marți, 15 februarie 2022

Reset - Lauda de sine chiar miroase a bine!

 Maine este  luna plina, Tsunami-urile energetice continua sa vina unele dupa altele si este si mai departe un moment propice iesit din comun pentru a face ordine si curatenie pe toate planurile vietilor noastre.

La ultimul curs de detox, am facut pe langa partea de detox la nivel fizic si o parte speciala pentru detoxul emotional, mental si energetic. Caci doar o abordare holistica ne  duce cu adevarat mai departe. Si asa cum detoxul fizic nu este suficient, la fel de inefectiv poate si detoxul strict mental. Sau strict emontinal, ignorand toate celelalte aspecte.

Si pentru ca tocmai am comentat cu cateva zile in urma la o fata buna si frumoasa pe pagina ei FB, o fata care face niste lucruri foarte faine, dar care nu este inca pe deplin constienta de valoarea muncii sale (eu vad atat de bine lucrurile acestea, pentru ca sunt clar un insider, si eu tot ma balacesc inca prea des in "ciorba" aceasta in care am fost aruncata cu forta in copilarie), m-am hotarat sa dau si aici mai departe cateva lucruri foarte importante.

In special noi, cei din generatiile ceva mai coapte, am fost crescuti de parinti si bunici care au fost la randul lor crescuti gresit, in lipsa si in negativism. Ei saracii nu au stiut altfel, si nu ne jucam noi acum de-a tribunalul aici, caci ei nu au facut decat sa dea mai departe ce au primit la randul lor de la parinti, frati, rude, profesori, colegi samd. NOI insa, cei care traim in aceste timpuri cu o asa o abundenta informationala, nu mai avem nicio scuza.

Deci, in discutia de pe FB a fost vorba despre proverbul: "Lauda de sine nu miroase a bine". Eu reactionez inca puternic la el, caci mi-a trebuit foarte mult timp ca sa inteleg cat rau a facut acest proverb in viata mea. De fapt, asa cum spuneam si in paranteza de mai sus, efectele se resimt inca si astazi, nici eu tot nu sunt pe deplin constienta de valoarea muncii mele sau chiar de valoarea mea intrinseca, ca fiinta umana.

Anul trecut, la un seminar despre videcarea traumelor (este foarte interesant ca acest proverb exista  si in limba germana, cu exact aceelasi inteles idiot - ma scuz pentru limbaj, dar chiar nu se mai poate altfel!!!), a avut loc o discutie foarte stufoasa despre acest subiect. In germana, proverbul suna asa: "Eigenlob stinkt" (Eigenlob= lauda de sine, stinkt = pute). Conducatoarea seminarului ne-a explicat foarte bine ce mecanisme devastatoare si nefaste declanseaza aceasta credinta absolut invechita si depasita si ne-a dat mai departe si forma corecta cu care ar fi bine sa fie inlocuita: "Eigenlob stimmt!=Lauda de sine este corecta!" Adica, adaptarea in limba romana ar putea fi: LAUDA DE SINE CHIAR MIROASE A BINE!

Nu va mai simtiti vinovati daca sunteti mandri de munca voastra, de frumosul si de binele pe care le aduceti in lume. Pretutiti lucrul pe care-l faceti (cu mainile, cu gandul, cu vorba, cu energia etc.) la justa lui valoare si fiti constienti de acesta valoare. Nu va faceti permanent mai mici si mai neimportanti decat sunteti, doar pentru ca oamenii mici din jurul vostru sa se simta mai bine (caci ei oricum nu se vor simti bine, oricat de mici va veti face voi). Nu mai incercati sa va purtati cu manusi cu toti din jurul vostru, doar ca sa fiti iubiti si acceptati, caci nu veti fi. Si constientizati va rog, cat de des umblati cu toti ceilalti ca cu oua, in afara de voi insiva.  Si probabil in afara de copiii vostri..... Mai ales in relatia cu copiii, fiti extrem de atenti, sa nu cumva sa le furati si voi copiilor, asa cum au facut-o in necunostinta de cauza parintii vostri cu voi, increderea in sine cu credinte si convingeri invechite si depasite. Ci fiti voi oglinzile in care ei sa-si poata vedea cu usurinta valoarea incomensurabila si indefinibila. 



Un comentariu: