luni, 11 martie 2013

Povestea unei invingatoare in lupta cu cancerul - Christa Wagner (Germania) -

O poveste a unei vieti de om, care ar putea fi de asemenea povestea oricaruia dintre noi. "Trimisa sa mor acasa.... inapoi in viata - si-nca in ce viata!!!" - asa si-a intitulat Christa Wagner articolul, aparut in revista "Natürlich leben" 2/2004, in care autoarea descrie, punand enorm de mult suflet, propria experienta in lupta cu cancerul, incercand astfel sa ajute si altor bolnavi loviti de aceasta boala grea, daruindu-le credinta si increderea, ca o astfel de soarta nu trebuie sa fie neaparat necrutatoare!
Christa Wagner s-a imbolnavit de cancer la san in 1995, a fost operata, a urmat timp de 5 ani un tratament cu Tamoxifen: niciunul dintre medicii curanti nu i-a facut vreo recomandare referitoare la modul sau de viata sau de alimentatie - nici la eliberarea din spital, nici la controalele bi-anuale pe care Christa le-a respectat cu strictete, facand absolut toate investigatiile si urmand cu o consecventa  rara toate tratamentele recomandate de medici.

5 ani de zile Christa Wagner nu a avut nicio valoare a analizelor iesita din limitele acceptate ca normale. 5 ani nu a aparut nimic suspect la niciunul dintre controalele pe care le-a efectuat cu regularitate (Thorax-Röntgen, EKG, MRT, mamografie, markerul tumorilor, etc.). 5 ani de zile Christa Wagner a sperat si a crezut ca a invins cancerul. Astfel incat, cand la controlul din anul 2000 a fost descoperita recidiva tumorii (la controlul facut cu numai 6 luni inainte, nu se constatase NIMIC suspect!!), precum si metastaze, pentru Christa, s-a prabusit dintr-o data, cerul....

Christa avea o teama foarte mare de moarte, bine justificata de altfel: ii murisera amandoi parintii, prematur, din cauza cancerului. De aceea, ea devenise  in aceasta perioada si depresiva, fiind tratata de asemenea medicamentos si cu sedninte de psihoterapie (care dupa parerea Christei, nu ca nu i-au adus o imbunatatire a starii psihice, ci chiar i-au influentat-o in mod negativ).

Pe 16.11.2000 a fost operata din nou la sanul stang, a urmat 6 sedinte de chimioterapie, dar boala s-a aratat a fi mai puternica: in martie 2001, medicii i-au comunicat, ca in cazul ei, nu se mai pot face nimic......

Intoarsa acasa, Christa Wagner reuseste cumva, printr-o adevarata minune, sa iasa din "gaura neagra" in care cazuse, si se hotaraste sa nu astepte totusi moartea pur si simplu cu mainile in san. De unde fusese in toti cei 5 ani "oarba si surda" la toate sfaturile sau sugestiile venite din cercurile de prieteni sau cunostinte, acordandu-le exclusiv increderea sa medicilor curanti, Christa devine dintr-o data atenta la tot ce se intampla in jurul sau. Participa la un congres despre cancer, descopera ca exista si tratamente alternative ale cancerului si reuseste sa cunoasca medici, care cred ca mai are o sansa de supravieturire, intalneste oameni care trecusera printr-o experinta similara, oameni care s-au salvat prin propriile forte, in ultimul moment, din fata mortii.

Isi schimba radical alimentatia si modul de viata: trece dupa un post negru, la un regim strict de alimentatie cu hrana vie (numai legume si fructe proaspete, seminte, nuci si plante din flora spontana - toate alimentele provenite numai din agricultura biologica, si prelucrate cat mai putin posibil - a urmat regulile terapiei ancestrale "Urtherapie"a lui Franz Konz), incepe sa alerge zilnic prin padure, isi intareste sistemul imunitar cu dusuri reci si bai de aer si de soare, isi regaseste echilibrul psihic si sufletesc (nu in ultimul rand datorita afirmatiilor din cartile Louisei L. Hay), descopera gandirea pozitiva si invata sa traiasca ca si cand "ziua de azi ar fi cea mai frumoasa zi din viata", tratandu-se in tot acest timp numai cu ceaiul antitumoral al Mariei Treben si urmand terapia cu vasc.

Noua viata a Christei Wagner incepe exact acolo unde credea ca o asteapta numai sfarsitul. Astazi, Christa Wagner, vindecata de cancer si aflata intr-o stare exceptionala de sanatate - cu toate ca a trecut de 70 de ani - marturiseste: "Poate ca suna macabru, dar eu cred ca imbolnavirea mea de cancer a fost cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut intampla! Astazi traiesc altfel, gandesc altfel, viata este traita mai intensiv ca niciodata - si sunt mai recunoascatoare ca oricand."

Christa Wagner isi pune experienta castigata in toti acesti ani la dispozitia tututor, participa la congrese si conferinte, povesteste deschis, tututor celor care vor sa o asculte, despre boala ei, si ofera in pensiunea  "Ratscherer Höhe", pe care o conduce alaturi de sotul sau, nu numai posibilitatea petrecerii unei vacante in mijlocul naturii, ci si un sprijin practic pentru o abordare naturala  a bolilor, in special a cancerului.

Sperand ca am reusit sa redau, macar in parte, curajul, pofta de viata si entuziasmul Christei Wagner, va doresc tuturor multa sanatate si toate cele bune!

Aici, este adresa pensiunii Christei Wagner:
http://www.thueringen.info/ratscherer-hoehe.html, iar aici puteti vedea si o fotografie a familiei Wagner:
http://www.thueringen.info/system/bildergalerie-vermieter.html?vermieter_id=268


Iar aici, puteti citi articolul original din Natürlich leben (in limba germana):
http://www.krebs-forum-lazarus.ch/forum/showthread.php?t=185

25 de comentarii:

  1. Mimi, ce sursa de inspiratie esti tu, grozava relatare despre un om extraordinar!!
    Istoria bolii ei (de la cauze pana la evolutie 100%) se suprapune tare bine peste ce am aflat in ultimele cateva luni despre noua medicina germana din prelegerile minunate ale dr. Crina Veres:
    http://www.youtube.com/watch?v=sYJBUHp2-ZA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Feli,

      Multumesc mult, o sa mai citesti in NL despre Christa Wagner, ca este f. activa! Am urmarit-o si eu pe d-na dr. Crina Veres si m-a impresionat f. tare (cred ca tot tu mi-ai mai atras atentia asupra ei - multumesc mult!). Si teoriile dr. Hammer sunt absolut corecte, singurul lucru cu care desigur nu sunt de acord este abordarea unuilaterala a cancerului: asa cum cei mai multi medici se axeaza strict numai pe tratarea trupului, dr. Hammer se concentreaza exclusiv pe psihic. Eu sunt convinsa ca numai o abordare integrala (holistica - trup, minte,suflet) a cancerului, poate rezolva problema cu adevarat, pe termen lung.
      Iti doresc toate cele bune, sa ne ajute Dumnezeu sa nu ajungem sa aveam nevoie de toate lucrurile acestea....
      Cu drag,
      mimi

      Ștergere
  2. Buna Mimi. Multumim de poveste, avem nevoie din cand in cand de astfel de exemple. Iar daca tot vorbim de exemple, s-a oferit Marian Scurtu pe forum sa traduca din rusa cartile doamnei Galina Schatalova. Iar Roxana se gandea ca poate ai tu idee de unde le-am putea procura, ideal in format digital.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt pe germana desigur, nici eu nu stiu rusa si am incercat la randul meu sa cumpar din Germania pt. mama cartile in lb.rusa si nu am reusit. Doamna aceasta, care provine din Rusia, s-ar putea sa aiba cartile in lb. rusa: http://schatalova-system.de/?page=about (poate vrea Marian sa-i scrie un mail scurt - din pacate, nu o cunosc personal). Ma mai gandesc si mai intreb in dreapta si-n stanga!

      Ștergere
    2. multumim frumos, Mimi!

      Ștergere
    3. http://fr.scribd.com/doc/58003651/Shatalova-Galina-Zdorove-Cheloveka-Filosofiya-Fiziologiya-Profilaktika

      am gasit asta pe scribd. poate ca foloseste

      Ștergere
    4. Draga Roxana,

      Esti o COMOARA! Marturisesc ca desi am intrebat deja mai multe persoane, eu nu am reusit sa gasesc nimic in rusa, noroc cu tine!!!
      Cu drag si mii de multumiri,
      mimi

      Ștergere
    5. O, Mimi,

      tu esti o comoara! Eu iti multumesc ca mi ai deschis ochii asupra acestui regim!
      cu mult drag

      Roxana

      Ștergere
    6. Draga Mimi,

      crezi ca asta e cartea cea mai importanta a dnei Shatalova, care merita sa fie tradusa prima? (ma refer la linkul in rusa de mai sus)
      Stii ca ti a spus si Flavian ca ar fi cineva dispus sa o traduca, cineva de pe forumul Armonia Brassovia

      Mersi mult!

      Roxana

      Ștergere
    7. Draga Roxana,

      In germana, au pus la traducere alte titluri si de aceea nu sunt sigura (pt. ca nu pot citi), care carte este exact cea de mai sus..... Pt. info practice, cea mai potrivita este a doua carte, cea despre alimentatie (hrana cu putere vindecatoare - asa se cheama in germana).
      N-ai pt. ce, te imbratisez,
      mimi

      Ștergere
    8. multumesc frumos!

      Ștergere
    9. Cea de mai sus ar insemna aproximativ in romana "Omul sanatos - filosofie, fiziologie, preventie"

      Ștergere
    10. http://fr.scribd.com/doc/45421683/%D0%A8%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%A6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5

      asta ar trebui sa fie "Hrana vindecatoare"
      Ii voi spune si lui Marian de pe "Armonia", poate o traduce el, eu nu inteleg nimic, abia reusesc sa citesc caracterele :(

      Ștergere
  3. sper ca articolul sa-ncurajeze pe toti cei cu probleme de sanatate.ar fi bine de-ar ajunge si pe la ochii, urechile doctorilor.dar probabil ca atunci cand pacientii o sa solicite din ce in ce mai mult si insistent si alte metode de vindecare, decat cele uzuale, or sa fie fortati oarecum sa se orienteze!

    sincer, eu lupt mult cu mine insumi sa-mi stabilesc o data pentru totdeauna o alimentatie cat mai naturala si vie, oi reusi vreodata!

    da asa cum spui, conteaza totul si mediul, si psihicul si exercitiul fizic, totul.

    dupa tot felul de experiente si eu am ajuns la concluzia asta ca pentru a trata o persoana, trebuie abordat intregul si actionat si la nivel de alimentatie, si psihic, si fizic,etc.

    si desigur zic eu, sa-i si fie dat in destin, aceasta.

    pacat ca nu cunosc germana!m-am uitat pe site, da nu vad sa fie tradus si-n alte limbi, sau o fi da necunoscand germana....ca eu ma uitai dupa stegulete ca la alte site-uri.

    o zi buna si-nsorita
    daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Daniela,

      Foarte frumos le zici tu mereu, esti un om care-si cauta calea si care chiar doreste sa o gaseasca, e o placere sa te urmareasca omul, iti multumesc!
      Despre Christa Wagner nu s-au inghesuit multi sa scrie (e f. simpatica si prietenoasa, mi-a scris mereu niste mail-uri de mi-a luminat zilele), caci cu metoda aceasta de vindecare nu se fac bani. Si nici lumea nu se inghesuie, ca nu e comod sa-ti infranezi poftele si simturile, sa te scoli de dimineata, sa faci miscare, sa te stradui sa fii disciplinat si consecvent - cand e mult mai comod sa iei o pastiluta si sa stai cu constiinta impacata ca ai facut ceva pt. sanatatea ta, ore in sir in fata Tv sau calculatorului, cu farfuria cu mititei si sticla de bere alaturi.....
      Si eu iti doresc o zi linistita si o calatorie frumoasa mai departe,
      mimi

      Ștergere
  4. Mimi draga,
    Dupa ce am citit postarea ta ma tot gandeam daca n-ai vrea sa traduci cartea Christei si sa gasim o modalitate de tiparire in Romania. Mi-a dat curaj sa-ti fac propunerea, incercarea de a traduce cartile d-nei Schatalova. Poate avem mai multa nevoie de modele ca sa capete putere "miscarea" asta de intoarcere la adevarata alimentatie cu toate implicatiile ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Christa nu a scris o carte, ci numai cateva articole. Ar fi minunat daca s-ar gasi un editor dispus sa publice in lb. romana cartile d-nei Schatalova, si eu m-as baga la traducerea (din lb. germana, nu cunosc din pacate lb. rusa).

      Ștergere
  5. Cunosc un editor dispus sa editeze cartile d-nei Schatalova, dar cum putem rezolva problema dreptului de autor?Stii persoana
    cu care putem lua legatura pentru a discuta aceasta problema?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doamna care mi-a pus mie fotografiile la dispozitie si care a organizat toate conferintele pt. d-na dr. Schatalova in Germania/Austria/Italia are in continuare legaturi stranse cu copiii ei. Sa o intreb?

      Ștergere
  6. Sigur.Sa ne spuna in ce conditii ne da acceptul.Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Dorina,

      In Germania, nu am are nimeni contact cu mostenitorii d-nei Schatalova, mi s-a recomnadat site-ul in lb. rusa http://www.shatalova.ru/, aici ar fi datele de contact ale editurii rusesti, din pacate eu nu pot citi nimic!
      Imi pare tare rau, poate se gaseste cineva sa ne ajute cu site-ul de mai sus.....

      Ștergere
    2. Se pare ca editura care a scos una din cartile doamnei Galina Shatalova intitulata "HEALTH:
      Philosophy, physiology, prevention" se numeste Knowledge International Humanitarian Fund si are sediul in Moscova.
      O adresa si un numar de telefon am gasit la adresa de mai jos:
      http://www.rusfirm.com/catalog/region_64/gorod_9353/cat_111/firm_136302

      Sa va fie de folos!

      Ștergere
  7. Buna Mihaela,

    tot cu problema mea cu dr Shatalova. As incerca sa citesc ceva in germana pana la urma, dar nu gasesc nici in germana; tu ai cunostinta de vreo carte pdf in germana pe net?

    Mersi mult, si iarta ma ca te tot deranjez cu chestia asta
    Te imbratisez

    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru adresa, incerc sa ma documentez.

    RăspundețiȘtergere