joi, 21 aprilie 2022

Mimi Kirk (SUA) - Cand varsta este doar o cifra....


Pe Facebook am scris de mai multe ori despre minunata Mimi Kirk, insa pe blog nu am ajuns cumva pana acum sa o fac. Si acest lucru a reprezentat o mare pierdere, atat pentru mine si blog - caci Mimi ne aduce asa toata energia ei  pozitiva iesita din comun - cat si pentru cititori - caci Mimi este un model de viata atat de motivant si atat de inspirational, incat foarte multi oameni reusesc sa schimbe rapid "macazul" vietii lor, in momentul in care ea "intra" (fie si numai virtual) in viata lor.

Mimi Kirk este pentru mine un model foarte demn de urmat, caci este unul dintre putinii oameni autentici din mediul virtual. Ea nu incearca sa prezinte o "imagine", asa cum o fac 99% dintre "influencers", ea se prezinta asa cum este, caci Mimi este cu adevarat multumita si impacata cu ea insasi, cu viata ei si cu tot ceea ce o inconjoara, astfel incat, nu are nevoie sa incerce sa para altfel decat este.  Cati influencers vegani nu mananca pe ascuns carne, sau alearga la orice fleac la medici alopati, iau medicamente, se opereaza samd (desi ei pe bloguri recomanda veganism,  metode naturale de tratament samd)? Si unul dintre motivele principale pentru care o iubesc pe Mimi Kirk este TOCMAI faptul ca este SINCERA si AUTENTICA. In cazul ei ce-i in gusa, e si-n capusa. Ea NU scrie public ceea ce si-ar dori lumea sa AUDA, ci scrie ceea ce crede si ceea ce chiar face. Iar exact punctul asta este foarte sensibil si nevalabil  tocmai in cazul celor mai multi vegani (fenomen prezent si la unii vegani din Ro). Caci foarte multi vegani duc o viata dubla, au o existenta de internet, atat de inscenata, regizata,  filtrata si photoshopata, incat devin cu timpul doar copiile umblatoare ale imaginii pe care doresc sa o intruchipeze si sa o reprezinte. Din fericire, Mimi Kirk are curajul sa fie Mimi Kirk.

Multi o considera superficiala si prea simpla, nesofisticata samd. Mie imi place sa cred ca eu ii pot simti atat bucuria si pofta ei de viata, cat  si  linistea sufleteasca pe care o radiaza ca un soare in chip de om...

Eu o percep pe Mimi Kirk ca pe o femeie (pentru mine ea reflecta si o feminitate ancestrala de zile mari!) in armonie cu sine insasi si cu restul lumii,  in pace,  multumita si  recunoscatoare. Si da clar mai departe sentimentul unei vieti IMPLINITE.

Mimi Kirk Facebook

Mimi Kirk Instagram

Totusi nu pot exclude complet faptul ca cititul meu printre randuri reflecta in primul rand mentalitatea mea si probabil si dorinta mea de a imbatrani in pace, frumos si intelept. Fara briz-brizuri, sclipiciuri false si vorbe simandicoase si goale, fara batut cu pumnii in piept si fara aruncat cu praf in ochii celor din jur. Fara castele de carti de joc, fara minciuni, fara ascunzisuri, fara frica de a fi 100% cine sunt cu adevarat. Asa cum vom fi cu totii in clipa cand Marea Doamna va veni sa ne insoteasca la trecerea in celelalte lumi....

Am sa va dau mai departe in postare linkurile ei, va recomand cu caldura sa aruncati o privire la ea pe Homepage, FB, Instagram samd. Foarte fain, si o alta dovada a autenticitatii ei, este faptul ca site-ul ei nu se cheama Mimi Kirk (eu sunt de parare ca se ascunde muuuuuuult ego in spatele unui site cu numele personal ;)), ci Young on Raw Food (fa click AICI).

Mimi are o poveste grea in spate, care i-ar fi doborat  (sau macar cocosat) probabil pe cei mai multi. S-a nascut pe 23.09.1938 intr-o familie foarte modesta si saraca (a crescut intr-o casuta mica, cu doar 2 dormitoare, in care incalzirea consta doar dintr-un cuptor in bucatarie), cu copii multi (7). Iar pentru ca parintii ei, care erau oameni foarte simpli si nu beneficiasera de cine stie ce educatie scolara, nu s-a pus nici in familia lor mare pret pe scoala, studii samd. Mimi s-a casatorit foarte tanara, la doar 17 ani, a nascut 4 copii, iar la 29 de ani,  a ramasa vaduva, singura cu cei patru copii mici, fara niciun fel de ajutoare sau posibilitati materiale. Dar Mimi a trecut peste toate pietrele asezate in calea ei de soarta si a stiut cum sa faca din ele pentru viata ei un castel minunat.....

Pentru ca a fost atrasa de spiritualitate, a trecut inca din tinerete la vegetarism, gandind mereu ca are o alimentatie sanatoasa. Insa cand a implinit 69 de ani si a fost la un control medical, medicul de familie i-a atras atentia ca are 9 kg peste greutatatea normala si ca rezultatele analizelor ei sunt foarte proaste. Pentru medicul ei era clar, ca Mimi a atins o varsta, de la care va trebui sa ia zilnic medicamente, pentru tot restul vietii ei - asa cum era cazul tuturor celorlalti pacienti ai lui in varsta..... Pentru Mimi insa, persepectiva aceasta nu intra in discutie, asa ca a inceput sa caute in internet, CE AR PUTEA FACE EA INSASI pentru a redobandi o stare buna de sanatate, iar cele mai multe surse erau legate de posibilitati de insanatosire cu raw food=hrana vie. Si desi nu a fost entuziasmata de faptul de a manca totul doar crud, s-a hotarat sa faca o incercare de o saptamana. Pentru ca dupa o saptamana se simtea atat de bine, atat de plina de energie si de fericita, si scapase deja de cateva din kilogramele in plus, a continuat. De data aceasta din convingere, intelegand totodata ca a fost binecuvantata sa descopere "intamplator" ceva absolut senzational. Dupa mai multe luni de mancat raw vegan, cand medicul ei a si refacut analizele si a constatat ca toate valorile erau in parametri normali, Mimi isi recapatase silueta din tinerete si era parca mai plina de viata ca oricand. 

Cand a implinit 71 de ani, a participat la concursul online "Sexiest vegetarian over 50" organizat de PeTA, casigandu-l. Din acel moment, viata ei a luat o intorsatura pe care ea nici macar nu a visat-o sau si-ar fi putut-o imagina vreodata......

Va recomand aici cu mare caldura cartile ei, in special "Raw around the World" si "Live Raw", caci contin si ele toata energia ei pozitiva, iubirea, bucuria si pofta ei de viata. Mimi stie ca viata este un mare dar, care trebuie primit cu mare respect si iubire. La fel si trupul, care de fapt nu ne apartine, ci este doar un imprumut primit de la Mama Pamant si pe care noi avem datoria sa-l ingrijim, sa-l aparam si sa-l dam inapoi in stare cat mai buna (in ziua de astazi, cea mai mare parte dintre trupurile oamenilor care parasesc aceasta lume sunt practic de-a dreptul otravitoare pentru Mama Pamant....).

Mimi subliniaza ca pentru ea nu este important sa ramana slaba sau sa para mai tanara, ci singurul lucru care conteaza este sa fie sanatoasa. Ea continua sa duca un mod sanatos de viata, pentru ca-si doreste sa poata trai viata din plin, pana la ultima clipa, vrea sa participe si mai departe activ si constient la tot  si sa se bucure de dragii ei si de tot ceea o inconjoara. 

Mai jos o fotografie actuala, din ianuarie 2022, de pe profilul ei de Facebook, Mimi demonstreaza atat de bine ca doar un om sanatos este cu adevarat si frumos - si asta nu numai la exterior, ci la interior......


Ca inspiratie culinara, gasiti pe canalul ei de YouTube o multime de retete raw vegan:

Iar mai jos, o inspiratie faina pentru masa de Pasti, o reteta adaptata dupa o reteta creata de Mimi Kirk, pe care o gasiti in cartea "Raw around the World":

 Rosii umplute cu orez salbatic (Grecia)




Ingrediente: o ceasca mica de orez salbatic (care nu este orez) incoltit (se lasa la hidratat cel putin 24 h, clatind bine de 2 ori pe zi si inlocuind apa, care se lasa scurt timp la scurs inainte de a fi folosit), 4 rosii mari sau 6-8 mai mici, o ceapa mica, usutroi dupa gust, o bucata de ardei rosu, sare, piper, ulei, mirodenii grecesti (oregano, cimbru de camp si rozmarin).

Rosii umplute

Mod de preparare: Se taie un capac la rosii (care se pune bine deoparte) si se scoate cu o lingura sau un cutit, cu mare grija,  pulpa. 
Se face in mixer/robot un sos din pulpa de rosii, bucatica de ardei, usturoi, ceapa, mirodenii, ulei, sare si piper. Se amesteca apoi orezul scurs bine si se mixeaza iar doar scurt. Se umplu rosiile (sau ardeii) se pune capacul si se pun la deshidratat ori pe calorifer, ori in cuptorul aragazlui potrivit la temperatura minima si lasat cu usa intre-deschisa, ori pe soba, ori in aparatul de deshidratat.



Se servesc cu smantana de nuci/seminte si verdeturi taiate fin.

Reteta de smantana vegana: 4 linguri de seminţe de floarea soarelui sau de caju (inmuiate), sucul de la o jumatate de lamaie (sau mai putin, dupa gustul propriu), 1 catel de usturoi, optional 1 lingura de ulei de masline, sare, piper, putina apa (doar atat, pana ajungeti la consistenta de smantana). Se mixeaza toate ingredientele. 
Smantana poate fi folosita imediat, dar cel mai bine este daca se lasa la fermentat peste noapte, intr-un borcan inchis cu bine cu un capac.



Va pup cu drag si ne doresc, noua tuturor, sa devenim nu numai batrani, ci si intelepti😘!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu