vineri, 9 iulie 2010

SALATA DE FASOLE AZUKI

Reteta e tot  de la mama mea iubita. Ea facea mereu in post, cu fasole uscata fiarta si frunze de salata, ceapa si usturoi verde, ulei, otet, sare si piper! Simplu, iefin, usor de preparat, sanatos, satios si gustos, mai bine aproape ca nu se poate! Si reprezenta mereu  un fel de mancare, nu numai o salata, pe langa care se mai mananca si altceva (o mancam pe atunci cel mult cu paine) si sa stiti ca pe mine m-a saturat foarte bine, de fiecare data.
Dar pentru ca eu acum nu mai vreau sa mananc fasole fiarta, am inceput sa caut alternative. Si bineinteles ca le-am gasit! Fasolea Azuki este o fasole foarte gustoasa, care se poate manca foarte bine incoltita (celelalte soiuri de fasole nu le-as recomanda incoltite, sunt greu digerabile,  trebuie consumate numai fierte!).  Singurul impediment ar fi, ca incolteste destul de greu, dureaza 4-5 zile, dar nu necesita nici cine stie ce munca si nici cine stie ce dotare,  nu e nevoie decat de un borcan si o bucata de tifon. Se pun fasolele mai intai 24 de ore la inmuiat (eu le schimba apa si le clatesc macar o data in timpul acesta), dupa care se pun in borcanul legat cu tifon, care se pune la intuneric (eu ii pun un prospop de bucatarie deasupra), usor aplecat la aproximativ 45°, cu capul in jos, pe o farfurie. Se clatesc bine de 2 ori pe zi, fara sa se scoata tifonul. Deci, am pus fasolea la incoltit si uitati rezultatul:
Ingrediente:
-o cana de fasole Azuki incoltita;
-ceapa verde (sau uscata), usturoi verde (sau uscat), ardei (arata mai vesel si mai colorat cu ardei de toate culorile),  ridichi, castraveti - cel mai bine isi pune fiecare ce-i place cel mai mult, se potrivesc foarte multe lucruri;
-frunze de salata, de rucola, de papadie, de loboda, de stevie, patrunjel verde, marar - ca si mai sus, se pot pune verdeturile pe care le mancati cu cea mai mare placere;
-dressing: ori ulei, otet, sare si piper, ori maioneza vegana de mustar. Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Arata foarte bine si dupa cum reiese din reteta, este tentant macar la o incercare. Cine vrea cu adevarat sa se intretina si ii pasa de sanatate, se uita dupa asemenea retete si le incearca macar. Succes si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Ai dreptate, e pacat sa nu incerci macar....Aceasta salata insa, a fost mancata la mine de TOTI oamenii care mananca altfel "normal" (romani si nemti) si le-a placut tuturor. Si eu iti doresc multa sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am recitit postarea si am gasit mai multe greseli (culmea este, ca eu recitesc postarile de fiecare data, de mai multe ori, dar tot imi scapa aproape mereu greseli!)....Am corectat si am mai adaugat si link-ul pt. maioneza.
    Cu drag,
    mimi

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mimi, sunt din nou in vizita pe blogul tau :)... te admir si respect mult pentru ceea ce faci! eu am cateva incercari inca nereusite de a deveni consumatoare de harana vie... dar nici urma de indoiala ca pana la urma reusesc. ceea ce trebuie, ni se intampla odata si odata tuturor, cand vine momentul prielnic. te sarut cu drag, cornelia

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai revenit! Stii tu vorba nemtilor: "Übung macht den Meister"..... Si desigur, toate la timpul cuvenit. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce gust si textura are fasolea azuki incoltita? - Ella

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gustul e bun, aduce cu fasolea fiarta, doar ca boabele raman mai tari.

      Ștergere
  7. Multumesc pt raspuns. O sa incerc si eu. Ella

    RăspundețiȘtergere