sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Rezolutii pentru 2022

 Probabil ca astazi este ziua anului in care se iau cele mai multe decizii ferme, cele mai multe dintre ele fiind desigur legate de cresterea calitatii vietii. Din pacate, aceste hotarari de inceput de an sunt la scurt timp ingropate sub munti de rutina, comoditate (ca sa nu spunem lene), dependente samd.


Dupa o dupa-amiaza ca rupta din Rai, la soare pe propria terasa (multumita lockdown-ului in care ma gasesc), cu o carte buna si o bautura divina, fermecata de cantecul pasarelelor din gradina si asistata de Taja, cea mai buna asistenta din lume, am realizat ca ar trebuie sa vin neaparat si eu in prima zi a acestui An Nou, bun si frumos, cu o rezolutie (conform DEX, rezolutie=hotarare  luata ca urmare a unei dezbateri colective SAU, atentie mare, rezolutie=(Med.) Dispariție a semnelor de boală sau a unui proces patologic.)

Pentru aceasta, incep cu cateva intrebari cheie: Ce-ar fi daca sanatatea ar fi o decizie proprie? Ce-ar fi daca ai hotari TU insuti, ca de astazi inainte sa fii sanatos? Ce-ar insemna pentru tine daca ai fi sanatos? DE CE VREI SA FII SANATOS si mai ales, ce ai face daca ai fi sanatos? Caci din experienta adunata in cadrul sedintelor de consultanta, am constatat ca ii incurc pe foarte multi oamenii daca le pun intrebarea: Daca ai deveni sanatos in urmatoarele 5 minute, ce ai face, cum ar arata atunci viata ta? 

Toate aceste intrebari sunt foarte importante si toti oameni ar trebui sa si le puna si sa mediteze un timp indelungat pe marginea lor (cel mai bine in scris!). 

Caci la ce iti foloseste sa posezi ceva, daca nu stii la ce iti trebuie si cum se foloseste? Si remarcati acum cercul vicios in care se invart cei mai multi bolnavi? Daca iti doresti un lucru (in cazul acesta sanatatea), dar nu stii ce poti  si ce vrei sa faci cu lucrul respectiv, atunci nu vei dispune nici de disciplina, perseverenta, motivatia si hotararea care sunt necesare pentru a obtine lucrul respectiv!

In acelasi timp, daca eu cred ca boala este un capriciu rautacios al naturii, un ghinion imprevizibil si incontrolabil, o mostenire genetica nefericita sau o urmare a unui sistem imunitar defectuos, atunci eu sunt doar o victima nevinovata si neputincioasa, aflata la cheremul multor factori exteriori. 

Insa in momentul in care incep sa cred ca boala reprezinta doar un raspuns logic si usor de inteles  la greselile facute de noi insine, atunci se schimba imediat perspectiva, caci trec din  rolul victimei in rolul creatorului. Si daca eu sunt cel care am creat o anumita situatie negativa, inseamna ca tot eu o si pot oricand schimba. Si astfel,  pot prelua in propriile maini responsabilitatea pentru propria sanatate (de fapt pentru propria viata)! 

Deci, ce-ar fi daca am adopta astazi, in acesta zi foarte puternica din puncte de vedere energetic, rezolutia de a fi  sanatosi in 2022?

Ce-ar fi daca am adopta rezolutia, AICI si ACUM, de a  face din anul 2022 cel mai frumos si mai bun an al vietii noastre de pana acum?

Si ce-ar fi daca milioane de oameni ar visa acelasi vis?

Va doresc tuturor un An Nou plin de pace, liniste, frumusete, bucurii, belsug, bunastare, sanatate, vise implinite si VINDECARE la toate nivelurile!

La multi ani!

Din tot sufletul,

Luana Mimi


PS Daca vrei sa adopti si tu aceste rezolutii, te-ar ajuta desigur mult, daca te-ai informa si documenta mai bine (citeste, vizioneaza, poarta discutii samd.). Ar fi  de exemplu ideal sa stii mai multe despre rolul hotarator pe care-l joaca modul de alimentatie pentru sanatatea HOLISTICA, adica pentru toate nivelurile vietii unui om! Daca doresti mai multe informatii, poti face click AICI, pentru una dintre cele mai importante postari de pe acest blog, despre hrana vie ca panaceu. 

AICI este postarea la fel de importanta despre salutogeneza.

AICI este postarea despre o abordare naturala, de bun-simt a bolilor, exemplificata pentru cancer.

De asemenea, este de mare folos  si sa ai in jurul tau oameni care sa fi descoperit deja efectele benefice ale medicinei naturale si care sa aiba o experienta cat mai mare in domeniu. 

Iar daca vrei sa incerci retete noi, de exemplu somonul tip "save the salmon", puteti participa la atelierele mele din octmbrie 2022.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu