luni, 29 august 2011

GRADINA MAICII DOMNULUI

Nu stiu cum se intampla, dar nu am timp deloc, va raman mai departe datoare cu tare multe (va rog sa ma iertati!)! Mai jos, cateva ganduri notate cu ceva timp in urma, insotite de cateva fotografii personale facute la Viscri, in vara ce tocmai se termina...
La Viscri, devin de fiecare data alt om. Imi regasesc imediat linistea sufleteasca si dobandesc un echilibru psihic deosebit de stabil, este ca si cum mi-ar pune cineva niste ochelari roz pe nas, si asta de cum pasesc in sat. La Viscri reusesc sa intru intr-o lume plina de pace, o lume inca mirosind parca a Moldova copilariei mele.  Timpul are acolo alt ritm si viata o alta calitate, este cu totul altceva fata de scurgerea timpului si fata de desfasurarea vietii in lumea aceasta agitata, lumea de dincoace de Viscri, care se "invarte intr-un ritm nebun in jurul cozii"....
Viscri inseamna pentru mine bucurie pura: bucuria ochilor - casele vechi sasesti, renovate si intretinute cu grija si cu mult suflet, padurile, gradinile, pajistile, florile din curtea cetatii, ingrijite cu multa dragoste de doamna Sara Dootz.
Erau 9 trandafiri pe o tija!!
Bucuria copiilor mei, care devin dintr-o data acolo liberi, reusesc sa se "scuture" de toate conditionarile vietii moderne si se scufunda cu entuziasm intr-o lume de povesti!


Sanatate curata din "farmacia si bucataria" lui Dumnezeu - cum sa nu uiti de toate fricile privind ziua de maine, vazand atata abundenta de hrana???
O asemenea bogatie si diversitate nu se mai intalneste in Germania nici macar in Alpi!!
Usturoiul salbatic, barba tapului, codita soricelului, coada calului, sunatoare si multe alte plante minunate
Pajisti pline de frumusete, dar mai ales pline de viata - cum as mai putea aprecia vreodata "frumusetea" stearpa si inutila a unei gradini ordonate, cu gazonul englezesc taiat la milimetru??
Va doresc un sfarsit de vara minunat!

6 comentarii:

  1. Adevarul e ca avem o tara asa de frumoasa!Pacat ca unii nu stiu sa o pretuiasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Teodora,
    Cata dreptate ai..... Mare, mare pacat, dar ce se poate oare face???
    Numai bine,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem o tara foarte frumoasa, dar avem si oameni rai si necivilizati, din cauza carora nu mai vrem sa mergem in vacanta in RO. Degeaba este frumoasa daca unii ii strica frumusetea si nu o protejeaza!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cie stie ce va mai ramane din aceasta gradina dupa inceperea exploatarii la Rosia Montana!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragilor, mi-as fi dorit mult de tot, sa pot sa va contrazic.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot la fel ma simt si eu la mine acasa, in Romania; si am ales sa-ma traiesc viata aici cu toate ca am lasat in urma un loc superb la malul marii.
    Te pup cu drag, Angy

    RăspundețiȘtergere