Seiten

miercuri, 1 iunie 2011

1 iunie - Ce le trebuie neapărat copiilor noştri? Ce contează cu adevărat în viaţă? Ce TREBUIE să le dăruiască parinţii copiilor lor?

 În câteva  fotografii din viaţa noastră, o mică parte din răspunsul meu personal:

Alergand cu bucurie prin "ninsoarea" petalelor de flori de corcodus....
Apă, soare, pământ, aer - natura, frumoasă şi curată, aşa cum ne-a dat-o bunul Dumnezeu....

Un camp, baloturi de paie si imediat ies ca din pamant printese, cavaleri si cele mai frumoase castele din lume
Reteta copii+apa+nisip (pamant)+soare este absolut infailibila
Libertate... Libertatea de a se mişca, de a gândi, de a vorbi, de a fi exact fiinţa care eşti tu însuţi cu adevărat,  fiinţa perfectă pe care a făcut-o Dumnezeu.... 
Libertatea de a se juca după pofta inimii, fără prea multe griji pentru ordine, îmbrăcăminte, curăţenie, linişte, ş.a.m.d....
 
O viaţă plină de dragoste şi  în armonie  cu tot ceea ce ne înconjoară.  De aceea, şi o viaţă cu multe, multe animale.... Aţi întâlnit vreodată un copil, care nu iubeşte animalele? 

Iubire, pace, fericire, linişte sufletească, împlinire,  mulţumire....
Părinţii sunt datori să le asigure copiilor hrana: şi cea trupească şi cea sufletească; noi suntem responsabili pentru ceea ce iau copiii cu ei pe drumul lor prin viaţă. Avem o datorie mare faţă de copiii noştri, depinde numai de noi cum vor reuşi ei mai târziu să treacă prin încercările la care vor fi supuşi de-a lungul vieţii lor. Şi mai avem datoria sfântă, de  a le da mai departe lumea, curată, bună şi frumoasă, aşa cum am primit-o de la Dumnezeu, aşa cum ar trebui ea de fapt să fie: Raiul pe Pământ! Indiferent de cât de inutil vi s-ar părea, vă rog eu mult de tot, să încercaţi totuşi să faceţi absolut tot ce va stă în putere pentru a opri distrugerea acestei minunate lumi, niciodată nu este prea târziu!!
   Eu trebuie să mă gândesc mereu la domnul Delavrancea şi la cuvintele lui Ştefan cel Mare din drama "Apus de soare", cât de actuale sunt si cât de adevărate vor rămâne de-a pururi:
“Ţineţi minte cuvintele lui Ştefan care v-a fost baci până la adânci bătrâneţi, că Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri, în veacul vecilor”...
Am primit de la Cristela Georgescu un comentariu nemaipomenit (multumesc din suflet), pe care il adaug cu mare drag si bucurie aici:
"Mimisor,

Incerc doua raspunsuri la titlul tau, impreuna cu felicitarile de rigoare pentru surprinderea esentei in articol.

1. A doua sedinta cu parintii la gradinita celor 2P a avut tema "Alles ist nicht alles".

2. "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos", Sf. Apostol Pavel."
   - Va urma -

18 comentarii:

  1. Frumoase pozele!
    Mie nu imi e usor sa-mi tin copiii in frau cu dulciurile din magazin.Nu trece nici macar o zi fara sa nu le cumpar ceva.Si tot in fiecare zi le spun cat de important este ceea ce mananca.Sper ca vorbele mele sa aiba un ecou pana la urma!
    Si daca vorbim de copiii,fetita mea a inceput sa fie alergica la ciupiturile de insecte,adica i se umfla locul respectiv ca o gogoasa,mai intai ochiul acum obrazul.Citisem undeva despre tine ca si tu te umflai la intepatura de albina(sau viespe).Tu ce faceai in astfel de cazuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Se iau frunze de patlagina (cea ingusta contine mai multa apa) si se fereaca intre maini apna iese sucul din ele, care se aplica pe intepatura, poti sa fixezi si frunzele pe loc cu un leucoplast.
    Nu e usor sa treci copiii pe un alt regim alimentar, nici eu nu reusesc mereu f. bine (ar fi fost cu totul altvceva, daca de la nastere nu cunosteau decat mancare sanatoasa), dar le spun ca nu le cumpar pt. ca nu el fac nici un serviciu si ca nu vreau sa le distrug sanatatea si ei inteleg cumva (dar sunt si mai mari ca ai tai). Dar cand ajung la bunici sau in vizite, dau iama-n dulciuri si-n prostiile pe care le mananca lumea in general... Si atunci nu-mi ramane si mie decat sa sper, ca intr-o buna zi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos s-a inaltat!
    Cel mai frumos mod de viata ne-ai prezentat, de asa ceva au nevoie copilasii. Povesti cu zane si feti frumosi, iarba, soare, zapada, veselie si buna pace.
    Tare mult m-ai fericit cu aceste imagini de povesti.
    La multi ani! tuturor copilasilor
    Te imbratisez cu drag,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim mult, draga Mimi! Foarte frumos! Abia astept si continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos, Mimi!
    Vă îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos. E minunat sa traiesti ceea ce predici. e mai greu- dar ajuta la transformarea personala :))
    Citeam undeva mai demult ca asta va fi ceea ce-si vor aminti cu drag despre copilarie; prezenta parintilor, joaca, zburdalniciile, starea de bine, nu cadourile, promisiaunile, hainele, curatenia, ordinea

    RăspundețiȘtergere
  7. Pozele sunt foarte frumoase. Am si eu niste poze geniale cu ai mei, insa marea mea problema sunt jucariile, cum vad ceva in vitrina cum incep sa ceara, sa planga, sa se tanguiasca, nu scap pana nu le iau ceva, doar foarte rar ii mai pacalesc cu cate o jucarie veche de care au uitat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunate poze, La Multi Ani tututor, mari si mici, caci toti avem suflet de copil in definitiv :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Mimi, nu pot sa va spun cat de mult v-am indragit de cand am gasit paginile acestea minunate.
    Cu adevarat, copiii au nevoie de apropierea de natura inca din prima clipa de viata. Nu stiu daca ati intalnit seria de carti 'Cedrii sunatori ai Rusiei' a lui Vladimir Megre. Va trimit un link catre un proiect bazat pe scrierile lui Megre, care a luat nastere in Germania, sunt convins ca daca aveti putin timp sa aruncati o privire peste acest proiect, o sa va placa foarte mult:
    http://www.mehrgenerationensiedlung.org/
    daca nu aveti timp prea mult la dispozitie aici gasiti esenta -cred eu- despre acest proiect:
    http://www.mehrgenerationensiedlung.org/Projektmappen/Projektmappe_09.07.2008_deutsch_ISBN.pdf
    Cu drag, Mihai Dragos

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Mihai,
    Multumesc mult, m-au bucurat cuvintele tale tare mult! Cunosc de cativa ani deja cartile despre Anastasia, proiectul acesta nu-l stiam, iti multumesc mult pt. info. In Germania (locuiesti cumva si tu in Germania?)au fost insa mai multe initiative, din pacate, pana acum nu s-a realizat niciuna...
    Numai bine,
    mimi

    RăspundețiȘtergere
  11. Mimisor,

    Incerc doua raspunsuri la titlul tau, impreuna cu felicitarile de rigoare pentru surprinderea esentei in articol.

    1. A doua sedinta cu parintii la gradinita celor 2P a avut tema "Alles ist nicht alles".

    2. "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos", Sf. Apostol Pavel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nemaipomenit de bine punctat, bag citatul mai sus! Iti multumesc mult de tot!

      Ștergere
  12. Mimisor, incerc doua raspunsuri la intrebarile din titlul tau, asortate cu felicitarile de rigoare pentru faptul ca ai surprins esenta simplitatii solutiilor existente.

    1. A doua sedinta la gradinita celor 2P s-a numit "Alles ist nicht alles".

    2. "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos", Sfantul Apostol Pavel.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara! Ca si voi incercam si in mare parte reusim sa mergem pe un regim alimentar fara produse de origine animala. Am un baiat de 7 ani si 7 luni, care practica inotul de performanta. In acest sens va rog sa imi spuneti cu ce as putea imbunatati regimul alimentar pentru optimizarea energiei la concursuri. Multumesc mult. Elena Filip-mami Robert.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Elena,

      La Alianta pt. Sanatate din Germania sunt multi sportivi de performanta cu un regim alimentar vegan; acestia pun accentul pe un consumul ridicat de plante verzi, in special de plante din flora spontana, caci ele au cele mai multe vitamine, minerale, proteine si alte substante vitale.
      Multa sanatate,
      mimi

      Ștergere
  14. Multumesc mult pentru raspuns. Elena Filip

    RăspundețiȘtergere