Am scris reteta pe Facebook si a avut mare succes, asa ca m-am gandit sa o scriu mai pe larg si aici.
Este o reteta foarte simpla si rapida, deosebit de ieftina si de gustoasa, toti cei care au incercat-o au fost incantati, mai ales ca fiecare a putut sa aduca usor modificari adaptate gustului propriu.
Retete de primǎvarǎ din bucǎtǎria
fǎrǎ foc
Pesto de urzici. Sau de leurdǎ. Sau de usturoiţǎ. Sau de spanac. Sau.....
O reţetǎ foarte simplǎ, ieftinǎ, rapidǎ şi gustoasǎ, care poate fi modificatǎ foarte bine dupǎ gustul personal. Profitaţi acum neapǎrat de bogǎţiile primǎverii, încercaţi sǎ consumaţi cat mai multe plante din flora spontanǎ, ele vǎ vor umple “rezervoarele” de vitamine şi minerale, golite de iarna grea care tocmai a trecut.
Pesto de urzici. Sau de leurdǎ. Sau de usturoiţǎ. Sau de spanac. Sau.....
O reţetǎ foarte simplǎ, ieftinǎ, rapidǎ şi gustoasǎ, care poate fi modificatǎ foarte bine dupǎ gustul personal. Profitaţi acum neapǎrat de bogǎţiile primǎverii, încercaţi sǎ consumaţi cat mai multe plante din flora spontanǎ, ele vǎ vor umple “rezervoarele” de vitamine şi minerale, golite de iarna grea care tocmai a trecut.
Ingrediente pentru 1-2 porţii:
- 2 mâini bune de urzici (sau
de leurdǎ, usturoiţǎ, stevie, spanac sau alte verdeţuri de la piaţǎ), care se
toacǎ fin sau se mǎrunţesc în mixer;
- 2-3 linguri de seminţe
de floarea soarelui (sau alte seminţe sau nuci, reţeta de pesto tradiţionalǎ
este pe bazǎ de seminţe de pin) mǎcinate (se ajusteazǎ cantitatea în funcţie
de consistenţǎ: daca iese prea moale se pun mai multe seminţe mǎcinate, daca
din contra este prea tare, se mai adaugǎ puţinǎ apǎ sau zeamǎ de lǎmaie);
- 5-6 cǎţei de usturoi pisaţi
foarte bine cu ceva sare şi amestecaţi cu puţinǎ apǎ (dacǎ puneţi leurdǎ, nu mai puneţi şi usturoi);
- 1-2 linguri de ulei.
Modul de preparare
Se amestecǎ toate
ingredientele pânǎ se obţin textura şi aspectul unui pesto "normal".
Fotografiile cred cǎ sunt cea mai bunǎ "explicaţie"!
Se poate servi pe pâine sau pe
felii de roşii, castraveţi, gulie, morcovi, ţelinǎ, cu paste, ş.a.m.d.
Poftǎ mare!
Rosii umplute cu pesto de urzici:
Photo:John Patrick PlatzerPhoto: Tatiana Parniakova |