vineri, 29 noiembrie 2013

Festivalul Comunitatilor Autosustenabile din Romania si protestul de la Bruxelles

Despre Flavian, mi-a povestit in urma cu un an, un om bun si cumsecade (pe care nu-l cunosc de fapt in mod real), care insa, gandind in aceeasi directie ca si mine, mi-a sugerat tare multe lucruri faine. De Flavian mi-a placut mult, de la primul rand citit pe blogul lui, caci si el este un om autentic si pasionat. Nu-l cunosc nici pe el in mod real (sper sa se schimbe situatia la  anul), dar eu sunt convinsa ca face totul numai din suflet si din convingere.  Este deschis la nou, insetat sa descopere, sa afle si sa cunoasca. Are acel suflet al taranului roman adevarat, pe care-l gasesc eu cu multa bucurie, tot mai des, si in mine si in multi alti oameni din jurul meu. Acelasi lucru l-am simtit si cand m-am dus prima data la protestul pentru Rosia Monatana de la Bruxelles. Am ajuns acolo cu inima stransa de grija, dar am plecat cu sufletul acoperit de pace si de liniste: tarisoara noastra are iar multi copii tare buni, care cred eu ca vor reusi sa o scoata din situatia disperata in care a fost adusa de generatia mea si de a celor dinaintea ei.
Pentru cei din Romania, va recomand din toata inima:

Festivalul Comunitatilor Autosustenabile

A doua editie a Festivalului Comunitatilor Autosustenabile de la Brasov va avea loc in perioada 30 nov – 1 dec 2013.
Anul acesta doream sa extindem un pic conceptul festivalului. Daca anul trecut ne-am axat pe diverse prezentari si exemple ale comunitatilor din Romania si nu numai, acum am fi dorit ca evenimentul sa includa o prezenta mai larga si sa fie mult mai aproape de ideea festival, cu programe diverse si cu standuri de hrana naturala, carti si altele legate de tema comunitatilor si sustenabilitatii. Vom incerca de asemenea sa crestem partea destinata manifestarilor artistice avand in vedere ca evenimentul se va desfasura simultan cu sarbatorirea zilei nationale.
Daca in primul an munca organizarii a fost dusa mai mult de CESAN prin Marian si Andreea, la care a contribuit si subsemnatul, anul acesta vom avea alaturi de noi, pe langa membri comunitatii Armonia Brassovia, inca doua asociatii. Prima ar fi asociatia SEAP care va face in cadrul festivalului lansarea centrului national de competitivitate si training S.U.E.R.D. – CASA VERDE a DUNĂRII. Pe langa ei au promis ca ne vor da o mana de ajutor si cei de la Brasov in Tranzitie.
Intrarea este libera, la fel ca si anul trecut, se primesc totusi contributii voluntare pentru acoperirea costurilor de organizare, fiecare cat il lasa sufletul si buzunarul. Am facut rezervarea salii Lux Divina si am inceput sa trimitem invitatii catre cei interesati de participarea ca prezentatori sau expozanti. Cazarea se poate face tot la ei pentru cine doreste sa stea ambele zile si nu este din Brasov, costurile sunt sub 50 RON. Prezentatorilor dorim sa le oferim cazare gratuita.
Ziua 1 – Sambata, 30 nov 2013
10.00 Ovidiu/Marian/Flavian – Deschiderea festivalului
10.30 Gabi Baclea – Danube Convergence
11.00 Mihai Abagief – Romania in tranzitie
11.30 Tudor si Adina – Asociatia Romana de Permacultura
12.00 Vasile/Raul/Adrian – Paradis sau Uitare – O lume mai buna e posibila
13.00 Ovidiu Slimac – Lansarea CVD
16.00 Casa Verde a Dunarii – Conferinta de presa
16.30 Monica Cojan – Waldorf Brasov
17.00 Martin si Monika – Comunitatea Tamera – Portugalia
18.00 Clinton Callahan – Nextculture – Germania
19.00 Marian Paraschiv – Comunitatile de lumina in contextul transformarilor planetare I
19.30 Moment artistic – Dragos Popa / Adriana Ilie / Andrei Coman
Ziua 2 – Duminica, 1 dec 2013
10.00 Biohaus – Case ecologice
10.30 Alexandru Nichifor – Trees of Romania
11.00 Cristi Mosora – Lucruri gratis
11.30 Ciprian Pavel – Brasov in Tranzitie
12.00 Ioana Lazar – Aurora Community
12.30 Andrei Lupse – Baza Ulmu
13.00 Sorin Peligrad – Proiecte de responsabilitate sociala
13.30 Vaida Lajos – Cluster energy
14.00 Adrian Andronache – Surse de iluminare cu led si alte proiecte
14.30 Mitica Badila – Electroliza si alte aplicatii
15.00 Flavian Dumitrescu – Energie libera
16.00 Vladimir Edu – Aditivi alimentari
16.30 Steluta Pop – Vindecare reconectiva
17.30 Ovidiu Harbada – Valeriu Popa, o legenda vie, mit sau adevar ?
18.00 Andreia Claudius – Hrana vie
18.30 Marian Paraschiv – Comunitatile de lumina in contextul transformarilor planetare II
In functie de modul de organizare si eventuale schimbari de ultim moment, orarul poate suferi mici modificari. Prezentarile de anul trecut le puteti gasi aici: Prezentarile de la festival

Iar pentru cei din Belgia, ne vedem iar la Bruxelles, aici:  https://www.facebook.com/events/1414924365405128/?ref=4



6 comentarii:

  1. La Multi Ani! Romanii mei buni!
    Sa ne traiti si multumim pentru toate minunile pe care ni le oferiti, multumim ca existati si ca faceti lumina in jurul vostru.

    Nu sunt acasa in aceasta perioada dar o sa fiu la anul pentru un timp mai lung si multe informatii pretioase am gasit la Flavian.

    Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca!
    Va imbratiseaza mihaela, sora mai mica

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mimi din suflet pentru ajutor si gandurile bune. S-a incheiat intre timp si festivalul, am pus prezentarile pe pagina mea si a comunitatii Armonia Brassovia. Oricum, prezentarile au fost doar pretext si prilej de intalnire, ceea ce s-a intamplat in afara lor a fost mult mai important. De povestit, asa cum ziceam si in articol, e greu de exprimat in cuvinte cum a fost. A fost frumos, mai frumos ca anul trecut si cu siguranta mai putin frumos decat va fi anul viitor. Sa ne vedem cu bine in anul ce bate la usa iar de va fi sa ne intalnim si in persoana, astept cu drag o imbratisare... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Ca ma tot intrebai tu ce mai fac cu sanatatea, tin sa mentionez ca am continuat cu tratamentele pentru ficat. Am ajuns la numarul sase in weekendul acesta si voi continua pana ies toate. Am povestit in comentariile de pe pagina ASTA cum au decurs, iar in curand o sa fac si un sumar pe blog. Dupa sarbatori, daca inchei cu ele, poate mai cochetez si cu un repaus alimentar de cateva zile. Pana atunci, ospat de Craciun cu hrana vie sa avem, ca in rest a devenit oricum obisnuinta... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru cititori, este necesar un disclaimer, ca Mimi saraca a fost un pic "socata" de ce a gasit pe blogul respectiv. Ideea este ca pe blogul lui rapcea in afara de reteta aia si comentariile la tratamente, nu gasesti aproape nimic util, ba din contra.

    Pe partea cu ficatul, articolul ala a devenit in schimb unul dintre cele mai cunoscute asa ca am preferat sa pun acolo comentariile, ca sa le vada cei vizati. L-am gasit pe google la vremea cand cautam reteta si de atunci intru doar acolo, fara sa dau click pe alte nebunii.

    RăspundețiȘtergere