vineri, 10 iunie 2011

Cui i-e frica de EHEC?

Mie nu!Am fost întrebată de mai multe fete, care este situaţia reală  referitoare la EHEC în Germania. Răspunsul meu este clar ca bună ziua: exact ca şi în cazul gripei porcine sau aviare sau a altor boli mai mult sau mai puţin inventate (de citit neapărat cartea lui Jörg Blech, fost redactor şef la Der Speigel “Die Krankheitserfinder” http://rapcea.ro/2011/01/buyology-tiintha-manipulării-consumatorilor-comercianthii-de-boli-inventate/), este totul iarăşi numai o furtună în paharul cu apă, se încearcă din nou să se distragă atenţia populaţiei neinformate de la adevăratele cauze ale bolilor (stiluri de viaţă şi de alimentaţie nesănătoase), dând vina ori pe alimentele crude, ori pe soare, ori pe viruşi şi bacterii, exact tocmai  pe lucrurile naturale, pe care nu le produce nimeni şi pe spatele cărora nu se câştigă bani grei - s-au găsit în fine nişte ţapi ispăşitori!! În schimb toţi aditivii, toată hrana superprocesată, toate medicamentele de sinteză, toată poluarea aerului şi poluarea electro-magnetică, etc., toate acestea sunt  absolute nevinovate!!! Aşa ceva pot crede numai nişte fiinţe naive şi neinformate, cum sunt cele care m-au atacat vehement pe FB pe tema vaccinurilor şi care mi-au  reproşat de exemplu, că eu nu ştiu ce urmări grave poate avea poliomelita (culmea este, că tocmai părinţii care NU-şi vaccinează copiii sunt cei foarte informaţi şi citiţi, şi exact părinţii copiilor vaccinaţi nu au absolut nicio idee, ascultă cu o încredere oarbă de medicii pediatri, fără să-şi pună nici cea mai mică întrebare şi fără să se informeze - deci mă întreb eu aici, pe bună dreptate zic eu, care  sunt atunci persoanele responsabile şi care sunt cele iresponsabile?!). Şi exact aici este de fapt punctul cel mai important: virusii care "provoaca" poliomelita de exemplu (este însă general valabil şi pentru TOŢI ceilalţi viruşi şi TOATE celelelate bacterii) sunt nişte microparticule foarte răspândite, noi toţi suntem purtătorii lor, dar cei mai puţin oameni fac boala (de citit  neaparat "Vollwerternärung schüzt vor Viruserkrankungen”, de  Dr. med. Sandler, Emuverlag sau articolul de AICI). Cu alte cuvinte, indiferent despre ce boală este vorba, funcţionează întotdeauna acelaşi principiu: un organism cu un bun sistem imunitar nu se îmbolnăveşte, cedează întotdeauna cei care sunt deja slăbiţi, aceştia din urmă sunt cei care  se “molipsesc”! Aşa cum se pare că a recunoscut şi Pasteur pe patul de moarte, după ce a falsificat ani de zile rezultatele cercetărilor sale:  “Bernard a avut totuşi dreptate, microbul nu este nimic, terenul (mediul) este totul!”
 De aceea, mie nu mi-e teamă nici de tetanos, nici de gripele anuale, indiferent de la ce animal ar "veni" ele, nici de cancer, nici de SIDA, nici de alte boli. Iar experienţa mea, mi-a demonstrat în ani de zile de practică, că am dreptatate: eu care îi îngrijesc pe toţi când sunt bolnavi (şi de gripă şi de răceală şi de viroză intestinală şi de boli ale copilăriei - fiul meu a avut de exemplu scarlatină, bineînţeles că eu nu m-am îmbolnăvit!), nu mă molipsesc niciodată. Şi cred că ştiţi deja cu toţii de ce, nu-i aşa?
 Bacteriile sunt cele mai vechi forme de viaţă de pe pământ, care  au apărut cu foarte mult timp înaintea omului. Din păcate, noi tot nu suntem încă suficient de conştienţi de faptul că indifernet cât ne-am spăla şi cât ne-am dezinfecta, avem pe piele, în gură, în intestin, în/pe toate organele, miliarde de microorganisme, fără de care corpul omenesc nici nu ar putea de altfel să supravieţuiască, suntem făcuţi să trăim cu aceste mici "fiinţe" într-o simbioză perfectă. Iar faptul că din când în când ele se înmulţesc peste măsură, nu este în niciun caz vina lor, ci este numai vina omului, care duce tot mai mult o viaţă din ce în ce mai nesăbuită şi mai nechibzuită, încălcând absolut toate legile lui Dumnezeu (ale naturii). 
Update
Am uitat insa sa adaug, ca eu nu mananc sub nicio forma rosii, castraveti sau alte legume si fructe de la supermarket!! Si ca explicatie plauzibila, urmatoarea poveste: eu sunt o mare iubitoare de cirese, pentru mine sunt cele mai bune fructe din lume. In urma cu cativa ani, am constatat, ca dupa ce mancam cirese de la supermarket (nu aveam rabdare pana se coceau cele din Germania si-mi cumparam mereu indata ce apareau  la diferitele lanturi de  magazine), in cel mult jumatate de ora, mi se declansa o diaree puternica, care nu inceta decat in momentul in care se golea  burta complet. La inceput, nu am stiut cum sa-mi explic fenomenul, mama mi-a spus ca este din cauza ca mananc prea multe (si 1/2 - 1 de kilogram) dintr-o data, asa ca am pornit un experiment. Am mancat  aceeasi cantitate (nu dintr-o data, ci la un interval suficient de mare) si de cirese de la supermarket si de la taran si am urmarit  cu atentie reactia corpului meu: de la cele cumparate direct de la taran, chiar daca nu erau intotdeauna de la un taran bio sau de la ciresele culese de mine din diferiti copaci din parcuri sau paduri,  nu aveam nimic, indiferent de cantitatea mancata. De la cele de la supermarket, faceam de fiecare data diaree.... 
Asa ca nu-mi ramane, decat sa va reamintesc sfaturile foarte utile  ale minunatei doamne Ibrian si sa va doresc multa sanatate!

 

7 comentarii:

  1. Draga mea draga Mimi,
    toata aceasta lume industrializata si modernizata e total pe dosul naturii. Toate ne sunt induse, consumul cat mai mare de orice fel numai ca sa se umple buzunarele catorva. Iar noi ne speriem de orice zvon, ne vaccinam, nu mai mancam rosii si castraveti, ne bagam in boluri de sticla special facute pentru noi, doar doar om scapa. Si asa uitam sa stam la soare, sa radem si sa ne bucuram de umbra unui copac si de ciripitul unei pasarici.
    Te imbratisez cu mare drag si iti sunt alaturi si mult ma mai bucur de invataturile tale,
    Mihaela ta

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,
    Ai perfecta dreptate si este trist ca oamenii se lasa asa de usor de manipulati de lantzul de 'experti, nutritionisti, doctori, reprezentanti guvernamentali'; hai sa nu le mai cumparam produsele procesate ca sa nu ne mai imbolnavim si sa le bagam in buzunare bani dati pe medicamente.
    Te-am pupat,
    Lore

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragelor va pup cu drag,
    Ma bucur ca voi sunteti atat de curajoase!!
    Mama mea spunea mereu, in dulcea ei vorba moldoveneasca, pe care nu a pierdut-o de tot nici dupa 50 de ani de Bucuresti: "De ceva si candva tot o sa mor, ca doar toti murim, ce sa ma tot tem atata, lasa ca o sti Dumnezeu cand mi-o veni mie randul!"
    Se pare ca vinovate erau bineinteles niste plantute bio. Intai au anuntat ca a fost castravetele bio, acum vlastarii bio...Mesajul e clar: bio - natural e murdar si plin de microbi, hrana impachetata din magazine (le-au crescut considerabil incasarile in ultimele saptamani, in timp ce magazinele bio (prietena mea, a avut saptamana asta o vanzare cam cu 25% mai mica!) si taranii se tem deja pt. existenta lor) este sigura si fara impuritati, microbi, etc, e "singura hrana care poate fi mancata"!!!
    Infectiile cu EHEC sunt cunoscute de f. multi ani, au fost dintotdeauna epidemii grave si in Japonia si in SUA (traduc liber dintr-un articol din Frankfurter Allegmeine Zeitung), toate datele sunt arhivate de ani de zile la Institul Koch, ca de obicei nu e nimic nou sub soare!!
    Problema este industrializarea hranei, trebuie sa ne reinvatam sa facem tot ce putem face si sa cumparam cat mai putin.
    Va pup iar, pe 25 iunie plec in RO!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este binecunoscut obiceiul omului de a da vina pe altcineva atunci când face vreo prostie. De data aceasta cea pe care dă vina este BACTERIA. Formă de viață unicelulară. Deși omul uită că și el este format din astfel de ființe minuscule, el le consideră pe bacterii dușmani, vinovate de multe dintre bolile lumii: rujeolă, rubeolă, sifilis, herpes, enterocolită și alte minuni de acestea. Bacteria crește și se înmulțește acolo unde găsește un mediu propice. Când se creează condițiile propice în corp (schimbarea pH-ului, bănuiesc)ele se înmulțesc

    Sănătate pentru toți, că-i mai bună decât toate!

    Sebastian

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa speram ca nu va fi nevoie de o noua apocalipsa ca omenirea sa inteleaga intr-un final ca focul aparut de undeva (sau mai bine zis de la cineva)in creatia lui Dumnezeu este principalul responsabil de ratacirea si haosul in care aceasta se afla. Ce simplu si totusi cat de complicat, o lume artificiala construita cu ajutorul focului, foc de care omenirea a ajuns dependenta. Cand cu toti vom invata sa scapam de aceasta dependenta atunci pardisul de la Dumnezeu se va reintoarce, pana atunci sa ne dea Dumnezeu lumina sa invatam cat mai rapid care ne sunt obstacolele in calea catre paradisul pierdut si cum le putem depasi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Mimi,
    Ai perfecta dreptate. In plus astazi am urmarit si un interviu interesant luat prof. dr. Gh. Mencinicopschi, tot despre legumele "teroriste" cu EHEC. Cine doreste sa-l vada sa acceseze de la minutul 1:32 pana la 1:50. Merita!
    http://inregistrari.b1.ro/view-matinal___viata_e_frumoasa_i-43.html
    Multa sanatate!
    Cu mult drag,
    Dora

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa nu exageram totusi. Daca nu ar fi existat industrializarea jumatate din cititorii de pe blogu' asta nu ar fi existat azi. Doar industrializarea a facut posibila explozia populatiei.

    Apoi sa nu uitam ca speranta de viata a crescut foarte mult in ultimii ani si asta din cauza progreselor medicinei etc. Deci statistic vorbind stilul de viata modern e un progres real fata de trecut cand mai toata lumea traia din agricultura bio.

    Sa nu uitam si de importanta hranei gatite care ne-a ajutat sa evoluam la stadiul de fiinte inteligente. Folosirea focului pt gatit a permis cresterea valorii calorice a hranei si eliberarea timpului nostru pt a ne ocupa si de alte activitati.

    Si apoi cine credeti ca e de vina pt ca mancarea din ziua de azi e nesanatoasa? In primul rand consumatorii care intotdeauna alearga dupa pretul cel mai mic. Daca asta isi dorec asta primesc.
    E o prima etapa in evolutia cererii. Cand societatea va deveni mai educata si mai avuta probabil va apare si o oferta mai sanatoasa in supermarketuri.

    Apoi chestia ca hrana vegana te fereste de virusi e o exagerare. E adevarat ca hrana vegana intareste sistemul imunitar. Dar sistemul imunitar oricat de puternic ar fi nu te poate feri de orice virusi. Sistemul imunitar produce o combinatie f. mare de diversi anticorpi si celule ce pot recunoaste si distruge virusi sau microbi. Aceste combinatii sunt insa in numar limitat si nu pot contracara orice tulpina de virus nou aparut.
    Virusii pot ataca si decima populatii intregi de animale perfect adaptate si care se hranesc 100% natural.

    RăspundețiȘtergere