vineri, 12 decembrie 2014

Simplu, simplu, simplu

Cristela Georgescu este sora mea dreapta si buna. Desi eu sunt convinsa ca suntem TOTI copiii aceluiasi parinte, si deci suntem cu totii frati adevarati, inca imi vine greu sa pun in practica aceasta credinta in cazul anumitor oameni - mai am mult de lucrat cu mine insami. Altfel a fost insa, cand am intalnit-o pe Cristela: am stiut ca noi doua ne cunoastem de cand lumea.......
Am admirat de la inceput tare mult munca Cristelei si am invatat enorm de la ea in toti acesti ani. M-a pus de multe ori pe ganduri si m-a facut sa regandesc chiar multe aspecte ale vietii mele. 
Cand m-a rugat sa scriu cuvantul de incheiere pentru cartea sa, m-am speriat de-a dreptul. I-am spus mai intai ca nu pot, ca sunt in moment mult prea prinsa ca sa reusesc sa ma adun si sa scriu ceva cumsecade. Apoi mi-am dat seama, ca daca dau bir cu fugitii, doar de frica, ce fel de sora mai sunt eu atunci??? 
Asa ca mi-am mobilizat toate fortele. Mai intai am incercat cu vointa, dar mi-am dat seama ca intr-un astfel de caz, nu prea foloseste sa te ambitionezi: rezultatul este gaunos, fals si sintetic. Asa ca mi-a ramas numai sa ma rog. Caci prea grea imi aparea "misia" aceasta.... Stiam ca nu-i plac laudele, caci ea este un om cu adevarat smerit, dar cum pot eu sa scriu ceva despre Cristela fara sa o laud? Cand tot ce iese din mana, din capul si din sufletul ei este perfect: gandit pana la ultimul detaliu, nimic nu este lasat nestudiat sau la voia intamplarii!? Dar si de data aceasta, tot ea mi-a dat raspunsul: " Si mie mi-ar fi greu sa scriu despre tine, fara sa te laud. Dar de fapt nu te-as lauda pe tine, l-as lauda pe Dumnezeu pentru ca te-a facut ...".
Nu stiu cum o sa le para cititorilor cuvantul meu de incheiere, oricum nici nu conteaza de fapt, caci cartea Cristelei este o adevarata comoara care nu are nevoie de nimic altceva.... Sunt sigura ca toti parintii si toti copiii se vor bucura de ea si vor gasi in ea multe lucruri bune de invatat. Ma alatur Cristelei, dorindu-va la randul meu sa va fie cu mare folos!

Cristela Georgescu
Simplu . Versuri Hrănitoare
Moş Crăciun, Moş Crăciun
Pregătitu-s-a de drum!
Toată lumea-i invitată,
Ca să fie răsfăţată.
Atmosfera de Crăciun
E contextul cel mai bun!
Pusă la colţ de fiecare dată când scotea capul ca să întrebe dacă i-a venit şi ei vremea, Simplu îmi pare că nu a fost scrisă de mine. S-a scris şi s-a întâmplat… de la sine.

Povestea cărţii urmează la lansare, sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 10:30, la Târgul de Crăciun (apropos, programul pentru copii este fantastic!).

Pâna atunci vă invit să citiţi o scurtă prezentare pe pagina cărţii si mă pregătesc cu bucurie să vă întâlnesc în Bucureşti, iar de la anul ... în ţară! (voi publica intreg programul evenimentelor pentru 2015 pe pagina Evenimente).

Pentru copiii acestei lumi şi pentru nemurirea steluţelor din privirea lor.

Cu drag si cu Vitamina L,
cristela

2 comentarii:

  1. Am fost la lansare. A fost simplu SI frumos. Ma bucur ca existati. Cartea e chiar deosebita, inclusiv desenele.
    Jos palaria

    RăspundețiȘtergere