Femeile din Coreea sunt renumite in toata lumea pentru pielea lor fina si superba. Desigur ca alimentatia lor TRADITIONALA reprezinta factorul primordial care le ajuta sa aiba un astfel de ten: fara gluten, fara lactate, bazata pe produse proaspete. Sa nu uitam ca aspectul pielii reflecta intre altele si o flora intestinala de calitate. Iar faptul ca in Coreea se consuma ZILNIC produse fermentate, joaca dupa parerea mea rolul principal.
Ai auzit deja de muraturile traditionale coreene numite KIMCHI? Poate ai gustat si ti-au placut? Sau poate nu ai avut ocazia sa gusti, ai fi curios sa o faci, dar nu ai o astfel de posibilitate?
Ce-ai zice daca ai putea invata cum sa-ti faci tu propriul kimchi? Poate ca nu 100% conform cu retetele traditionale, dar 100% in varianta cea mai sanatoasa, pe care nu o vei gasi de altfel in alta parte: fara zahar, cu sare putina, numai din ingrediente proaspete si garantat fara conservanti, coloranti, potentiatori de arome si celelalte "minunatii" ale industriei alimentare.
Daca raspunsul tau este da, daca doresti deci sa inveti cum sa faci kimchi, muraturile tipice coreene, pentru a-ti imbunatati nu numai flora intestinala, ci si starea de sanatatea in general, te invit la Kimchi Party.
Ce este Kimchi Party? Este un atelier interactiv, facem in paralel si simultan kimchi, astfel incat la sfarsitul atelierului, fiecare cursant care a participat activ, va avea cel putin un borcan de kimchi.
Cand? Vineri 31.01.2025 sau 07.02.2025, la ora 19.30 (ora Romaniei).
Durata? Aproximativ o ora si jumatate.
Unde? Tu la tine in bucatarie, eu la mine in bucatarie si ne intalnim undeva la mijloc, in lumea cea larga virtuala, mai exact pe ZOOM. Tu ai ingredientele tale pe masa din bucataria ta, eu pe ale mele, iar la sfarsit avem cu totii unul sau mai multe borcane de kimchi, care vor fermenta fericite la tine in bicatarie si pe care le vei putea consuma cu entuziasm cateva zile mai tarziu.
Ce pret are "biletul de intrare"? 150 lei.
Aici este linkul de inscriere: https://bit.ly/3XPfmts
Vei primi un material teoretic de curs care include generalitati despre fermentarea naturala, o lista de cumparaturi si mai multe retete pas cu pas de kimchi. Vei primi de asemenea si inregistrarea petrecerii la care ai participat.
Desigur ca si dupa terminarea cursului iti voi sta la dispozitie pentru a raspunde la intrebari si va exista si o grupa de FB unde toti participantii la atelier vor putea pune intrebari, discuta si schimba experienta.
Mai jos, o parte a feedback-ul primit de la prima petrecere, cu borcanele de kimchi facute in timpul petrecerii.
Andreea: "Bună Mimi, astăzi am desfăcut la prânz primul borcan în care am testat rețeta cu alge nori adăugate. A ieșit foarte bun și apreciat de întreaga familie. Aștept cu mare curiozitate să desfac mai pe seara și celelalte borcanase. Pe toate le-am pregătit acum 5 zile pe parcursul evenimentului kimchi party organizat de tine. Revin cu feedback și pentru restul, sper să fi fermentat toate așa cum trebuie. Te îmbrățișez!"
Brandusa: "Astăzi am deschis și eu borcanul cu castraveți! Foarte buni! Pe cel cu varză îl mai las…
Mulțumesc pt rețetă! "
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu