Seiten

joi, 1 iulie 2010

Nelly Reinle-Carayon - o frantuzoaica in Germania

Astazi, as vrea sa va povestesc putin despre pe doamna Nelly Reinle-Carayon si sa va prezint o reteta absolut fantastica de pizza cruda creata de ea.
Nelly (www.rohkoestlich.com) este un multi-talent prin excelenta. A facut cursul de bucatar raw la Alissa Cohen (www.alissacohen.com) si pe langa cursurile de hrana vie pe care le sustine, a mai scris si o carte de bucate numai cu retete din bucataria fara foc (carte care este foarte apreciata, obtinand si un premiu la o expozitie de carte de la Paris) si mai organizeaza si targurile de hrana vie, in cadrul carora pregateste de fiecare data, impreuna cu inca cativa bucatari raw, un bufet-gourmet pentru 100 de persoane!

Si aceasta este pizza ei extraordinara, pe care o mananca garantat cu placere nu numai raw-food-istii:

Ingredientele (pentru o tava in Exaclibur)
Aluatul de pizza:
1 ceasca de seminte de in galbene si una de seminte de in maro, o ceapa, 100 g frunze de telina, 1 morcov, 1 rosie, un catel de usturoi, sucul de la jumatate de lamaie, piper, 1 lingurita de sare.
Branza Cheddar
1 ceasca de cashew, 1 ardei rosu, 3 linguri suc de lamaie, 1 lingura de sare, 3 linguri de apa.
Sosul de rosii 
3 rosii, 5 linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi, 12 rosii uscate, 4 curmale fara sambure, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de maghiran.
Pentru topping este nevoie de 6 ciuperci mijlocii, 2 fire de ceapa verde, 1 ardei rosu, oregano, busuioc.
Modul de pregatire:
Aluatul
Se macina semintele de in, se curata legumele si se taie marunt, se baga totul la robot pana se obtine o pasta, care se intinde pe tava, se usuca la aparatul de deshidratat 3 ore, se intoarce si se mai usuca 3 ore la 42°C.
Branza
Alunele cashew se inmoaie si se proceseza cu celelalte ingrediente in robot pana se obtine o crema.
Sosul de rosii
Rosiile uscate se inmoaie in apa o ora, dupa care se proceseaza toate ingredientele in robot.
Topping
Ciupercile se taie felii si se marineaza o ora in sos de soia (Nama Shoyu). Ardeiul si ceapa verde se marineaza cu mirodenii in ulei de masline, circa 1 ora.
Dupa ce s-a uscat blatul de pizza, se unge cu un strat de branza "Cheddar", peste care se unge sosul de rosii, se pun ciupercile si amestecul de ardei si ceapa verde marinate si se mai baga o data la aparatul de usact pentru 5 ore. Se serveste cu busuioc proaspat.

Aceasta reteta necesita ceva mai mult timp pentru pregatire, fiind de fapt mai mult ceva pentru ocazii mai speciale. Dar  are un gust nemaipomenit, foarte multe persoane, care initial aveau anumite retineri, si-au schimbat total opinia dupa ce au gustat aceasta pizza.
Buon appetito!
*Reteta  apartine doamnei Nelly Reinle-Carayon, care a fost tare draguta si mi-a pus-o la dispozitie.

19 comentarii:

  1. tare interesanta pizza.sincer nu ma gandeam ca se poate face pizza raw. felicitari pentru munca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulumesc mult, Boscodina! Eu sunt de fapt pt. lucruri mai simple, care se pregatesc rapid, deoarece eu trebuie sa gatesc normal pt. familia mea si pt. mine nu mai ramane mult timp. La asa o pizza, e destul de multa munca, dar se merita, asa din cand in cand. La grupa de sanatate din Germania, a avut de fiecare data un succes nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sunt pentru alimentele mai simple, nepreparate, dar din cand in cand sau pentru cei care fac tranzitia spre raw este necesara o astfel de pregateala! Am auzit si citit de mai multe ori ca orice mancare gatita are echivalent in raw!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata incredibil de bine...si cu siguranta e delicioasa!!!felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, Delia! Cumva n-am vazut pana acum comentarul tau, ma scuz ca nu ti-am raspuns mai devreme!

    RăspundețiȘtergere
  6. reteta este foarte interesanta.pacat de conflictul creat in jurul acestei retete.ce ma mira este ca nu apare reactia ta la postarea Ligiei sau cea a Inei si mai nou a Irinei.iti doresc o duminica minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Sarah,
    Am raspuns numai pe scurt si la Ina pe Facebook si la Ligia si pe blogul meu, deaorece nu prea am avut timp, am fost plecata de acasa, abia acum m-am intors, nu am facut nimic, m-am aruncat direct pe calculator. Regret in continuare nespus situatia creata. Eu sunt tipul "Hai, treaca de la mine" si spun sincer, ca nu as fi inceput niciodata aceasta discutie...Ma duc sa hranesc copiii si mai scriu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, multumita scandalului de pe blogul Inei, te-am decoperit si ma bucur foarte mult.
    Cu permisul tau, ma alatur celor care te urmaresc.
    Itii doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Daniela,
    Bine ai venit, ma bucur tare mult de "intalnire"!
    Si eu iti doresc o zi buna si numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai mult bun simt! Eu sunt de partea ta, si regret ca ai patit asa ceva, e rusinos ca ina a facut asa o treaba urata, si nu am de ce sa te flatez dar mie nu mi-a inspirat niciodata ina nici un pic de incredere, imi plac pozele ei,dar faptul ca nu scrie sursa retetelor nu ii face nici un pic de cinste, mai ales ca face atat de multa parada de credinta ei adventista! Un crestin nu fura, e o lege nescrisa printre blogeri ,indiferent ca ai schimbat gramajul sau un ingredient tot reteta ta i-a fost sursa de inspiratie si trebuia precizat lucrul asta!

    Mult succes si felicitari pentru atitudinea ta crestina!

    Rusine si celor care o sustin, e treaba lor, in fond si a constiintei lor, oricum se spune corect "a placea" si nu a place, dar asa e cand cineva se da rotunda ca e cea mai tare din parcare!

    Sa ai o zi frumoasa si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Ana,
    Vreau sa multumesc mult, atat tie, cat si celorlalte persoane bune pentru cuvintele frumoase, mi-au facut tare, tare bine!
    Imi "ling" in continuare ranile si ma ung la suflet cuvintele citite la tine pe blog, ce se potrivesc minunat:
    CUVIOSUL SERGHIE (+25 iulie 1987), UN SFANT RECENT, TAMADUITOR AL BOLILOR PSIHICE:
    “Ia-ti viata in orice zi de la inceput…”.
    Mai citesc si la Natalia despre micul Siluan si vad si mai bine prapastia dintre asa o tragedie si o astfel de furtuna din paharul de apa. Si mi se face rusine...
    Si eu va doresc tuturor o zi buna si luminata!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca postarea cu Sf Cuvios Serghie iti face bine, si ma bucur foarte mult ca ai fost pe le mine pe blog, esti binevenita oricand ai placere! Te imbratisez cu mult drag( sper ca imi permiti) Te mai astept, eu te-am pus la urmariti sa nu te pierd din ochi :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mimi draga am revenit pentru ca acesta este stilul meu.acolo unde las un comentariu revin sa caut raspunsul primit.ceea ce eu nu inteleg este de ce Ligia si Raoul au pornit acest scandal.era dreptul tau daca te considerai nedreptatita sa ceri dreptate.sunt foarte curioasa daca tu,atunci cand pe blog-ul Inei a aparut respectiva reteta i-ai atras atentia acesteia ca reteta iti apartine si ca ai dori sa fii citata drept sursa.tu Mimi ,esti o persoana cu foarte mult bun simt si oamenii profita de asta.eu cred ca in spatele acestei dorinte de a te apara, Ligia si Raoul doresc doar sa denigreze imaginea Inei si sa isi promoveze blog-ul,cartea s.a.m.d.este inacceptabil modul in care cei doi i-au vorbit Inei si faptul ca eram mesaje private nu le scuza limbajul folosit.probabil ca Ina ar fi trebuit sa precizeze ca s-a inspirat de la tine dar de aici si pana la a fi numita hoata si taote celelalte acuze nefondate e cale lunga.deasemeni te rog sa observi limbajul folosit pentru a raspunde comentariilor contradictorii de la postarea Ligiei.ma numar printre cei care nu au fost deacord cu Ligia si mi s-a raspun infect.ei o acuza pe Ina ca nu este o buna crestina in timp ce ei sunt cei care ii vorbesc Inei ca la mahala,ei sunt cei care pornesc un razboi fara a avea nici macar o scuza,ei sunt cei care ne insulta pe cei care comentam.din cate stiam eu un bun crestin se defineste prin iubire,aceasta fiind cea mai importanta calitate a unui OM care se vrea crestin.consideri tu ca acesta este un mod de a manifestare iubire si intelegere pentru cei din jur?daca fratele tau greseste aratai calea cu iubire.parca asa era invatatura crestina.tu iti doresti sa promovezi stilul raw ,dar cu crezi tu ca acest stil poate fi promovat daca nu prin reproducerea retetelor?
    parerea mea personala este ca tu ,desi nu esti in totalitatea deacord cu Ligia si Raoul nu ai puterea sa le spui lucrul acesta de teama sa nu pierzi sprijinul lor.dar crede-ma Mimi sunt lucruri mult mai importante in viata decat o prietenie falsa care isi cauta propriul interes.demnitatea si respectul de sine,puterea de a iti spune punctul de vedere si linistea sufleteasca sunt mai presus de sustinerea Ligiei.tu iti faci foarte bine treaba pe acest blog si singura care te va promova cu adevarat ,pe tine si stilul de alimentatie raw este valoarea ta individuala in acest domeniu.desi eu nu consum hrama raw am gasit foarte interesante postarile tale despre diverse plante si multe din retete ma tenteaza si cu siguranta nu le-as refuza.sper ca vei continua munca ta pe acest blog si in acest domeniu.eu iti voi urmari cu drag activitatea.iti doresc multa liniste sufleteasca si intelepciune sa iti alegi prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Sarah,
    Nu stiu de ce nu am vazut pana acum mesajul tau, de aici intarzierea cu care vine raspunsul.
    Dupa cum ti-am mai spus si prin alte parti (am scris atat de mult in ultimele zile, ca am pierdut total vederea de ansamblu), eu nu primesc de la Ligia decat cel mult sprijin moral, deci nu as avea nimic de pierdut. Nici eu, nici tu, nu am stat langa Ina si Ligia, ca sa vedem exact ce si-au scris ele, deci nu putem judeca toata treaba decat partial, din afara.
    Bineinteles ca eu am remarcat de la inceput asemanarea retetelor, se mai intamplase acelasi lucru si la inghetata de banane (eu ii scrisesem de inghetata de banane aparuta in cartea Fit for life de Harvey si Marilyn Diamond, Ina a recunoscut ulterior singura ca a auzit intai de la mine, nici atunci insa nu m-a pomenit), faptul m-a intristat, dar NU AM VRUT sa spun nimic, deoarece eu evit intotdeauna CEARTA CU ORICE PRET si deoarece am avut tot timpul intelegere pentru Ina si nu am avut nici o pretentie de la ea. Ina este asa de tanara (ar putea sa-mi fie fiica si am spus intotdeauna, de nu stiu cate ori, cat o admir eu, la varsta ei, eu personal, aveam numai "fluturi" in cap), in Romania este situatia care este, fiecare trebuie sa vada cum se descurca financiar, eu stiu ca nu e usor, de aceea am lasat totul asa fara sa spun nimic. Bineinteles ca m-ar fi bucurat enorm orice mica mentionare din partea Inei, gasesc insa ca acest lucru ori vine din inima ori nu, nu poate fi fortata o astfel de recunoastere (am vazut cu totii cum au evoluat lucrurile, cand s-a incercat asa ceva). Si maigasesc, ca e dreptul Inei sa nu ma pomeneasca, daca a facut-o acum de frica concurentei sau numai pentru ca a considerat ca nu merit, asta este iar doar treaba ei!
    Cu Ligia m-am inteles bine de la bun inceput, este o fata foarte buna si sufletista (trebuie insa sa aveti si voi putina grija ce spuneti la randul vostru despre ea, nu puteti numai sa-l criticati pe Raoul si dupa aceea sa faceti la randul vostru ceva similar) si eu nu sunt singura pe care a incurajat-o, poate ca vor mai avea si altii curajul sa recunoasca treaba asta. Ligia a suferit zilele astea la fel de mult ca si Ina si ca si mine. Nu stiu de ce, dar nici aspectul asta nu prea e luat in considerare, nici ea nu a fost tratata cu "manusi" de prietenii Inei, a fost si ea atacata nu tocmai frumos....
    Eu incerc acum sa ma detasez de toata problematica asta, eu sunt de fapt si de drept raspunzatoare, numai pentru CE si CUM scriu eu, ce fac ceilalti, asta nu se mai afla in puterea mea!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Ana,
    Multumesc mult,si eu te imbratisez la randul meu si am sa mai vin la tine "in vizita"! Iarta-ma ca raspund abia acum, au fost niste raspunsuri care nu stiu de ce, le-am descoperit de abia azi!

    RăspundețiȘtergere
  16. nici o problema cu comentariul, esti binevenita oricand la mine pe blog:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Wow! ce rețetă minunată...aproape că m-a convins să-mi cumpăr un deshidrator. Până una alta am folosit ideea de a-mi marina ciupercile crude, pe care le voi mânca cu o salată de orez (fiert ce-i drept, dar cu multe legume și de data acceasta și cu ciuperci crude)
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ati mancat vreodata seminte de in germinate? Am gasit o cutie de cartom ieri si mi am luat repede pamant bio ca sa cresc iarba de grau. Avand spatiu pentru inca 2 tavi ma gandeam sa incerc ca seman in. Sper sa nu fie toxice frunzele?
    Intreb si eu ca incepatoarea...

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt multi care mananca semintele de in numai germinate, frunzele sunt f. mici si subtirele, doar le-am gustat, nu am auzit pana acumca ar fi toxice(eu nu fac insa nici suc de iarba de grau, cel mult din plante din flora spontana).
    Iti tin pumnii si-ti doresc mult succes!

    RăspundețiȘtergere