joi, 13 mai 2010

Hrana vie in Germania

In Germania sunt destul de multi oameni care au adoptat un regim de viata cu hrana vie, exista mai multe grupari (voi reveni in curand cu mai multe amanunte), o gramada de publicatii pe aceasta tema (carti si reviste de specialitate), se organizeaza mai multe congrese si targuri internationale de hrana vie pe an, de exemplu urmatorul targ va avea loc pe 19-20 iunie 2010 la Augsburg, sub patronajul domnului Urs Hochstrasser.
Urs Hochstrasser este un elvetian cu o poveste foarte interesanta, a inceput ca bucatar absolut normal si dupa ce a lucrat la Clinica Bircher-Benner din Zürich, in cadrul careia bolile se tratau numai cu regim alimentar(!), a fost asa de impresionat de rezultatele extraordinare obtinute in tratarea bolilor, chiar si a celor foarte grave, incat a adoptat el insusi regimul de viata cu hrana vie si s-a reprofilat pe pregatirea alimentelor "la rece". Organizeaza astazi niste gourmet-dineuri de hrana vie extraordinare si bineinteles ca face si cursuri de pregatire in acest domeniu!
Mai multe informatii pe www.urshochstrasser.ch

2 comentarii:

 1. Salutari de la Sibiu, Mimi! Si felicitari pentru blog!
  Ma intrebam cu ce se ocupa mai exact grupa de sanatate pe care o conduci, ce obiective are, ce activitati desfasoara practic? Seminariile pregatesc specialisti sau sunt adresate populatiei care vrea sa-si schimbe stilul de viata? Sau celor cu afectiuni cronice?
  Mult succes in ceea ce faci!

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine ai venit draga Mariana si mii de multumiri pentru cuvintele frumoase!
  Cu grupa de sanatate organizez intalniri saptamanale, se discuta probleme legate de sanatate si de hrana vie, se face sport (intalnirile le organizez in padure, alergam si exista si un traseu pt. exercitii fizice cu bare, inele, etc.), iar la sfarsit manancam impreuna (fiecare aduce ceva, bineintels totul crud si vegan). Organizez si excursii la targuri sau la anumite evenimente mai importante legate de hrana vie. Seminarele sunt pt. cei ce doresc sa-si schimbe stilul de viata, cei mai multi care ajung la Federatia de Sanatate sunt oameni bolnavi!

  RăspundețiȘtergere