joi, 29 noiembrie 2012

1 decembrie 2012 - Cucul, sărăcuțul de el, tot cântă de răsună toată țara, nu numai Bucovina, dar cine-l mai ascultă astăzi???

Părinții și bunicii noștri fac politică la greu din fotoliul comod și călduros din fața televizorului. Generația mea a vândut și țara (Roșia Montană este desigur numai vârful icebergului) și sufletul copiilor săi: căci ce vor putea ști acești copii, proveniți din familiile în care s-a trăit numai cultul banului, al puterii și al străinătății, copii crescuți în fața televizorului, admirând numai valorile străinilor, care au fost de mici  învățați că în viață totul se poate cumpăra, totul fiind numai o chestiune de preț? 
Speranța rămâne numai la tinerii care vin de-acuma, căci poate ei vor redescoperi ce înseamnă adevărata dragoste de țară. Din păcate, pe straja munților nu ne mai putem baza, căci i-am terminat și pe ei în ultimii 20 de ani,  și de aceea, dacă nu începem în cele din urmă să ne mișcăm și să ne trezim odata din somnul cel de moarte, nu va fi bine de țara noastră.... O componentă de bază a unei vieți sănătoase este muzica.  Și oricine poate cânta. Încercați să faceți de exemplu un duet cu Grigore Lese,  căci cântându-i cântecele, nu  veți lăsa să se piardă și să se uite toate aceste comori străvechi ale poporului român.   Cântați împreună cu copiii voștri, cu prietenii voștri, cu rudele voastre, este de fapt o datorie de onoare pentru fiecare dintre noi!

"Cântă cucu, bată-l vina
De răsună Bucovina.
Cântă cucu-ntr-un brăduţ
De răsună-n Cernăuţi.

Bucovină, plai cu flori
Unde sunt ai tăi feciori?
Au fost duşi în altă ţară
Dar se-ntorc la primăvară.

Au fost duşi în altă ţară
Dar se-ntorc la primăvară.
Înapoi când or veni
Tot pe tine te-or iubi.

Munţilor cu creasta rară
Nu lăsaţi straja să piară!
Dacă piere straja voastră
Va pieri şi ţara noastră!"

 Și nu uitați nici cuvintele lui Ștefan cel Mare din drama "Apus de soare" de Barbu Ștefănescu Delavrancea,  cât de actuale sunt si cât de adevărate vor rămâne ele de-a pururi: 
“Ţineţi minte cuvintele lui Ştefan care v-a fost baci până la adânci bătrâneţi, că Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri, în veacul vecilor”...
Dar desigur, fiecare face ce poate, important este facem ceva : http://www.basarabia-e-romania.ro/2012/11/14/pe-1-decembrie-megamanifestatie-unionista-la-alba-iulia/

8 comentarii:

 1. Multumesc mult Mimi
  Imi lipsesti foarte mult pe e-mail.
  E.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M-am "imprastiat" in ultimul timp mai mult ca niciodata, fac eforturi sa ma adun, dar imi vine cumva foarte greu. Si mie mi-e tare dor de tine si ma uit adesea la fotografia noastra din parc, si simt parca din nou magia acelei clipe. Te imbratisez cu foarte mult drag!

   Ștergere
 2. Doamne-ajuta! Superbe comentarii, superb blog!

  RăspundețiȘtergere
 3. Draga Mimi,
  Este prima oara cand ascult(in adevaratul sens al cuvintelor)aceasta melodie.Mi-au dat lacrimile!
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Angy,
   Sa-i inveti neaparat pe copii sa cante, ai mei sunt mari acum si nu prea mai vor sa cante, dar imi amintesc cu bucurie ce frumos era cand faceam un mini-cor in pat, in special in serile de iarna.....

   Ștergere
 4. Draga Mimi,
  foarte frumos cantec ne-ai dat sa ascultam! Iti urez "La Multi Ani!" pentru cea mai sufletista romanca pe care o cunosc eu, iar astazi de Sfantul Neculae multa pace, liniste si bucurii alaturi de familie.
  Te imbratisez cu dor,
  Mihaela ta
  La mine a trecut mosul si m-am bucurat tare, tare mult

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Mia,

   Bineintels ca TOTI copiii frumosi si cuminti ca tine primesc daruri multe si bune, de toate felurile. Si eu iti multumesc mult pt. darul pe care mi-l faci mie si te imbratisez cu mare drag,
   mimi

   Ștergere