati direct pe dl. dr. Marginean!

      Ștergere
  19. Dragostea ta pusa in aceste vorbe si scrieri sper sa se intoarca inzecit la tine.

    Cu drag,
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,
    Am dat intamplator peste acest blog, de fapt de cateva zile nu ma mai dezlipesc de net cautand informatii privind hrana vie si schimbarea stilului de viata. Am observat si la acesr articol si la altele citite pe parcurs ca se pune mult accentul si se atrage atentia asupra faptului ca un astfel de stil de viata trebuie bine documentat si planificat inainte de a-l adopta. Imi doresc sa fac aceasta schimbare de stil de viata, insa ma sperie putin avertizarile cum ca ar putea face mai mult rau decat bine, daca nu il aplici corect. E drept, nu stiu foarte multe, sunt inca la faza de informare, insa ma gandesc ca nu are cum sa faca mai mult rau decat dietele clasice impamantenite bazate (de multe ori numai) pe proteina animala. Gresesc?
    Multumesc anticipat pentru raspuns,
    Ela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ela,

      Imi pare rau, imi dau seama ca vrand sa fac bine, fac la randul meu si eu tot rau..... Ideea era de fapt sa nu sperii pe nimeni, mi-am dorit mereu sa dau incredere ca se poate usor, caci totul este de fapt extraordinar de simplu. Dar intr-adevar, luati de val, putem face si greseli. Care nu sunt insa in nicun caz mai grave ca greselile unei alimentatii standard cu mititei, bere, prajituri de cofetarie, etc. Deci nu as afirma in niciun caz ca hrana vie face mai rau ca o alimentatie clasica!
      Eu atrag in primul rand atentia asupra unor factori deosebit de nocivi: zaharul, faina alba, grasimile rafinate, E-urile, alimentele produse industrial. Caci degeaba mancam totul crud, daca alimentatia contine acesti factori! Si multe persoane nu exclud in TOTALITATE acesti factori si dupa aceea concluzioneza in mod fals si public, ca hrana vie nu e buna de nimic. Acest lucru tot incerc eu sa-l clarific. Acest lucru doresc sa-l corectez! Caci niciun om care are in alimentatia zilnica acesti factori nocivi nu va ramane sanatos pe termen lung, indifernent daca mananca crud sau gatit!
      In niciun caz, mai ales daca sunt copilasi in familie, eu nu as face o trecere brusca si neverificata pe propria persoana sau neinsiprata de la o persoana cu multa experienta. Cristela Georgescu, care in afara de faptul ca este f. bine calificata si pregatita profesional in domeniu, a beneficiat si de sprijinul direct al unor medici de exceptie: dr. Chirila si dr. Laza http://www.cristelageorgescu.ro/ , si ea a gasit solutia cea mai buna pt. oameni fara probleme grave de sanatate. Este exact si parerea dr. Bruker, care a tratat mii de pacienti in Germania si care a diferentiat intotdeauna intre un bolnav de cancer si un om care vrea doar sa slabesca 5 kg.
      Si doamna Elena Nita Ibrian a creat bucataria creativa, ca solutie de trecere sau de mijloc spre o alimentatie cu hrana vie.
      Eu sunt absolut convinsa de beneficiile extraordinare ale unei alimentatii cu hrana vie 100%. In conditiile vietii moderne pe care o ducem, multora li se pare insa greu sa duca un astfel de mod de viata. Este de aceea deosebit de important sa te documentezi fff. bine. Si incet-incet sa pui in practica, cate putin si sa faci incercari cu tine (daca nu suferi de o boala grava). Si o sa vezi cum se clarifica cu timpul totul!
      Multa sanatate, cand ai nelamuriri, poti sa ma intrebi oricand, incerc intotdeauna sa raspund tuturor intrebarilor,
      mimi

      Ștergere
  21. Buna,

    Am o nelamurire: totusi acest stil de viata, bazat pe hrana vie, poate sa faca mai mult rau sanatatii decat stilul alimentar bazat cu preponderenta pe proteina animala? Intreb pt ca am observat nu numai la acest articol, dar si la altele pe aceeasi tema, ca se trag avertismente asupra ineficientei acestui stil de viata sanatos daca nu e adoptat corect.

    Multumesc anticipat pentru raspuns,
    Ela

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna...in legatura cu scleroza multipla...deja exista multe studii care evidentiaza o stransa legatura intre sm si vit d3...persoanele cu sm au o deficienta partial genetica in a asimila aceasta d3, astfel incat au nevoie de doze mult mai mari fata de persoanele obisnuite..orice 10 ng in plus de d3 reduce cu 15% riscul puseelor si al noilor leziuni..de curand in portugalia, dr cristina sales trateaza sm cu doze f mari de d3, cu f multe rezultate (boala intra in remisie la un anumit nivel de d3), iar in brazilia dr cicero coimbra.urmez tratamentul dansului de cateva luni, ma simt mult mai bine, merita urmat si impartasit..vitamina d e de fapt un hormon, un imunomodulator...

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna, acum am descoperit blogul dvs.
    Va intreb :
    -Pentru o persoana cu infectia hiv/ sida, fara tiroida , morbo di basedow, o hepatita c (tratata), o anemie talassemica, o gastrita cronica, stiti vreo dieta de vindecare, sau poate trece pe hrana vie in totalitate? Cat se poate de vegan-vegetarian consuma, folosind si focul.. Mii de multumiri in avans.
    Sanatate si bucurii nelimitate va doresc.

    RăspundețiȘtergere