joi, 25 iunie 2015

Lumina vietii - Biofotonii

Ce trebuie sa contina in primul rand hrana pe care o consumam, ca sa fie cu adevarat sanatoasa pentru organismul uman? De ce anume are nevoie corpul nostru pentru ca sa functioneze corect? Conteaza numarul caloriilor? Care sunt cele mai  importante componente ale hranei? Vitaminele,  mineralele, proteinele, grasimile, substantele vegetale secundare (fitaminele), enzimele samd? Atat de multe intrebari si atat de putine raspunsuri.....

Oamenii de stiinta incearca sa ne faca sa credem, ca au descoperit si explicat secretul alimentatiei umane. Adevarul este insa cu totul altul. "Ceea ce stim este o picatura; ceea ce nu stim, un ocean" (Isaac Newton). Mereu se descopera lucruri noi, care darama teoriile anterioare. Si bineinteles ca noile teorii au nevoie de foarte mult timp pana sunt general acceptate. Sa nu uitam, ca ani de zile s-a considerat ca omul are nevoie numai de proteine, grasimi si glucide. Multe animale de laborator au trebuit sa plateasca cu viata, murind in chinuri groaznice, din aceasta cauza. S-a descoperit candva ca nu sunt suficiente. Urmatoarele cautari, urmatoarele schingiuri in laboratoarele stiintei. Candva s-au descoperit vitaminele. Savantii s-au comportat ca si cum l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior. Candva, s-a descoperit ca nu sunt nici ele suficiente. Si tot asa a mers totul mai departe, chiar si astazi functioneaza acelasi principiu: praf in ochi - cenusa in cap - praf - cenusa - praf- cenusa.... Numai ca praful se arunca strigand in gura mare, cenusa se pune in cap in maaare liniste, foarte putini oameni de stiinta sunt dispusi sa-si recunoasca deschis si sa-si accepte greselile (cel mai bun exemplu al unui om de stiinta, care desi stia ca a gresit, nu si-a recunoscut oficial greseala: Louis Pasteur!! - toata problematica vaccinurile ar arata cu totul altfel, daca Pasteur ar fi recunoscut in mod oficial ca a gresit si ca a falsificat o viata intreaga toate rezultatele cercetarilor sale). 

Asa a fost si cu fotonii. Dr.med. Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939) a descoperit empiric (cu ajutorul membrilor familiei sale si a miilor de pacienti care i-au urmat dieta), ca hrana trebuie sa contina pe langa componentele cunoscute la data respectiva si inca o componenta necunoscuta. El a inteles ca hrana cruda are un alt efect asupra organismului ca hrana tratata termic si a ajuns dupa ani de zile la concluzia ca aceasta componenta este lumina soarelui, atat cea stocata in hrana (in vegetale), cat si cea pe care insusi corpul omenesc o absoarbe direct. A constatat in studiile sale clinice, ca pacientii hraniti cu alimente cultivate biologic, cat mai natural posibil, se insanatosesc mult mai repede ca pacientii care consumau hrana vie, dar cu alimente cultivate conventional. La timpul sau, Dr.Bircher-Benner nu a avut cum sa demonstreze ceea ce intuise perfect  si descoperise practic (mult mai tarziu, a fost demonstrata corectitudinea teoriei sale!!) - nimeni nu l-a sustinut, a fost luat in deradere de toti colegii sai. Era cu mult prea mult inaintea timpului sau.... El recomanda pacientilor lui, sa expuna orice aliment, un timp scurt, inainte de a-l consuma, razelor de soare. Si sa consume numai alimente crescute pe terenuri cultivate biologic (organic).

Si profesorul Werner Kollath a demonstrat in studiile sale de laborator (care au durat zeci de ani), ca trebuie sa mai existe si alte substante pe langa vitamine, minerale si celelate substante cunoscute de stiinta vremii. Prof Kollath a constatat ca dietele sintetice care contin toate substantele nutritive cunoscute la vremea respectiva (1942) si considerate ca fiind vitale, provoaca pe termen lung daune grave sanatatii si duc chiar la moarte. A numit aceste componente ale hranei "Auxoni" - substante de proliferare celulara. A inteles ca exista o ORDINE a hranei, care este decisiva pentru sanatatea noastra - respectarea aceastei ordini inseamna sanatatate, nerespectarea inseamna boala. Nici teoria lui nu a fost acceptata complet de stiinta vremii.  

Tot la inceputul secolului trecut, in Rusia,  omul de stiinta Alexander Gurwitsch a descoperit biofotonii si campul morfogenetic. Prin experimentele sale, a ajuns la concluzia ca in celule este prezenta o lumina. A intuit si importanta acestei lumini in declansarea diviziunii celulare (a numit-o radiatie mitogenetica). A fost in 1930 foarte aproape de a primi Premiul Nobel pentru descoperirea sa. Dar nici el nu avea la dispozitie aparatura necesara pentru a demonstra clar corectitudinea teoriei sale, pentru a demonstra prezenta luminii in celule vii. Dar a ramas pana la moarte convins de valabilitatea descoperirii sale.

Asa ca a trebuit sa vina in anii ´70 profesorul Fritz-Albert Popp (Germania) ca sa schimbe lucrurile. Paradoxal, Prof. Popp a vrut sa demonstreze ca NU exista lumina in celula. A construit cu asistentul sau un aparat deosebit de sensibil pentru masurarea luminii, si spre marea sa uimire, a putut demonstra prezenta luminii in celule: caci acum, cu acest aparat, se putea chiar masura intensitatea luminii din celula (intensitatea acestei lumini din celulele vii este foarte slaba, ar putea fi comparata cu lumina unei lumanari aflate la 20km distanta). Si a confirmat, exact asa cum a presupus Gurwitsch, ca acesta este modul de comunicare al celulelor: caci in fiecare celula au loc intr-o secunda peste 100.000 de reactii chimice - acest proces poate avea loc organizat si coerent numai daca informatia este transmisa cu viteza luminii! Va imaginati despre ce cifra este vorba? Un organsim uman are 70-100 trilioane celule.  Daca inmultim cu 100.000,  ajungem la o cifra aproape imposibil de imaginat. Si care ne arata in acelasi timp granitele mintii noastre.

La inceput, Fritz-Albert Popp a numit aceasta lumina emisa de organsimele vii, "lumina vietii". Mai tarziu a adoptat termenul de biofotoni, care a fost general acceptat. S-a plecat de la urmatoarele puncte:
- toate celulele se afla in directa legatura cu lumina soarelui;
- in toate celulele vii este prezenta lumina;
- toate celulele primesc informatii si criterii de ordine de la lumina naturala a soarelui;
- toate celule emit lumina.

 Ca si Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel, si Prof. Popp demonstreaza ca prin hrana nu se asilimeaza calorii, ci de fapt ORDINEA continuta in hrana respectiva. "Coerenta (ordinea) luminii solare se afla in directa legatura cu ordinea din interiorul celulelor". Prin consumarea unui aliment, preluam lumina inmagazinata in el, care este necesara pentru dirijarea si efectuarea proceselor din organism. Dupa Popp, nu suntem de fapt nici vegetarieni, nici omnivori, ci suntem in primul rand consumatori de lumina, fiinte care  traiesc din lumina. Suntem cu totii copii ai soarelui.....

Prof. Popp: "Sistemele animale si umane sunt sisteme entropice care încearcă sa mentina entropia negativa. Adica suntem sisteme dezordonate, care "sug" in mod repetat informatii pentru a-si mentine ordinea."

Ce a constatat practic profesorul Popp? A analizat nenumarate alimente si a stabilit ca biofotonii depind in primul rand de prospetimea alimentului respectiv. Cu cat trece mai mult timp de la recoltare, cu atat scade emisia biofotonilor. A demonstrat ca alimentele bio emit mult mai multi biofotoni ca cele conventionale, dar NUMAI daca sunt SI proaspete. Adica o salata bio culeasa cu doua saptamani in urma, transportata mii de km prin lume, nu mai are decat foarte putini biofotoni. Decat sa cumparam o astfel de salata de la super-market, avem mult mai multe avantaje daca cumparam o salata de la un taran!! La o leguma tinuta in frigider cateva zile se consemneaza pierderi masive de biofotoni. Toate produsele congelate, nu mai emit decat foarte putini biofotoni (si raspunde asa si la intrebarea: De ce nu este congelarea buna, desi se pastreaza doar aproape toate vitaminele?). Toate legumele crescute in sere contin de asemenea mult mai putini biofotoni ca cele crescute in bataia vantului, udate de ploaie si incalzite de soare (acum intelegeti de ce vlastarii sunt NUMAI o solutie de compromis??). Plantele din flora spontana au cel mai mare continut de biofotoni: caci in ele este inca inmagazinata toata forta divina, nu a intervenit nicio minte omeneasca care sa le modifice si sa le strice ORDINEA desavarsita (si aici nu este vorba numai de manipularea genetica OMG, caci si prin incrucisari repetate se schimba masiv informatia genetica a plantelor) - cel mai bune exemplu ni-l dau cerealele: Dr. Seignalet sublinia ca tocmai aceste modificari multiple au dus la reactiile negative pe care foarte multi oameni le au astazi la cereale si conform cercetarilor sale, dintre toate cerealele, numai Triticum monococcum= micul alac= Einkorn (germana)= petit épeautre sau l´engrain (franceza) = einkorn wheat (engleza) mai are numai 7 perechi de cromozomi - initial, acest lucru era valabil pentru toate cerealele- astazi, absolut toate celelalte cereale au 14 sau 21 de perechi de cromozomi (inclusiv spelta, kamut si Urkorn).

Prof. Fritz-Albert Popp: "Orice aliment fiert, prajit, pasteurizat, inghetat, incalzit la microunde este practic mort. Daca consumam o astfel de hrana, mancam numai un ambalaj gol, fara nicio valoare nutritiva. Urmarile sunt functionarea deficitara a organismului si imbolnavirea organelor." 


Aici devine inca o data clar, si de ce o hrana raw vegan, superprocesata in fel si chip (mixata la turatii foarte mari, deshidratata ore in sir, preparata un timp foarte lung pentru a-i a un aspect deosebit), NU reprezinta o solutie viabila. SI de ce toate alimentele pe care le cumparati, frumos ambalate, fie ca se numesc superfood, aliment minune sau mai stiu eu cum, nu au NICIODATA aceeasi valoare nutritiva ca planta proaspata din care provin!! Numai Mama Natura stie si poate sa faca cu adevarat superfoods!

Plantele dau mai departe informatia pe care o detin. Plantele si animalele slabite, bolnave, otravite sunt complet diferite de cele crescute in lumina soarelui si care au putut sa se dezvolte natural.
Popp:"Cu biofotonii preluam un volum gigantic de informatie, care este tehnic pentru noi de neimaginat. Pentru ca odata cu hrana, preluam si informatia continuta in ea, si de aceea este deosebit de important pentru noi ca aceste informatii sa fie pozitive. Asa puteti inlocui haosul si dezordinea din organism cu ORDINEA."

Natura ne ofera toate alimentele de care avem nevoie, in forma ideala pentru organismul uman. Nu avem de fapt nevoie sa facem nimic, caci prin toate procedele pe care le aplicam alimentelor, nu facem decat sa le DENATURAM (!!) si sa le micsoram drastic valoarea nutritiva. 

Natura este perfecta. Omul infatuat isi imagineaza ca el ii poate imbunatati Creatia. O greseala pe care o platim de mii de ani cu boala si moarte prematura. 

Din pacate, nici meritul profesorului Popp nu a fost pe deplin recunoscut. A fost mazilit din mai multe posturi universitare pe care le-a detinut, a fost denigrat, a fost batjocorit si s-a facut tot posibilul sa fie impiedicat in cercetarea sa. Profesorul Popp este acum foarte bolnav, s-a retras din viata publica. Fiul si asistentul sau, Alexander Popp  ii continua din fericire lucrarea vietii. Iar o multime de savanti din Japonia si USA ii duc studiile si cercetarile mai departe.

Ca de obicei, nu pot face pe blog un rezumat al muncii de o viata a unui om. Ca si pana acum, orice postare poate fi vazuta ca un simplu indicator, care arata o posibila noua directie. Un mic impuls de a cerceta mai departe pe cont propriu. In limba romana, puteti citi AICI (Qui bono? - unul dintre cele mai bune site-uri despre medicina alternativa!!) un interviu cu Prof. Popp (deosebit de important, Popp a descoperit o noua metoda de diagnosticare cu ajutorul biofotnilor, specialzandu-se mai ales in diagnosticarea cancerului). Cunoscatorilor limbii germane le recomand cu cea mai mare caldura cartile Prof. Popp, in special "Die Botschaft der Nahrung", Zweitausedneins - Frankfurt am Main. 

 In final, as vrea sa mai fac cateva mici exercitii de gandire logica.
I. Valoarea nutritiva a alimentelor pe care le consumam ar putea fi structurata si asa:
1. legume, fructe, seminte, cereale (la Prof. Popp si produse de origine animala) cultivate in propria gradina si consumate cat mai proaspat posibil (bunica se gandea dimineata ce vrea sa gateasca pentru pranz si se ducea in gradina si lua ce avea nevoie, exact inainte sa inceapa sa faca mancarea!).
2. legume, fucte, seminte, cereale de la un mic producator (cu cat este ferma mai mare, cu atat este calitatea mai scazuta!) din apropiere, de preferinta unul care face agricultura bio.
3. Piata.
4. Magazine mici bio.
5. Magazine mari bio. 
Este cred mai clar ca niciodata, ca de la supermarket se cumpara numai in caz de forta majora......

II. Vedeti din acest unghi toata tematica legata de vitamina D in noua lumina pe care o arunca biofotonii? Intelegeti si mai bine de ce nu e bine sa purtam ochelari de soare (mai ales copiii!), sa ne cremuim cu toate chimicalele, sa evitam soarele si sa stam prea mult inchisi in case si birouri? Vedeti acum mai bine toate conexiunile??

III. Soarele este o solutie general valabila pentru TOATE bolile: indiferent de ce boala suferiti, indiferent ce tratament urmati, statul afara la soare si aer curat, va va ajuta enorm si va avea o contributie majora la restabilirea starii de sanatate!
IV. Lumina este o radiatie electromagnetica. Celulele nostare comunica si functioneaza pe baza acestei radiatii electromagnetice. Nu este la mintea cocosului, ca orice alte radiatii electromagnetice cu care interfereaza au un efect asupra lor (incalculabil si imposibil de apreciat dupa parerea mea)? 
Telefonia mobila este un risc major. Daca va faceti griji pentru sanatatea copiilor vostri, inchideti-va in primul rand telefonul mobil. Nu le cumparati telefoane mobile si nu-i lasati prada tehnicii moderne (cu cat este copilul mai mic, cu atat este efectul negativ mai daunator! - stiu ca de la o anumita varsta nu mai puteti sta in calea mersului lucrurilor, dar macar atata timp cat sunt mici, puteti face cu adevarat ceva pentru sanatatea lor). Poate ca este totul numai o furtuna intr-un pahar cu apa si poate ca telefonia mobila nu are efectele dezatroase, care sunt prezentate repetat, de ani de zile, in studiile a nenumarati savanti, la nivel mondial. Dar daca totusi se va dovei candva ca acesti savanti au avut dreptate, credeti ca veti mai putea sa mai dorimiti linistiti vreodata?
Si nu va lasati imbroboditi: nu are nimeni cum sa spuna exact, ce efecte are aceasta poluare electro-magnetica asupra organismelor vii. Caci s-a ajuns la un nivel fara precedent in istoria lumii. Nu a mai existat asa o situatie.  Informatii exista, trebuie doar sa le si folosim, de aceea, vizionati neaparat si acest film:
e


Mai multe amanunte despre poluarea electro-magnetica gasiti AICI.
Eu nu folosesc telefonul mobil. Il tin inchis in masina, il am doar pentru cazuri de urgenta. Acasa nu avem WLAN si telefon fara fir, si eu dau intotdeauna numarul meu de fix (nu am nici macar un robot - cine vrea sa ma gaseasca, ma va gasi oricum, chiar daca nu sunt permanent accesibila prin telefonul mobil). Copiii mei nu au avut telefon mobil, iar eu am evitat sa telefonez pe mobil atat in timpul sarcinii (un aspect deosebit de important!), cat si in prezenta lor (atentie: mai ales in masina!) - de-abia la 15 ani si-a cumparat fiul meu primul telefon: din banii lui de buzunar. Mare lectie si pentru mine, caci a venit timpul sa inteleg ca fiecare are drumul lui si ca eu nu sunt raspunzatoare pentru toti si toate.....
Sigur ca este  ca si cu fumatul, s-ar putea spune: degeaba nu vorbesc eu la telefon, daca toti ceilalti o fac in jurul meu. Dar stiu ca EU nu pot controla decat faptele mele si atitudinea mea. Si atunci ma bucur, ca atat cat sta in puterea mea, reduc smogul electro-magnetic care duce la imbolnavirea oamenilor, animalelor si  vegetatiei. Si la distrugerea acestei frumoase lumi.....

19 comentarii:

  1. Draga Mimi,

    Multumim. Articolele tale sunt de cititi cu hartia si creionul in mana. Si apoi de digerat si asimilat zile la rand ... Simt in scrierile tale o dorinta uriasa de a raspandi ceea ce ai accesat, cunoasterea si experienta ta. Te voi sustine mereu. Esti unul dintre mentorii mei si am profunda recunostinta pentru tot ce primesc prin tine. Iti trimit dragostea mea si bucuria ca ne vom revedea in cateva zile la Viscri (iata, inca un vis implinit!) Cu bine, faptura luminoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa Cristela,

      Iti multumesc din inima! Sa dea Dumnezeu sa ne vedem cu bine. Si sa ne ajute sa reusim sa adunam la Viscri cat mai mult din lumina vietii.
      Din tot sufletul,
      Mimi

      Ștergere
  2. Un nou articol minunat, draga mea Mimi!! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Imi esti atat de draga, daca locuiai in Bucuresti si te vedeam pe strada te imbratisam. Citesc cu mare placere articolele tale, pentru ca simt si stiu cat adevar sunt in ele, in care pui atat de mult suflet si daruire, iar acest lucru nu poate sa vina decat dintr-o imensa dragoste fata de Dumnezeu, oameni si natura. Din pacate eu locuiesc intr-un bloc, in Bucuresti. Visez la o casa in care sa am o curte si sa imi cultiv propriile mele legume si zarzavaturi. Asa cum spunea un coleg la cursul de nutritie, "cel mai bine este sa la mananci pe loc, cum le culegi, adica, dragii mei, sa "pastem".:)" Cu drag, Geta

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii, mereu imi spuneam ca mai e si altceva nu doar felul de-a se hrani.Ma gandesc mereu la matusa mea de la tara, tot timpul afara, inidiferent de vreme, si, asa cum spui, cand vine ora mesei, ia din gradina ce-are nevoie.
    Citisem, candva (din pacate n-as putea cita sursa) c-ar exista mici comunitati(mici si fff putine) care se hranesc cu lumina soarelui, copiii-daca tin bine minte si cred ca da-sunt alaptati pana la sapte ani, apoi invatati sa se hraneasca ca ceilalti membri.tare m-ar aranja:)
    Ca de obicei un articol f interesant si "deranjant" pentru anumite persoane: ma gandesc ca multi poate intuiesc adevarul, dar din comoditate sau datorita conjucturii, raman mai departe pe calea obisnuita.
    Nu ai inca posibilitatea sa tii un curs prin Belgia?
    Sau sa scrii un articol cum te organizezi in privinta meselor? Probabil ca multi renunta la anumite schimbari, deoarece se simt cam pierduti.
    O vara asa cum iti doresti.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat articol, ca si tine, draga Mimi!
    Chiar azi mi-am facut un Frischkornbrei si am lasat capsunile si zmeura vreo 20 de minute la soare :-)
    Vacanta frumoasa!
    Cand revii din vacanta, sa te uiti la acest interviu, este foarte interesant:
    https://www.youtube.com/watch?v=KWcIPn7-m_o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe Mohr il stiu de mult timp, am citit mai multe carti scrise de el si sunt in cea mai mare parte de acord cu el - cred insa mai departe ca singrul care STIE totul este numai Dumnezeu. La Mohr ma deranjeaza ca nu ai acces la toate cartile lui daca nu esti membru in asociatia lui.....

      Ștergere
  6. Buna ziua si felicitari pentru lucurile minunate pe care le impartasiti cu toti cititorii! As avea o intrebare. Eu locuiesc in Suceava si cumparaturile le fac de regula la supermarket. Luam inainte legumele din piata si fructele cand sunt in sezon. Insa am tot citit si vad si la tarabe legume mari, aproape identice cu cele din supermarket. Ce parere aveti - mai e piata o varianta buna cata vreme precupetele iau legume de la Metro sau cele pe care le cultiva le stropesc cu tot felul de solutii si le cresc cu azot? Multumesc! Apreciez daruirea cu care militati pentru lucrurile in care credeti. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Darga Andreea,
      Cine cauta, va gasi. Intotdeauna. Cand am fost in Ro i-am descoperit pe cei de la Tomatina. Ei nu au certificat bio, dar eu sunt de parere ca cel mai bine e sa cumperi de la oameni si nu de la certificate. Oamenii de la Tomatina au reusit sa-mi castige increderea, caci ofera produse de o calitate exceptionala, comanda o data de la ei si sunt sigura ca o sa stii singura rapsunsul: www.tomatina.ro.
      Si la seminar la Viscri, a venit Octav cu niste rosii de vis de la o ferma din Iasi, peste tot sunt oameni care fac lucruri bune si frumoase! De la Falticieni au venit alti oameni cu niste rosii nemaipomenite din propria gradina samd. Trebuie cautat bine.
      Cu drag si cu multumiri,
      Mihaela

      Ștergere
  7. Bună Mimi,

    am si eu intrebare: Ce moara sa-mi cumpăr? Vreau sa macin cerealele acasă cu o moară manuală si am văzut pe net că sunt si din cele care fac fulgi de cereale. Ce ma sfătuiești?
    Cu drag, Natașa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Natasa,

      Eu am o moara Hawos (de peste 11 ani, folosita la greu si functioneaza perfect in continuare). Dar sunt si roboti de bucatarie (de ex. Bosch) pt. care poti cumpara si moara: http://www.amazon.de/Bosch-MUZ5GM1-Getreidem%C3%BChle-Kegelmahlwerk-Stahl/dp/B00BWQIA5I.
      Numai bine,
      Mimi

      Ștergere
  8. Doamna rămâneți în aria dv.de activitate și cunoștințe. Fizica și biologia cu siguranță nu le știți. Dacă știți sa gătiți , gătiți și scrieți rețete. Nu povestiți la oameni neadevăruri și fapte așa zis demonstrate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domnule Vlad,

      Va multumesc pt. parere. Totusi, am cumva impresia, ca dvs. nu ati inteles mai nimic din teori Prof. Popp? Caci altfel chiar ca nu-mi pot explica comentariul nepotrivit (deplasat)....
      Va doresc si numai bine, aveti mare grija de dvs., caci o gandire/simtire atat de acida este un mare pericol pt. sanatate!

      Mihaela

      Ștergere
  9. Dragă Mimi, din păcate nu mai este funcțional site-ul cu interviul de Papp, îl ai salvat/tradus cumva? (Română sau engleză)
    Mulțumesc!
    Giorgiana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Georgiana, din pacate nu l-am salvat.
      Iar Alexander Popp s-a retras cumva din viata publica, nu mai gasesc nimic nou cu el.
      Toate cele bune,
      Mi

      Ștergere
  10. Multumim pentru articol ! Eu traiesc in Franta si acum mai bine de 4 ani am devenit electrosensibil desi nu folosesc telefonul mobil decat ocazional, sunt zile cand nici nu-l ating. La inceput nu am stiut ca sunt atins de aceasta boala intrucat aveam o multitudine de simptome, de nici eu nu mai stiam ce am. Am batut la usa tuturor spitalelor, doctorilor si dupa analize ,scanere, etc., toti mi-au spus acelasi lucru"Domnule nu aveti nimic". Ma simteam ca ultimul om, adica un mincinos, desi eu nu mai aveam deloc energie ei imi spuneau ca nu am nimic. Am constientizat electrosensibilitatea numai dupa ce am observat ca sunt si hypersensibil la produsele chimice multiple.
    Toate mirosurile au devenit mai puternice,ca exemplu puteam simti mirosul vopselelor lavabile dupa toti pereti, am simtit mirosul oraselor, adica de gaze de esapament, de cauciuc ars,etc. Asa ca am inceput sa fac cercetari proprii pe internet, desi imi este greu sa stau si in fata monitorului, dar altfel nu reuseam sa ma documentez si am descoperit ca amandoua produc excitarea receptorului histaminei H1. Am inteles ca nu exista tratament si ca trebuie sa traiesc departe de sursele de poluare electromagnetica, chimica sa consum numai bio, etc. Greu in zilele noastre cand se duce o lupta contra fintei umane. Totul in jurul nostru este otravit, in aer se lanseaza cu avionul produse chimice, acele urme albe care se vad pe cer, hrana este plina de pesticide, etc. Si totusi am o sansa ca traiesc in Franta aici si se mai gaseste hrana mai putin poluata.
    Multa sanatate tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca uscate sau congelate,NU (!!),atunci cum ne putem hrani toata iarna?Sunteti minunata,va rmaresc cu deosebiy interes de ceva timp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, eu nu as fi atat de extremista si nu as spune "complet fara lucruri congelate sau uscate", ci as zice ca o cale de mijloc este mult mai usoara si mai buna. Adica as cauta sa nu consum iarna in principal fructe si legume congelate, ci mai bine fructe, legume, nuci si cereale depozitate, asa cum au facut-o stramosii nostri mii de ani, care au trecut fara probleme si fara congelatoare, peste toate iernile. Si vlastarii sunt o solutie buna pentru timpul iernii.
      Toate cele bune si frumoase,
      Lu(ana)Mi(mi)

      Ștergere
    2. Am inteles.Voi continua sa va urmaresc si sa exersez retetele.cochetez de ceva ani cu veganismul si chiar daca nu reusesc mereu dar incerc ca procentul cruditatilor si semintelor,sa l depaseasca pe cel al mancarii gatite.Pot spune ca la 40 ani ma simt muult mai bine decat la 20.Sufeream de dureri de spate,infectii urinare dese,alergii.,
      ,dureri in piept si altele.Multumesc tie si altora care m au inspirat si mi au schimbat viata.Dumnezeu lucreaza prin oameni,iar tu esti unul dintre cei alesi sa schimbe destine..Cu drag,Mihaela

      Ștergere