Am descoperit-o pe MARIA KAGEAKI cu peste 15 ani in urma, cand am citit un articol pe care-l scrisese pt.revista cu profil de raw food “Die Wurzel“, despre remineralizarea dintilor. Articolul nu era scris din carti, ci din experienta adunata din viata de mama singura cu 5 copii.
Ne-am intalnit apoi multi ani la rand la targurile de hrana vie Rohvolution, la care Maria participa cu proiectul ei de suflet (Clorofila este de fapt al 6-lea copil al ei...).
Maria a colaborat si ca docent la scoala de consilieri de nutritie condusa de Nelly Reinle-Carayon, a scris nenumarate articole si carti, a organizat multe congrese despre sanatatea naturala a dintilor si desigur despre clorofila si rolul ei exceptional in sanatatea naturala.
Si de putin timp, mai avem in comun si uleiurile cu suflet ale lui Gary Young.
Intre timp, Maria organizeaza si webinarii in limba engleza, un astfel de webinar gratuit va avea loc joi, 11.07.2024 (cine doreste sa participe ma contacteaza pe FB sau scrie un mail la hranavie@gmx.de). De la Maria se pot invata multe, dupa parerea mea, este chiar mare pacat sa nu profitati de asa o ocazie speciala si rara, in mod normal, webinariile ei sunt in limba germana.
Photo: https://mariakageaki.com/ |
Iar in continuare, puteti citi interviul foarte fain pe care am reusit in cele din urma sa-l fac cu Maria:
1. Draga Maria, ca sa te cunoastem putin mai bine, ne-ai putea spune unde te-ai nascut si care a fost traseul tau profesional inainte si dupe ce ti-ai descoperit misiunea? Si cum a evoluat alimentatia ta in decursul timpului (de ex., ai fost hranita in copilarie "normal" sau parintii tai erau deja adeptii unei alimentatii alternative?)?
M-am nascut in sud-estul Bavariei, in regiunea Chiemgau, acum foarte multi ani. Parintii mei s-au cunoscut tarziu, astfel incat mama era deja trecuta de 40 de ani cand m-a nascut. Fiind singurul copil si datorita varstei pe care o avea, si-a facut multe ganduri in privinta mea, si a fost sfatuita de un bio-chemist, pe care il consulta ea in probleme de sanatete, sa ma hraneasca altfel si sa nu-mi dea in nicun caz lapte si prioduse lactate. Asa ca desi nu a putut sa ma alapteze, nu mi-a dat lapte de vaca sau lapte praf, ci imi facea lapte de migdale sau de orz. A functionat totul foarte bine, dar cu timpul insa, mamei i s-a parut prea complicat si a inceput sa-mi dea sa mananc ce mancau ei la masa, ceea ce nu mi-a picat bine deloc si am inceput sa am tot felul de teme de sanatate, mai ales teme legate de imunitate. Astfel incat, la varsta de 12 ani am concluzionat eu singura pentru mine ca nu-mi prieste alimentatia "normala". In copilarie am suferit si o intoxicatie grava de la capsuni stropite cu DDT. Si banuiesc ca ficatul meu a suferit f.tare din aceasta cauza si ca defapt nu a reusit sa se regenereze 100%, ramanand foarte sensibil.
M-au interesat deja din copilarie foarte tare toate temele legate natura, de sanatatea naturala, de modurile alternative de tratament, alimantatie samd. Din primii bani de buzunar, mi-am cumparat carti despre plantele din flora spontana, cu cat erau mai vechi si mai groase, cu atat mai bine, eram sigura ca acolo voi gasi secretele sanatatii naturale. Desigur ca la acest punct, nu-mi era inca clar ca doar plantele, fara schimbarea modului de viata, nu vor putea aduce efectul scontat. De asemenea si imi petreceam vacantele si timpul liber, facand tot felul de servicii si joburi la diferitele ferme din jurul nostru sau in spital. De aceea, m-am si hotarat sa devin asistenta medicala si dupa ce am facut cursul de calificare, am inceput sa lucrez la cabinetul unui medic. Acolo am inceput sa-mi fac multe ganduri, caci medicul de foarte multe ori le recomanda pacientilor sa stea acasa si sa se odihneasca pana se refac, in loc sa le prescrie antibiotice sau alte medicamente de sinteza.
2. Nu mai stiu exact unde si cand am auzit prima data de tine, au trecut in orice caz mai mult de 15 ani de cand am citit un articol scris de tine, care avea ca tema centrala remineralizarea dintilor. Era inca epoca de aur a frutarienilor, toti consumau aproape exclusiv fructe si toti aveau aceleasi probleme: demineralizarea dintilor, pierderea excesiva in greutate, caderea parului samd.
Cand si cum ai descoperit tu hrana vie? Cine au fost oamenii care te-au inspirat si cine au fost cei care au tras semnalele de alarma, aratandu-ti practic ca frugivorismul nu este poate chiar atat de bun cum ar putea parea la prima vedere?
Dupa ce am terminat cursul de asistenta medicala, am locuit un timp in Anglia si m-am hranit asa cum se hranesc
cei mai multi englezi. Si la scurt timp, am inceput sa am probleme
respiratorii si in cautarea unei solutii, am ajuns intamplator intr-o
farmacie homeopatica, unde farmacista mi-a recomandat sa exclud laptele
si produsele lactate. I-am ascultat sfatul si dintr-o data toate
problemele au disparut. Acest lucru m-a intrigat foarte tare si m-a
determinat sa cercetez tema "alimentatia umana" in profunzime. La scurt timp dupa aceasta, m-am
mutat in Onkinawa, in Japonia si acolo am inceput sa mananc mult mai
sanatos, fara toate prostiile pe care le macam in Europa, la o
alimentatie cu multe legume si fructe proaspete, profitam de soare,
aerul de mare si de liniste, imbunatatindu-mi foarte mult starea de
sanatate. Dar totusi simteam ca am atins o plafonare, nu eram
multumita. Ca toti japonezii, consumam si eu foarte mult orez. Si
printr-o "intamplare", mi-a cazut in mana cartea Fit for Life de Harvey si
Marilyn Diamond, care mi-a raspuns la foarte multe intrabari si care
m-a facut sa trec la o alimentatie naturala cu hrana vie. Eu nu eram
asa de ahtiata dupa dulciuri, astfel incat nu am facut marea greseala,
pe care o fac cei mai multi oameni atunci cand trec la hrana vie, de a
consuma numai fructe foarte dulci si fructe uscate in prostie. din
fericire, la scurt timp am descoperit si carte lui Victoras Kulvinskas
"Survival in the 21st Century" (Spravietuirea in secolul XXI) si am stiut ca am gasit ceea ce cautam:
alimentatia cu multe plante verzi. Eram in
acel moment insarcinata cu cea de-a 3a fiica, astazi nu as recomanda la
nimeni sa faca o astfel de trecere brusca si care implica un detox masiv in
timpul sarcinii, dar atunci nu stiam inca tot ceea ce stiu acum.... La
acel moment, ce-a de-a doua fiica a mea avea probleme cu urechea, ii
curgea mereu o ureche (aceste scurgeri sunt numite "scurgeri de
cereale"!), am inceput sa cultiv singura iarba de orz si sa-i dau sa bea
sucuri, iar dupa o saptamana, problema era rezolvata! Acesta a fost
momentul in care am intrat in "Liga Verde" si am inceput sa cultiv tot
felul de vlastari, am inceput sa consum foarte multe alge si nu-mi
venea sa cred ce schimbari pozitive se manifestau pur si simplu prin acest lucru aparent simplu. Asa ca m-am hotarat sa
fac cursul de Natural Hygene, in primul rand ca sa-mi demonstrez mie ca
este adevarat ceea ce am experimentat. Am scris timp de 2 ani, un
jurnal alimentar detaliat pentru mine si cei 3 copii ai mei, studiind
exact efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Sunt convinsa ca eu
trebuie sa am mai multa grija ca ceilalti, de exemplu, cred ca ficatul meu a
fost foarte afectat de capsunile cu DDT.
3. Ai 5 copii (deveniti intre timp adulti), ai reusit sa ai sarcini si nasteri naturale la toti copiii sau doar la o parte dintre ei? Si cum a evoluat alimentatia lor in decursul timpului?
Copiii mei erau inca mici cand am facut trecerea la hrana vie, in timpul celei de-a treia sarcini, si au mancat un timp lung 100% hrana vie. Si la scoala in Japonia, a functionat foarte bine, ei aveau mereu mancarea lor la ei, dar cand ne-am mutat in Germania, a devenit dpdv social mai complicat, pentru ca locuiam cu mama mea, care manca normal si tot imi spunea: "Da´ las-i sa manance si ei un covrig.....". Candva am hotarat sa nu ma mai stresez, gandul ca le-am dat un start bun in viata ma linistea si am putut sa-i las liberi. Si poate tocmai pentru ca nu am facut presiuni, copiii mei mananca si astazi aproape toti vegan, cu foarte mult hrana vie.
4. Asa cum te cunosc eu (din pacate mult, mult prea putin), banuiesc ca te-ai straduit si sa-ti cresti copiii altfel, nu in conformitate cu sistemul medical (vaccinari, tratamente medicale in caz de boala samd.) "consacrat" si cu normele sociale si educationale standard. Cum ai fost tu tratata in copilarie si cum ai procedat cu copiii tai?
Cea
de-a 3-a fiica a fost afectata de detoxul meu din timpul sarcinii, ea a
fost cea care a avut dintotdeauna cele mai multe probleme de sanatate,
si ea trebuie sa faca si acum tot felul de detoxuri, caci are foarte des
"ceva". Eu am crescut intr-o familie in care nu se merge cu placere la
medic. Se incerca sa se rezolve problema cu plante sau cu bitterul
suedez, si se mergea la medic pentru un diagnostic exact, dar in locul
medicamentelor prescrise, se faceau diverse cure cu plante medicinale.
Am
fost vaccinata, dupa schema din acele vremuri, dar nu mi s-au dat
medicamente sau alte medicamente de sinteza (cu exceptia otravirii cu
DDT, cand am fost tratata conventional). Am avut si cateva plombe de
amalgam, care mi-au fost scoase la 18 ani, caci s-a constatat ca aveam o
alergie la amalgam, din pacate fara niciun fel de masura de
precautie.
5. Tu ai fost si prima din scena raw food pe care am auzit-o vorbind despre importanta algelor in alimentatia zilnica. Cum ai desoperit efectele miraculoase ale algelor si ce experiente deosebite ai obtinut cu ajutorul lor? Si cum arata alimentatia ta la momentul actual?
Si
astazi mananc o mare parte a alimentelor in stare cruda, cu foarte multe plante din flora spontana si alge, dar mai mananc
din cand in cand si legume fierte, cel mai important lucru pentru mine
este sa am grija sa fiu mereu bine mineralizata. De exemplu, imi incep
diminetile cu "Die grüne Lichtkraft" (o pulbere de
suc de iarba de kamut si orz) si ma duc la culcare cu Die Lichtkraft. Mananc
foarte multe legume si frumze verzi, iar salatele mele contin intotdeauna, in
fiecare zi, o cantitate foarte mare de alge.
Familia mea din Japonia
detinea o manufactura de alge si sunt obsinuita din aceste timpuri sa-mi
presar absolut tot ce mancam cu pulbere de alge. Si copiii mei mananca
foarte multe alge. Una dintre fiicele mele, avea un dinte cu pete albe,
si am inceput sa o remineralizez de 2 ori pe zi cu suc dintr-o mana buna
de frunze de papadie si un morcov (ca sa aiba un gust acceptabil). Dupa
nici 6 saptamani dintele era din nou normal. Tin sa mentionez ca
inainte de aceasta cura, incercasem o multime de preparate cu pulbere de
frunze de papadie sau alte plante, dar nu a functionat!
In
1999 m-am intors in Germania, si la foarte scurt timp am inceput sa am
fire de par alb. Venita din Okinawa, unde pamantul este foarte bogat in
minerale, in Germania gaseam la acel moment foarte putine produse
bio/organice, iar solul era deja foarte saracit dupa atatea zeci de ani
de agricultura intensiva. Am reinceput sa consum alge in cantitat foarte mari, iar la scurt timp, iar parul a reinceput sa-si recapete culoarea naturala.
6. Cum si cand ai descoperit uleiurile esentiale si ce influenta au avut asupra evolutiei vietii tale?
In 2009, una dintre fiicele mele avea foarte multa energie si dormea mult mai putin ca ceilalti 4 copii, seara noi eram toti obositi si voiam sa dormim, iar ea era parca mai activa ca oricand.
Tot "intamplator", am fost invitata la un eveniment despre uleiuri esentiale si am fost impresionata de posibilitatile naturale de sprijinire naturala a sanatatii pe care acestea le ofera. Am plecat de la acel eveniment, care avusese loc seara, cu o sticluta de "Peace&Calming". Cand am ajuns acasa, fiica mea desigur ca inca nu dormea, asa ca i-am masat talpile cu cateva picaturi de ulei. M-am dus in baie sa ma pregatesc de culcare, iar cand m-am intors, fiica mea adormise pe canapea! Pentru mine era ceva din domeniul miracolelor, asa ca din acel moment, am vrut sa aflu totul despre puterile acestor esente ale plantelor, iar intre timp, uleiurile esentiale au devenit o parte principala a activitatii mele: organizez in cadrul grupei mele de uleiruri esentiale "Scent of Joy" in mod regulat evenimente online cu aromaterapeuti sau alti terpeuti alternativi cunoscuti, avem in fiecare luna o grupa cu o anumita tema si am adunat foarte multe conferinte, interviuri si multe alte informatii din domeniul aromaterapiei (cine doreste sa faca parte din aceasta grupa, poate citit toate amanuntele in postarea de AICI (CLICK!).
7. As avea mult mai multe intrebari, dar stiu ca timpul tau este foarte limitat si nu as dori sa abuzez prea tare. Ai dori sa formulezi in incheiere un indemn sau un sfat important pentru cititori?
Sanatatea este ca si matematica: exista factori pozitivi, exista factori negativi si exista factorul X. Cine este factorul X? Dupa parerea mea, si conform experientei adunate in aproape 25 de ani, timp in care am lucrat cu foarte multi oameni (in domenii foarte diferite: preventia bornout, sanatatea naturala a dintilor, clorofila si efectele ei asupra organismului uman samd.), nivelul emotional si cel sufletesc influenteaza cel mai tare sanatatea. Daca cineva traieste in stress, este nefericit si nemultumit, nu va putea atinge o stare buna de sanatate. Si invers, cine stie sa se iubeasca pe sine, si deci stie sa respecte corpul si limitele lui (nu lucreaza excesiv, respecta nevoia de si odihna a corpului, nu consuma NICIODATA alimente, bauturi sau alte substante toxice pentru organismul uman, isi ingrijeste nu numai corpul, ci si mintea si sufletul samd.), va (re)gasi cu usurinta starea buna de sanatate, care este de fapt stare naturala a oricarei fiinte, caci este un dar al naturii pentru toate fiintele lumii!
Maria si cu mine, Luana Mimi, va dorim din suflet toate cele bune si frumoase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu