luni, 30 iulie 2012

Hrana vie in practica de zi cu zi - asa a fost la Viscri...


Un vis frumos al unor zile fermecate de vara. Camarile mele sufletesti plesnesc de bogatiile primite in dar de la oamenii care au luat parte; ne-am dat unii la altii si am primit cu totii, fiecare de la fiecare, macar un dar minunat de suflet - de cele mai multe ori au fost insa nenumarate....
S-a mancat si s-a baut, s-a dormit si s-au trait din plin linistea si pacea vietii de la tara. S-a facut miscare si s-a lenevit. S-a cantat, s-a vorbit si s-a ras. S-au batut dealurile in ciuda caldurii arzatoare a unei veri neobisnuit de fierbinti. S-a facut cunostinta cu multe plante si cu  oameni din Viscri - oameni cu totul deosebiti. Ne-am bucurat sa ne reintoarcem putin in lumea de altadata, caci timpul parca a ramas adesea, incremenit..... Si nici nu ne-am certat, nici nu ne-am suparat unii pe altii, chiar daca parerile nu au fost intotdeauna la unison.
Timpul a fost mult prea scurt, pentru a "diseca" tot ce ar fi fost de "disecat".
Posibilitati de imbunatatire a  conceptului ar fi cu ghiotura, asa ca dupa ce se termina vacanta, ma voi pune pe treaba bine de tot.
Iar sunt multe de spus, iar eu sunt trasa de maneca de lucruri lumesti, cum ar fi de exemplu facutul bagajelor pentru vacanta din Franta, care numai ca nu-mi bate cu pumnul in usa (miercuri plecam). Eu nu am reusit sa descarc fotografiile mele, dar am primit multe fotografii frumoase de la Raluca, Andrei si Mirela, sper sa va aduca si voua bucurie si sa va puteti face din ele cat de cat o imagine despre seminarul de hrana vie din Viscri.
Candva, voi reveni cu inca o postare mai pe larg si cu promisa traducerea a articolului despre Viscri din "Natürlich leben"; poate ca voi gasi in zilele urmatoare, in cele din urma si linistea necesara, pe malul de mare unde voi ajunge......


Participantii la seminarul de hrana vie - Viscri, 9-11 iulie 2012

La cetate, in jurul doamnei Sara Dootz, "Ingerul de la poarta cetatii"





Tante Sara a noastra, rar am intalnit "pe viu" atata intelepciune si putere de patrundere a tainelor vietii

Pajistile au fost destul de sarace anul acesta, soarele puternic si seceta arzatoare au facut ca multe plante sa nu mai fie prezente

Aceeasi pajiste cu un an inainte, plina de barba caprei, din care in acest an nu am gasit nici macar un singur exemplar!


O masa in fosta sura, actualul restaurant al pensiunii Viscri 125

De vorba la umbra  copacilor

Pofta mare!
Cu un an inainte, la poarta cetatii asteptand turistii ("job-ul" nostru de vacanta), din fericire si in acest an ni s-a dat sansa sa-i tinem de cateva ori locul Tantei Sara, spre bucuria nemarginita a copiilor si a mea!

12 comentarii:

  1. Cred ca a fost frumos, iar fotografiile spun cat o inreaga poveste.
    Mi-a facut placere sa te cunosc, alaturi de copilasii tai draguti si alaturi de Codruta, cu care sper ca o sa mai intalnesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Irena,
      Si mie mi-a facut placere sa te cunosc si in realitate, copilasii-ingerasii nu prea ne-au lasat timp de discutii multe, dar am ramas cumva dupa vacanta din Ro cu imboldul ca trebuie sa strangem neaparat randurile....

      Ștergere
  2. Sunt una dintre fericitele participante la acest seminar :), care a insemnat pt mine un mare pas inainte. A insemnat extrem de mult sa vad oameni care au aceleasi conceptii de viata ca si mine, care sunt preocupati de aceleasi lucruri, care privesc in acelasi fel natura si viata sanatoasa. La fel de mult au insemnat si toate informatiile si cunostintele acumulate in aceste zile petrecute intr-un cadru feeric, ce mi-a amintit de vremurile copilariei, cand mergeam la tara. M-a bucurat sa fac cunostinta si sa discut cu persoane la fel de "habotnice" si "extremiste" ca mine :D Iar de acum inainte ma voi bucura si mai mult pt ceea ce sunt ca persoana, pt alegerile pe care le-am facut, de modul in care am ales sa traiesc...si pt faptul ca am intles intr-un final ca nu trebuie sa cer acceptul nimanui pt a fi fericita!
    Mi-a facut multa placere sa te cunosc, Mimi, si cum spuneam atunci cand ne-am despartit, sper sa mai organizezi astfel de seminarii (voi fi prima pe lista de inscriere!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Laura,

      Iti multumesc mult pt. randurile tale frumoase, ma suprinzi extraordinar de mult, iar si iar - si ma intreb: eu de ce nu am stiut in tinerete sa fiu atat de inteleapta???? Te-am admirat din prima clipa si te admir in continuare enorm pt. tot ce ai reusit tu sa inveti si sa descoperi si sa faci tu, cu si din viata ta, la o varsta atat de frageda, esti atat de frumoasa, de desteapta si de echilibrata sufleteste, cum rar am intalnit (si in general au fost persoane care aveau cel putin dublul varstei tale!)! In afara de putina tinerete si liniste sfleteasca, tu mi-ai daruit si un pachet imens de speranta: poate ca intr-o buna zi, si copiii mei vor gandi si vor actiona ca tine..... Sper sa ne revedem (si data viitoare si cu mama ta - se pare ca are multe sa ma invete, la randul sau) si oricum m-as bucura mult sa pastram si mai departe legatura!
      Multa sanatate si toate cele bune,
      mimi

      Ștergere
  3. Am ajuns si eu pe acolo..dar din pacate la doua saptamani dupa dumneavoastra....m-am simtit ca intr-o alta lume in acest satuc izolat de unde nu imi mai venea sa plec....dar nici prin gand nu mi-a trecut ca se organizeaza astfel de evenimente acolo! Imi pare rau doar de faptul ca e destul de departe de unde locuiesc eu (Timisoara), si nu pot merge decat in concediul de vara. Am cunoscut-o evident si pe fermecatoarea Tante Sara, care ne-a povestit mai bine de o ora, de am uitat sa mai plecam! Superb loc! Toate cele bune de la o raw-vegana incepatoare! Ana de la anasblogana.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti tin cu drag pumnii, sunt sigura ca ne vom mai "intalni"!!

      Ștergere
  4. Felicitari!!Nu faci niste cursuri si in Germania??
    Oricum felicitari inca o data !Viata asta e tare scurta si majoritatea uita adevarata valoare a vietii si numai cand dai cu capul de greu incepi sa vezi viata cu adevarat si ce e important in viata, asa ca BUCURAT-VA DE VIATA!!
    Diana Ichim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Diana,
      Acum in Germania nu mai ajung decat rar de tot...
      Iti multumesc, iau cu drag in suflet sfatul tau,
      mimi

      Ștergere
  5. Oameni frumosi intr-un loc frumos. Ce putea sa rezulte decat amintiri frumoase.

    Deci asta e resedinta ta de vara.. :)
    Ti se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Sakura,

      Tu esti unul dintre oamenii cu care mi-as fi dorit mult de tot sa ma intalnesc in Ro, dar pe care din pacate nu am mai reusit sa-i vad. Caci sunt atat de multi oameni dragi care mi-au descretit de multe ori fruntea si mi-au luminat gandurile, si asa as fi vrut sa-i iau pe toti cu adevarat in brate, si-mi pare atat de rau, si-n fiecare an raman cu atat de multe regrete.....
      Asa ca te voi imbratisa in continuare numai virtual, sperand ca data viitoare voi fi in stare sa fac mai multe!
      Cu drag,
      mimi

      Ștergere
    2. Doamne, Mimi, nu am mai scris aici ca sa nu las impresia ca ma plang, dar si eu imi doream tare mult sa te cunosc in venirile tale prin Romania. in continuare imi doresc si sper ca bunul Dumnezeu sa ne intersezteze caile intr-un fel asa de minunat cum numai El o poate face.
      Abia astept. pana la marea intalnire, te tzuc asa virtual si te imbratisez. si iti multumesc ca existi.

      Ștergere
    3. Asa sa ne ajute Dumnezeu sa ne vedem sanatoase si bucuroase intr-o buna zi!

      Ștergere