vineri, 24 februarie 2012

Vaccinarea și sănătatea copiilor - un studiu foarte actual, care aduce la lumină rezultate neașteptate

Vaccinarea și sănătatea copiilor - un studiu foarte actual, care aduce la lumină rezultate neașteptate

În cele din urmă, avem acum și dovada oficială: vaccinarea  este dăunătoare pentru sănătatea copiilor!!!
 
 În perioada mai 2003 - mai 2006, s-a desfășurat la Institutul Robert Koch din Germania (cea mai ”înalta” instituție germană din domeniul sănătății!!!) un studiu numit “KiGGS”, care a avut drept scop stabilirea nivelului de sănătate fizică și psihică a copiilor și a  tinerilor din Germania. La acest studiu au luat parte aproape 18.000 de copii și tineri, având vârstele cuprinse între 0 și 17 ani. Părinții, tinerii și copiii au completat mai întâi un formular foarte cuprinzător, după care a avut loc un interviu condus de un medic și s-au analizat și probele de sânge și de urină ale fiecărui participant. La sfârșitul studiului s-au adunat pentru fiecare dintre cei 17.641 de participanți aproximativ 1500 de date!! 
 Deși au apărut deja mai multe articole de specialitate cuprinzând interpretări din diferite puncte de vedere  ale rezultatelor acestui studiu, și deși  în acest studiu au fost consemnate și datele referitoare la vaccinări, în mod “ciudat”, nu a apărut în presa oficială nici măcar UN articol referitor la legătura dintre vaccinări și sănătatea copiilor. Aspect deosebit de interesant, având în vedere cum nu se pierde altfel nicio ocazie, pentru a se sublinia cât de necesare sunt vaccinurile pentru sănătatea copiilor. Deci de ce nu s-a spus până acum nimic? Răspunsul este foarte simplu: rezultatele neașteptate (și nedorite) ale studiului, demonstrează negru pe alb că vaccinurile sunt dăunătoare, ducând în realitate la deteriorarea stării de sănătate a copiilor!
 Doamna Angelika Kögel-Schauz de la “Asociația Părinților pentru Clarificarea Vaccinarilor” (Interessengemeinschaft Eltern für Impfklärung) și-a procurat, contra sumei de 90 €, direct de la Institutul Robert Koch, rezultatele brute ale studiului și le-a interpretat din unghiul vaccinărilor, prezentând concret datele într-un articol  apărut în revista germană  “Natürlich leben” (Nr.5/2010).
Un mare punct minus al studiului, pe care doamna Kögel-Schauz îl scoate în evidență direct de la început, îl reprezintă faptul că nu s-a făcut nicio diferență între copiii nevaccinați, ori din motive de sănătate (copiii bolnavi, care nu au voie să fie vaccinați), ori din lipsa de interes a părinților pe de o parte, și copiii nevaccinați în mod conștient de către părinții lor, ca urmare a unei informări prealabile temeinice, pe de cealaltǎ parte. Această diferențiere ar fi fost de aceea atât de importantă, deoarece copiii bolnavi și de aceea nevaccinați, influențează involuntar negativ rezultatele satistice ale copiilor nevaccinați de către părinții lor în mod conștient, copii care de cele mai multe ori au o stare de sănătate foarte bună! Dar, așa cum se  întâmplă în general în cazul multor studii științifice, s-a încercat probabil și în acest caz manipulara din start a rezultatelor studiului, din păcate fără niciun succes, rezultatele studiului sunt pur și simplu impresionante și vorbesc de fapt de la sine!
Numǎrul copiilor vaccinaţi care suferǎ de neurodermitǎ este dublu faţa de cel al copiilor nevaccinaţi suferinzi de aceeaşi afecţiune. Şi în cazul guturaiului de fân, numǎrul copiilor vaccinaţi afectaţi de aceastǎ boalǎ este aproape dublu faţǎ de numǎrul copiilor nevaccinaţi! Numǎrul copiilor vaccinaţi care au o alergie la Nichel este de 6 ori mai mare ca cel al copiilor nevaccinaţi!
Copiii nevaccinaţi au mai rar ADHD, poartǎ în mai puţine cazuri ochelari şi au mai rar nevoie de o terapie logopedicǎ. Dacǎ ar fi fost filtraţi de la început numǎrul copiilor bolnavi şi care din aceastǎ cauzǎ nu au fost vaccinaţi, diferenţele ar fi fost şi mai mari!
Dintre cei 17.641 de participanţi la studiu, 217 nu erau vaccinaţi împotriva tetanosului. Daca s-ar extrapola aceste date pentru toți copiii intre 0 şi 17 ani din Germania, ar însemna cǎ peste 100.000 de copiii din aceastǎ  țarǎ nu au vaccinul anti-tetanos! Şi totusi, în Germania nu mai existǎ de zeci de ani cazuri mortale din cauza tetanosului în aceasta categorie de vârstǎ (ceea ce puţini ştiu: tetanosul apare mult mai des şi este mai periculos în categoria persoanelor de vârsta a treia şi nu în rândurile copiilor!)!! În medie, existǎ anual 0 pânǎ la 4 cazuri de copii cu tetanos, cazuri care sunt tratate  de fiecare datǎ cu succes în spital. Putem fi însǎ siguri, cǎ dacǎ un copil nevaccinat, ar ajunge sa fie tratat în spital de tetanos, ar ajunge în cel mai scurt timp ştirea zilei, ar apǎrea pe prima paginǎ a tuturor ziarelor şi la “breaking news” pe toate posturile de televiziune! Deci cei pânǎ la 4 copii care fac în fiecare an tetanos, sunt copii care au fost vaccinaţi impotriva acestei afecţiuni, deci cum aratǎ de fapt situaţia realǎ privind imunitatea pe care o aduc vaccinurile????
Copiii nevaccinaţi suferǎ în mai micǎ mǎsurǎ de boli cronice: 6,06% dintre copiii nevaccinaţi între 13-17 ani sunt bolnavi cronic şi mai mult decat dublu, mai exact 14,79%, este procentul copiilor vaccinaţi care suferǎ de o boalǎ cronicǎ.
Şi în cazul bolilor infecţioase grave, precum pneumonia şi otita, copiii nevaccinaţi sunt mai puţin afectaţi de aceste boli: 9% dintre copiii nevaccinaţi au avut deja o pneumonie, faţa de 11% în randurile copiilor vaccinaţi. 37% dintre copiii nevaccinaţi au suferit deja de o otitǎ, faţǎ de 50% dintre copiii vaccinaţi.
Ca de obicei, eu nu vǎ recomand aici nimic, nici sǎ nu vaccinaţi copiii, nici sǎ-i vaccinaţi. Vǎ las sǎ trageţi singuri concuziile, alǎturându-ma apelului fǎcut de Cristela Georgescu AICI: înainte de a vǎ vaccina copilul, este necesar sǎ citiţi numai prospectul vaccinului! Sunt foarte sigurǎ, cǎ veţi şti dupǎ aceastǎ lecturǎ, ce trebuie sǎ faceţi! Și nu încetați nicio clipă să vă informați mereu mai departe!!
Vǎ doresc tuturor multǎ sǎnǎtate!
Sursa: Public Use File KiGGS, Kinder- und Jugendgesundheitssurvey 2003-2006, Robert Koch Institut, Berlin 2008.
Angelika Kögel-Schauz - www.efi-online.de

41 de comentarii:

  1. Iti multumesc Mimi si pentru aceste informatii. Pe blogul Cristelei am ajuns intamplator, (dar stim ca defapt nimic nu este intamplator, nu?) si are niste informatii foarte convingatoare. M-am convins si eu pe deplin ca urmarile vaccinurilor nu sant intotdeauna cele dorite, si am luat hotararea sa nu-mi mai duc fetita de 4 ani la ultimul vaccin pe care il avea de facut.
    Cam tarziu, dar mai bine mai tarziu, decat niciodata...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Angy,
      Prea tarziu nu e niciodata.....

      Ștergere
    2. vaccinul de la 4 ani s a scos din lista de vaccinuri din anul 2013 .de ce oare?

      Ștergere
  2. Drag Mimi, super articol intr-adevar. Multumesc ca te-ai gandit si la mine.
    Spor necontenit la munca ta desinteresata si frumoasa de a informa mamicile.

    cu deosebita consideratie,

    Ditta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ditta,

      M-am bucurat atat de tare sa descopar comunitatea voastra, a mamicilor constiente, care se gandesc in primul rand la binele TUTUROR copiilor! Eu va multumesc voua din tot sufletul ca va implicati atat de mult si ca ajutati atatia oameni!
      Si numai impreuna suntem puternice, in curand, cred ca am putea darama si muntii.....

      Ștergere
  3. Al meu le-a facut pe toate ca are aproape 7 ani! Dar am o nelamurire! La inscrierea la scoala in clasa I ni se cere o adeverinta cu vaccinarile la zi. Daca nu ar fi vaccinat copilul nu l-ar mai primi la scoala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mimi,
      Multumiri pentru traducere !
      Foarte folositoare (si) postarea aceasta!

      Ștergere
    2. Mimi, ce bucurie! felicitari din toata inima pentru munca sisifica aproape, de a convinge lumea de ineficacitatea si pericolul letal al vaccinurilor, mai ales la copii!

      Mihaeladr, potrivit minunatei Cristela Georgescu, www.cristelageorgescu.ro, vaccinarea nu este obligatorie in Romania. Pe site-ul ei, gasesti aceasta opinie foarte bine documentata.

      Ștergere
    3. Mimi, multumiri din suflet!

      Mihaeladr, pe wwww.cristelageorgescu.ro, gasesti foarte multe informatii legate de vaccinare si cit de ilegala este de fapt! Citeste si ai sa vezi!!!

      Ștergere
    4. Draga Mihaela,
      Citeste si la Cristela si al d-na dr. Todea-Gross (are o multime de informatii utile din mai multe domenii, la pagina 45 este prezentata baza legala pentru refuzarea vaccinurilor, caci in Romania vaccinarea NU este obligatorie!!!):
      http://www.pentruviatacluj.ro/arhiva/Anuar_PV.pdf
      Draga Irina si draga Anonim,
      Va multumesc si voua, asa cum bine spunea Olivia Steer: strangem randurile....

      Ștergere
    5. Va multumesc!!! E bine mai tarziu decat niciodata!!!

      Ștergere
    6. Va multumesc!!! E bine mai tarziu decat niciodata!!!

      Ștergere
  4. Nici eu nu i-am maifacut fetitei o reluare a vaccinului nu stiu care, de la cateva luni!
    Desi a trebuit sa semnam pt. a ne da acordul pt. vaccinare, pe o hartiuta in care se prezentau doar reactiile adverse ale nevaccinarii- daca nu il va face, va suferi: si erau efectele adverse pe 2 randuri!, dar nimic de efectele adverse ale vaccinului!, ulterior au fost foarte multe insistente si bagarea in sperieti, pe romaneste, a copiilor la scoala-ca vor avea picioare strambe, ca vor merge asa, ca vor pati nu stiu ce, comunicate cred, de doamna asistenta, la o tigata, pe culoar, doamnei invatatoare.A tb. sa venim din nou la scoala, sa discutam, etc. M-am bucurat ca au mai fost trei mamici, cred, ale caror fetite nu au facut vaccinul.
    Eu am cerut doar garantii pentru continutul acelui ser, daca macar contine ce scrie pe prospect.Total nebuna, stiu!

    P.S. Anul trecut l-a facut, si era si putin racita!!!
    Dupa cum se vede, anul si vaccinul!
    Nu mai spun de copiii traumatizati, care plangeau din senin, in timpul orelor, ca vor merge la vaccin! Si asta saptamanal! Si apoi tarairea lor, cu ajutorul mamicilor, pe scari,ca vitele, pana la cabinet,tipetele lor...asa se educa viitorii oameni umili si supusi! Cu vaccinuri, de mici!

    Foarte util ce ai scris, Mimi! Multumesc!
    Ralu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ralu,

      Iti multumesc mult ca ne-ai impartasit experienta ta, pt. mine au fost f. importante contactele cu parintii care nu-si vaccinasera copiii, atunci cand am inceput sa-mi fac ganduri pe tema aceasta!
      Iar de cum se desfasoara capania de vaccinare in Ro, nu pot decat sa ma ingrozesc.....
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  5. Multumim mult pentru informatii. Eu nu mi-am vaccinat copilul, decat vaccinurile din maternitate pentru ca nimeni nu m-a intrebat daca vreau sau nu, dar la urmatorul am sa anunt de cum vine bebe ca nu vreau vaccin. Si vreau sa va marturisesc ca pana acum, la 1 an si 6 luni, copilul meu a racit de 2 ori. O data a facut un rosu in gat, vara in iunie, si a doua oara a fost febra dar fara alte simptome de raceala (eu banuiesc ca a fost de la canini.) Tin sa va mai spun ca in ambele cazuri l-am tratat exclusiv natural, fara nici macar un paracetamol (la o febra de 39,6), si in trei zile febra a scazut complet, iar dupa 7 zile copilul arata ca si cum nici nu s-ar fi imbolnavit. A fost in primul rand Ajutorul Domnului, dar si faptul ca e hranit cat mai natural, crud si vegan, si mai mult, pentru ca nu a facut vaccinuri. Mai tin sa precizez ca nu l-am tinut intr-un bol de sticla protejandu-l de microbi si alti virusi, ci l-am carat cu mine peste tot, nevoita fiind de situatie (la piata, la magazin, prin autobus, la biserica, etc, in orice anotimp). Si cunosc copii care au facut de la o banala raceala, alte raceli, pneumonii si in final ASTM.(copii vaccinati.)
    Cat priveste situatia ca nu vor fi primiti la gradinita sau la scoala ca nu au vaccinuri eu cred ca este o manipulare. Si stiti ce mai zic eu, ca n-o sa bag in copilul meu niste otrava (vaccinuri), ca sa-l pot inscrie la gradi sau scoala, ca el saracul poate nici nu ajunge pana atunci (si stie toata lumea cazuri de copii grav bolnavi din cauza vaccinurilor si chiar situatii de deces.) Ma alatur si eu sfatului dat de multi, haideti sa ne informam si apoi sa luam o decizie in cunostinta de cauza.
    Doamne ajuta.
    Viorica L

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Viorica,

      Exact asta incerc si eu sa subliniez de fiecare data, iti multumesc pt. sprijin: informati-va, informati-va, informati-va.
      Ma bucur ca ai curajul sa-ti cresti copilul asa, dupa parerea mea asa se arata cu adevarat responsabilitatea de a fi parinte, felicitari din taota inima! Si copiii mei cresc fara medicamente, fetita mea (nevaccinata absolut deloc) implineste la toamna 9 ani si nu a luat pana acum nici macar o aspirina....

      Ștergere
  6. Draga Mimi
    nu numai ca scri cu mult bun simt dar scri si documentat.
    Esti o binecuvantare
    Eu am ales ca la fiica mea sa nu-i mai fac vaccinurile. Am semnat ptr asta. Su nu regret nimic. Am prietene care au facut la fel. Si am vazut in vara o emisiune la televizor cred ca pe 10TV despre vaccinuri in care o doamna doctor isi spunea parerea cum ca ea nu e de acrd cu vaccinarea copiilor. Povestea cum ii roaga pe parinti sa citeasca prospectul si le prezenta parerea ei personala, astfel ca ei puteau alege.
    Chiar am considerat-o curajoasa ca spune asta pe un post de televiziune. eu n-am televizor acasa insa am cautat pe internet acea emisiune si n-am gasit-o.
    Si eu strang materiale ptr un articol despre vaccinuri dar mi-ar mai trebui cateva filmulete. ptr ca am observat ca mamicile cu copii mici prefera sa vada/ asculte parerea anumitor specialisti
    Iti multumesc. pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,

      Neaparat sa scrii si tu, trebuie sa repetam lucrurile astea ca papagalii, vezi ca tot mai sunt oameni care nu aflat ca vaccinurile NU sunt obligatorii; chiar si in Ro, parintii au posibilitatea de a alege - dupa ce s-au documentat bine, bineinteles!

      Dl. prof. Vladuca are niste filme bune:
      http://www.youtube.com/watch?v=N00UEMvpB3k
      http://www.youtube.com/watch?v=fqBN_Tdi7Vs
      Te imbratisez cu mult drag si-ti multumesc mult la randul meu!

      Ștergere
  7. Draga mea draga,
    Fosrte interesant ce spui tu. Eu de cand citesc la tine si la oameni asemanatori am aflat ca e ceva in neregula cu vaccinurile. Suntem creati cu tot ce ne trebuie, este tare anormal sa ne bazam pe un ser cu cativa "virusi inactivi" sa ne fereasca de o eventuala boala. Ar fi interesant sa vorbiti si despre vaccinurile pt gripa aviara si porcina, scoase pe banda si facute sa inebuneasca lumea, am vazut reportaje infioratoare cu mame disperate in America care furau efectiv vaccinul pentru a-l injecta lor si copiilor lor. Mi se pare o manipulare foarte mare a opiniei publice.
    Eu locuiesc in Canada si aici peste tot se recomanda sa un intreg pachet de vaccinuri daca vrei sa vizitezi o tara cu anumiti factori de risc. Din cate am inteles fiecare tara are vaccinuri specifie, mergi la clinica si zici ca vrei sa mergi in Mexic si iti recomanda cel putin doua vaccinuri.
    O prietena a facut vaccinurile recomandate pentru tara care a vizitat-o si cand a venit din excursie a facut o boala destul de ciudata, nu stie daca de la vaccin sau a luat un virus de unde a fost. Asa ca vaccinurile sunt limitate "te protejeaza" contra catorva boli dar mai sunt alte zeci pe care poti sa le faci.
    Mi se pare un subiect foarte interesant si cu inca multe de spus.
    Jim Carry vorbeste aici de copilul lui sanatos care a facut autism de la un vaccin.
    http://www.youtube.com/watch?v=toIFU853TrI

    Sigur ca sunt periculaosse si terbuie sa ne ferim cat putem de ele si sa ducem o viata cat mai in acord cu legile crestine, sa facem sport, miscare in aer liber si sa fim mai iertatori si intelegatori cu tot ceea ce e in jurul nostru.
    Va imbratisez cu mare drag pe toti cei preocupati de o viata mai buna,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt de parere ca nu trebuie invatat organismul de mic cu chimicale.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar oare vaccinurile nu erau facute si cand eram noi mici? Cum de acei copii nu pateau nimic si dintr-o data vaccinurile dauneaza sanatatii copilului?
    Cred ca se ofera o atentie exagerata copiilor de acum in ceea ce priveste medicamentele, microbii, etc dar nu luam deloc in considerare fast food-urile, sucurile acidulate sau dulciurile cu fel de fel de E-uri sau coloranti artificiali.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti sa ne spuneti DE UNDE stiti dvs. cu atat certitudine ca acei copii nu pateau nimic????
      Vaccinurile sunt la randul lor pline de o gramada de substante nocive (de la conservanti si pana la Mercur), care sunt de mii de ori mai periculoase ca cele din mancare, care trec prin filtrul apartului digestiv, pe cand la vaccinare trec direct in sange! Va rog mult sa va documentati temeinic (mai sus aveti o bibliografie fff bogata), va asigur ca nu o sa regretati!

      Ștergere
  10. Foarte interesant articol. Mii de mulţumiri pentru traducerea şi împărtăşirea acestui articol cititorilor blogului dumneavoastră. Daca sunteţi de acord, voi posta acest articol şi pe blogul Nu Vaccinurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Sigur ca da, informatia trebuie sa circule. Am sa ma uit si eu pe blogul dvs. nici nu stiu daca este la mine la pagina despre vaccinuri...

      Ștergere
  11. Buna seara,tot cautind detalii despre vaccinul polio pentru ca nu doresc sa i-l mai fac copilului am dat peste inca un inger pazitor.Dumneavoastra.Vaccinarea va avea loc in cadrul scolii imediat dupa vacanta,iar eu caut cu disperare citeva raspunsuri pe care nu le gasesc nicaieri si m-am gindit sa va adresez acest intrebari si dumneavoastra in speranta ca voi afla un raspuns.Am fost sa duc o declaratie pe proprie raspundere la scoala cum ca nu vreau sa i se faca vaccinul copilului si ce mi-a spus asistenta m-a dat un pas innapoi asa ca am iceput cautari frenetice pentru a gasi niste raspunsuri plauzibile ,care sa nu-mi insulte inteligenta Aceste raspunsuri le caut pentru a sti cum sa contraargumentez explicatiile medicului scolar si al orcarui altul.1:Cit timp ofera imunitate acest vaccin?2:Daca copilulu meu nevaccinat sta alaturi de colegii sai vaccinati ,risca sa se imbolnaveasca?In caz ca nu accept vaccinul si prin absurd copilul se imbolnaveste ce risc sa patesc din partea autoritatilor?MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de a lua ac. hotarare, trebuie sa va informati TEMEINIC!! O parte din raspunsuri le veti gasi aici:
      http://www.cristelageorgescu.ro/category/vaccinare-3/, si aici: http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase/44-vaccinul-antipolio-oral-si-injectabil-reactii-adverse-periculoase-
      Imunitatea este in functie de primul, al doilea, al n-spelea vaccin (cel putin asa sta in prospect si de aceea exista schema de vaccinare, care insa e diferita de la tara la tara!!), nu stiu cate vaccinuri a facut copilul dvs. deja.
      Eu nu locuiesc in Romania si nu sunt de aceea exact informata (cum sunt Cristela Georgescu si dr. Christa Todea-Gross - citit neaparat materialele adunate de ele). Riscul imbolnavirii este real, copilul trebuie de aceea hranit ff. bine (complet fara zahar si faina alba, fara E-uri, doar f. putina miere, produse integrale, multe fructe si legume crude si de calitate).
      Nu stiu ce consecvente legale exista, insa banuiesc ca ar fi posibil sa intervina cei de la Protectia copilului (nici nu stiu cum se cheama in prezent institutia respectiva...).
      Problema este in Ro f. acuta, pt. ca lumea este f. manipulata de industria farmaceutica si nu veti avea ca opozanti numai autoritatile, ci si pe ceilalti parinti NEINFORMATI si naivi. Va doresc mult succes - cu Dumnezeu inainte, cum spunea bunica mea....

      Ștergere
    2. UN PIC VA ROG CA SA INTELEG : d-na Mihaela Walter , spuneti un pic mai joj ca copii trebuie hraniti cat mai natural .. in ce sens ??
      CEI CARE nu pot fi hraniti natural , atunci sa vaca Vaccinurile ??
      SCUZATI dar chiar nu inteleg ce vreti sa spuneti .

      Una dintre doamne de aici care comenta , spunea : ca ai este frica de Poliamida , si ptr asta o sa faca acest Vaccin. D-tra ce spuneti in cazul asta ??? Ma face sa cred ca nu toate Vaccinurile sant daunatoare . ASA ESTE ?

      Ștergere
    3. Vaccinurile sunt daunatoare. Adevarat profilaxie se face printr-un mod de viata natural si o alimentatie sanatoasa. Un copil hranit cu Mac Donald& Danone& Co si nevaccinat, are toate sansele sa faca forme grave ale bolilor copilariei, un copil care traieste intr-un loc cu liniste si aer curat, mananca lucruri naturale, sta suficient afara, este iubit, etc., are un sistem imunitar f. buns si CHIAR daca se imbolnaveste, reuseste sa treca fara complicatii peste boala. Virusul poliomelitei este de fapt un virus "normal" f. des intalnit, care povoaca o gripa de vara: NUMAI sistemul imunitar (cladit de noi, parintii copilului) hotaraste daca copilul face o forma grava de poliomelita sau numai o forma usoara, care de cele mai multe ori trece neobservata, fiind considerata ca o simpla raceala! Neaparat de citit blogul Cristelei Georgescu (link-ul d emai sus)!

      Ștergere
  12. Buna ziua,as mai avea o intrebare la dumneavoastra la care nu am gasit raspuns nicaieri.Copilul meu are toate vccinele antipolio pina la patru ani si cum v-am mao spus dupa vacanta urmeaza vaccinarea si as vrea sa stiu care este perioada in care vaccinul antipolio ofera protectie.Pentru ca in functie de asta as sti daca sa nu i-l fac si totusi sa am o mica garantie sau sa i-l fac pent ru a nu risca imbolnavirea.ANONIM DIN 5 noiembrie .MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar vad comentariul de-abia azi.... Virusul care provoaca poliomelita este de fapt un virus comun, cei mai multi dintre noi suntem purtatorii lui. Daca copilul are un sistem imunitar bun (daca se respecta regulile de viata si alimentatie sanatoasa), nu va face poliomelita! Documentati-va bine pe blogul Cristelei Georgescu http://www.cristelageorgescu.ro/category/vaccinare-3/ sau consultati-l pe dr. Pavel Chirila de ex. sau un alt medic alternativ.

      Ștergere
  13. ma bucur ca am gasit si eu acest blog. eu o singura intrebare am: exista posibilitatea ca din cauza ca nu facem vaccinurile, sa nu primeasca copilul la scoala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mihaela,

      Nu este legal sa refuze inscrierea copilului la scoala, d-na dr. Todea-Gross a explicat exact cum se porcedeaza, acum vad ca insa ca nu mai exista pagina respectiva, dar sunt sigura ca vei gasi raspunsul tot la Cristela: http://www.cristelageorgescu.ro/category/vaccinare-3/. Multa sanatate!

      Ștergere
  14. Multumesc, am gasit ce cautam. Imi tiparesc ce a spus doamna, referitor la vaccinuri si la posibilul refuz al scolii de a-mi primi fetita. Ma bucur si eu ca am gasit acest site. Sper sa se destepte cat mai multe mame.

    RăspundețiȘtergere
  15. ok, va spun sincer ca sunt intr-o ceata cum n-am fost de mult. parerile pro si contra vaccinurilor sunt enorm de multe, dar am ajuns la concluzia ca efectele sunt mai grave daca nu faci vaccinul, decat daca-l faci, asta daca ajunge copilul sa faca vreo boala, cel mai teama mi-e de poliomelita. cred, pana la urma, ca ii voi face vaccinul. desi o fac cu inima stransa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Mihaela , de la ultimul coment ..ma duceti in eroare . ADICA ce sa inteleg ca daca face Vaccinul ptr Poliomelita , nu se mai imbolnaveste de aceasta boala ??? PAI cand spunem ca VACCINURILE sant periculoase , nu e valabil pentru toate vacinurile ???


      VREAU sa mai intreb : ..daca tot se vorbeste , adica vad ca sant persoane care intradevar nu au facut la copii vaccinurile . DAR vad ca nimeni nu spune cum se ddescurca la gradinita si la scoala cand li se cere lista ptr vaccinuri .
      Banuesc ca devin revoltati si cer neaparat , daca nu resping copii .
      CUM VA DESCURCATI IN ACELE MOMENTE , CA SA VA ACCEPTE COPII ??

      Ștergere
    2. Draga Ioana,

      Cumva m-ai inteles gresit, stiu ca ma exprim cateodata cam alambicat, imi pare rau.... Aici gasesti toate rapsunsurile si cu scoala, gradinita, etc: http://www.cristelageorgescu.ro/category/vaccinare-3/
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
    3. S-ar parea ca in ultimul timp nu se mai cere. Mie nu mi-au cerut lista cu vaccinuri (copilul e in clasa I), iar pentru ca nu am vrut sa-i fac cele mai recente vaccinuri am dat declaratii de refuz. Nu a comentat nimeni, nimic, a fost alegerea mea.

      Ștergere
  16. Ma numesc Dorian Tinculas si vreau sa va pun si eu o intrebare !
    Eu am facut TOATE vaccinurile cand eram mic si se pare ca si ala anti-prostie ca in afara de unele raceli nu am avut nici o boala notabila. Cand s-a pus problema unui risc de tuberculoza am fost vaccinat si eu am fost ferit de boala dar prieteni de-ai mei ne-vaccinati au facut tuberculoza. Asta cum o explici ?

    Chiar stii ce spui dumneata doamna sau ... Am cautat studiul pe care il invoci si informatiile arata exact contrariul.

    Cine pe cine manipuleaza cu adevarat ? Cine pe cine induce in eroare ?

    Apropo ... lucrez in industrie grea (cea mai ramas din ea) nu in domeniul medical asa ca nu pot fi platit de domeniul farmaceutic. Autorul acestui articol ar face bine sa aduca dovezi reale.

    Daca un parinte are copilul bolnav pentru ca a urmat sfaturile tale si te da in judecata ce faci ? Il platesti dumneata de nou si de sanatos pe acel copil ?

    PARINTI !, mai bine verificati oricine ce spune legat de vaccinuri, inclusiv ce va spun eu, pentru ca astfel puteti sa dati in judecata oamenii care va induc in eroare.

    Eu am avut de castigat pentru ca mama mea mi-a facut TOATE vaccinurile la vremea cand a trebuit si mai ales cand am intalnit o amenintare cu boala. Asta mi-a facut o sanatate de fier pe care apoi am intretinut-o prin sport, pentru ca am avut ce intretine deja.

    Doamna Walter daca esti sanatoasa tot din cauza vaccinurilor se intampla, daca nu du-te si te cauta la un medic ca ai o problema care nu tine de vaccinuri ci pentru ca te-a tras curentul (electric).

    Chiar, doamna Walter, sper sa arati ca nu vei baga cenzura si vei publica ce am postat sau dreptul la exprimare este doar pentru matale si cei care au aceeasi conceptii medievaliste cu dumneata ? Pentru siguranta voi copia postarea ca sa o repun daca aflu ca mi-ai cenzurat dreptul la replica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Stimate domnule Dorin Tinculas,

    Nu va voi publica comentariul, pt. ca incalca absolut toate normele elementare de bun-simt. Nepublicarea comentariului nu are deci nici legatura cu faptul ca nu sunteti de acord cu parerea mea (care este la urma urmei dreptul dvs. si pe care EU pot f. bine sa-l accept - sper deosebire de dvs.) si nici cu faptul ca nu ati inteles de fapt mare lucru - nici din acest articol, nici din toata aceasta problema de foarte mare anvergura, este evident ca nu v-ati preocupat suficient de mult timp de aceasta tema.
    Daca doriti sa va revizuiti tonul, sa ramaneti la faptele concrete legate de aceasta tema, fara observatiile legate de capacitatea mea intelectuala, sunt desigur dispusa oricand sa va public un comentariu.
    Va doresc multa sanatate, sunteti oricum un foarte bun exemplu pt. cat de daunatoare pot fi vaccinurile, va multumesc chiar f. mult pt. confirmare!
    Mihaela Walter

    RăspundețiȘtergere
  18. Unde se găsește studiul original, al Institutului Robert Koch din Germania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Institutul Robert Koch http://www.rki.de/DE/Home/homepage_node.html, poate oricine sa cumpere datele.

      Ștergere