luni, 6 septembrie 2010

INTALNIREA RAW FOOD (POTLUCK) DE LA NELLY REINLE-CARAYON

In America si in Germania, se organizeaza in mod regulat intalniri de raw food, asa numitele potluck. Cineva isi pune casa sau o sala la dispozitie, face invitatiile, iar fiecare dintre persoanele inscrise pentru intalnirea respectiva, aduce un fel de mancare preparat dupa regulile din bucataria fara foc, care sa ajunga pentru mai multe persoane. Pe 29 august, m-am hotarat sa ma duc la intalnirea organizata de NELLY (era sa uit sa va spun, ca Nelly se bucura de mesajele voastre, trebuie insa sa-i scrieti in germana, engleza sau franceza), doream de foarte mult timp sa o cunosc personal (pana atunci vorbisem de multe ori la telefon si ne scrisesem o gramada de mails), deci m-am sculat la ora 4 dimineata si m-am chinuit (o sa revin cu amanunte, atatea pane ca in ziua asta, nu am avut niciodata la pregatirea unor retete din bucataria fara foc) cu pregatitul unui meniu crud romanesc, iar la ora 10 ne-am suit in masina si am pornit 160 km spre Speyer!
Nelly este o fiinta nemaipomenita, foarte calda si primitoare, m-am simtit foarte bine la ea acasa, am cunoscut 13 persoane foarte interesante, am aflat si multe lucruri noi si interesante, mi-am facut cumparaturile (Nelly are un  online-shop) si bineinteles ca  am mancat o gramada de minuni. Din pacate, voua va pot pune numai  cateva poze la dispozitie....
Din stanga: o salata de ciuperci si praz, chiftele de nuci (excelente, asa de pufoase, trebuie sa-mi procur  neaparat reteta), salata de rosii si linte si salata de gulie si mar.

In poza de sus, coltul romanesc si coltul Evei cu o salata de rosii negre cu morcovi, o crema pe baza de nuca de cocos (cea frumos decorata cu mazare) si un amestec de frunze si condimente iute ca focul, dar buuuuun...
Si inca o data  Romania: sarmalutele de nuci  cu sos de rosii si turtitele pustnicesti facute dupa retetele doamnei Elena Nita Ibrian, salata de ciuperci cu marar, maioneza-pate-sos de salata din  seminte de floarea soarelui si icrele de linte cu alge:
Salata facuta de Nelly cu "spaghetti" de alge kelp:
Masa cu deserturile:

Si inca o data, mai de aproape, pralinele lui Saunya (USA), dupa cum au povestit ceilalti - the highlight a fiecarei intalniri!
Deci.....Eu va promit aici, in mod solemn, cand vin data viitoare la Bucuresti (oare de ce nu mi-a venit ideea  asta cand am fost acum in vara????), organizez un potluck, deci daca e cineva interesat, m-as bucura tare mult, dati-mi de  stire!
Si ca sa va mai ajut poate putin, m-am alaturat si eu lui MARKUS ROTHKRANZ  si prietenilor lui din toata lumea si am creat un blog ROMANIA GOES RAW, unde voi incerca sa ajung la cat mai multi  romani, din tara si din strainatate, romani care au un punct comun: HRANA VIE (indifernet daca practica regimul de hrana vie sau sunt numai interesati de el). Va astept cu drag!

11 comentarii:

  1. Ce de bunatati, arata asa de bine mai ales masa cu deserturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost si foaaaarte bune!
    Ce zici Ramona, ai vrea sa scrii si tu la ROMANIA GOES RAW si sa organizezi astfel de intalniri la Brasov? Daca imi dai adresa de mail, pot sa-ti trimit o invitatie. Adresa mea e: hranaviero@googlemail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine dar toate amestecaturile alea, sarat, iute,picant...
    Oare face bine?
    Iti urez o digestie buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bineinteles ca nu e bine sa mananci asa de amestecat, ai mare dreptate, dar este totusi numai un eveniment deosebit, nu mananca nimeni asa in fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau si eu reteta cu chiftelute de nuca , plss, daca cumva faci rost de ea. Mie imi plac cele vegetariene, dar vreau sa le fac si mai sanatoase ;)
    Merci, arata bine toate, dar trebuie sa le si probez...:p ca sa ma conving.
    In Austria nu stii pe nimeni care sa faca potluckuri sau demonstratii cu hrana vie?
    Merci

    RăspundețiȘtergere
  6. Istoria chiftelutelor (nu am procurat inca reteta, dar o voi face) nu e lipsita de o nota picanta, trebuie de aceea sa vi-o povestesc neaparat. Cele 3 feluri din partea dreapta din prima poza, au fost aduse de o pereche, ea actrita la Teatrul din Heidelberg, el profesor (parca, nu mai sunt asa de sigura, toti au fost foarte interesati de ea, pe el nu l-a bagat nimeni prea mult in seama). A inceput masa si toti f. incantati de chiftelute, au intrebat-o de reteta, la care ea ne-a raspuns f. senina, ca el a facut tot, el gateste mereu acasa, pt. ca poate mai bine ca ea si pt. ca ea si f. ocupata cu repetitiile si reprezentatiile!!!!
    Deci doamnele mele, invitati domnii la coada mixerului!
    In Austria este bineinteles cineva care organizeaza pe 10.10.2010:
    Austria (Styria), 8073 Neuseiersberg, Schachenweg 21
    3.00 pm, Organisation: Tamara Krobath
    E-Mail: redgoldlake[at]gmail.com, Telephone: +43 664 5206997 begin_of_the_skype_highlighting +43 664 5206997 end_of_the_skype_highlighting
    http://redgoldlake.blogspot.com
    vegan

    RăspundețiȘtergere
  7. Aha ,...merci si astept reteta aia de chiftelute :)
    inca ceva...pralinele alea arata fain , cu ce sunt facute???

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu placere. Chiar ieri la Targul de hrana vie m-am intalnit cu Marianne si Torsten (perechea cu chiftelutele) si le-am spus ca Romania (Austria) asteapta cu nerabdare reteta de chiftelute, mi-au promis ca mi-o vor trimite zilele astea.
    Pralinele sunt cu ciocolata raw si alune.

    RăspundețiȘtergere
  9. In premiera in Romania, pe data de 10 octombrie 2010, la Rin Grand Hotel din Bucuresti, va avea loc Targul dedicat Zilei Internationale Raw Vegan: “Romania Goes Raw”, in acelasi timp cu alte targuri din intreaga lume pe aceeasi tema

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, stiu insa deja, eu sunt una din initiatoarele evenimentului!

    RăspundețiȘtergere
  11. In cele din urma, am intrat in posesia retetei de chiftelute, vedeti postarea de azi.....

    RăspundețiȘtergere