joi, 12 mai 2016

Wilhelm Fiebiger (99 de ani), un om care nu poate fi decat iubit....

Am revenit de la Congresul "Imbatranim - ramanem sanatosi" si as avea atat de multe comori de impartasit, dar domnul Timp, este de parere ca ar fi totusi mai bine sa ma limitez la esential.
Congresul a fost iar exceptional, asa de multi oameni faini adunati laolalta creeaza o energie cu totul dosebita. Cine este deschis, poate profita tare mult de astfel de evenimente si isi poate reincarca intr-un mod foarte placut si simplu "bateriile sufletesti"!  
Am mancat hrana vie de calitate, am ascultat muzica ingereasca (alaturi de Mozart, Strauss & Lehar, am avut privilegiul sa ascultam si un muzician cu totul iesit din comun: Ojas) si am supt pur si simplu vorbele unor profesionisti cu o experienta greu de egalat: Prof. Claus Leitzmann, Dr. Petra Bracht, Roland Liebscher-Bracht, Manfred Bruer, Elke Neu si Wilhelm Fiebiger (AICI programul pentru 2017, cand va avea loc un congres cu totul special: caci Willi implineste anul viitor 100 de ani!).



Bineinteles ca punctul culminat l-a constituit discursul lui Wilhelm Fiebiger (AICI articolul despre Willi). Si desigur ca nu a lipsit nici anul acesta  demonstratia live de stat in cap! Am facut multe fotografii, dar majoritatea sunt miscate, caci Willi nu se multumeste sa stea "numai" pasiv  in cap, ci isi antreneaza concomitent si alte parti ale corpului care nu ar fi altfel foarte solicitate de acest exercitiu (de exemplu, gambele si  labele picioarelor).
 


 Willi si-a citit notitele FARA ochelari si desi participa de 5 ani la congres, a fost si de data aceasta foarte emotionat. Caci el face totul din inima lui buna si curata ca apa de izvor, pentru a servi oamenilor, pentru a-i ajuta sa-si regaseasca santatea si sufletele,  pierdute cumva in valtoarea anilor si a evenimentelor din viata. Faima sau banii nu joaca pentru el absolut NICIUN rol!!  Willi a ramas in continuare un om simplu si modest, de exemplu, a fost o intreaga tevatura, ca sa fie convins sa accepte sa se faca un film cu  si despre el......

Este clar ca eu nu pot decat sa-l iubesc tare mult pe Wilhelm, de la suflet la suflet, si nu contenesc sa-i multumesc Cerului ca mi-a scos in cale astfel de oameni!
Si asa va doresc si eu astazi voua, cat mai multi purtatori de lumina si aducatori de pace pe calea vietilor voastre!

Cu tot dragul,
Mihaela Walter

6 comentarii:

  1. ce frumos articol! cata seninatate debordeaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu va multumesc ca dati mai departe informatiile si experienta, pentru a fi de ajutor si celor aflati in cautari sau boli si suferinte. Traim intr-o lume in care ne permitem orice pentru ca avem acces la orice, dar pretul platit este prorpia sanatate. Tocmai de aceea sa gasesti drumul corect si sa eviti capcanele poate fi cea mai dificila incercare. Asa ca multumesc si dvs si altora ca dvs care impartasesc cu generozitate tot ce stiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un update la linkul catre carte:
    http://cesan.ro/plante-comestibile/

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mimi,
    Am inteles ca tu gatesti ''traditional'' pt. familia ta. Faci si paine? Eu as vrea sa fac paine in casa dar imi ia mult timp si m-am gandit sa-mi cumpar un aparat de paine. Ce parere ai, tu folosesti asa ceva? Tot ce am vazut in comert nu mi-a placut pt ca au cuvele de aluminiu, teflon sau te miri ce pelicule asa zis protectoare, care mi-e teama ca in scurt timp se julesc si raman cu aluminiu; cu atat mai mult ca straturile in sine nu sunt sanatoase.
    Imi cer scuze pt. deranj, stiu ca esti foarte ocupata si implicata in multe activitati extracasnice si casnice, dar cred ca am nevoie de o parere inainte sa achizitionez aparatul.
    Cu deosebita consideratie si cu speranta intalnirii in viitor "fata catre fata'' iti doresc multa sanatate si Dumnezeu sa te poarte in causul mainilor Sale.
    Mihaela


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Mihaela,

      da, fac saptamanal paine. Eu nu sunt pt. automatele de facut paine (exacz pt. motivele pe care le-ai enumerat tu), in general eu incerc sa folosesc cat mai putine aparate electrice, caci stiu ca toate lucrurile facute cu drag cu propriile maini capata o energie desoebita (asa incerc eu de ex. sa contracarez efectele negative ale cerealelor.... - ai mei nu sunt dispusi sa renunte la paine, deci trebuie gasita o solutie de compromis!). Aici reteta mea cea mai buna si mai simpla(eu am inceput sa fac paine in casa din 2004, am facut si curs de brutarit cu faina integrala si am incercat f. multe retete): http://elena-nita-ibrian.blogspot.be/2013/08/paine-si-turtite.html (la sfarsitul postarii este linkul catre reteta de paine).
      Cu mare drag, sper sa-ti fie de folos. Si mult, mult spor!
      Mimi

      Ștergere