marți, 6 decembrie 2011

Multumim, Mos Nicolae!

Nu stiu cum este la voi, dar noi trebuie sa si fost foarte cuminti, Mos Nicolae ne-a adus niste daruri tare frumoase - probabil si pentru ca noi i-am cantat aseara mult de tot, pana am adormit ......
Si pentru ca eu sunt o mare iubitoare de folclor autentic, din Japonia si pana in Caraibe, din Groenlanda si pana in Africa de Sud (dupa parerea mea, absolut toate popoarele poseda in acest domeniu comori de nepretuit), si pentru ca locuind de atatia ani in Germania, am invatat sa iubesc din toata inima cantecele vechi germane, si pentru ca terapia prin muzica este o componenta foarte importanta a oricarei terapii naturaliste, m-am gandit sa va incant astazi sufletele cu niste cantece germane.

Mai intai de toate, un "Ausländer" celebru, care a stiut la randul sau, sa pretuiasca muzica traditionala germana:

Ca sa ramanem la tema anuntata in titlu, un cantec traditional foarte frumos pentru Mos Nicolae, din Hunsrück, regiunea in care locuiesc (inca) eu:

Si alte cantece germane de Craciun, tare dragi sufletului meu:


 Nu rezist tentatiei, de a va ruga din nou sa nu-l uitati pe Mozart, genialitatea sa este greu de rezumat in cateva cuvinte, poate fi numai inteleasa cu adevarat cu inima si cu sufletul,  incercati sa cantati si voi, chiar daca nu aveti vocea unei soprane de coloratura, veti simti ca puteti arunca (cel putin mie asa mi se intampla, cant si acum, in timp ce scriu aceste randuri) dintr-o data multe "poveri" de pe umerii si din sufletele voastre:

 La multi ani tuturor celor care se sarbatoresc astazi!


5 comentarii:

  1. Draga Mimi,
    Muzica m-a relaxat total. Dupa ce am invatat vreo 3 ore, muzica asta este exact ce-mi doream pentru suflet. Iti multumesc pentru relaxarea de care am parte in seara asta.
    Cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mare placere, si eu am primit astazi de la Gratiele (Retete fara carne) integrala Mozart pe mail, lucrez de zor sa o transfer! Si uita-te pe FB la Razvan A.Voiculescu, cred ca o sa-ti placa mult Tara Lapusului vazuta de el https://www.facebook.com/photo.php?v=115893725145592!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Mimi,
    Multumim din suflet pentru asa frumoase daruri. Sunt din suflet pentru sufletele noastre.
    Tare frumoase cantece ne-ai daruit.
    Ma bucur tare mult ca Mos Nicolae a fost darnic cu voi, altfel nici ca se putea.
    Acum fug sa fac zacusca ta caci am un avocado care ma asteapta cuminte.
    Te imbratisez cu drag,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna mea prietena,

    M-ai incantat, ca de obicei, cu aceste daruri minunate, caci este sublim sa primesti in dar aceste melodii sublime.
    Multumesc,
    cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Mia si draga Gratiela,
    Va multumesc si va imratisez cu multa caldura!
    Sper insa, ca ati cantat si voi cu doamnele Gruberova si Schwarzkopf, macar textul e simplu chiar si pt. "necunoscatorii lb. germane", constand doar in cuvantul "Aleluia".....

    RăspundețiȘtergere