duminică, 20 iunie 2010

DOAMNA ELENA NITA IBRIAN (reluarea unei postari mai vechi)

Despre doamna Elena Nita Ibrian trebuie neaparat povestit mult mai mult, deoarece a fost un OM tare deosebit. Eu nu am avut norocul sa o mai intalnesc, am vorbit insa de multe ori cu dansa la telefon si mi-a povestit de fiecare data foarte multe lucruri, mi-a raspuns cu multa bunatate si rabdare la toate intrebarile, mi-a dat toate informatiile de care aveam nevoie. Totul bineinteles fara sa astepte o rasplata de la mine, se bucura pur si simplu ca-mi poate face un bine si ca ma poate ajuta! In vara am fost in Romania si desi era foarte ocupata, m-a invitat la dansa acasa, la Piatra Neamt, ma astepta pe 1 august 2009. Dar, asa cum se intampla adeseori in viata, nu am realizat atunci ce ocazie unica mi se ofera si am trecut din pacate pe langa ea. Ar fi fost pentru mine un ocol destul de mare  ca sa ajung la Piatra Neamt (am avut organizat un mic tur prin Transilvania, dupa care am fost la parinti la Bucuresti) si din lipsa de timp, dar din pacate si din comoditate, am sunat-o pe doamna Nita Ibrian si am amanat intalnirea, i-am spus ca de data asta stau putin in Romania, ca voi reveni insa in 2010 pentru mai mult timp si ca ne vom putea intalni atunci. Pe 9 septembrie 2009 insa, doamna Elena Nita Ibrian s-a stins din viata. In vara a mai dat un interviu nemaipomenit revistei Formula As (cititi pe www.formula-as.ro, Elena Nita Ibrian “Mancati crud si veti fi sanatosi”), dupa ce am aflat de moartea dansei, am luat chiar legatura cu doamna Otilia Teposu, reportera care a scris interviul si care mi-a confirmat la randul sau in ce stare buna de sanatate se afla doamna Ibrian la cei 87 de ani ai sai. Am mai citit in Internet intr-un ziar local, ca in august a mai organizat, cu numai cateva persoane care au ajutat-o, o masa cu mancaruri din bucataria fara foc pentru cateva zeci de persoane cu handicap din Piatra Neamt.

Povestea vietii doamnei Elena Nita Ibrian este tare datatoare de speranta. Desi s-a imblonavit de cancer la numai 25 de ani, desi operatia si tratamentul nu au dat rezultatul dorit, nereusind sa o vindece, desi a fost trimisa acasa sa moara intr-o stare foarte grava (scuipa deja sange) si toti membri familiei erau pregatiti pentru inmormantare (sotul ei cumparase chiar si sicriul), ea aude de la un roman din Canada de un tratament cu sucuri de legume si fructe, il urmeza si isi revin in 5 saptamani in mod miraculos. Si nu numai atat, a reusit cu regimul de hrana vie sa mai traiasca inca peste 60 de ani! Toate acestea au hotarat-o sa vina in ajutorul celor aflati in suferinta. "Daca tratamentele mele dau rezultate, nu astept decit scrisori in care sa primesc confirmarea vindecarii celor care mi-au ascultat sfaturile. Si am primit nu numai din tara, dar si din Japonia si din Canada. Iar aceste scrisori imi dau puterea sa merg mai departe", spunea doamna Nita Ibrian.
A scris peste 40 de carti, nemaipomenit de bune, se gasesc la orice librarie si sunt destul de ieftine. O lista care cuprinde cateva dintre cartile scrise de doamna Nita Ibrian:
-Tinerete fara batranete cu hrana naturala;
-Tratat de hrana vie;
-Bucataria fara foc;
-Terapia naturista, dar de la Dumnezeu;
-Hrana vie in prevenirea si vindecarea cancerului;
-Hrana vie vindeca diabetul;
-Frumusete si sanatate prin hrana vie;
-Vindecarea bolilor prin tratamente naturale;
-Hrana vie vindeca diabetul;
-Cereale, legume si fructe in bucataria fara foc;
-Hrana vie si leacuri naturale.

In multe din aceste carti o sa gasiti nu numai retete bune din bucataria fara foc, ci si retete din bucataria creativa, retete de mancaruri gatite; care ajuta insa foarte bine la trecerea de la un regim de viata normal, la un regim de viata natural. Dar toate cartile doamnei Nita Ibrian depasesc cu mult nivelul unor carti de bucate, fiind de fapt adevarate ghiduri pentru o viata mai buna, o viata in pace si liniste sufleteasca, o viata bazata pe increderea in bunul Dumnezeu si in perfectiunea creatiei Sale, caci hrana vie aduce mai mult decat sanatatea trupeasca, fiind de fapt si cel mai bun leac pentru sufletul omenesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu