luni, 13 februarie 2012

Problema cancerului astǎzi – o abordare de bun-simţ

"Sǎnǎtatea este numai  o problemǎ de informare."
              Dr. med. Max Otto Bruker (1909-2001)


"Singura persoanǎ interesatǎ sǎ deveniţi sǎnǎtos, este numai propria dumneavoastrǎ persoanǎ!"
              Dr. med. Johann Georg Schitzer


Aşa cum nota dl. prof. Antonio Inacio Andrioli (un foarte cunoscut opozant al tehnicii agro-genetice), 95% dintre toţi cercetatorii şi dintre  toate laboratoarele şi bursele de studii din întreaga lume  primesc finanţǎrile necesare din partea industriei. Cum mai putem avea încredere într-o astfel de ştiinţǎ?? Cum mai putem crede, cǎ rezultatele studiilor lor sunt într-adevar obiective şi reflectǎ realitatea? Pe plan mondial, sunt foarte puţini oameni de ştiinţǎ independenţi, iar rezultatele studiilor acestora sunt de cele mai multe trecute sub tǎcere, încercându-se, prin toate metodele posibile, pe absolute toate planurile, discreditarea, defǎimarea sau intimidarea acestor oameni.
Unul dintre acești puțini oameni de știință, este medicul german dl. dr. Schnitzer, care scrie la rândul său: "Dacă medicina ar fi o știință și dacă medicii ar fi școliți să gândească științific precum fizicienii, geologii, arhitecții, etc., atunci  ar trebui ca niciunul dintre medicii care a auzit ceva despre teoria referitoare la influența hranei vii asupra sănătății, să nu-și mai găsească liniștea, cel puțin atâta timp, până nu ar găsi rǎspunsul, dacă această teorie funcționează cu adevărat și dacă duce la îmbunătățirea sau poate chiar la înrăutățirea stării de sănătate a pacienților! Și așa demonstrează medicina modernă, din ce în ce mai des, că nu este o știință, ci o dogmă, o "clădire a învățăturilor" ridicată pe doctrine, în care  este valabil numai ceea ce hotărăsc "școlile conducătoare". Acest lucru se reflectă cel mai bine în  termenul foarte des folosit în medicină: "metode recunoscute". Recunoscute de cine? Bineînțeles de "școlile conducătoare", de exponenții săi și de cei care le reprezintă interesele. Părerile contrare dogmelor consacrate sunt reprimate masiv, iar cei care le reprezintă sunt calomniați, urmăriți și dacă este posibil, desființați definitiv, într-un fel sau altul!"
De aceea, este clar că referitor la problematica cancerului, nu voi apela în niciun caz la rezultatele unor studii științifice de mare anvergură. De fapt, orice om cu scaun la cap, ar trebui să-și dea seama, că dacă într-adevăr medicina alopată ar avea cea mai vagă idee de cum se poate combate eficient cancerul, nu s-ar fi ajuns, de exemplu în Germania, în ciuda unui sistem medical foarte bine pus la punct, la situația actuală, în care cca.33% din decesele din această țară sunt cauzate de cancer! 
În 1900 murea fiecare al 30-lea german de cancer, în 1910 fiecare al 18-lea, 1920 fiecare al 15-lea, 1930 fiecare al 8-lea, 1950 fiecare al 6-lea, iar în 1960 deja fiecare al 5-lea german cădea victimă cancerului! Astăzi este practic fiecare al treilea cetățean german lovit de cancer, tendință în creștere! (Dr. Bruker - Der Gesundheitberater 3/2010)
Nici în SUA situaţia nu este mult mai bunǎ, datele statistice vorbesc de la sine (aici am un tabel, pe care insa nu reusesc sa-l introduc decat sub forma de listǎ - iertare!!):
Tipul de cancer                                               Evoluţia îmbolnǎvirilor 
                                                                         de cancer în USA 1973-1999
Toate tipurile de cancer
(pt. toata populaţia, indiferent de vârsta sau sex)                                  + 23%
Toate tipurile de cancer la copii                                                            + 26%
Cancer de piele                                                                                     +156%
Cancer pulmonar la femei                                                                    +142%
Prostatǎ                                                                                                 +105%
Ficat                                                                                                      +104%
Non-Hodgkin Lymphom                                                                      + 87%
Tiroidǎ                                                                                                  + 71%
Rinichi                                                                                                  + 41%
Sân                                                                                                       + 41%
Creier                                                                                                   + 28%
Vezica urinarǎ                                                                                      + 17%
Col uterin                                                                                              -53%
Leucemie (non-Hodgin-Lymphom) la copii între 0-14 ani                  -22%
Cancerul pulmonar la bǎrbaţi                                                               -  6%
Sursa: Epstein, Samuel – Cancer-Gate: How to win the losing cancer war, Baywood Publishing, New York 2005
Conform studiilor științifice acreditate și recunoscute de medicina alopată și de reprezentanții ei, cauza apariției cancerului nu a fost încă total elucidată. Tot aceeași ramură a medicinei susutine, că de fapt nu au crescut atât de mult cazurile de cancer, ci datorită metodelor moderne de diagnosticare și a reducerii bolilor infecțioase printr-o igienă mai bună, tot mai mulți oameni ating o vârstă înaintată, vârstă la care cancerul se manifestă pur și simplu mai des. Însă adevărul este, că această explicație a multiplicării cazurilor de cancer de aproape 10 ori în comparație cu 1900, nu poate fi în niciun caz sintetizată așa de simplist, în condițiile în care nu oamenii în vârstă, ci în cele mai multe dintre cazuri, oamenii în floarea vârstei sunt atinși de cancer - iar în ultimul tip se constată tendința îngrijorătoare, că tot mai mulți tineri și chiar copii se îmbolnăvesc tot mai des de cancer.
De asemenea, și explicația coform căreia datorită perfecționării metodelor de diagonsticare se înregistrează astăzi doar mai multe cazuri de cancer ca înainte, nu poate rămâne în picioare. Cu cât este cancerul diagnosticat mai devreme, cu atât cresc și șansele de vindecare ale bolnavului, deci ar trebui ca situația statistica să arate de fapt cu totul și cu totul altfel!
Și așa cum nu a încetat să  repete domnul dr. Bruker toată viața sa, trebuie neapărat spus și adevărul despre "profilaxia" cancerului practicată de medicina alopată. Denumirea de control pentru prevenirea (profilaxia) cancerului nu face decât să inducă oamenii în eroare. În realitate, nu este vorba despre nicio măsură de prevenire, ci este vorba doar despre o simplă constatare, la intervale regulate de timp, a prezenței sau a absenţei cancerului în organismul pacientului! Controalele profilactice de rutină ar trebui să constea în primult rând în sfaturile medicului, care să-l ajute pe pacient să evite apariția cancerului. Pacientului îi trebuiesc explicate de la început cauzele care duc la apariția cancerului. Dar la controalele profilactice de rutină, nu spune din păcate aproape niciun medic așa ceva. Din contra, o dată cu constatarea că pacientul nu are cancer, acesta este chiar întărit în credința sa, că modul său de viață este corect și că nu trebuie să schimbe absolut nimic. Aceste controale nu fac decât să-i dea pacientului încrederea înșelătoare, că prin aceste controale de rutină, A FĂCUT deja ceva împotriva cancerului, ceea ce este cât se poate de fals și poate fi de foarte mult ori fatal!
Pentru exemplificare, mă voi opri la controalele profilactice în cazul cancerului de sân. Toți marii specialiști, medici și oameni de știință, recomandă  tuturor femeilor prin absolut toate mijloacele de rǎspândire a informaţiilor (TV, presǎ, Internet), să-și facă o mamografie o dată pe an. Femeile se duc la control, sunt radiate cu raze Röntgen (un medic cu experienţǎ nu are nevoie de fapt de nicio mamografie!), după care pleacă fericite acasă, că "nu au" cancer! Bineînțeles că sunt foarte puțini medicii, care își previn pacientele, că riscul de a face cancer datorită radierii repetate, este mult mai mare ca folosul pe care îl aduce o astfel de mamografie. Puţini medici le explica femeilor ce ar trebui sǎ facǎ pentru a preveni apariţia cancerului (schimbarea modului de viaţǎ şi de alimentaţie). Și desigur că după ani de zile, la a X-a mamografie, se descoperă “ceva”, se ajunge la operație, la chimioterapie și se alunecǎ foarte repede în cercul vicios al unei suferințe de neimaginat (AICI conferinţa d-lui dr. Mărginean - neapărat de văzut)!!
Medicina naturală are din fericire o altă părere în privința apariției cancerului: niciodată nu există numai o singură cauză a apariției cancerului, cancerul apare ca urmare a însumării mai multor factori nocivi pentru organism, iar aceste noxe, își măresc intensitatea și amploarea de la generație la generație! Tot în medicina naturală se susține: cancerul este o boală metabolică, care trebuie tratată ca o boală a întregului organism și nu ca o îmbolnăvire locală a unui anumit organ! Nu numai tumoarea este cancerul. Doar înlǎturarea prin operaţie a tumorii nu stopeaza CAUZELE care au dus la apariţia ei - de aceea şi apar, în cele mai multe dintre cazuri, recidivele!
Așa cum au subliniat de nenumărate ori  dl.dr. Bruker, dl. dr. Schnitzer, d-na dr. Schatalova, precum  și mulți alți medici cu experiență îndelungată în tratarea naturală a bolilor, cea mai bună și cea mai singură metodă de tratare a cancerului este adevărata profilaxie a cancerului! Cine a avut deja cancer în familie trebuie să deschidă bine ochii, dacă nu pentru sine, este dator să facă acest lucru pentru copii săi, care prezintă un risc foarte mare de a face la rândul lor cancer! Și desigur că fiecare poate face ceva pentru sine însuși, prevenirea cancerului și a multor altor boli este de fapt la îndemâna oricui! Baza o reprezintă o alimentație sănătoasă, care să nu conțină NICIUN fel de aliment fabricat industrial. Alimentele trebuie să fie integrale, proaspete și să nu conțină niciun fel de substanțe chimice. Legumele și fructele trebuie recoltate de pe un teren la prelucrarea cǎruia nu s-au folosit pesticide și insecticide, cel mai bine de pe terenuri îngrășate numai cu compost. Apa consumată trebuie să fie la rândul ei cât mai pură, fără niciun fel de chimicale (atenție mare la sticlele de plastic!!). Cine vrea să prevină cancerul nu are voie să fumeze, să bea alcool, să consume cafea sau alte droguri. Cine dorește să nu se îmbolnăvească de cancer, renunță să mai consume zahăr, făină albă, grăsimi rafinate (foarte, foarte important, primul pas care trebuie făcut!!). Cine dorește să-și păstreze sănătatea, se ocupă nu numai de trupul sau, ci și de sufletul și de mintea sa, nădejdea și credința în Dumnezeu rǎmânând în continuare cele mai eficace arme împotriva bolilor. Mișcarea fizică este la randul său o condiție "sine qua non" în programul natural de prevenire a cancerului. Din păcate, o altă condiție absolut necesară pentru evitarea apariției cancerului, puritatea mediului de viață, nu mai poate fi în ziua de astăzi aproape nicăieri pe lumea aceasta îndeplinită, suntem cu toții supuși  unei poluări foarte mari, fără precedent în istoria acestei planete (de care suntem însă cu TOȚII vinovați!). Suntem obligați să respirăm un aer poluat, suntem supuși unor radiații care au atins un nivel mult prea ridicat, iar în ultimii ani, poluarea electro-magnetică a luat de asemenea proporții de neimaginat! Dar gândiți-vă, că un nefumător este obligat să respire fumul produs de un fumător, un om care nu are telefon mobil este totuși radiat de mobilele celorlalte persoane din jurul său - exemplele ar putea continua la nesfârșit - fiecare individ are de fapt datoria de a face ceva pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale tuturor ființelor de pe această planetă!
Revenind la cancer, aș dori să închei cu un citat al d-lui dr. Bruker care îmi place mie deosebit de mult:
 " Cancerul poate fi văzut ca o ultima reacție de prevenire din partea organismului, o ultimă reacție disperată, organismul încercând să-i atragă astfel atenția omului "civilizat", asupra prețului pe care îl are de plătit pentru progresul tehnic de nestăvilit atins. Legile naturii nu ar fi legi, ci numai niște erezii speculative, dacă în condițiile în care sunt încălcate în asemenea hal, nu ar da un răspuns pe măsură. Iar cancerul este un astfel de răspuns!"

Mihaela Walter
Belgia, februarie 2012

Bibliografie: Dr. M.O.Bruker "Unsere Nahrung, unsere Schicksal", Galina Scahatalova "Wir fressen uns zu Tode", dr. J. G. Schnitzer "Die kausale Therapie der essentiellen Hyperthonie".
AICI, adresele de contact ale unor medici naturalisti.

Doua filme legate de aceasta tema:
http://documentare.digitalarena.ro/terapia-gerson-dreptul-de-a-trai-2006/
http://vimeo.com/25942282

Actualizare
De citit, deosebit de important: http://www.cristelageorgescu.ro/retete/00-lecturi-de-bun-simt-despre-cancer/
http://www.cristelageorgescu.ro/un-nou-capitol-despre-cancer/07/2013/
http://pcrm.org/pdfs/health/cancer/Cancer_Survivors_Guide.pdf

28 de comentarii:

  1. foarte bine rezumata povestea cancerului, cine are ochi de vazut sa citeasca, si cine are minte de inteles sa priceapa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, excelent articol!
      Multumiri!

      Ștergere
    2. Draga Marina, draga Irina,

      Va multumesc mult! Din pacate, multi (ca de ex. anonimul de mai jos) insa nu reusesc deloc sa se trezeasca din hipnoza generala....

      Ștergere
    3. Exista si multa rautate in noi .Dupa ce scapam de asta atunci deschidem bine ochii si vedem unde am gresit .Excelent aricolul .
      Am sa-l distribui si cum spui tu Mariana ,,cine are minte de inteles sa priceapa"

      Ștergere
  2. unde gasim aceste fructe si legume care sa fie cultivate pe un teren doar cu compost?deci,avem nevoie de suplimente organice,caci din mancare nu reusim sa luam toate elemnetele necesare vietii? Apa imbuteliata, sucuri pasteurizate,fucte si legume fara gust si,mai ales,fara vitamine,minerale...nu avem cum sa mai ducem un asfel de mod de viata.trebuie sa ne readaptam...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca cine nu vrea, spune ca nu se poate. Iar despre cum sa facem singuri ceva, asa cum au facut intotdeauna stramosii nostri, iar au uitat multi cum se poate face. Din fericire, in Ro sunt multi oameni care demonstreaza ca se poate, cititi va rog postarea Romania, altfel http://www.hrana-vie.blogspot.com/2012/01/romania-altfel.html

      Ștergere
    2. fara extreme,sa cautam echilibrul.sunt si vegani care au murit de cancer si care nu au trait mai mult decat cei ce mancau care curata.nimeni nu detine adevarul.orice exagerare genereaza dezechilibru.e mai ieftin un supliment organic si mai sigur decat sa inventam noi roata.acum in toiul iernii ,cand jumatate din europa e sub nameti,de luni intregi ce legume isi mai pastreaza elementele nutritive?

      Ștergere
    3. pe criza asta,cand tara e sub zapada si abia are ce manca ,voi stati de fite si ziceti ca e vorba de rautate.pana iau eu 12 legume si fructe ca sa functioneze organismul cum trebuie,mai ieftin si mai comod iau niste vitamine organice.jumatate din tara nu are ce sa manance! sa fii vegan inseamna deja sa ai multe resurse! si veganii sunt bolnavi de cancer! nu e o solutie!

      Ștergere
    4. Draga Anonim,

      Daca ai fi vegan, nu te-ai enerva atat de tare....
      E cea mai mare prostie sa sustii ca a fi vegan in Ro nu e posibil, in conditiile in care taranul roman a fost dintotdeauna autarh si a reusit sa supravietuiasca mii de ani fara ajutorul nimanui. Cineva drag mie (care nu e vegan) a comentat pe FB cu foarte mult bun simt: "Eu cred ca o persoana sanatoasa care mananca putin si de calitate, care stie sa pastreze dreapta socoteala in toate si care isi pretuieste linistea sufleteasca, are posibilitatea sa traiasca o viata lunga pana la adanci batraneti. Bunicii mei au trait peste 90 de ani si in timpul vietii lor au trait vremuri grele cu mari lipsuri, dar au depasit totul, au muncit, au crescut mai multi copii, au mancat inclusiv pasari de tara, insa din casa lor nu au lipsit buruienile de leac sub mai multe forme: ceaiuri, macerate, unguente, etc. Si nu au fumat, nu au fost amatori de alcool, cafea, etc. Pe noi ne mananca otravurile, stresul si viciile (as aminti si trandavia si imbuibarea)..." Vitaminele sintetice sunt otrava pt. organiosm, ceea ce confirma inca o data faptul ca la capitolul bunavointa si dorinta de a fi informat, stai tare prost...

      Ștergere
  3. Dupa ce scapam de gandirea negativista, incep sa apara incet-incet si solutiile. Nu poate fi totul asa cum ne-am dori inca de la inceput, dar acesta nu este un motiv pentru a renunta :). Te pup cu mare drag, Mimi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine scris! Cine a mancat hrana vie preponderent si apoi se lasa ¨ manipulat¨, poate observa cum fizic si psihic nu mai e la fel. Si atunci, te cumintesti, spre binele tau!
      Raluca

      Ștergere
  4. un astfel de articol ar trebui facut public in toate ziarele de pe aceasta planeta. din pacate presa abunda de tampenii, iar informatiile cu adevarat importante sunt inadins respinse. fericiti cei ce au ochi de citit cu inima, caci ei nu mai au nevoie de dovezi stiintifice, ci doar de curaj de a pleca in locuri binecuvantate de Dumnezeu, cat mai departe de "civilizatia" prost inteleasa de multi dintre noi si de a cladi noi orasele de viata pentru generatiile viitoare... hey, de noi depinde...schimbarea ce vrem sa o vedem in lume;)te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  5. Si avem doua variante in aceasta situatie:
    Ori facem ca anonimul de mai sus si ne adaptam la conditiile actuale, gandindu-ne ca oricum nu se mai poate schimba nimic;
    ori incercam , nu neaparat pentru binele nostru ci macar pentru binele urmasilor nostri, sa facem curat in jurul nostru si sa iesim noi din sistem, nu sa asteptam ca sistemul sa se schimbe pentru noi.
    Calde imbratisari, Angy

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Aura, draga Raluca, draga Gabrielle, draga Angy,

    Va imbratisez cu drag si va multumesc din inima! Ma bucur mult ca sunt atatia oameni care gandesc la randul lor "ALTFEL"....

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun articolul, Mimi!
    In ceea ce priveste banii: eu sunt studenta si mananc din bursa si ce avem din gradina, ma descurc foarte bine cu vreo 300 Ron pe luna. Cumparaturile le fac in piata, unde alimentele sunt foarte ieftine si calitate nu se compara cu produsele din supermarkete, chiar daca n-o fi nici ele chiar 100% organice. Invitam des oamenii saraci din sat sa ne ajute in gradina, astia habar nu au sa faca nimic, au pamant si nu cultiva nimic. Traiesc din ajutor social si ce le mai pica din cand in cand, traiesc cu ziua de azi...Toata lumea spune ca e criza, ia si fa ceva si nu mai astepta sa-ti pice din cer, ca nu functioneaza lumea asa.
    In ceea ce priveste veganismul: da, nu e neaparat (singura) solutia. Sunt oameni care mananca sanataos si se imbolnavesc, sunt oameni mananaca nesantos si sunt foarte bine. Totusi, exista multi oameni bolnavi de cancer,exista factori cancerigeni recunoscuti si exista oameni care s-au vindecat complet schimbandu-si radical modul de viata, alimentatia.
    ,,Hipnoza'' va continoa atata timp cat oameni o sa vrea sa fie hipnotizati, atata timp cat nu vor decide ca ei sunt stapani pe propria sa viata si orice actiune (sau non-actiune) este o decizie. Dovada este faptul ca exista oameni ca cei care viziteaza blogul asta, oameni au cautat si au gasit ceea ce le face sa se simta bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Tania, felicitarile mele din toata inima, asa ma bucur cand mi se demonstreaza ca SE POATE (daca vrei), dar bineinteles ca nu este usor. Imi amintesc de copilaria mea si de pietenele mele din satul bunicii (din Moldova), erau copii de tarani f. saraci, in afara de bucatica de pamant proprie si de munca la colectiva nu aveau nicio alta sursa de venit, dar nu mureau nici de foame si aveau, si copiii si parintii, o mentalitate sanatoasa si un optimism si o liniste sufleteasca (faca-se voia Ta - indiferent de ce li se intampla in viata) si o bucurie de viata, pe care astazi rar le mai intalnesti....

      Ștergere
  8. Draga Mimi,

    multumim frumos pentru informatiile pretioase ....

    te pup,

    Florentina

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea Mimi,

    tare frumos spui tu aici si ne deschizi ochii.
    Ai acoperit toate aspectele ce trebuie sa le urmam pentru a avea o viata lipsita de chinuri.

    Am citit de curand o carte foarte interesanta a nunui coleg de yoaga, Michel Di Scalfani, italian de origine care are 74 de ani, nu a fost niciodata bolnav si acum alearga la maraton.
    Formula lui pentru a avea longevitate si sanatate este urmatoarea:
    U+L+X = GL

    Respectand Legile Universului si cu o practica regluata de X(exercitii fizice) vom avea o sanatate de fier (Good health)
    si vom trai mult L (=Longevity).

    Te imbratisez cu mare drag,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Florentina,

    Multumesc mult, te pup si eu si te mai astept!

    Draga Mia,

    Nu apucam deloc sa ne conversam.....Copiii au saptamana asta vacanta, timpul s-a scurtat si mai tare. Mai povestete-ne te rog despre Michel, e grozav!

    RăspundețiȘtergere
  11. Un alt factor: campurile electromagnetice. Ultimii 50 de ani au adus o crestere impresionanata a nivelului densitatii medii a campurilor electrice in care omul traieste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, scrisesem si eu la sfarsitul articolului, nu am putut insa sa detaliez, caci nu ar mai fi citit nimeni tot articolul.....

      Ștergere
  12. buna,
    am o nelamurire legata de apa. cea imbuteliata am inteles ca nu ar fi asa de sanatoasa pe cat pe spune, iar daca nu dispunem de apa de izvor, ce fel de apa ar trebui sa consumam? am citit destul de mult despre filtrele de apa, dar sunt atatea modele fiecare fiind destul de controversate. tu ce recomanzi?
    multumesc!
    iulia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Iulia,

      Iti spun sincer ca nu stiu nici eu raspunsul exact la ac. intrebare, caci toate teoriile sunt fff controversate si unde se comercializeaza ceva, incepe sa miroasa uarat..... Eu raman pt. apa naturala de izvor sau de parau curat, dar cati oameni mai au acces la o astfel de apa??? Sa nu uitam insa, ca daca nu se manaca sare, necesarul de apa se reduce DRASTIC!!!
      Numai bine,
      Mimi

      Ștergere
  13. Interesant articol, l-am citit cu atentie, pana la un punct, si anume "nădejdea și credința în Dumnezeu rǎmânând în continuare cele mai eficace arme împotriva bolilor". Sa consideri ca aceasta este CEA MAI eficace arma impotriva bolilor mi se pare o gandire mediocra... Sunt o persoana interesata de tot ce este sanatos, de stilul vegan, sunt la curent cu ce apare nou, dar de cele mai multe ori cand citesc bloguri despre stilul vegan este prezentat si Dumnezeu intr-o maniera ce denota o indoctrinare, o secta. Nu ma declar atee, dar nici o crestina, in schimb imi place sa ma informez, sa imi mentin mintea deschisa.
    In concluzie ma deranjeaza cand vad astfel de articole destul de interesante, dar care la un moment dat vin si iti zic ca "a crede in Dumnezeu este arma suprema in combaterea bolilor", hai sa nu exageram... Una este a avea o fire optimista, o gandire pozitiva si un suflet bun si alta este sa crezi ca "nădejdea și credința în Dumnezeu sunt cele mai eficace arme împotriva bolilor".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca L-ai cunoaste pe Dumnezeu, ai gandi la fel, dar necunoscandu-L, nu stii ce poate face. E pacat ca esti in situatia asta pt ca pierzi multe.

      Ștergere
  14. Draga Mimi,
    Eu iti multumesc pentru articol. Am pierdut mai multe persoane din cauza acestei nemiloase boli si e dureros cand treci impreuna cu ele din momentul aflarii vestii, pana in momentul cand doctorul iti spune "Ar fi mai bine sa-l/s-o iei acasa"... Si cand te gandesti ca totul poate fi prevenit, remediat, salvat... Ma bucur ca am avut destula rabdare sa ma informez, sa citesc diverse carti despre nutritie si alimentatie sanatoasa si sper ca pe viitor cuvantul "cancer" sa nu se mai auda in familia mea. Chiar daca nu sunt vegana de prea mult timp, cred ca este cel mai important pas facut pentru sanatatea mea! Si sper ca in timp si cei dragi mie sa mi se alature... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. În luna septembrie a apărut cartea ”Mama e iubire, de ce-mi vorbiți de cancer?” bazată pe experiența luptei cu cancerul în România și dedicată tuturor celor ce caută vindecarea pentru ei sau cei dragi lor. Este o carte optimistă, dar care vorbește cu sinceritate atât despre efectele chimioterapiei, cât și despre mirajul vindecărilor ”miraculoase”. Mai multe detalii pe iubirenucancer.ro.
    Să aveți parte de vindecare!

    RăspundețiȘtergere