joi, 16 august 2012

Goltis - mergand prin viata cu inima deschisa


Goltis a fost pentru mine revelatia anului 2012. Definitiv! Am invatat enorm de la Goltis si de la oamenii din jurul lui, totul este din pacate imposibil de "dat mai departe" in postari pe un blog, invatatura sa este mult prea complexa. "Secretul" este clar ca buna ziua, de o logica pur si simplu dezarmanta, usor de aplicat in viata de zi cu zi. Nu necesita echipamente si ustensile speciale, nu trebuie sa ne cumparam sau sa ne procuram nimic. Nu ia timp mult. Se poate integra perfect in viata oricui, indiferent de punctul personal de pornire si de problemele specifice ale fiecarui om (sanatate, varsta, conditie fizica, stare psihica, etc.). De aceea, va invit pe toti sa incercati sa-l cunoasteti, sunt absolut sigura, ca el va reusi sa aduca si in viata VOASTRA, macar o briza de fericire.....

Duminica am fost la primul meu seminar la care am putut invata baza sistemului holistic de insanatosire conceput de Goltis - TOTUL incepe cu "inima deschisa"... 

Mai jos, un text scris de Kornelius Stofast, antrenorul Goltis la care am facut eu seminarul. Textul, deosebit de frumos, scris cu sensibilitatea  aparte a "sufletului rus", a fost tradus de Mirela din Medias, un om care a aflat deja de mai mult timp "secretul" inimii deschise si pe care, binecuvantata si norocoasa cum sunt, Dumnezeu mi l-a scos in cale, ca sa lumineze si viata mea cu soarele din sufletul sau (iti multumesc mult, draga mea Mirela!).


Vindecarea trupului 
- de Kornelius Stofast -

Pentru a păstra corpul sănătos avem de urmat doar 5 reguli în viața noastră:
-      -  inima deschisă,
-     - exercițiile fizice,
-     - alimentația sănătoasă,
-     postul alimentar,
-     - călirea organismului.

În această primă parte vom vorbi despre primul punct „Inima deschisă“

Inima deschisă este o stare natura, în care omul trăiește în armonie cu firea sa.

Inima deschisă este modul de a privi lumea cu ochii unui copil, care vede totul cu admirație. Un copil care vede orice om, orice ființă, ori fir de pai, fără prejudecata și fără frica ce pot apărea în cursul vieții noastre, ca urmare a experientelor dureroase.

"Inimă deschisă” este partea principală, filozofia și viziunea asupra lumii a acestei metode si reprezinta capacitatea de a vedea și simți scânteia divină în fiecare persoană. Abilitatea de a trăi în lume și de a iubi cu adevarata intraga lume. Aceste lucruri sunt ceea ce se află în spatele cuvintelor. Acestea sunt gândurile și emoțiile, acestea sunt motivele și acțiunile, toate acestea reprezinta vocea sufletului. Este capacitatea fiecaruia de a-și înțelege scopul și de a-l trai in proprria viata."
- Goltis -

Când un om are inima deschisă, se poate privi pe sine și poate privi viața sa cu iubire. Toate întâmplările vieții sale curg prin inima lui și se colorează în toate culorile curcubeului. Când avem o inimă deschisă, rămânem liniștiți în interior, chiar și în medii neprielnice. Dacă ne ferim sau refuzăm să acceptăm ceva, dacă simțim frică sau neîncredere, dacă ne simțim neajutorați sau ne urâm pe noi înșine, atunci vom fi nefericiți și în compania celor mai buni prieteni, într-o atmosferă plăcută și în împrejurări favorabile. Doar deschiderea inimii influențează starea de fericire la care aspirăm cu toții.

Inima deschisă înseamnă că atunci când ne interesează o persoană, nu ne uităm la aspectul exterior, ci recunoaștem natura sa interioară, pe care cu toții o purtăm, esența divină.

Nu este important dacă omul este sărac sau bogat, alb sau negru, copil sau vârstnic, bun ori rău. Dacă îl privim cu iubire, ne va răspunde acea parte pe care noi o avem în comun. Atunci se întâmplă minuni. Cineva care era împotriva noastră ne oferă deodată prietenia. Șeful - o mărire de salariu. Un funcționar ne va prelucra repede documentele. Și toate aceste mici miracole se întâmplă pentru că l-am privit pe semenul nostru cu inima, am recunoscut divinitatea din el. El se deschide în fața noastră, îsi amintește de Sinele Superior, simte că i se întâmplă ceva plăcut, învăluitor.

În viața fiecărui om apar situații conflictuale. Amintiți-vă imediat de inima deschisă! Priviți-l pe cel din fața voastră fără prejudecată și încercați să înțelegeți de ce se poartă așa și nu altfel. Adesea oamenii reacționează ca urmare a fricii, a dezamăgirii sau a vinovăției. Când încercăm să întelegem de ce un om reacționează într-un anumit fel, ne deschidem inima. Și așa se întâmplă cu orice persoană pe care o întâlnim. Întotdeauna este posibil să înțelegem și să privim situația din punctul de vedere al celuilalt, să ne punem în situația lui și să ne imaginăm cum ne-am purta noi în acel caz.

De multe ori, doar încercarea de a ne pune în locul celuilat poate să atenueze antipatia ce o simțim pentru el. În timp ce facem acest lucru pentru a spori înțelegerea, ne deschidem inima intr-atât încât putem percepe natural fiecare persoană așa cum este cu toate neajunsurile sale: “Așa este el. Așa s-au potrivit împrejurările vieții sale.” În clipa în care privim o situație din punctul de vedere al celuilalt, conștiința noastră se extinde și când acceptăm în inima noastră concepțiile sale despre lume, inima ni se deschide.

Dacă primim toți oamenii, unul câte unul, în inima noastră și îi acceptăm așa cum sunt, fără să criticăm lumea văzută de ei, într-o zi vom ajunge să cuprindem toată lumea în inima noastră și să ne împlinim rostul vieții pe Pământ.

Cu inima deschisă veți rămâne liniștiți, fericiți și pașnici fără să fiți afectați de atitudinea negativă a celorlalți. Veți fi pe cât de sănătoși, pe atât de joviali. Cercul vostru de prieteni se va lărgi. Viața voastră va fi tot mai fericită. Nu considerați că răbdarea și toleranța sunt manifestări ale slăbiciunii! Acestea sunt semnele tăriei, ale puterii unei inimi deschise.

 Universul răspunde inimii deschise cu un flux de grație și abundență. Este un efect vindecător. Pacea, armonia revin în relațiile cu ceilalți  și visele se împlinesc.

Un bun exercițiu pentru deschiderea inimii putem învăța de la strămoșii noștri: imaginați-vă că aduceți bucurie și noroc altor oameni și le alinați suferințele. Partea cea mai importantă a acestui exercițiu este aceea de a ne întări puterea interioară și curajul inimii deschise.
Inima deschisă poate face minuni:
-        -   aduce  oamenii împreună;
-     -  Indeplinește vise. Rezonăm cu Universul vibrând cu frecvența Iubirii. Ne amintim cine suntem cu adevărat. Ne simțim în elementul nostru. În siguranță. Simțim frumusețea și armonia interioară;
-       -  ne conectează la un izvor de energie tămăduitor pentru trup și suflet."

8 comentarii:

 1. Foarte frumos si real, am trait aceste lucruri; trebuie putin efort ca sa te obisnuiesti cu acest mod de a fi, dar merita din plin!

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte revelator pt mine,mai ales din intamplare am "intrat'pe blogul tau,mult succes

  RăspundețiȘtergere
 3. Minunat, draga ingeras...Cu iubire,Romania - cea care te iubeste

  RăspundețiȘtergere
 4. Am intrat aici de pe o alta pagina si am vazut multe lucruri frumoase si o grija pentru traiul sanatos. E bine.

  Insa cu toate ca se mai vorbeste despre Dumnezeu, din toate lipseste Adevarata Iubire, lipseste adevarata credinta in Dumnezeu, lipseste gandul smerit si lipseste gandul la Mantuire.

  Recent am intalnit un american care protestant fiind a primit cadou o carte despre rugaciunea inimii si alta despre Filocalie. Citindu-le a prins drag si a inceput cu cei din jur sa se roage cu dragoste de Dumnezeu. Urmarea a fost un trai cu adevarat sanatos pentru trup si suflet.

  Numai bine

  RăspundețiȘtergere
 5. Inainte de toate am nevoie de o inima deschisa, de o diminuare a egoismului. Altfel, observ ca stresul reciproc, in ciuda dorintei noastre (ce putin declarata) de a l elimina, devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai asemanator cu un drog. Ioan

  RăspundețiȘtergere
 6. Va multumesc, cu mare intarziere (pt. care imi cer iertare), la toti, ma bucur ca sunt atatia oameni care ma inteleg si care STIU despre ce vorbesc. Caci este totusi tare trist sa vorbesti singur....

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte frumos articol Mimi. Si eu personal ma bucur sa vad in ultima vreme atat de multi oameni preocupati de acest aspect. Suntem totusi destul de multi dar atat de putini fata de restul. Sunt fericita insa ca procentul omenilor deschisi catre astfel de invataminte este in crestere.

  Iuliana

  RăspundețiȘtergere
 8. Câta bucurie simt citind articolele tale! Pe acesta l-am găsit prin intermediul blogului Cristelei... Am inceput sa practic și eu exercițiul pentru imunitate, pe care și ea îl știe de la tine!
  Sunt la inceput cu toate, dar am nădejde că voi înainta pe acest drum frumos, al naturii și al simplității, mereu cu inima deschisă!
  Îți mulțumesc! :)

  RăspundețiȘtergere