sâmbătă, 19 martie 2022

MIRACOLUL FORTEI VITALE


Ati auzit vreodata expresia (in limba latina) "vis vitalis"? Aceasta denumire era foarte des folosita cu sute de ani in urma in medicina vremurilor respective.  Vis vitalis defineste o forta vitala, ca principiu de baza independent al tuturor lucrurilor vii.  

In trecut, oamenii erau constienti ca VIATA nu poate fi redusa strict la procese fizico-chimice, ca mai exista CEVA, extrem de important. Cu cat omul a devenit insa mai "civilizat", si mai ales cu cat progresul tehnic a luat tot mai mult amploare, cu atat s-au uitat mai tare aceste lucruri. Si din pacate, in zilele noastre, "medicina moderna nu mai vorbeste DELOC despre aceasta forta vitala si gandeste cum ar veni in ˋjurul ei´. Caci pentru medicina alopata omul este si astazi doar o masinarie" - cum bine a spus Dr. Folker Meißners (Germania). "Problema cu forta vitala a fost dintotdeauna ca ea nu se lasa captata (colectata), masurata sau evaluata. Caci nu exista nicio unitate de masura pentru ea. Dar totusi, ea exista si orice om o poate SIMTI...."

Dr. Meißners sintetizeaza foarte fain ce s-ar intampla daca aceasta forta vitala ar fi mai puternica si cu adevarat activata in organismul uman: "Oamenii ar deveni mai multumiti cu sine insisi, nu s-ar mai infuria atat de repede sau nu s-ar mai supara chiar deloc, de absolut nimic, ceea ce ar insemna ca viata ar fi pentru acesti oameni mult mai placuta. Iar oamenii ar accepta mai usor situatiile de viata care nu pot fi schimbate. Ceea ce inseamna ca efortul energetic pentru a trai se reduce semnificativ, in timp ce rezultatul, bucuria de fi in viata si de a trai, creste tot mai mult."

Astazi vreau sa va dau mai departe un film deosebit, care trateaza exact aceasta tema, si anume: "Miracolul fortei vitale", film produs si regizat de Stephan Petrowitsch. 

In cautarea raspunsurilor la doua intrebari esentiale, "Care este sensul vietii?" si "Care este izvorul sanatatii?", Stephan a batut lumea in lung si-n lat si a incercat sa cunoasca cat mai multi "invatatori" si invataturi. Iar acest film exprima plastic rodul cautarilor sale: intalniri fatidice cu o multitudine de invatatori adevarati, oameni care au in spatele lor povesti extraordinare de viata si care aparent au si gasit raspunsurile la cele doua intrebari. Si nu in ultimul rand, oameni care ii pot ajuta si pe alti oameni sa-si regaseasca lumina interioara. Stephan a descoperit o parte din acesti invatatori de multe ori "intamplator", cand era pe drum spre unii "maestri" (care pana la urma nici nu au mai ajuns in film) si prin tot felul de "coincidente" a dat insa peste alti oameni, de care nu auzisese niciodata, dar care s-au dovedit a fi adevaratii invatatori ;). Acesti oameni si-au transformat insusirile si credinta puternica aparte in VIATA in adevarate metode si tehnici de vindecare (reordonare) profunda. Aparent hocus-pocus, dar toti cei care au avut curajul de a o porni pe o astfel de cale neobisnuita si care au reusit sa gaseasca, singuri sau cu ajutorul unor profesori, "credinta si cunoasterea", au primit si vindecarea intregii lor vieti.

 In cele mai multe dintre cazurile prezentate in film (recomand nu numai filmul, ci si materialul bonus, care contine foarte multe marturii impresionante ale unor oameni vindecati - din pacate, acest material este disponibil doar in limba germana), este vorba despre vindecari de-a dreptul miraculoase, ceea ce medicii alopati numesc "remisii spontane", pentru care insa medicinina alopata nu poate oferi cu adevarat si o explicatie stiintifica. Caci nici NU exista una....

Asa cum spun TOTI protagonistii filmului, nimeni nu poate vindeca un alt om. Fiecare om se poate vindeca doar pe sine insusi SI DOAR  CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU. Protagonistii (vindecatorii)  au proveniente diferite, apartin unor culturi (religii) diferite, dar au cu totii un punct comun: Ei sunt profund credinciosi, fara a fi insa fundamentalisti sau extremisti, avand o credinta absoluta in Dumnezeu. Si sunt constienti de scanteia divina aflata in FIECARE OM.

Si acum si un pic din povestea din spatele povestii: pe Stephan l-am cunoscut in 2010 la Targul de Hrana Vie Rohvolution, la care ma dusesem special pentru a ma intalni cu Markus Rothkranz si Heike Michaelsen, Stephan era prezent pentru ca filma conferintele care aveau loc in cadrul targului. 

Pana in 2015 nu ni s-au mai "intersectat" caile vietii. Eu ma mutasem din 2012 in Belgia, insa pastrasem mai departe un contact bun cu multi membri ai scenei raw vegan din Germania, asa ca am auzit imediat in 2015 despre filmul lui Stephan, caci toti prietenii raw erau entuziasmati si-l recomandau cu mare caldura mai departe. Desigur ca si eu voiam neaparat sa-l vad, insa filmul nu se gasea la acel moment ca DVD, Stephan se gandise la un concept special pentru film si dorea ca filmul sa ruleze doar in cinematografe. Caci el stie ca altfel beneficiaza publicul de energia care se creeaza intr-o sala de cinematograf, cu multi alti oameni cu intentii similare in jur (acelasi principiu se regaseste si in cazul filmelor despre Bruno Gröning). La acel moment, timpul meu era extrem de limitat si nu am reusit sa ma duc la cinematograf in Germania. Asa ca atunci, am vazut doar secvente, interviuri si am ramas cu dorinta de a vedea si eu tot filmul,  de la cap la coada..... 

Aceasta dorinta mi s-a indeplinit in anul de gratie 2022. Si ce pot sa va spun? M-a impresionat si m-a marcat mult mai tare decat m-am asteptat. Si desi mai jos aveti linkurile afiliate de unde puteti achizitiona filmul (adica daca cumparati urmand aceste linkuri, primesc si eu un mic comision, deci ma sustineti sa fac aceasta munca pe acest blog mai departe), nu scriu aceasta postare din cauza ca sunt interesata de vanzarea filmului. Nu, sunt convinsa ca filmul poate folosi si ajuta multor oameni, si aceasta este in primul rand motivatia pentru care scriu despre el! Pentru voi insa nu apar desigur costuri suplimentare, filmul costa tot atat, indiferent daca il cumparati de pe aceste linkuri sau de pe altele.

Filmul poate fi vazut intr-un cinematograf virtual, adica aveti nevoie doar de un calculator, smartphone, tablet samd. si de acces la internet. Iar daca ati cumparat filmul, il puteti viziona de cate ori vreti.


Filmul in limba germana poate fi achizitionat click AICI (si tot aici poate fi vazut si trailerul gratuit in limba germana).


Filmul in limba engleza poate fi achizitionat click AICI (si tot aici poate fi vazut si trailerul gratuit in limba engleza).


Va multumesc pentru atentia pe care mi-ati acordat-o citind pana la capat aceasta postare.

Va doresc sa ajunga si la voi energia benefica a acestui film.

PS  Cand energia universala ne scutura, ne zdruncina din rarunchi si ne tavaleste pe toti ceva mai tare - de exemplu, asa cum a fost cazul in ultimele zile -   am constat ca filmul ma ajuta mult (pe langa rugaciuni, lumanari, rasini, uleiuri eterice, foc in soba samd.) sa restabilesc in casa o atmosfera armonioasa. Si drept sa va spun, am cumva senzatia ca si mancarea beneficiaza mult de energia lui ;). 

Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun, va dau mai departe o fotografie de la mine din bucatarie, cum arata de multe ori serile la mine (si cand ma gandesc ca le luam mereu peste picior pe femeile care aveau televizor in bucatarie - iertare, iertare, iertare...), cand pregatesc masa pentru familia mea si ma uit in paralel (sau doar ascult) la pasajele mele preferate din film. 





Un comentariu: