marți, 28 septembrie 2010

25-26 septembrie- TARGUL DE HRANA VIE, SPEYER (GERMANIA) - Partea II

Pe NELLY nu cred ca mai am nevoie sa o prezint, am scris deja de atea ori despre ea, dar admiratia mea pentru ea nu s-a micsorat deloc, din contra, devine din ce in ce mai mare. Cand ma gandesc, cat de modest a inceput cu cativa ani in urma cu targul de hrana vie (a fost ideea lui Nelly intre timp a preluat sotul ei firma Rohvolution) si cand vad ce succes extraordinar are acum, nu pot decat sa ma plec adanc in fata ei. Nelly si-a prezentat noua carte cu specialitati frantuzesti de hrana vie si a avut un stand imens cu mancare raw, cu tot felul de bunatati.

Pe domnul Ion Dragan din judetul Valcea m-am bucurat tare mult sa-l cunosc, deci dupa cum vedeti exista DEJA romani care participa la targul de hrana vie ca expozanti (am mai intalnit insa inca un roman la targ - ce mica e cateodata lumea)!! Copiii stateau roi in jurul lui si erau asa de interesati, el a lucrat permanent si si-a demonstrat foarte frumos mestesugul.
Foarte interesanta  pentru romani este poate povestea Terezei Havrlandova (Cehia), nascuta in 1981 la Praga, care la numai 24 de ani  si-a deschis propria firma de produse de hrana vie, la inceput numai ca sa-si finanteze studiul de stiinte juridice, vanzand iarba de grau la magazinele bio din Praga (Laura sa stii ca la tine ma gandesc!!), mai tarziu incepand insa sa-si mareasca sortimentul, ajungand in prezent la o multitudine de ciocolate, bomboane, biscuiti, paini si multe altele, iar pentru ca piata in Cehia ea devenit deja prea mica pentru ea, s-a extins si  in Germania si Anglia, are intre timp 12 angajati in Cehia (in Germania produsele sunt comercializate printr-un distribuitor german firma Lifefood Deutschland AG).
Si acesta este standul imens al Terezei, a fost tare greu sa fotografiez din cauza inghesuielii care domnea in permananta!!!
Dragii mei, sper sa nu va plictisesc, dar asta nu a fost tot, va mai asteapta si partea a III-a (sau poate si a IV-a?)!

2 comentarii: