joi, 22 septembrie 2022

A aparut cartea "Din comorile doamnei Elena Nita Ibrian"

Primele exemplare ale cartii "Din comorile doamnei Elena Nita Ibrian" sunt gata!!! Se finalizeaza in urmatoarele zile tot tirajul, iar de saptamana viitoare incepe livrarea cu curierul. In functie de viteza de livrare, veti putea tine in cursul saptamanii viitoare cartea in maini. Lucru pentru care va invidiez putin, caci eu voi vedea cu adevarat cartea de-abia in octombrie, cand voi ajunge in Romania (sigur ca mi s-ar fi putut trimite si mie cartea, aici, in Germania, dar in incercarea de tine costurile cartii cat mai reduse, fac economie oriunde se poate ;)). 




Cartea (88lei plus taxe transport) poate fi comandata direct la editura ASKA: books@aska.ro.

Va multumesc din tot sufletul tuturor celor care ati comandat cartea, cu ajutorul vostru am reusit sa acopar aproape toate costurile de tiparire, lucru extraordinar pentru mine, caci si mie inca mai imi este cam frica de datorii.... MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC! 



In carte, veti gasi o adresa de mail unde toti cititorii ma vor putea contacta direct, astfel incat voi raspunde personal la toate mailurile, indiferent ca este vorba de intrebari, nelamuriri, critica constructiva sau sugestii.

Va doresc toate cele bune, reiau mai jos atat descrierea, cat si povestea din spatele acestei carti. 



Cartea "Din comorile doamnei Elena Nita Ibrian" contine retete (fiecare reteta este ilustrata fotografic) care au la baza retetele create de doamna Ibrian, pentru bucataria fara foc (raw vegan) sau pentru bucataria creativa (retete vegane partial gatite) si amintiri frumoase ale unor oameni, carora doamna Ibrian le-a marcat profund viata. Iar cuvantul de incheiere este scris cu multa iubire de catre sora mea de suflet, Cristela Georgescu: un adevarat omagiu si o recunoastere a meritelor exceptionale ale doamnei Ibrian in popularizarea si raspandirea unui mod de viata natural si sanatos in Romania.

Această carte este un vis devenit realitate. Iar aceasta transpunere a unei simple idei intr-o forma materiala concreta a constituit un proces mult mai lung, mai greu si mai intens decat m-am asteptat - intr-un fel, a fost ca si cum as fi scris cartea din nou, de la zero....   Desigur că realizarea proiectului ar fi fost mult mai ușoară, deci mai comodă  și mai ieftină, cu ajutorul unei mari edituri. Dar acest lucru ar fi implicat și anumite compromisuri, pe care nu am fost dispusă să le iau în calcul. Așa că m-am hotărât să merg pe o cale nebătătorită, deci implicit aventuroasă și puțin nebunească, pornind un proiect personal independent, finanțat exclusiv prin mijloace proprii. Iar noile preturi, de care ne lovim momentan cu totii, in absolut toate domeniile, nu au fost nici ele de mare ajutor in desfasurarea procesului..... Dar tragand linie, conteaza doar  ca am reusit sa inving, cu incapatanarea si darzenia tipica Capricornilor, absolut toate piedicile aparute in cale. 

Orice carte are o anumită valoare, unică și individuală. Prețul unei cărți reflectă desigur în primul rând valoarea intrinsecă a resurselor fizice și sociale folosite pentru producerea ei. Iar tipul acestor resurse dictează automat de fapt și valoarea etică a cărții. De aceea, a contat mult pentru mine nu doar hârtia folosită, ci și colaborarea cu oameni resonsabili, competenți și buni profesioniști, care lucrează cu multa dăruire și respect pentru mediu și VIAȚĂ. Iar acest lucru este cu adevărat posibil doar colaborând cu mici afaceri de familie, unde se mai găsesc încă adevărații meșteșugari.

Luarea în considerare a tuturor acestor aspecte nu a permis decât un tiraj mic pentru această primă ediție a cărții. Daca doriți să mă susțineți cumpărând această carte, faceți posibilă atât o  noua ediție într-un tiraj mai mare, cât și reeditarea unei cărți scrise de Elena Niță Ibrian pentru care ar mai fi posibilă achiziționarea drepturile de autor. 

Un alt vis vechi de-al meu, ar fi continuarea proiectului început de doamna Ibrian, care  ar consta în întemeierea Asociației HRANA VIE și a unui așezământ în mijlocul naturii pentru persoane în vârstă, în cadrul căruia oamenii să-și poată petrece ultimii ani de viață în pace, liniște și armonie, putând beneficia de metode de tratament neinvazive și de o hrană naturală. Deci dacă doriți, mă  puteți ajuta concret să fac ca și acest vis să devină într-o bună zi realitate.

Doresc sa mai subliniez in incheiere ca a fost foarte important pentru mine, ca aceasta carte sa fie absolut autentica si originala. Caci daca nu ar fi adus nimic nou sau lucruri care au fost spuse deja in alte carti, chiar nici nu ar fi avut nevoie sa fie scrisa. De asemenea, mi-am dorit mult si ca orice cititor sa poata simti cu usurinta, ca s-au adunat multe bucatele de suflet in acest proiect: si de la doamna Ibrian, si de la toti cei care au cunoscut-o, au iubit-o si s-au mobilizat sa povesteasca despre ea, si de la mine. Si din acest motiv, cartea contine de exemplu doar (cu 4 exceptii) fotografii personale (am refacut in aceste luni cea mai mare parte a fotografiilor pentru retete!), care cu siguranta ca nu ajung la perfectiunea fotografiilor profesioniste din internet, dar pentru mine a fost mult mai important, ca fotografiile sa aduca si sa dea mai departe in si prin carte energia lucrului unic si individual, facut cu drag din tot sufletul.


Vă mulțumesc din toată inima, și în numele doamnei Elena Niță Ibrian, și vă doresc toate cele bune și frumoase.

Cu drag,

Luana Mimi Walter


PS Daca informatiile pe care le pun de peste 12 ani gratuit la dispozitia tuturor oamenilor v-au folosit vreodata si ati dori sa ma rasplatiti pentru munca depusa, imi puteti face si un dar/o donatie pe PayPal: Mihaela Walter, heilberatung@gmail.com.

De asemenea, ma ajutati foarte mult, recomandand cartea mai departe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu