luni, 13 noiembrie 2023

25.11.2023 Conferinta lui André Stern la Bucuresti

Visez sa-l cunosc personal pe André Stern inca din 2013, cand l-am descoperit si am scris primul articol despre el si despre tatal sau, Arno Stern, in limba romana (primul din Romania ever).  Si pentru ca visele mele se implinesc INTOTDEAUNA, in nici 12 zile il voi cunoaste, dupa 10 ani, personal. Caci André Stern vine la invitatia Cristelei Georgescu pe 25 noiembrie la Bucuresti, la lansarea editiei in limba romana a primei sale carti "... si nu am fost niciodata la scoala", iar Cristela, organizatoarea evenimentului si editoarea cartii, m-a invitat si pe mine sa particip. 


Imi amintesc inca bine, ca am visat inca de-atunci, din 2013, sa-i traduc cartea si sa o public in limba romana. Caci am stiut din prima clipa cat de importanta este aceasta carte pentru Lumea Noua, lumea copiilor nostri, lumea pe care tocmai o ridicam ACUM cu totii. Eu nu am reusit sa transpun in realitate acest proiect mamut, dar totusi, chiar  SI acest vis s-a adeverit in acest an pentru mine. Caci Cristela, care este un razbatator mult mai puternic ca mine, a impartit de la inceput si cu mine bucuria realizarii acestui proiect de suflet, nu in ultimul rand implicandu-ma in tot procesul. Si-i sunt atat de recunoscatoare Cristelei pentru tot.... Iar simultan devine de fapt inca un vis realitate, caci visez inca  din 2010  sa lucrez cu Cristela la un proiect comun.

Sunt foarte emotionata si nerabdatoare, sper sa veniti in numar cat mai mare la conferinta din Bucuresti, caci informatia pe care o da André mai departe este VITALA pentru noi si copiii nostri .

André Stern, celebrul scriitor și conferențiar internațional, cunoscut drept „Ambasadorul Copiilor", va susține în premieră în România o conferință cu lansare carte și o sesiune de întrebări cu publicul, despre ce contează pentru educația și dezvoltarea copiilor.

Primiți în direct răspunsuri relevante la toate neliniștile, nedumeririle sau frământările legate de îndrumarea copilului, de la o personalitate internațională care a trăit bogăția unei educații lipsite de constrângeri, și-a cultivat pasiunile și a învățat continuu prin intermediul jocului și al predispozițiilor spontane. Și nu a mers niciodată la școală.

Participați la conferință pentru ei, copiii, și descoperiți o nouă perspectivă despre:


Cum gestionăm atracția copiilor pentru ecrane?

Cum învăță copiii și prin ce mijloace se dezvoltă creierul lor?

Care e proporția corectă între învățătură și joacă?

Cum pot fi copiii motivați să învețe cu plăcere?

Care este super puterea noastră în relația cu copilul?

Cum ne asigurăm că creștem „un copil bun”?

Care este unica propoziție care poate vindeca sufletul copiilor?

André Stern vorbește copilului interior din fiecare adult, de aceea participarea la conferință aduce, pe lângă cele de mai sus, trăiri profunde și conștientizări pentru fiecare persoană din sală.

Această conferință face parte din mișcarea internațională „Ecologia Copilăriei” lansată de André Stern în 2014 și din inițiativa „Educație sau școlarizare," demarată în 2021 de Cristela Georgescu. „Ecologia Copilăriei” propune mai presus de orice o nouă ATITUDINE față de copii: o atitudine de respect și de în toate etapele vieții copilului, de la viața intrauterină până în timpul perioadei când descoperă și învață viața și lumea, în ritmul propriu, cu propriul mod de a o face. Această atitudine nu pornește de la nicio metodă, ideologie, teorie sau ipoteză, ci numai și numai de la copil.

„Ecologia Copilăriei” propune mai presus de orice o nouă ATITUDINE față de copii: o atitudine de respect și de în toate etapele vieții copilului, de la viața intrauterină până în timpul perioadei când descoperă și învață viața și lumea, în ritmul propriu, cu propriul mod de a o face. Această atitudine nu pornește de la nicio metodă, ideologie, teorie sau ipoteză, ci numai și numai de la copil.

„Educație sau școlarizare” sprijină înțelegerea conceptelor de educație și de școlarizare, și pune la dispoziție informații esențiale pentru a ajuta fiecare familie să ia deciziile potrivite în ceea ce privește creșterea și educația copiilor.

Participând la conferință și invitându-i pe cei interesați, susțineți publicarea în limba română a următorului bestseller scris de André Stern și sprijiniți ca lumea în care copiii noștri cresc să devină mai atrăgătoare decât lumea virtuală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu