Seiten

miercuri, 13 aprilie 2011

Pentru sănătatea copiilor noştri

Astăzi abordez o temă care va stârni probabil foarte multe reacţii negative, de aceea doresc să subliniez de la început, că nu vreau să atac sau să lezez pe cineva personal, ci doresc numai şi numai să vă informez....
 
 După cum am mai povestit, eu am început să citesc intens pe Internet (bloguri, forumuri, etc.) de abia de anul trecut (culmea, aproximativ din luna aprilie), dar citeam deja ediţia online a revistei Formula As de ceva mai mult timp, fiind de la început  de-a dreptul şocată de numărul mare de oameni grav bolnavi, în special copii, din România. Citeam cu lacrimi în ochi şi un nod imens în gât, despre oameni înnebuniţi de durere, care îşi vând şi "ultima cămaşă", în încercarea disperată de a-şi salva copiii,  părinţii, partenerul de viaţă, fraţii, prietenii... Şi eu aş îndrăzni să afirm aici, că eu aş avea câteva răspunsuri referitoare la cauzele acestor nenorociri.
 
 Unul dintre aceste răspunsuri, ar fi telefonia mobilă. Oameni buni, telefoanele mobile sunt  dăunătoare sănătăţii, în Germania există mai multe iniţiative, semnate între timp de MII de medici, care recomanda renunţarea pe cât posibil la telefoanele mobile, subliniind nocivitatea lor, în special pentru copii!! Există zeci de studii serioase care demonstrează efectele negative ale radiaţiilor provocate de telefonia mobilă, mai multe puteţi cîţi de exemplu pe www.diagnose-funk.org (în limba germană), precum şi AICI şi AICI (în limba română )
Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefoanele fără fir, dacă vă instalaţi aşa ceva, vă aduceţi astfel în casă propria bază, care vă radiază 24 de ore din 24......Şi televizoarele şi calculatoarele nu au ce căuta nici în dormitoare, nici în camerele copiilor, la fel şi mobilele moderne,  din carton presat sau alte materiale pline de substanţe nocive (dacă nu aţi aruncat încă patul bunicii, e timpul să-l daţi jos din pod şi să-i redaţi vechea strălucire - bineînţeles nu cu lac, ci cu un ulei natural sau cu ceară!). 
Am dărâmat casele sănătoase ale bunicilor noştri, din lemn bun şi lut şi ne-am construit în locul lor monştri de beton care ne distrug sănătatea (în Germania, cele mai scumpe case sunt casele construite biologic, exclusiv din materiale naturale: lemn, lut, paie!!). 
Dacă mamele care "parchează" telefonul mobil în cărucior, la capul copilului  ar fi conştiente de ceea ce le fac copiilor lor prin acest comportament, vă garantez că ar proceda altfel. La fel şi părinţii care îşi lasă copiii să stea ore în şir în faţă calculatorului sau a televizorului sau care le cumpără, gândindu-se că le fac copiilor un mare bine, mâncarea "otrăvită" cu aditivi, frumos ambalată şi colorată însă, de la super-market! Îmi amintesc, că un om sărac din România îmi povestea în vară, că nu are bani nici să le ia copiilor un suc. Cu greu m-am abţinut să nu-i spun, că este şi foarte bine aşa, m-ar fi crezut numai rea şi inumană.... 
Am fost ani de zile abonată la revista germană "Biologia construcţiilor - Locuinţa şi sănătatea" şi chiar am început  să urmez cursul de biolog de construcţii, dar ca de obicei, deoarece copiii sunt prioritatea absolută a vieţii mele, rămânându-mi puţine momente disponibile şi pentru alte activităţi, din lipsă de timp am abandonat şi acest proiect, dar am avut mereu grijă să fiu în continuare bine informată în acest domeniu. Sinceră să fiu, am rămas întotdeauna foarte neplăcut surprinsă de modalitatea în care este folosită tehnică modernă în ţara noastră, se pare că pentru cei mai mulţi contează doar să "fie în rând cu lumea", altceva nu mai este aşa de important. Ca să nu mai vorbesc de cât de contrariată am fost, că oameni care nu au posibilităţi materiale prea mari, fac eforturi deosebite ca să posede un telefon mobil de exemplu, făcând economii mai degrabă la mâncare sau la alte lucruri cu adevărat indispensabile. Desigur că şi eu am un telefon mobil, care stă aruncat undeva în maşină, de aceea nici nu vreau să-i contest aici utilitatea, îmi este clar cât de necesar este, dacă se întâmplă ceva cu maşina ( în România însă l-am folosit mult - va daţi seama de ce, nu-i aşa?), dar altfel???? Nu vorbesc aici nici de cei, care prin profesia lor sunt obligaţi să aibă un telefon mobil, dar restul oamenilor??? Chiar trebuie să aveţi la piaţă un telefon mobil? Sau la plimbare? Sau la locul de joacă? Chiar nu-şi mai poate permite nimeni "luxul" de a NU mai fi permanent accesibil??
 
 Cei mai afectaţi de toate această situaţie - fără precedent în istoria acestei lumi - sunt bineînţeles copiii, şi îninte de a întreba, poate chiar cu pumnul strâns ridicat spre cer: "De ce Doamne tocmai copilul meu??", poate ar trebui să ne gândim puţin, să ne informăm bine şi să recunoaştem cu ruşine, că vina o găsim de fapt tot numai în jurul nostru!
 
 Bineînţeles că există şi studii care demonstrează, desigur tot ştiinţific, că telefonia mobilă nu este absolut deloc periculoasă, de aceea cel mai bine  vă puneţi capul la contribuţie, vă gândiţi bine şi  decideţi apoi singuri, care este "adevărul adevărat",  exact ca şi în domeniul alimentaţiei, educaţiei, protecţiei mediului, etc., vor exista întotdeauna studii pro şi contra, după părerea mea, a devenit totul de fapt  mai mult o chestiune de bun simţ şi de putere de discernământ... Şi închei iar cu un exemplu personal: în familia mea şi în cercul nostru de prieteni şi de cunoştinţe, au fost foarte puţini oameni care au murit de boli grele, cancerul fiind practic inexistent, cei mai mulţi au murit la vârste înaintate, deşi trecuseră prin războaie, refugii, urmarire politică, etc., în general prin timpuri foarte grele. Astăzi însă, situaţia s-a schimbat dramatic, avem nenumărate rude şi prieteni, bolnavi foarte grav, de la oamani bătrâni, până la copii mici. Şi chiar puteţi crede mai departe că îndepărtarea oamenilor  de Dumnezeu şi de natură nu are nimic de-a face cu această realitate amară pe care o trăim noi astăzi?

Şi ce pot face undele telefonului mobil, vedeţi live aici:
http://www.koreus.com/video/telephone-portable-mais-popcorn.html

14 comentarii:

  1. cu multa amaraciune subscriu la toate cele spuse aici, chiar traduc momentan documente din franceza prin care se trag semnale foarte serioase vizavi de undele electro-magnetice si relatia lor otravitoare cu omul, cu accent intens asupra antenelor de telefonie mobila din apropierea scolilor sau locuintelor. Am intrat intr-o hora sumbra cu aceasta tehnologie, telefoane mobile, laptop, scule de muzica la care greu renuntam, dar ma gandesc din ce in ce mai serios sa le tot tai de pe lista, sincer nu pierd absolut nimic.
    Intre timp putem folosi blocuri si lampi de sare Himalaya pentru absorbtia undelor sau plante specifice. Am inteles ca exista o carticica in care sunt descrise cu exactitate ce fel de plante reprezinta "tamponul" optim pentru anumite frecvente de unde electro-magnetice fiindca variaza f mult in intensitate de la un aparat la altul. Exista telefoane mobile cu SAR redus, dar nu stiu ce comfort poate sa mai reprezinte si asta...
    Omul modern va plati cu varf si-ndesatindepartarea de natura trisand prin solutii caldute si comode. Nu vom putea niciodata recreea natura dupa bunul nostru plac, iar din punctul meu de vedere civilizatia in partea tehnologica a ei este egal degenerare si alienare. Putem lua aminte foarte usor de la speciile de animale care nu pot rezista si trai in medii nespecifice, bolile "civilizatiei" nu ne vor ocoli decat daca vom renunta la hranirea acestui supra-om de laborator si ne vom intoarce unde ne e locul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mimi,

    Ce bucur ca ai deschis acest capitol!
    Precum ai spus si tu, vom plati pentru toate aceste solutii comode.Cat despre cei bolnavi, ai mare dreptate, nu exista familie unde sa nu fie suferinta si ce este ingrijorator ca sunt din ce in ce mai multi copilasi dependenti de medicamente.

    Doamne, ajuta!
    Te imbratisez!
    Spor in toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Recomand si eu oarecum pe aceeasi tema, cartea "Dependenta in cultura si civilizatia mortii". Vorbeste despre telefonia mobila, cuptoare cu microunde, pornografie, jocuri pe calculator si altele....o carte f. interesanta. http://www.librarie.net/carti/107620/Dependenta-in-cultura-si-civilizatia-mortii
    Multumim pt. informatiile f. interesante pe care ni le oferi mereu draga Mimi. Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragele mele,
    Ma bucur mult ca mai gandeste cineva asa si va multumesc pt. sprijinul moral.... Si cata dreptate aveti!!
    F. multi oameni nu-si fac nici un fel de ganduri si daca le spui ceva, reactioneaza agresiv si te acuza ca esti retrograd (mi s-a intamplat!). E mult mai usor sa-i reprosam lui Dumnezeu ca e nedrept cu noi, decat sa ne asezam fata in fata cu sufletul nostru.
    Draga Simo, iti multumesc mult de tot, datorita tie am auzit si eu astazi de dl. Andrei Dragulinescu. Iti spun sincer ca mi-as fi cumparat direct cel putin 5 carti (si celelalte despre telefonia mobila, tv, civilizatie, ortodoxie, privite in special din unghiul copiilor si tinerilor mi s-au parut nemaipomenit de interesante). Chiar m-am necajit putin, pt. ca tocmai am comandat saptamana trecuta la Jovis carti (il au si ei) si daca as fi stiut...
    Iar cu telefonul mobil este exact ca si cu fumatul, degeaba nu fumezi tu sau nu ai tu mobil, daca toti din jurul tau fumeaza si telefoneaza cu mobilele!!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/mancare-de-bebelus-contaminata-cu-arsenic-1087549

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare dreptate ai, draga Mimi! Din nefericire, tehnologia este o arma cu doua taisuri. Pe de o parte ne usureaza viata de zi cu zi, pe de alta parte, ne imbolnaveste trupul si/sau sufletul. Acum, pana si copii de gradinita au telefoane mobile. Ma gandeam la mine, ca in facultate am cumparat primul telefon mobil, si pot spune ca am "supravietuit" pana atunci foarte bine si fara el.Acum, ma simt dependenta de el - o dependenta constienta.
    Din perspectiva copiilor / tinerilor, o mare influenta o are anturajul, si chiar colegii de clasa. Din nefericire, cine nu se conformeaza "turmei", este luat in deradere, batjocorit. Chiar o cunostinta, de spunea acum cateva luni cu tristete, ca fata ii ameninta de Craciun cu fuga de acasa daca nu ii cumpara ultimul tip de IPhone, desi il avea pe cel anterior.
    Traim niste vremuri tare ciudate, si cu cat avanseaza stiinta, cu atat ne dam seama ca de fapt, bun pentru noi este naturalul, simpitatea..."back to basis"

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimi câtă dreptate ai! Eu n-am nici celular nici telefon fără fir, mobilele în majoritatea lor sunt din lemn (că le-am înlocuit pe alea din particule aglomerate) salteaua din camera copilului e din materiale biologice (a mirosit camera a oaie câteva săptămâni după ce am cumpărat-o :) ) și totuși sunt îngrijorată de calitatea aerului din casă... care e construită ea la rândul ei din panouri aglomerate... mai e și zugrăveala care emană compusi volatili organici...

    Soluția pe care am găsit-o și care pare destul de interesantă este utilizarea plantelor pentru purificarea aerului. Mi-am umplut casa de plante (care au scorul mare la purificarea benzenului, formaldehidei, dioxidului de carbon etc) și între timp visez la o casă ecologică cu o grădină mare în care să-mi cresc legumele bio :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Citind articolul si comentariile mi-am adus aminte de un cuvant al parintelui Arsenie Boca:

    Eram cu Părintele Arsenie şi 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, faceţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)
    Deci pana la urma, nadejea e la Dumnezeu :), ca prea multe nu putem noi face...

    Si apropos de carti, mie mi-a placut foarte mult "Parinti si copii.Despre educatia copiilor" de Simeon Kraiopoulus. E cea mai buna carte despre educatia ortodoxa a copiilor pe care am citit-o eu pana acum si o recomand cu mare drag.

    http://www.libris.ro/carte-ortodoxa/parinti-si-copii-despre-educatia-copiilor---BIZ973-9492-69-X--c7941--p316209.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu sunt de acord cu Simo:"...nadejdea e la Dumnezeu".
    Ma vad si eu foarte dependenta de "civilizatia"in care traim.Pana si de banala hartie igienica sunt dependenta.
    Vorbeam cu tatal meu,care e din Moldova,si imi spunea cat de simpla era viata lui cu numai 60 de ani in urma.Si cat de sanatosi erau.Nu erau inconjurati decat de pamant si lemn,lut ars,fonta.Imi povestea cum bea lapte de canepa si cum se mura canepa pentru a obtine sfoara sau urzeala.Cum pleca cu castonelul la cules de fragi si nu cu punga de plastic,etc.
    Intr-un fel generatia lor este cea care ne-a adus aici.Lor li se parea ca erau saraci si si-au dorit mai mult.Acum noi trebuie sa ne trezim si sa ne invatam copiii care este adevarata bogatie.
    As vrea din toata inima sa ma trezesc cat mai repede,din acest vis urat.Suntem inconjurati numai de betoane,metale,plastice,de la cele mai necesare la cele mai banale obiecte.
    Am inceput constructia unei case de mult timp dar a ramas doar la stadiul de temelie,de beton bineanteles.Imi doresc acum ca macar restul sa fie din materiale naturale.Imi doresc sa fie chiar fara instalatie electrica,sa ramana cu podeaua de pamant si paturile sa fie doar saltele de fan si plante medicinale.Mochetele sa fie din papura,ustensile din lemn,etc.
    Si stiu ca o astfel de casa ar fi mult mai "sic" comparativ cu casele "normale.Dar parca o astfel de casa simpla a devenit mai greu de realizat de cat una sofisticata.
    Din fericire acum locuiesc intr-o casa batraneasca din pamant,cu podea de pamant si pentru care sunt tare fericita ca o am.Demult ne gandeam sa o daramam...
    Iar cu telefoanele,tocmai mi-am reanoit contractul de internet pentru care am primit cadou un modem fara fir si ma gandeam :Cu ce usurinta se fac cadou astfel de obiecte,nu?Mai sa credem ca cineva ne vrea raul.
    Te pup si de aici,Angy

    RăspundețiȘtergere
  10. Si o sa mai completez,zicand ca parerea mea este urmatoarea:se stie in popor ca nu se prind vrajile de omul credincios,asa ca daca ne pastram credinta in Dumnezeu si optimismul,putem indeparta tot negativismul din jurul nostru.Puterea gandului,nu? Asa mi-am ferit si eu copiii pana acum de deochi.Fara descantece sau scuipaturi,doar cu credinta ca nimeni nu se poate uita la copilul meu rau intentionat.
    Zic asta pentru ca zilele trecute ma intreba cineva daca nu mi-e frica sa pun poza copiilor pe internet,caci sunt vampiri energetici.Or fi,dar si eu cred in Dumnezeu.
    Paaa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Fetelor dragi,

    Va multumesc pt. comentariile voastre grozave! Asa este, credinta adevarata in Dumnezeu este singura care ne va scapa.
    Culmea, de cateva saptamani, tot simt nevoia, ca dupa ce ne rugam inainte de a manaca, sa nu-mi fac numai mie cruce, ci si mancarii... Iar acum aceste minunate vorbe ale parintelui Boca, de unde este citatul, draga Simo??
    Draga Simona,
    Triest, dar stiu ca exact asa este! Si eu ma lupt cu copiii mei, e tare greu, chiar ieri am venit de la soacra mea, nu pot sa-ti spun ce au bagat in ei si ce fericiti au fost sa stea numai in fata calculatorului sau a televizorului si sa butoneze mobilele verisorilor.....
    Draga Mihaela,
    E foarte corect ceea ce spui si e nemaipomenit ce ai facut, cu plantele poti sa faci intr-adevar mult bine in casa. Si eu am devenit bolnava intr-o casa noua de beton, intr-un oras in apropierea unei centrale atomice, in "bataia" unui stalp amplificator de telefonie mobil (am uitat cum se cheama exact pe ro) si bineinteles, mancand porcariile de la magazin si indopandu-ma cu medicamentele medicilor alopati.....Mi-am regasit sananatatea, de-abia dupa ce mi-am schimbat total modul de viata, dupa ce m-am mutat intr-o casa de lemn unde au fost folosite numai vopsele ecologice pe baza de uleiuri vegetale, dupa ce am aruncat saltelele cu arcuri si amteriale dubioase si mi-am luat saltele bio de Kapok, iar in dormitor, in afara de paturi si de cateva comode (pe care vreau insa sa le desfiintez incet-incet) nu am nimic.... Iar mancarea mea, nu cred ca trebuie sa mai spun nimic, nu??? Iar medicamene nu am mai luat de peste 8 ani de zile, de cand eram insarcinata cu fetita mea, desi eu inainte nu plecam fara aspirina si algocalmin in geanta nici macar pana la piata!
    Draga Angela,
    Bravo, aveti grija de casuta frumoasa si sanatoasa, culmea e ca in Ro e tare ieftin sa-ti faci casa de lemn, dar de, nu e asa de chic, totate cunsotintele si rudele mele care si-au construit case noi, se uita stramb la mine cand le spun ceva...
    Va multumesc inca o data si va imbratisez pe toate cu drag si cu muuuuulta speranta in suflet!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  12. Telefoanele mobile si mancarea cu aditivi pot fi vinovate mai degraba de agravarea unor boli la copii, eu cred ca vaccinurile inoculate direct in miezul organismului mai ales la copii sunt cu mult mai periculoase si din pacate in zilele noastre parintii alearga sa faca cat mai multe vaccinuri bietului copil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Mimi,

    Cuvinte ale parintelui Arsenie Boca se gasesc pe multe site-uri ortodoxe. Aici sunt cateva http://www.crestinortodox.ro/comunitate/group_discussion_view.php?group_id=86&grouptopic_id=1451

    Cred ca toate citatele de mai sus se regasesc in cartea "Noi marturii despre parintele Arsenie Boca"
    http://librarie.arsenieboca.ro/ro/1/5/noi-m--rturii-despre-p--rintele-arsenie-boca-editura-agaton-marturii2.php

    Doamne ajuta si un Paste linistit alaturi de cei dragi. Te imbratisez cu drag, Simona

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Ana,

    Din pacate, desi nu vreau sa te sperii, trebuie sa-ti spun ca micorundele transmise de mobile deterioreaza ADN, iar multi aditivi sunt neurotransmitatori, actioneaza direct in creier si sunt cauzele multor boli. Bineinteles ca vaccinurile sunt f. nesanatoase, iar combinatia tuturor influentelor negative la care sunt expusi saracii copii este absolut catastrofala (ai citit si linkurile de mai jos?
    http://nuvaccinurilor.blogspot.com/
    http://www.familiaortodoxa.ro/2009/01/27/campania-de-vaccinare-se-bazeaza-pe-o-mare-inselaciune/
    http://www.familiaortodoxa.ro/2010/01/19/cum-pot-fi-prevenite-si-vindecacate-bolile-infectioase-grave-fara-a-apela-la-vaccin/
    http://www.2012tehnicidesalvare.ro/vaccinuri/15-vaccinuri/62-adevarul-despre-vaccinuri-spus-de-profesor-dr-pavel-chirila
    Draga Simona,
    Iti multumesc mult, cateodata asa ma minunez cum se potrivesc toate lucrurile din viata mea....

    RăspundețiȘtergere